Είπαν…

«Κώωτση, αν θες να υπάρχει πολιτική προοπτική για σένα, διώξε όλους τους γλίτσες από δίπλα σου και δυστυχώς αν και δεν το καταλαβαίνεις, έχεις πάρα πολλούς, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου. Αυτοί σε καταστρέφουν, γιατί κατ’ ουσίαν είναι άχρηστοι!..»

(161011)




ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!..

Δεν είσαστε ο μοναδικός συνδυασμός, όπως διατυμπανίζεται, που εξαγγείλατε την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου με τερματικό σταθμό στην οδό Αιγαίου.
Η εξαγγελία για έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, περιλαμβανόταν και στο πρόγραμμα της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης.
Ωστόσο, ο συνδυασμός του Κώστα Λογοθέτη είναι ο μοναδικός που προσδιόρισε και τον τερματισμό του στην οδό Αιγαίου. Αλήθεια είναι, ότι μετά την υφαρπαγή των ψήφων μας, τον χλευάζατε. Και για να φρεσκάρω την μνήμη σας:

Ο Κώστας Δόσχορης σε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της πόλης και παρουσία δικιά σας, δήλωσε να μην έρθει ο προαστιακός στο Λουτράκι, αλλά να πάει στον Βασιλόπουλο.
Ο Γιώργος Μπάκος, χωρίς να έχει παραβρεθεί σε καμία συνάντηση για τον προαστιακό, αμέσως μετά την εκλογή σας, μου είπε κατ’ ιδίαν, ο προαστιακός να έρθει στο Λουτράκι, αλλά πρώτα στον Βασιλόπουλο.
Ο Τάσος Φουντούκης, παρουσία του Παρασκευά Παύλου, μου είχε πει τον Ιανουάριο: «Πρέπει να κινηθούμε χωρίς το δήμαρχο, για να δεις ότι δεν μπορεί να γίνει το έργο -το προεξόφλησε μάλιστα- ενώ με πλάγιο τρόπο παραδέχθηκε ότι σαν εκλεγμένος δήμαρχος πήγατε, ενώ ήταν ακόμα δήμαρχος ο Γιώργος Γκιώνης, στον υφυπουργό Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων για τη δημιουργία στάσης στη θέση Βασιλόπουλος, ενδεχομένως για να δημιουργηθούν τετελεσμένα πριν αναλάβετε τη δημοτική αρχή και να μην φέρετε ευθύνες.
Ευθύνες, που τελικά τις επιρρίψατε στον προκάτοχό σας, δια μέσου της τοπικής εφημερίδας Πρώτη, κάνοντας λόγο για εγκληματικό λάθος που έκανε ο προηγούμενος δήμαρχος.
Εγκληματικό λάθος, που το προώθησαν στο Κοινοβούλιο δύο από τους τρεις ομογάλακτούς σας βουλευτές, ενώ ως δήμαρχος, Κώσταα Λογοθέτη, παρά την καθολική αντίδραση της πόλης, δεν αντιδράσατε ποτέ! Σαν να δίνετε την εντύπωση, ότι εσείς ο ίδιος τους είχατε βάλει...
Η δικαιολογία που καταφέρατε να ψελίσετε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από την τοποθέτηση του γράφοντος, ότι δεν επεδίωξαν να επικοινωνήσουν μαζί σας οι εν λόγω βουλευτές, δεν μπορεί να πείσει ακόμη και παιδάκια νηπιαγωγείου.
Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι: Γιατί δεν τους καλέσατε στο τηλέφωνο και να διαμαρτυρηθείτε έντονα;

Χαρακτηριστικό είναι, ότι «στρατευμένος δημοσιογράφος» ενδεχομένως καθ’ υπαγόρευση, επιχειρούσε να τους βγάλει «λάδι» και να περάσει το μήνυμα, επιδιώκοντας να πείσει τους αναγνώστες πόσο μεγάλο έργο είναι ο σταθμός στη θέση Βασιλόπουλου.
Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, όμως, ξέρατε να του επιτεθείτε, επειδή δεν θέλετε να κατασκευαστεί ανταγωνιστική βιομηχανία δίπλα στα διυλιστήρια.
Στις συγκεκριμένες δηλώσεις σας στην εφημερίδα Πρώτη, κάνατε λόγο για το κόστος του έργου του προαστιακού ότι είναι υψηλό. Εντελώς συμπτωματικά(;) το ίδιο επανέλαβε ο έτερος βουλευτής του νομού Άγγελος Μανωλάκης.
Τις προαναφερόμενες «συμπτώσεις» καταρρίπτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνοντας ότι η κατασκευή του έργου μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα, δυνητικά επιλέξιμο.
Η εξέλιξη αυτή, αποδεικνύει τη γύμνια της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα από τον δήμο Λουτρακίου.
Ο φίλος σας, πρώην υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, δεν ήρθε στο Λουτράκι, όπως ανακοινώσατε στα μέσα Μαρτίου στο δημοτικό συμβούλιο. Αλλά και πώς να έρθει, όταν εσείς προωθούσατε τη θέση Βασιλόπουλος κι όχι τον επανασχεδιασμό όπως επιβάλλουν:
- η σιδηροδρομική λογική,
- η τεχνική υπηρεσία του δήμου βασισμένη σε μελέτη,
- το δημοτικό συμβούλιο με νέα του απόφαση,
-
οι φορείς της πόλης,
- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,
- ο βουλευτής του νομού Κορινθίας Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Η αλληλουχία των γεγονότων, σας διαψεύδουν Κώστα Λογοθέτη.
Τον Γιώργο Γκιώνη εξαιτίας των χειρισμών του, τον μέμφθηκα πολιτικά.
Όμως, επειδή ο γράφων δεν θέλει να αδικήσει κανένα, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι:
«Αν κατασκευαστεί σταθμός του προαστικού σιδηροδρόμου στη θέση Βασιλόπουλου, την ευθύνη θα έχει αποκλειστικά ο Κώστας Λογοθέτης και κανένας άλλος!»

