ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚ… ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ 50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ


Είναι διαπιστωμένο πλέον ότι εκεί στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος για σημαντική μερίδα του πολιτικού προσωπικού, τους υπηκόους και τους αυλοκόλακες, το μυαλό και η σκέψη είναι ουσιώδες είδος εν ανεπαρκεία. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορούν να απολαμβάνουν της συμπαθείας των συμπολιτών τους και να αντιμετωπίζονται με κατανόηση.
Όχι όμως, να θέλουν με τα ψέματα να κοροϊδέψουν την κοινωνία, δημιουργώντας της ανεπανόρθωτη βλάβη, γιατί είναι πειθήνια κομματικά και άβουλα όντα αποκρύπτοντας από την κοινή γνώμη και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα, ευελπιστώντας ότι θα την εξαπατήσουν;
Είναι πρωτάκουστο επίσημος κρατικός φορέας να εκδίδει ανακοίνωση με ψεύδη και ανυπόστατες αιτιάσεις για να παραπλανηθεί η τοπική κοινωνία και να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο αυτοί που υποστήριξαν και προασπίστηκαν το συμφέρον και την προοπτική του τόπου.
Η δημοτική αρχή Λογοθέτη, χθες, εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις από το πολιτικό της ναυάγιο και τη διπλή ήττα του ίδιου του δημάρχου, αλλά και να δικαιολογήσει ως μαθητούδι στους εντολείς του την κραυγαλέα αποτυχία του να τους ικανοποιήσει.
Όποιος υπερψηφίσει τη μετατροπή σε «σκαταποθήκη» του Λουτρακίου της Βόρειας Κορινθίας θα έχει συμβάλλει στην προδοσία του τόπου.

Τι θέλει να κρύψψει από τους συμπολίτες του ο …πρώτος πολίτης;

Το γραφείο Τύπου, με την έγκριση του δημάρχου, στην ανακοίνωσή του ξεκινάει με ψέματα και χαρακτηρισμούς, ενώ στην ουσία αποκρύπτει την αλήθεια και όλο το παρασκήνιο από την κυρίαρχη τοπική κοινωνία.
Ειδικότερα, την άτακτη υποχώρησή του, να μη θέσει ο εντολοδόχος προς ψήφιση το θέμα της μετατροπής του Λουτρακίου σε (συγνώμη για την έκφραση) «σκαταποθήκη» της Βόρειας Κορίνθου σήμερα και πολύ πιθανόν της Ανατολικής Κορίνθου στο εγγύς μέλλον, την παρουσιάζει ως εξαιρετική αστοχία, με αρνητικές επιπτώσεις, ισχυριζόμενος ότι «κυρίως η αντιπολίτευση εκμεταλλεύθηκε το μη επαρκή χρόνο για πλήρη ενημέρωση των φορέων και δημοτών αναφορικά με την πραγματική κατάσταση και με την ωφέλεια του δήμου από το εν λόγω εγχείρημα, έκρυψε τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος βασιζόμενη σε λάθος επιχειρήματα και αιτιάσεις».
Ο Κώστας Λογοθέτης, λοιπόν, με την ανακοίνωσή του, αποκρύπτει από τους δημότες του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων ότι το γεγονός αυτό το απέκρυψε και από την ίδια τη δημοτική ομάδα του στη συνάντηση που είχαν πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Εικαζόταν και εκ των υστέρων μάλλον αυτή είναι η πραγματικότητα, ότι προσπάθησε να πιάσει το σώμα στην κυριολεξία στον ύπνο και εκβιαζόμενο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές να αποσπάσει με δέλεαρ τα εκατομμύρια ευρώ του έργου, τη ψήφο του.
Ωστόσο, την επομένη ακριβώς, ξεκίνησε διαβουλεύσεις για να μπορέσει να πείσει όσους αρνήθηκαν, με μόνο γνώμονα να πνίξει το Λουτράκι στα σκ…!

