ΚΟΥΙΖ

Ποιος είναι ο αξιωματούχος που εννοεί ι Κώωτσης ότι ζητάει απευθείας ανάθεση «δουλειά» προκειμένου να τραβήξουν κάποιες δεκάδες εκατοντάδες ευρώ, χωρίς να τους πάρουν πρέφα;
(051011)




Είπαν…

«Πάλι καλά που είναι ο Καραπατάς κι ασχολείται για να έλθει ο προαστιακός στο Λουτράκι. Γιατί άμα περιμέναμε από τον Κώωτση, δεν θα δούμε ποτέ να έρχεται το τραίνο. Από εδώ και πέρα ότι θα λέει θα πρέπει να τον πιστεύουμε και κανείς να μην τον αμφισβητεί!.. Τον πιστέψαμε με τις προεκλογικές του υποσχέσεις και είδατε τι έχουμε πάθει σήμερα;»
(051011)




ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να καθαρίσει ο δήμος από την απύθμενη και επικίνδυνη ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, που στην κυριολεξία αποδομούν και διαλύουν το δήμο.
Είναι ηλίου φαεινότερον, πως με ότι ασχοληθούν ο Λογοθέτης και η κουστωδία του, αποτυγχάνουν οικτρά.
Πρόσφατα, άλλο ένα παράδειγμα, έρχεται να αποδείξει τα αναγραφόμενα και αφορούν τον αλλοπρόσαλλο και χωρίς σχέδιο τρόπο που επέλεξαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση εταιρίας χημικών στο Σουσάκι, η οποία στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Στο δήμο, έμεινε ο πανελλαδικός διασυρμός και η δυσφήμηση από το κλείσιμο δρόμων, γραμμών τραίνου, αλλά και ο ξυλοδαρμός αθώων πολιτών από ομοϊδεάτες του Κώστα Λογοθέτη.
Ο διπλός προπηλακισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, επειδή ακολούθησε το γράμμα του νόμου, από αντιδημάρχους του Λογοθέτη, ήρθε να επισφραγίσει την επικινδυνότητα του ιδίου, αλλά και των ομογάλακτων συνεργατών του.
Γεγονότα, με επιλεκτικές ευαισθησίες, καθώς δεν αντέδρασε ο Λογοθέτης, για άλλη επέκταση μεγάλης εταιρείας χημικών στην ίδια περιοχή.
Που μοιάζουν σαν να νοιάζεται ο Λογοθέτης -που παριστάνει τον οικολόγο και τον ακτιβιστή- και σαν να καίγεται να μην ανοίξει ανταγωνιστική βιομηχανία στην υπάρχουσα μεγάλη εταιρεία χημικών.
Που προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πολίτες κινδυνεύουν μόνο από τα χημικά της μίας βιομηχανίας και όχι και από της άλλης, που ήδη βρίσκεται στην περιοχή.
Ένας δήμαρχος που όταν δυσφημίστηκε το νερό του Λουτρακίου, δεν έκανε καμία τέτοια κίνηση να υπερασπιστεί την πόλη που τον έχρισε δήμαρχο και κατόπιν εορτής όταν είχαν κινηθεί οι φορείς και οι πολίτες προέβη σε μια χαλαρότατη ανακοίνωση που έμοιαζε σαν αγγαρεία.
Την ίδια και χειρότερη αντίδραση είχε η πόλη του Λουτρακίου, όταν βουλευτές του κόμματός του μετέφεραν στην Βουλή απόψεις που έρχονταν σε σύγκρουση με τα όσα αποφάσισε η πόλη μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προηγήθηκαν.
Με τον τρόπο αυτόν, αποδεικνύει ο Περαχωρίτης δήμαρχος, πόσο πολύ νοιάζεται για το Λουτράκι που τον έχρισε δήμαρχο, την ώρα που ολόκληρος ο υπόλοιπος δήμος μαζί με την Περαχώρα τον έβγαζαν πιο μαύρο… κι από τον Ομπάμα.
Αυτές οι συμπεριφορές, δικαιώνουν πρώην συνεργάτη του Λογοθέτη, που τον κατηγόρησε για ψευτοηθική και αποχώρησε από τον συνδυασμό του.
Ψευτοηθική που φάνηκε και από το θέμα των επιταγών των απόρων που έδωσε εταιρεία στο δήμαρχο για να πάνε σε απόρους και δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, ενώ από την άλλη ως πρώτος πολίτης δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη του να διαθέσει μόλις πενήντα ευρώ στο δικαστικό επιμελητή για ένα εξώδικο κατά των υβριστών του νερού μας!
Η φρενήρης κατρακύλα συνεχίζεται. Καθώς, αντιδήμαρχος του Λογοθέτη που προφανώς δεν έχει αντιληφθεί τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο φημισμένο όνομα του Λουτρακίου, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αγνοώντας επιδεικτικά τον κανονισμό λειτουργίας και το προεδρείο, με άναρθρες κραυγές το μετατρέπει σε χάβρα Ιουδαίων.
Καταβαραθρώνοντας το κύρος που πρέπει να διέπει τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντάς τον ταυτόχρονα, με την απαξίωση που έχει καταφέρει να πετύχει στον θεσμό του δημάρχου ο Κώστας Λογοθέτης.
Αυτές οι πολιτικές, πρέπει να καταστούν από τους εχέφρονες και υγιώς σκεπτόμενους πολίτες δυνητικά απορρίψιμες, ώστε να επαναπατριστεί η ομαλότητα, η νομιμότητα και η τάξη.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(051011)




ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑΣ...

Περίτρανα και αβίαστα αποδεικνύονται όλες οι πολιτικές εκφάνσεις αυτής της δημοτικής αρχής που έχουν μετατρέψει τον δήμο σε ξέφραγο αμπέλι και αμπέλι των πειραμάτων.
Πολιτικές, που πάση θυσία, πρέπει εσπευσμένα να απεντάξουν οι δημότες και να τις καταστήσουν μη επιλέξιμες. Αυτές οι πολιτικές κλείνουν όλους τους δίαυλους επικοινωνίας και εμβολίζουν, θρυμματίζουν, ξεθεμελιώνουν, τορπιλίζουν και κατακερματίζουν τα συμφέροντα των πολιτών.
Οι πολιτικές επιλογές του Λογοθέτη, έχουν εμπεδώσει στους δημότες την ηττοπάθεια, την απαισιοδοξία, την αποστροφή, αλλά και την θυμηδία.
Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να χαλυβδώσουν και να τσιμεντώσουν τη βούληση των δημοτών να μην δοθεί καμία δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που βλάπτουν τα συμφέροντα του δήμου.
Που αντί να προσπαθούν για τον προσδοκώμενο ούριο άνεμο, για το άνοιγμα των πανιών για ταξίδι στην πρόοδο και την ευημερία, αυτοί προτιμούν την πολιτική άπνοια και την στασιμότητα σε πολιτικές που πρόσφατα οι πολίτες καταδίκασαν να μείνουν κλειδωμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Δυστυχώς, για τους δημότες έλαχε ο κλήρος ετούτη την στιγμή να βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου οι πλέον ακατάλληλοι άνθρωποι και ο πλέον ακατάλληλος δήμαρχος.
Ο μελλοντικός ένοικος της Ιάσωνος, που φυσικά δεν μπορεί να είναι ο Λογοθέτης, πρέπει να τους έχει παράδειγμα προς αποφυγή. Σε καμία περίπτωση, οι υπόλοιποι μνηστήρες της εξουσίας δεν πρέπει να παρέχουν κάλυψη σε αυτές τις αβελτηρίες του υπό απόσυρση δημάρχου και της παρέας του. Σύσσωμη η αντιπολίτευση πρέπει να δράσει αποτρεπτικά και να τους ελέγχει εξονυχιστικά για τις διαφαινόμενες πλέον επικίνδυνες πολιτικές που διαρκώς κυοφορούν δομικά προβλήματα.
Επιλογές που με ευκολία συγκαταλέγονται στην πλατφόρμα και των ανώφελων πολιτικών, που δεν μπορούν υπό αυτές τις συνθήκες να δημιουργήσουν σύνδεσμο εμπιστοσύνης με τους πολίτες κι αδυνατούν να απεγκλωβιστούν από τον λαβύρινθο της ανεπάρκειας που έχουν εγκλωβιστεί και προκαλούν πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα.
Καταδεικνύοντας, έτσι, με τον πιο γλαφυρό τρόπο και το άφρονα της πολιτικής της, δημιουργώντας ανεμόμυλους προβλημάτων που τρομάζει τους πολίτες και ζαλίζει και αυτούς τους ίδιους. Οι ίδιοι οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, αμαυρώνουν την υπόσταση τους με την ανομία, την αδιαφάνεια, την αδράνεια, την επικινδυνότητα και την ανεπάρκεια που τους διακατέχει. Ποιούν την νήσσα και εθελοτυφλούν για ζητήματα που αφορούν το συμφέρον του δημότη.
Μ’ αυτήν την δημοτική αρχή, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει αύριο και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Έχει κηρύξει όχι στάση πληρωμών, αλλά στάση αξιών (βλέπε επιταγές απόρων), γιγαντώνοντας τις στρεβλώσεις και τα αδιέξοδα.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αναρίθμητα τρωτά της σημεία αναδεικνύουν και την παραβατική της συμπεριφορά, υμνώντας την πολυνομία που αποτέλεσμα έχει όχι μόνο να απομυθοποιείται το πρόσωπο του δημάρχου, αλλά και να απονομιμοποιείται.
Ενδεικτικά αναφέρονται παρακώλυση συγκοινωνιών, παράβαση καθήκοντος (δεν εκτελεί ο δήμαρχος τις αποφάσεις για τον προαστιακό), ενδεχομένως απιστία εις βάρος του δήμου για λογαριασμό τρίτων, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση του περιφερειάρχη, διασπορά φημών και ψευδών ειδήσεων για να προκληθεί σύγχυση στους πολίτες.
Μ’ όλα αυτά μόλις σε διάστημα εννέα μηνών και ούτε ένα όφελος για τον πολίτη.
Πώς, μετά από όλα αυτά, να μην γεννηθεί το ερώτημα;
Υπάρχει ζωντανή δημοτική αρχή ή μήπως έχει πρόωρα αποβιώσει και από το πτώμα της που βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση πλανιέται οσμή νεκρού, που δηλητηριάζει με τις νεκρές πολιτικές της ολόκληρο τον δήμο, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη ενταφιασμού της ώστε να αναπνεύσουν οι πολίτες καθαρό αέρα;

Υ.Γ.: Με τον Λογοθέτη η πόλη μοιάζει μ’ ένα βαγόνι τραίνου αλλοτινών καιρών, σταματημένο σε γραμμή παράκαμψης, κάποιου ασήμαντου επαρχιακού σταθμού.
Δημήτρης Καραπατάς
(051011)




ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΝΟ, ΧΑΡΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΑ
ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

