ΚΟΥΙΖ

Ποιός αντιδήμαρχος για να αποφύγει πολίτη, ισχυριζόταν ότι μελετάει είκοσι ώρες (κατά τη φαντασία του και την προσφιλή τακτική Κώωτση) την ημέρα για έναν… οργανισμό του δήμου;
(231011)




Είπαν…

«Πώς τα ’χει καταφέρει ι Κώωτσης έτσι και βρίσκεται στην... κόντρα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά, τον αντιδήμαρχο αναπληρωτή του Γιώργο Γλυκοφρύδη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Άθλησης - Περιβάλλοντος ο Προμηθέας Νίκο Λόη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου Περαχώρας Χαράλαμπο Δοσσαρά, τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων Λουτρακίου Γιώργο Μπάκο και Αγ. Θεοδώρων Χρήστο Ψυχογιό και τους δημοτικούς του συμβούλους Παναγιώτη Βαρελά Δημήτρη Πέτρου

(231011)




ΣΕ ΕΣΧΑΤΙΑ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞ ΟΦΙΤΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ... Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Το ταξίδι των πολιτών στον εφιάλτη συνεχίζεται με καταγγελίες μεγατόνων του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για μετατροπή του Λουτρακίου σε βόμβα ρύπων όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και της Αττικής κονιορτοποιώντας άλλη μια υπόσχεση του Κώστα Λογοθέτη που έκανε λόγο για πράσινη σημαία για τα δάση και λευκή σημαία για το περιβάλλον.
Πολλές είναι οι μαρτυρίες πολιτών που κάνουν λόγο για ξενόφερτα φορτηγά που εναποθέτουν το τρισάθλιο φορτίο τους σε περιοχή του Λουτρακίου.
Υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι πρόκειται και για εναπόθεση βιομηχανικών και νοσοκομειακών αποβλήτων, άκρως επικίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Βεβαίως, βαρύτατες ευθύνες φέρουν τόσο ο Κώστας Λογοθέτης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Θανάσης Μουζάκης, (ο ένας εκ των δύο αντιδημάρχων του Λογοθέτη που έχοντας προφανώς συνηθίσει στα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, μας παρότρυνε να γράψουμε εγκωμιαστικά άρθρα για λογαριασμό του) οι οποίοι ή δεν γνωρίζουν τι γίνεται μέσα στον δήμο που διοικούν, άρα είναι ανεπαρκέστατοι και πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν ή τα γνωρίζουν δεν έχουν κάνει τίποτα, είναι επικίνδυνοι για τον τόπο και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.
Να θυμίσουμε πως αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Κώστας Λογοθέτης προσπάθησε, ωραιοποιώντας την κατάσταση, να περάσει περασμένα μεσάνυχτα από το δημοτικό συμβούλιο απόφαση που θα επέτρεπε την μεταφορά όλων των βοθρολυμάτων των χωριών της Βόχας στο Λουτράκι. Αδιαφορώντας για την ανεπανόρθωτη ζημιά που θα επέφερε στο φημισμένο διεθνώς brand name του Λουτρακίου αυτή η εξέλιξη στο άκουσμα της και μόνο.
Την προστασία της Υγείας του πολίτη την θυμάται ο Κώστας Λογοθέτης μόνο όταν θέλει να εμποδίσει κάποιες συγκεκριμένες βιομηχανίες να προβούν σε επενδύσεις, ενώ για άλλες δεν τον αφήνει η μυωπία; Ενώ όταν ο περιφερειάρχης του καταγγέλλει ακόμη και με επιστολή την μεγάλη επέκταση υφιστάμενης βιομηχανίας παθαίνει αλτσχάιμερ και δεν θυμάται ότι πρέπει να τα υπερασπιστεί και για τη δεύτερη περίπτωση.
Το πόσο ενδιαφέρεται ο Κώστας Λογοθέτης για το Λουτράκι και τους δημότες του φάνηκε και από την περίπτωση που εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, συκοφαντούσε το νερό της πόλης και παρά την στρατιά δικηγόρων που έχει διορίσει δεν απάντησε με νομικές διαδικασίες.
Στρατιές δικηγόρων που μάλλον τις έχει για να απειλεί όποιον ελευθερόφρονα λέει την άποψη του, και προσπαθεί να επιβάλλει την ομερτά του συνδυασμού του και σε όσους δεν συμφωνούν με τις αβελτηρίες του και τα παραστρατήματα του. Ξεχνά, όμως, πως και ο ίδιος μπορεί να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη για το κλείσιμο δρόμων, γραμμών τραίνου, που δεν εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που διασπείρει φήμες για να φοβίσει τους πολίτες, για ηθική αυτουργία σε εξυβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα (εκτός αν είναι προφήτης και ξέρει από πριν όλα τα πρωτοσέλιδα και όχι μόνο των στρατευμένων του μαρκουτσοφόρων που κάποιοι από αυτούς έχουν καταδικαστεί για συκοφαντικές δυσφημίσεις και συνδιοικούν του δήμο με τον απεχθή δήμαρχο).
Μέχρι τώρα, καμία ανακοίνωση για την προεκλογική του δέσμευση που αφορά δημοτικό παρατηρητήριο σε περιοχή των Αγ. Θεοδόρων για έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της βιομηχανικής περιοχής. Η παρούσα δημοτική αρχή με αυτές τις επιλογές, κυοφορεί την υποψία ότι ενδεχομένως ρευστοποιεί την πολιτική της, θέλοντας να πάρει στο μέλλον ανταλλάγματα πολιτικά ή και άλλα.
Το κυνήγι μαγισσών που αναλώνεται για επικοινωνιακούς λόγους δεν πείθει πλέον σκεπτόμενους πολίτες.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επιχειρηματίας.