Ποιόν θέλει να ικανοποιήσει ο Κώστας Λογοθέτης;

Στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Λογοθέτης δια του γραφείου Τύπου, πουθενά δεν αναφέρει ποίου τις επιθυμίες θέλει να ικανοποιήσει, πότε συμφώνησε να προβεί στο καταδικαστικό για τον τόπο εγχείρημα και ποιος ήταν ο… ταχυδρόμος που του μετέφερε την εντολή. (Όλα αυτά είναι σε γνώση του loutraki-press).
Ακόμη στην ανακοίνωση, δεν γίνεται λόγος για το πάρτι με τα 50 εκατ. ευρώ προϋπολογισμού του εν λόγω έργου που πρόκειται να ακολουθήσει, ενώ κρύβονται πίσω από τις απώλειες που θα έχει ο δήμος στα οικονομικά του, δεδομένου ότι θα επιβαρυνθεί με μέρος του εκσυγχρονισμού και των εγκαταστάσεών του, γιατί εκβιάζεται ευθέως ότι αν δεν δεχθεί να γίνει το Λουτράκι «σκαταποθήκη» της Βόρειας Κορινθίας και να πνιγεί στη μπόχα ολόκληρη η επικράτειά του, το έργο δεν γίνεται να χρηματοδοτηθεί.
Θέλετε να στηθεί ερώτηση στην Ευρωπΐκή Επιτροπή για το σκάνδαλο που στήνεται.
Τις ευθύνες ο Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει να τις αναζητήσει και να καταγγείλει, όλους αυτούς που επιχειρούν να καταδικάσουν δια παντός το Λουτράκι. Να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του και το έντιμο είναι να βγει να πει στην κοινωνία ολόκληρη την αλήθεια.

Στην Ιάσωνος κάνουν ότι δεν βλέπουν τη φάκα, μόνο το τυράκι…

Οι προνομιούχοι της Ιάσωνος που απολαμβάνουν συμπαθείας λόγω έλλειψης νου και γνώσης, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι ο στόχος είναι διττός.
Ενδεχομένως κάποιοι να τα οικονομήσουν κατά την πάγια ελληνική πραγματικότητα -η… νόμιμη προμήθεια 10% του έργου, υπερκοστολογήσεις, υπερτιμολογήσεις- σ’ ένα προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, ενώ οι έχοντες σωφροσύνη από τα παράλια του δήμου της Βόχας να πανηγυρίζουν γιατί η περιοχή τους παρέμεινε καθαρή, ενώ το κατ’ εξοχήν τουριστικό Λουτράκι γίνεται λόγω της βρώμας ανυπόφορο.
Γιατί Κώστα Λογοθέτη ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων θα πρέπει να είναι -σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες- υποχείριο κυβερνητικού στελέχους του κόμματος του οποίου είστε μέλος και να υπακούεται τυφλά στις κυβερνητικές επιταγές σε βάρος της πατρώας σας Γης;
Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, επικαλείται τον αρχικό σχεδιασμό του έργου για διπλασιασμό της δυναμικότητάς του με αναγωγές στην επέκταση του Λουτρακίου και την παράλληλη αύξηση του πληθυσμού του, καθώς επίσης και στη φιλοξενία των παραθεριστών για ενάμισι το πολύ μήνα στην καρδιά του καλοκαιριού. που ίσως εκεί να αγγίζεται. Η μονάδα μέτρησης του αρχικού σχεδιασμού των 90.000 ισοδύναμων κατοίκων, ίσως να αφορά την εβδομάδα στο μέσον Αυγούστου και τίποτε περισσότερο.

Η πάγια τακτική της Κορίνθου

Όσον αφορά την Κόρινθο, που θέλει να πνίξει το Λουτράκι και πρόκειται για μία διαπιστωμένη πολιτική των τελευταίων χρόνων, λόγω των δικών μας ανεπαρκειών, πολύ ορθά κάνει και προωθεί την προαναφερόμενη λύση, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι ο πληθυσμός της για την προσεχή εικοσαετία με τίποτε δεν μπορεί κατ’ αρχήν να διαμορφωθεί στους 90.000 μόνιμους κατοίκους.
Επομένως, υπάρχει τεράστιο χάσμα, από πλευράς αναγκαιότητας προώθησης του συγκεκριμένου έργου, αλλά οι πιέσεις ασκούνται μόνο και μόνο για να υποβαθμισθεί το Λουτράκι και ενδεχομένως κάποιοι να ωφεληθούν από τα 50 εκατ. ευρώ.
Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το καλοκαίρι που αυξάνεται ο πληθυσμός του Λουτρακίου, οι Κορίνθιοι φεύγουν για διακοπές, οπότε θέμα απειλής δεν υφίσταται, αλλά με τη συνένωση με τους Αγ. Θεοδώρους υπάρχει και εναλλακτική λύση.
Απλά, επιδίωξη της Κορίνθου είναι η υποβάθμιση του Λουτρακίου!
Αν ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης πράγματι υπερασπίζεται τα ιερά και όσια του τόπου του κι όχι τις κομματικές του επιταγές, επιβάλλεται να θέσει θέμα αναλογικότητας κόστους λειτουργίας και συντήρησης του βιολογικού καθαρισμού.
Ακόμη, ο Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει να απαιτήσει από το δήμο Κορίνθου τις δαπάνες που έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Κόρινθος δεν έδινε σεντ για τη λειτουργία και συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού.
Η ΔΕΥΑΛΠ δια του νομικού της συμβούλου, επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα σε κατάθεση αγωγών, διεκδικώντας από την Κόρινθο το αναλογούν χρέος, αν θέλουμε οι πράξεις να συμβαδίζουν με τα στομφώδη λόγια ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του τόπου.
Ειρήσθω εν παρόδω, αν η Κόρινθος δεν σταματήσει αυτού του είδους τις τακτικές, είναι σκόπιμο και επιβάλλεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα των απορριμμάτων της Κορίνθου για να αισθανθεί η γειτονική δημοτική αρχή που την πονεί και που την κόφτει;..