Χθες το μεσημέρι, από τα καλώδια της ΔΕΗ, έπιασε και πάλι φωτιά στο Σχίνο, αυτή τη φορά από την απέναντι πλευρά του δρόμου.
Τη φωτιά την πρόλαβαν και σβήστηκε τόσο την προηγούμενη φορά, όσο και χθες, χάρις στο πυροσβεστικό αυτοκίνητο της Λουτράκι Α.Ε. που βρίσκεται εκεί σταθμευμένο σ’ ασφαλή ιδιωτικό χώρο και κινείται με δαπάνες ιδιώτη, τόσο για τα καύσιμά του, όσο και για ανταλλακτικά.
Κακόβουλες πληροφορίες που διοχετεύθηκαν σε τοπικό ιστολόγιο, υποστήριζαν ότι το αυτοκίνητο είναι εγκαταλελειμμένο κι εκτεθειμένο να λεηλατηθεί γιατί παρέμενε με το εμπρόσθιο καπό ανοικτό.
Το πυροσβεστικό όχημα παραμένει σ’ αυτή την κατάσταση γιατί έχει προφανώς ηλεκτρολογικό πρόβλημα και βραχυκυκλώνει όταν παραμένει σταθμευμένο την μπαταρία του. Ήδη, έχει βραχυκυκλώσει δύο μπαταρίες, οι οποίες αντικαταστάθηκαν με έξοδα του ιδιοκτήτη του χώρου που σταθμεύει.
Όσον αφορά το καπό, αυτό παραμένει ανοικτό, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στη σύνδεση του πόλου της μπαταρίας, προκειμένου να εκκινήσει σε μηδενικό χρόνο και να μεταβεί όσο το δυνατόν συντομότερα στο χώρο που απαιτείται.
(051011)




ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ VODAFONE ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Εξοργισμένοι είναι συνδρομητές της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone που είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε είναι παραθεριστές, είτε εργάζονται στο Κολωνάκι κι αδυνατούν να επικοινωνήσουν με συνεχή ομιλία. Σχεδόν κάθε μισό λεπτό είτε κόβεται η γραμμή, είτε το σήμα παγώνει, με συνέπεια οι καταναλωτές να επιβαρύνονται με πρόσθετη χρέωση, αλλά και να είναι κοπιώδης η προσπάθεια για μια συνομιλία, όταν μάλιστα περιεχόμενο συζητήσεων αφορά και σοβαρότατα επαγγελματικά θέματα.
Ας ελπίσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα επιδείξει τη δέουσα διάθεση και προσοχή για την επίλυση του οξύτατου προβλήματος στη συγκεκριμένη περιοχή.
(051011)




ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Συνεδριάζει την προσεχή Παρασκευή στις 18:30 η δημοτική κοινότητα Λουτρακίου - Περαχώρας, με δέκα θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα στην ημερήσια διάταξή της.
Η εν λόγω δημοτική κοινότητα, όπως και οι άλλες δύο συνεδριάζουν και λαμβάνουν αποφάσεις σύμφωνα με τις προβλέψεις του «Καλλικράτη.» Πέραν των διαδικαστικών θεμάτων που αναγκαστικά πρέπει να προωθηθούν για τη σύννομη λειτουργία επιχειρήσεων, άλλου είδους θέματα που έχουν ληφθεί αποφάσεις, θα προωθηθούν ή όλα θα σωρεύονται στο γραφείο του Κώωτση;
1 Αποδοχή δωρεάς του Νικολάου Κινόπουλου προς το δήμο Λουτρακίου.
2 Εισήγηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα - εστιατόριο «Βαθύ Μπλε» εντός του ξενοδοχείου ιδιοκτησίας Κοινοπραξία Καζίνο Λουτρακίου Α.Τ.Ε.- Κλαμπ Οτέλ Καζίνο Α.Ε. το οποίο ευρίσκεται στην οδό Ποσειδώνος στο Λουτράκι.
3 Εισήγηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα - εστιατόριο με την επωνυμία «Υδροχόος» εντός του ξενοδοχείου ιδιοκτησίας Κοινοπραξία Καζίνο Λουτρακίου Α.Τ.Ε.- Κλαμπ Οτέλ Καζίνο Α.Ε. το οποίο ευρίσκεται στην οδό Ποσειδώνος στο Λουτράκι.
4 Εισήγηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα - εστιατόριο με την επωνυμία «Ωκεανός» εντός του ξενοδοχείου ιδιοκτησίας Κοινοπραξία Καζίνο Λουτρακίου Α.Τ.Ε.- Κλαμπ Οτέλ Καζίνο Α.Ε. το οποίο ευρίσκεται στην οδό Ποσειδώνος στο Λουτράκι.
5 Εισήγηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα - καφέ μπαρ με την επωνυμία Λόμπι Μπαρ εντός του ξενοδοχείου ιδιοκτησίας Κοινοπραξία Καζίνο Λουτρακίου Α.Τ.Ε.- Κλαμπ Οτέλ Καζίνο Α.Ε. το οποίο ευρίσκεται στην οδό Ποσειδώνος στο Λουτράκι.
6 Εισήγηση για χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα καφετέρια- ανοιχτό μπαρ, ιδιοκτησίας της Λάμπρος Αθανασούλας - Παύλος Αθανασούλας Ο.Ε. νομίμως εκπροσωπουμένης με την επωνυμία Level 2 οποίο ευρίσκεται επί της οδού Ποσειδώνος στο Λουτράκι.
7 Εισήγηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα - καφετέρια - ανοικτό μπαρ, ιδιοκτησίας της Λάμπρος Αθανασούλας - Παύλος Αθανασούλας Ο.Ε., με την επωνυμία Level 2 το οποίο ευρίσκεται επί της οδού Ποσειδώνος στο Λουτράκι.
