ΚΟΥΙΖ

Ποιόν δημοτικό σύμβουλο «πυροβολούν» συνάδελφοί του από τον επιστημονικό επαγγελματικό τομέα του για τις γκάφες και τις ανεπάρκειες του Κώωτση και ζητούν από τον ίδιο ν’ αντιδράσει, γιατί η κατάσταση -ορθώς το παρατηρούν- δεν πάει άλλο;
(271011)




Είπαν…

«Αναταράξεις, αδικαιολόγητες, έχει προκαλέσει στην Club Hotel Casino Loutraki η διήμερη επίσκεψη του μεγαλοεπενδυτή Yigal Zilka. Έτρεχαν και δεν έφθαναν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες καταφθάνει εκτάκτως ο Moshe Bublil. Το παρασκήνιο, η φημολογία και οι διαρροές μέχρι αργά το βράδυ οργίαζαν.»

(271011)




ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ... ΚΥΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ο καμβάς των πολιτικών τους ατοπημάτων, ανεξάντλητος, η πανδαισία ατελέσφορων πολιτικών εγχειρημάτων απροσμέτρητη, δικαιολογούν τις φυγόκεντρες τάσεις των πολιτών από τις τάξεις τους, αφού τους έχουν καταστήσει έμφορτους προβλημάτων, δεδομένου ότι οδηγούν τον δήμο σε αχαρτογράφητα νερά και τους υποβάλουν στο μαρτύριο του Σίσυφου.
Μ’ ένα Κώστα Λογοθέτη που διεκδικεί επάξια τον τίτλο του δημάρχου της συμφοράς, ο οποίος φέρεται να διοικεί τον δήμο όχι μόνο με πολιτική τύφλωση, αλλά -ας επιτραπεί η έκφραση- και με πολιτική εμπάθεια(;) απέναντι στους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν. Έχει πολλάκις προσπαθήσει να βλάψει τα συμφέροντα των πολιτών (εγκατάλειψη κεντρικού Λουτρακίου -μεταφορά βοθρολυμάτων της Βόχας στο Λουτράκι- μετατροπή περιοχής του Λουτρακίου σε οικολογική βόμβα της Πελοποννήσου, καταγγελία περιφερειάρχη, κ.λπ.)
Το ακλόνητο παράδειγμα του προαστιακού είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας, αφού τόσο ο Κώστας Λογοθέτης, όσο και συνεργάτες του προσπαθούν λυσσαλέα και εσπευσμένα να γίνει σταθμός στο σούπερ μάρκετ στη θέση «Βασιλόπουλου» κι όχι στο Λουτράκι.
Αδιάψευστος μάρτυρας η παραδοχή του δημάρχου σε δημόσια συζήτηση με τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη που έκανε λόγο για κακόηχες φωνές συνεργατών του οι οποίοι ανησυχούν εξ’ επαγγέλματος και βάλουν κατά της προεκλογικής τους δέσμευσης, παραδεχόμενοι την εξαπάτηση των πολιτών. Αλλά και κυνικές δημόσιες ομολογίες που κάνουν λόγο για σταθμό στον Ισθμό κι όχι στο Λουτράκι, όπως του Κώστα Δόσχορη, αλλά και τα κατά συρροή ψεύδη και επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης όχι μόνο κατά του προαστιακού, αλλά και κατά των πολιτών που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο αίτημα.
Στο σημείο αυτό υπογραμμίζεται στον Κώστα Λογοθέτη και στην στρατιά των καλά αμειβόμενων δικηγόρων του που πληρώνονται με χρήματα των πολιτών και τους χρησιμοποιεί ο Κ. Λογοθέτης για να απειλεί την ελεύθερη άποψη ότι: Η εξαπάτηση του λαού είναι τιμωρητέα από το άρθρο 162 του ποινικού κώδικα και προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 2 έτη και χρηματικό πρόστιμο σε όποιον αλλοιώνει το φρόνημα του εκλογικού σώματος τάζοντας και πράττοντας άλλα.