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.

(161011)




H ΘΕΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Το loutraki-press έλαβε την ακόλουθη επιστολή από τον Γιώργο Μπάκο την οποία και δημοσιοποιεί αυτούσια, ενώ ενημερώθηκε και ο Δημήτρης Καραπατάς για το περιεχόμενός της ο οποίος έχει κι αυτός υποστηρίξει την αρχική του θέση.

Η επιστολή του
Γιώργου Μπάκου
Αγαπητέ Δημήτρη Καραπατά.
«Στο σημερινό σου άρθρο όπως αυτό αναρτάται στο loutraki-press, αναφέρεσαι μεταξύ άλλων σε δήλωση μου αναφορικά με τον προαστιακό.
Επειδή ο τίτλος του άρθρου αναφέρει την πρόθεση να υπηρετούμε την αλήθεια, δέον όπως παραμένουμε όλοι πιστοί σε αυτήν.
Με γνώμονα λοιπόν την αλήθεια, θέλω με σαφήνεια να πω ότι ουδέποτε αναφέρθηκα εν είδη δήλωσης περί Βασιλόπουλου κλπ. Η θέση μου για να το θυμίσω σωστά (και χωρίς να το παίζω ειδήμων για θέματα που άλλωστε δεν γνωρίζω με λεπτομέρεια), ήταν και παραμένει ότι ο προαστιακός πρέπει να έρθει στο Λουτράκι, όμως, έως ότου γίνουν οι μελέτες και τα έργα, θα έπρεπε τουλάχιστον και άμεσα να γίνει ο σταθμός στον Ισθμό. Χωρίς «Βασιλόπουλους» κι άλλες τοπογραφικές αναφορές, που άλλωστε δεν είναι δικής μου αρμοδιότητας αλλά των τεχνικών υπηρεσιών.
Άλλωστε, έχω πολλάκις αναφερθεί ότι ο σταθμός του Ισθμού θα εξυπηρετήσει την ανάπτυξη και τις εναλλακτικές χρήσεις του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου, εφ’ όσον ο σταθμός είναι μόλις 200 μέτρα μακριά, προφανώς αναφερόμενος στην αρχική μελέτη, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 3 άρθρα μου και 2 προτάσεις προς την δημοτική αρχή, μια για την δημιουργία διπλού μουσείου (μουσείο για τη Διώρυγα και μουσείο ύδατος) στο Συνεδριακό με παρακείμενο σταθμό προαστιακού κι άλλη μία για χρήση ακαδημαϊκού χώρου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, με την εξυπηρέτηση του από τον παρακείμενο σταθμό.
Κατά συνέπεια Δημήτρη μάλλον σε απατά η μνήμη σου.
Δημήτρη Καραπατά, κατανοώ την θέληση σου και τις προσπάθειες σου για την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι και σέβομαι την θέρμη σου και την αγωνία σου για αυτό.
Άλλωστε, βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους δημότες και σύσσωμη την δημοτική αρχή. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί την λάθος αναφορά είτε εκ παραδρομής ή εκ λάθους κι επιθυμώ -αλλά και απαιτώ- την αποκατάσταση της αλήθειας, για την οποία και εσύ αναφέρεσαι και επιθυμείς.
Κλείνοντας, να σου υπενθυμίσω ότι, ευθύς μετά τον επαναπατρισμό μου στο Λουτράκι κι επειδή δεν αρέσκομαι -όπως άλλοι- στην παντογνωσία, αλλά στην εξειδίκευση, ήμουν αυτός που ήρθε εξ αρχής σε εσένα με ερωτήσεις και απορίες -χωρίς δική μου θέση- αναφορικά με τον προαστιακό (αν ενθυμείσαι σε είχα ρωτήσει γιατί κάποιοι ζητούν σταθμό στο Βασιλόπουλο, στον Θρουβάλα ή στην Παπανικολάου), με προφανή σκοπό την γνώση της άποψης σου από την ενασχόληση σου με αυτό το θέμα και την απόκτηση δικής μου ενημέρωσης. Και να σου θυμίσω ότι και πάλι τότε υπήρξε διαστρέβλωση αυτής της επικοινωνίας μας, αντί εκτίμησης του γεγονότος, ότι δεν παίρνω θέση σε θέματα έξω από το γνωστικό μου αντικείμενο.»

Η ανταπάντηση του Δημήτρη Καραπατά
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καραπατάς εμμένει στην αρχική του θέση ως προς το αληθές των αναφορών του, αναγνωρίζοντας παράλληλα, μετά τις αρχικές διαμαρτυρίες του, ότι ο Γιώργος Μπάκος έχει αλλάξει θέση. Προς επίρρωσιν των αναγραφομένων του, παραπέμπει σε ανάρτηση της 1ης Απριλίου -αν και η ημέρα που εθιμικά το επιβάλλει στα ΜΜΕ το ψέμα- ανάρτησή του χλεύαζε το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Όσον αφορά το σύνολο της δημοτικής αρχής που υπεραμύνεται για το ενδιαφέρον της, αυτό είναι ένα επικοινωνιακό τρικ, πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό και θα του γυρίσει μπούμερανγκ.

(161011)
Return top