8 Εισήγηση για προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστήματος της Ριβιέρα Plus Α.Ε. σε οικόπεδο για ανέγερση κτιρίου με άδεια οικοδομής ως ισόγειας υπεραγοράς τροφίμων το οποίο ευρίσκεται στην περιοχή Μαγούλα επί της Ε.Ο. Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.
9 Εισήγηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας και παράτασης μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα Καφέ μπαρ ιδιοκτησίας του Γεωργίου Μάνταλου, το οποίο λειτουργεί επί της οδού Εθνικής Αντίστασης 8 στο Λουτράκι.
10 Περί βεβαίωσης ωρών απασχόλησης πρακτικογράφου κατά τις συνεδριάσεις της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας για τον μήνα Σεπτέμβριο 2011.
(051011)




ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ
ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Μετά από 159 ημέρες και 162 που θα την παρουσιάσουν, ο δήμος Λουτρακίου με περισσή περηφάνια δηλώνει ότι θα παρουσιάσει τη νέα του ιστοσελίδα την Παρασκευή στις 11:30, ενώ αυτή θα είναι στον αέρα από την Πέμπτη στις 22:00.
Συγχαρητήρια παιδιά μετά πέντε ολόκληρους και πλέον μήνες τα καταφέρατε.
Οι πολίτες του δήμου Λουτρακίου μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι κι ασφαλείς ότι λειτουργείτε αστραπιαία και τα προβλήματά τους λύνονται ή διεκπεραιώνονται άμεσα.
Όταν μια εργασία που απαιτεί μια εβδομάδα, άντε να είναι κάποιος επιεικής γιατί τα παιδιά κουράζονται -αλλά με τι; είναι το ζητούμενο- να απαιτείται ένας μήνας για την κατασκευή της ιστοσελίδας, πώς μπορεί ο καθένας να εμπιστευθεί όλους αυτούς που τους ξεπερνάει ακόμη και η χελώνα;
Επιπρόσθετα, ενδιαφέρον θα έχει και το κόστος του ιστότοπου του δήμου, δεδομένου ότι είναι γνωστές οι τιμές πόσο κοστίζει και ο πιο super duper ιστότοπος και μην λαμβάνεται ως πρόκριμα πόσο κόστισε ο ιστότοπος του δήμου της Αθήνας ή πόσο κόστισε ο ιστότοπος ενός υπουργείου;
Σύγκριση μπορεί να γίνει με ιστότοπο δημόσιου φορέα, που στο κόστος του συμπεριλαμβάνονται εβδομαδιαίες μεταδόσεις, καθώς επίσης και η συντήρηση για τέσσερα χρόνια.
(051011)
Return top