Αδύναμος κρίκος και υπόλογος έναντι των πολιτών
Η άρνηση του δημάρχου να υλοποίηση τις προεκλογικές του δεσμεύσεις αυτομάτως τον καθιστούν αδύναμο κρίκο εν ονόματι του νόμου και υπόλογο εν ονόματι των πολιτών.
Η άρνηση του δημάρχου να εκτελέσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να προβληματίσει σοβαρά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα συμφέροντα των πολιτών.
Τέτοιες πολιτικές προφανώς και υποκρύπτουν κολοσσιαία ηθικά ζητήματα και εγείρουν ερωτήματα για το αν είναι αυτόλογες, αν χειραγωγούνται και αν πατρονάρονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Το ζήτημα της μονομερούς αντιμετώπισης επέκτασης χημικής βιομηχανίας στο Σουσάκι και η ωκεάνια παράλυση του δημάρχου σε επέκταση άλλης μεγάλης βιομηχανίας της ίδιας περιοχής, έρχεται να γιγαντώσει τις υποψίες και τα ερωτήματα;

Έχει ακούσει κάτι στην ουσία περί Μαρίνας Λουτρακίου;
Ύποπτη πρέπει να χαρακτηριστεί και η στάση του δημάρχου σε άλλη μια σοβαρή και αναπτυξιακή δέσμευση του Κώστα Λογοθέτη, αυτής της Μαρίνας Λουτρακίου.
Βαδίζουμε αισίως για τον ενδέκατο μήνα της θητείας του κι ο δήμαρχος η μόνη και μοναδική φορά που αναγκάστηκε να αναφερθεί στο εν λόγω θέμα, ήταν το επικοινωνιακό πυροτέχνημα που εξαπέλυσε σε μια δημόσια συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Λουτρακίου για κάποιες κινήσεις που έκανε κι όπως κατήγγειλε ο τέως πρόεδρος των εμπόρων Γιώργος Μαρίνης, όλα αυτά που σχεδιάζει η δημοτική αρχή έχουν ήδη γίνει, καταδεικνύοντας με το πιο γλαφυρό τρόπο, το εικονικό ενδιαφέρον του δημάρχου που προφανώς και το χρησιμοποίησε για ψηφοθηρικούς λόγους.
Βεβαίως, το θέμα παίρνει διαφορετικές διαστάσεις μετά τις δηλώσεις βόμβα μεγατόνων που έκανε ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη. Δηλώσεις, μέσα από τις οποίες αβίαστα συμπεραίνουμε ότι κάποιοι με ασταθή επιχειρήματα συμβάλλουν εμμέσως κι από το απυρόβλητο, έτσι ώστε να μην εκπληρώσει η Club Hotel Loutraki S.A. τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς το κράτος γενικότερα και προς το δήμο Λουτρακίου ειδικότερα, κατασκευάζοντας μια μαρίνα κόστους άνω των εκατό εκατομμυρίων ευρώ.
Καταγγελίες σοβαρότατες που ρίχνουν το βάρος των ευθυνών στον Κώστα Λογοθέτη για να δρομολογήσει εξελίξεις. Οι δηλώσεις του Αλέκου Πνευματικού αποδεικνύουν το πολιτικό του εκτόπισμα σε αντίθεση με τις «πολιτικές κότες» του Λουτρακίου που το χρησιμοποιούν μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών και μετά να καταπίνουν την γλώσσα τους.

Λεονταρισμοί για επικοινωνιακούς λόγους
Ο ίδιος ο δήμαρχος με την μέχρις στιγμή στάση του, αναγάγει τους λεονταρισμούς του κατά επιχειρήσεων μόνο για το θεαθήναι και καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ ο ίδιος εξελίσσεται σε φαλκιδευτή και διαιρέτη της λαϊκής κυριαρχίας που πολώνει τους πολίτες και δοκιμάζει τις αντοχές τους για το τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα συμφέροντα τους, τεκταίνοντας τις εξελίξεις στον δήμο Λουτρακίου και καταστώντας τον επισφαλή κρίκο.
Παράλληλα, ελαχιστοποιεί από τις μέχρι τώρα πρακτικές του το κοινωνικό όφελος καθιστώντας τον εαυτό του σε προβληματοποιό, που κατακερματίζει συγχρόνως και τη δομή της ελεύθερης βούλησης του πολίτη, ενώ σ’ αντίθεση προωθεί το ταμπέλωμα των διαφορετικών απόψεων, αφού ως δήμαρχος δεν αναβλύζει ποιότητα πολιτική και δεν αγαπά την ευθύνη.
Οδηγεί δε το δήμο, ήδη από την χαραυγή της θητείας του, στο μεταίχμιο του αναχρονισμού και της υστέρησης.