(231011)




Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ...

Γιατί είναι ο δήμαρχος που ακούστηκε το όνομα του δυσμενώς με επιταγές απόρων που έδωσε μεγάλη βιομηχανία του δήμου και κάποιες από αυτές δεν έφτασαν στα χέρια αυτών που τις είχαν ανάγκη.
Που δεν μεριμνά για την δημιουργία δημοτικού παντοπωλείου για να βοηθηθούν οικονομικά αδύνατοι του δήμου.
Είναι αυτός που στενός του συνεργάτης τον κατηγόρησε δημόσια για ψευτοηθική.
Είναι ο δήμαρχος που χειροκροτεί βουλευτές που ψηφίζουν νόμους, οι οποίοι έχουν αποτέλεσμα να λιποθυμούν Ελληνόπουλα στα σχολεία από ασιτία.
Χειροκροτεί τους βουλευτές που μετέφεραν στο κοινοβούλιο απόψεις που είναι αντίθετες με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που αποφάσισε ο δήμος.
Είναι ο δήμαρχος που τον διαψεύδει ο περιφερειάρχης σε πανπελοποννησιακό επίπεδο και εκθέτει ως πρώτος πολίτης τον δήμο του.
Που τον καταγγέλλει ο γειτονικός δήμαρχος της Κορίνθου στην συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη, πως έχει εγκαταλείψει περιοχή που ανήκει στον δήμο Λουτρακίου και αναγκάζεται να επέμβει ο δήμος της Κορίνθου.
Είναι ο δήμαρχος που το γραφείο Τύπου του δήμου επιτίθεται στους δημότες που τον ψήφισαν για τον προαστιακό.
Που απαγορεύει την πολιτική κριτική σε δημοσιογράφο.
Που αφαιρεί τον λόγο των πολιτών από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
Ππου διαρκώς ζητά να κλείσουν οι κάμερες κατά την ώρα των συνεδριάσεων.
Που δεν εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Όλα αυτά, ο λεξηπλάστης δήμαρχος, τα ονομάζει Δημοκρατία των κοινωνιών. Το Λουτράκι δεν χρειάζεται δήμαρχο που όταν πρόκειται για το συμφέρον του δημότη το καρδιογράφημα του να βρίσκεται σε ισοηλεκτρική γραμμή.
Δεν χρειάζεται το Λουτράκι δημάρχους που έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και δεν ξέρουν που πατάνε.
Δεν χρειαζόμαστε ραστώνη εξουσίας και αυταρχισμούς που έχουν τραγικές συνέπειες για τον πολίτη.
Δεν χρειάζεται δημοτική αρχή φαραωνικών διαστάσεων και καταστρατήγησης των συμφερόντων των πολιτών, που μας οδηγεί κατευθείαν στον όλεθρο και ρίχνουν το δημόσιο συμφέρον στα τάρταρα.
Που διοικούν με πολιτική τύφλωση και δεν μπορούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις.
Που κομίζουν γλαύκας στην εξουσία μόνο για το θεαθήναι.
Το Λουτράκι, δεν χρειάζεται δημάρχους, σαν τον Κώστα λογοθέτη και την κουστωδία του.

Υ.Γ.: Κύριε δήμαρχε, εσείς είστε νέος, αλλά τα τεχνάσματα που χρησιμοποιείται παλαιά και ξαναχρησιμοποιημένα. Εμείς θα συνεχίσουμε κύριε δήμαρχε ελευθερόφρονα σαν ενεργοί πολίτες του Λουτρακίου να λέμε την γνώμη μας ότι και αν κάνετε. Αρνιέμαι την ένταξη στον οποιονδήποτε που δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον του τόπου μας. Η γραφή μου θα στέκεται πέρα από την καθοδήγηση σας, όπως έχετε συνηθίσει εσείς. Αρνούμαι την συνενοχή μου σε εγκλήματα που στρέφονται ευθέως ενάντια σε μια ολόκληρη κοινωνία. Η περίπτωση σας θα αντιμετωπιστεί με την δέουσα προσοχή, να είστε σίγουρος για αυτό. Υπάρχουν θεμελιώδεις κανόνες που είσαστε υποχρεωμένος να σέβεστε και να υπηρετείται. Ελέγχεστε για έλλειψη ευθύνης.
Δημήτρης Καραπατάς

(231011)
Return top