Η καπηλεία του έργου Γκιώνη, είναι πολιτική λαμογιά

Τόσο στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, όσο και στην ανακοίνωση του δήμου, πουθενά δεν αναφέρεται η προώθηση των εργασιών και σε ποιο στάδιο έχουν φθάσει οι διαδικασίες κ έχει προχωρήσει το έργο από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας -που φαίνεται να έχει διαζύγιο η δημοτική αρχή- και της πραγματικότητας το loutraki-press αναδημοσιεύει απόσπασμα της προχθεσινής του ανάρτησης για να πληροφορηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμος.
«Σύμφωνα με πληροφορίες από το πολύ στενό περιβάλλον του Γιώργου Γκιώνη, ο τέως δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας, μόλις ανέλαβε την προεδρία της ΔΕΥΑΛΠ προώθησε τις μελέτες για αναβάθμιση του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού και τώρα είναι πανέτοιμο με μία μόνο υπογραφή που υπολείπεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για κοινοτική χρηματοδότηση.
Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία διετία του Γιώργου Γκιώνη επιτεύχθηκε να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική μελέτη για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού.
Ολοκληρώνεται και η προκαταρκτική για την άρδευση. Υπολείπεται η υπογραφή ενός μόνο υπουργού από τους τέσσερις συναρμοδίους.
Τον Ιούλιο του 2010 εγκρίθηκε η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Έχει κατασκευασθεί και ολοκληρωθεί ο αποθηκευτικός χώρος, το κτίριο με τη δεξαμενή για τα ύδατα προς άρδευση που προέρχονται από την τριτοβάθμια επεξεργασία.
Αυτή είναι η αλήθεια που καπηλεύθηκε σε βάρος του Γιώργου Γκιώνη χθες το βράδυ ο Κώστας Λογοθέτης.»


Το κρυφτό με την αλήθεια

Στο τέλος της ανακοίνωσής του ο Κώστας Λογοθέτης απειλεί παραπληροφορώντας -ψέματα- ότι θα χαθεί λυματολάσπη και πρόσθετο νερό - καθαρό.
Μας λέτε δηλαδή ότι η Κόρινθος θα αλλάξει βιολογικό καθαρισμό και θα πάει δυτικά που εκ των πραγμάτων θα αναγκασθεί να κατασκευάσει η βόχα;
Ισχυριζόμενος στην ανακοίνωσή του ότι θα χαθεί η ευρωπαϊκή επιδότηση και θα επιβαρυνθεί ο δήμος με τμήμα της δαπάνης, δηλαδή αν κάποιος δώσει 3 δισ. Ευρώ στο Λουτράκι θα μπορεί να κάνει «σκαταποθήκη» την κεντρική πλατεία;
Αυτό είναι το ξεπούλημα λόγω βλακείας!
Το ΟΧΙ έχει κόστος και θέλει ανδρεία!
Κώστα Λογοθέτη αν έχεις υψηλότερες πολιτικές βλέψεις είναι δικαίωμά σου.
Δεν είναι δικαίωμά σου με τις επιλογές σου για να ικανοποιήσεις τους κομματικά ανωτέρους σου να καταστρέψεις τον τόπο!
Κάποια στιγμή, οι πολίτες του Λουτρακίου θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εχθρός του τόπου είναι κατ’ εξοχήν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.