Υ.Γ.: Κι αν πλήθη τα άσχημα
κι αν είναι τα άδεια αφέντες,
φτάνει μια σκέψη μια ψυχή,
φτάνεις εσύ, εγώ φτάνω
για να δώσει νόημα
στων πολλών την ύπαρξη.
Ένας φτάνει.
Κωστής Παλαμάς

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(271011)




ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με δεκαοκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξή του πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα 31η Οκτωβρίου στις 17:00, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον της συνεδρίασης θα κυριαρχήσει στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα -εκτός αν στη συνεδρίαση επικρατήσουν «αστυνομικά» κριτήρια- καθ’ ότι Κώωτσης είναι αυτός και προκαλεί προβλήματα που και πάλι θα τον στήσουν στον τοίχο. Όλα δείχνουν ότι και πάλι θα δεχθεί μύδρους της αντιπολίτευσης, γιατί έχει επιτύχει να έλκει με τις γκάφες του το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Πιο συγκεκριμένα τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1 Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) δήμου Λουτρακίου.
2 Υποβολή αίτησης - φακέλου για τη λήψη Διαχειριστικής Επάρκειας του νέου διευρυμένου δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων από την Ειδική Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
3 Εφαρμογή από το νέο διευρυμένο δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων των διαδικασιών του Εγχειριδίου Διαδικασιών Διαχειριστικής Επάρκειας για την υλοποίηση έργων, μελετών, προμηθειών.
4 Ανάθεση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων σε αρμόδια όργανα του νέου διευρυμένου δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων για την υλοποίηση έργων, μελετών, προμηθειών, σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Διαδικασιών Διαχειριστικής Επάρκειας.
5 Λήψη απόφασης για καταβολή ή μη από τον δήμο οφειλών προς το Ι.Κ.Α. της λυθείσας και υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευής Έργων Λουτρακίου - Περαχώρας (ΔΕΚΕΛΠ). Αναμόρφωση ή μη προϋπολογισμού.
6 Λήψη ή μη απόφασης για την αξιοποίηση της χρήσης του κολυμβητηρίου Λουτρακίου.
7 Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων δημοτικού προϋπολογισμού (γ΄ τρίμηνο 2011).
8 Χορήγηση ή μη αδειών εμφιάλωσης & εμπορίας νερού, για το 2011.
9 Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης προμήθειας τμηματικών προϋπολογισμών της υπ’ αριθ. 3/2011 μελέτης «Συντήρηση, επισκευή και προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου».
10 Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης προμήθειας 4ου & 6ου τμηματικού προϋπολογισμού της υπ’ αριθ. 18/2011 μελέτης «Προμήθεια οικοδομικών υλικών».
11 Καθορισμός ποσοστού αποζημίωσης εξόδων κίνησης των εισπρακτόρων του δήμου μας.
12 Λήψη Απόφασης περί επιβολής διοικητικού προστίμου στους παραβάτες του άρθρου 5 του Ν. 2323/95, όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει.
13 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.
14 Διάθεση πίστωσης για επιστροφή ποσού, λόγω οριστικής εκκαθάρισης οφειλών της ιδιοκτησίας (154) της υπ’ αριθ. 8/97 Πράξης Αναλογισμού.
15 Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 153/2011 ΑΔΣ περί σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης δήμου και ΠΕΣΥΔΑΠ για παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών σχετικά με στείρωση και περίθαλψη αδέσποτων ζώων.
16 Έγκριση - παραλαβή μελέτης «Ακτομηχανική μελέτη της παραλίας του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Θεοδώρων».
17 Έγκριση πίστωσης για ηλεκτροδότηση αναμεταδότη τηλεοπτικών καναλιών στον Σχίνο της Τοπικής Κοινότητας Πισίων. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
18 Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Νοέμβριος).
(271011)




ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΣΘΜΙΩΝ

Σε αποσύνθεση στα εξ ων και με τον τρόπο που συνετέθη βρίσκεται ο συνδυασμός Με τους Συγγενείς, τους Φίλους, τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω.
Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η δημοτική κοινότητα Ισθμίας, συνεδριάζει την ίδια ακριβώς ημέρα που συνεδριάζει και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου.
Έτσι, την προσεχή Δευτέρα στις 18:30 η δημοτική κοινότητα Ισθμίας θα συνεδριάσει με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξή της.
1 «Σχετικά με την Επέκταση δημοτικού φωτισμού στον οικισμό Αγίου Χαραλάμπους της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας».
2 «Διαγραφή χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους Νεκροταφείου για τα έτη 2000-2009».
3 «Διαγραφή χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τελών Ακίνητης Περιουσίας για το έτος 2008».
4 «Περί βεβαίωσης ωρών απασχόλησης πρακτικογράφου για τον μήνα Οκτώβριο. 2011».(
271011)
Return top