ΚΟΥΙΖ

Τι προσπαθούν να κρύψουν και δεν διενεργεί ΕΔΕ ι Κώωτσης; Μήπως τελικά τους προλάβει για την τοξική βόμβα ο αρμόδιος εισαγγελέας που είναι ante portas;
(251011)




Είπαν…

«Κώωτση, άμα έκανες σωστά τις δουλειές σου, όπως με τη γνωμοδότηση Τσοβόλα κι είχες ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Club Hotel Casino Loutraki, θα είχαν εισρεύσει έναντι της συνολικής απαίτησης χρήματα στο ταμείο της εταιρείας και δεν θα οδηγούσες τη Λουτράκι Α.Ε. ευθεία στα βράχια.»
Τώρα, μόνον ο καλός Θεός μας μένει για να βάλει το χέρι του, γιατί τέλος Νοεμβρίου φαλιμέντο…
Ύποπτα παιχνιδάκια… που όλοι αντιλαμβάνονται τις σκοπιμότητες. Να πάρουμε από τον έντιμο κι εγνωσμένης αξίας νομικό Δημήτρη Τσοβόλα την υπόθεση γιατί είναι γνωστό και αυτονόητο ότι δεν θα ενδώσει αν κάποιοι αποπειραθούν να του κάνουν άνομες προτάσεις, με συνέπεια να προκρίνεται να δοθεί σε πρόσωπο που ενδεχομένως βάζει με ευκολία πάρα πολύ νερό στο κρασί του…
(251011)




ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ «ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ» ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Ένα άλλο αναπάντεχο πρόβλημα σκάει σήμερα το πρωί για τον τόπο, που όχι μόνο θα τον διασύρει στο πανελλήνιο, αφού θα γίνει παρουσία τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, αλλά παράλληλα θα προκαλέσει και μεγάλες βλάβες.
Σύμφωνα με την έντονη φημολογία και τις πληροφορίες του loutraki-press το δασαρχείο Κορίνθου, δυστυχώς, σφραγίζει τη χωματερή Λουτρακίου, λόγω της εναπόθεσης τοξικών αποβλήτων που απεκάλυψαν οι επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Η νέα ζοφερή και δυσβάσταχτη κατάσταση που διαμορφώνεται για τον τόπο, είναι απότοκος των εγκληματικών χειρισμών του Κώωτση και των αντιδημάρχων του Δημήτρη Δέδε και Σπύρου Νικολάου για τη στάση που επέδειξαν έναντι του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Είναι αναγκαίο να διευκρινισθεί ότι επίσημα η χωματερή Λουτρακίου είναι κλειστή. Ανεπίσημα, με τη σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικότερα του προκατόχου του Πέτρου Τατούλη, Φώτη Χατζημιχάλη, η χωματερή Λουτρακίου, σιωπηρά, λειτουργούσε πλήρως, επειδή η πολιτεία, από την κεντρική εξουσία μέχρι τους δήμους, αγρόν ηγόραζαν όλοι μαζί και δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτε να περάσουν στη νέα εποχή, που όλοι κραυγάζουν σε ώτα μη ακουόντων, γιατί τα σκουπίδια αν και είναι «χρυσωρυχείο» δεν δίνουν ψήφους. Πολιτικάντηδες της καρέκλας κι όχι της προόδου του τόπου και πολύ περισσότερο της προστασίας του περιβάλλοντος που ζούμε.
Εδώ θα πρέπει κι επιβάλλεται να επισημανθεί κι ο τραγέλαφος που σημειώθηκε και διήρκεσε για τρία περίπου έτη επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής, με την υπόθεση δεματοποιητής, που τελικά όπως αποδείχθηκε ήταν φούσκα κι ευτυχώς έγινε αντιληπτό κι απετράπη η καταδίκη του τόπου.
Ειρήσθω εν παρόδω, κάτι ανάλογο με τη φούσκα του δεματοποιητή είναι κι αυτό που επιδιώκει ι Κώωτσης, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ότι οι επιπτώσεις θα είναι να μεταβληθεί το Λουτράκι σε «σκαταποθήκη» του Κορινθιακού κόλπου.
Η αμαρτωλή ιστορίας της χωματερής Λουτρακίου δεν δημιουργήθηκε σήμερα. Είναι κληρονομιά στον Κώωτση και γι’ αυτό φταίνε και οι δύο προκάτοχοί του, ελάχιστα ο Γιώργος Γκιώνης, που δεν είχαν όραμα να κινηθούν στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, να έχει κατασκευασθεί με κοινοτικό χρήμα ένα πρότυπο κέντρο και ο δήμος Λουτρακίου να βγάζει λεφτά με ουρά ακόμη και από τα σκουπίδια. Αυτό από τους προκατόχους του, Κώωτση, πολύ κακώς, κάκιστα, δεν έγινε.
Το κλείσιμο της χωματερής δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά επισύρει δύο κακά. Το ένα είναι το ζητούμενο τι θα γίνει με τα σκουπίδια και το δεύτερο που θα εναποτίθεται η λυματολάσπη του βιολογικού καθαρισμού.
Ωστόσο, σήμερα, ακριβώς στα ίδια χνάρια για λόγους που δεν έχουν αναδειχθεί ακόμη, αλλά κρίνοντας από το δια ταύτα, κινείται και ο Κώωτσης, με συνέπεια αντί να επιδεικνύει ένα διαφορετικό πρόσωπο, αντιθέτως προκαλεί βλάβες και μάλιστα ανεπανόρθωτες.
Εντελώς ανεξήγητα, όπως ανέδειξε πριν λίγες ημέρες το loutraki-press, στον Κώωτση, έχει υποβληθεί πρόταση από τα πλέον κατάλληλα κι ενδεδειγμένα άτομα για χρηματοδότηση μελέτης € 15.000, προκειμένου ο δήμος Λουτρακίου να περάσει στην εποχή της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.
Ένα έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί στο ακέραιό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα μετατρέψει το Λουτράκι σταδιακά σ’ ένα πράσινο δήμο, ενώ παράλληλα θα μπορεί να εξυπηρετεί κι όμορους δήμους, γεγονός που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αύξηση του παραγόμενου προϊόντος.
Γι’ αυτή τη θετική για τον τόπο προοπτική, τα χρονικά περιθώρια είναι εντελώς ασφυκτικά και λήγουν την προσεχή Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ημερομηνία που κλειδώνει το ΕΣΠΑ. Όλα θα εξαρτηθούν, αν ο καλός Θεός φωτίσει τον Κώωτση -γιατί αν περιμένουμε από τους συμβούλους του αποτύχαμε- να πει «ναι», έτσι ώστε να υποβληθεί η μελέτη του συγκεκριμένου έργου.
(251011)
Return top