Η ανακοίνωση με τα ψέματα και την εξαφάνιση της πραγματικότητας

Εξαιρετική αστοχία, με αρνητικές επιπτώσεις, διαπιστώθηκε από μέρος του σώματος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν συζητήθηκε το θέμα περί “λήψης απόφασης έγκρισης όρων σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 22 του Ν. 3614/07 μεταξύ Ειδικής Γραμματείας Υδάτων ΥΠΕΚΑ, Δήμου Κορινθίων, Δήμου Βέλου - Βόχας & Δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων, για την πράξη «Δίκτυο αποχέτευσης Άσσου - Λεχαίου - Βόχας, Αγωγός μεταφοράς & επέκτασης υφιστάμενης Ε.Ε.Α».
Η Αντιπολίτευση -κυρίως- εκμεταλλευόμενη το μη επαρκή χρόνο για πλήρη ενημέρωση των φορέων και δημοτών αναφορικά με την πραγματική κατάσταση και με την ωφέλεια του Δήμου από το εν λόγω εγχείρημα, έκρυψε τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος βασιζόμενη σε λάθος επιχειρήματα και αιτιάσεις, αποκρύπτοντας έτσι την πραγματικότητα και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την άρνηση λήψης απόφασης και τη μη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Ο αρχικός σχεδιασμός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ - κοινός βιολογικός καθαρισμός Λουτρακίου - Κορίνθου), πρόβλεπε την λειτουργία του Βιολογικού για 45.000 Ισοδύναμους Κατοίκου (Ι.Κ) για Λουτράκι και Κόρινθο, δηλαδή 90.000 Ι.Κ, όπως και κατασκευάστηκε. Ο αρχικός σχεδιασμός, πρόβλεπε επίσης την επέκταση κατά επιπλέον 90.000 Ι.Κ (45.000 για κάθε Δήμο).
Οι ανάγκες του Λουτρακίου κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αγγίζουν και υπερβαίνον τα όρια επεξεργασίας, με αποτέλεσμα άμεσα να πρέπει να βρεθεί λύση σε περίπτωση πληθυσμιακής αύξησης ή έλευσης περισσοτέρων επισκεπτών. Το συνολικό κόστος για την επέκταση, την αναβάθμιση κλπ, θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον Δήμο, ενώ με την υπαγωγή είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τα προγράμματα ΕΣΠΑ (Ταμείο Συνοχής).
Η επέκταση αφορούσε αποκλειστικά και ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 45.000 ισοδύναμους κατοίκους ανά δήμο, ήτοι συνολικά ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 90.000 Ι.Κ, όπως ακριβώς προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό ανεξαρτήτως προέλευσης (άρα οι αιτιάσεις και οι κατασκευασμένες καταγγελίες ότι η εγκατάσταση θα δεχτεί όλα τα λύματα της Ανατολικής Κορινθίας είναι λανθασμένες και χωρίς βάση και δίκην λαϊκιστικής αντιπολίτευσης).
Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις παρότι το 1997 όταν και ξεκίνησε η βιολογική επεξεργασία ήταν σύγχρονες- χρήζουν αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού με αποτέλεσμα την ανάγκη εξεύρεσης κονδυλίων από τον Δήμο.
Καθότι η λειτουργία της εγκατάστασης της βιολογικής επεξεργασίας είναι ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ μεταξύ του Δήμου μας και του Δήμου Κορινθίων, σε περίπτωση μη υπαγωγής μας στο πρόγραμμα, ο Δήμος Κορινθίων έχει δικαίωμα μονομερούς υπαγωγής και ένταξης στον πρόγραμμα. Με λίγα λόγια ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ 45.000 ΑΠΟ ΤΑ 90.000 ΣΥΝΟΛΙΚΑ Ι.Κ, και ο Δήμος μας θα χάσει την ευκαιρία για την δυνητική χρηματοδότηση της συνολικής αναβάθμισης της βιολογικής επεξεργασίας και για τα νέα, αλλά και για τα υφιστάμενα λύματα.
Η μη υπαγωγή στην Προγραμματική Σύμβαση θα μας υποχρεώσει εφόσον αποφασίσει ή χρειαστεί ο Δήμος μας να αναβαθμίσει την εγκατάσταση σε τριτοβάθμια επεξεργασία, να καταβάλει τουλάχιστον 3,0 εκατ. ευρώ για αυτό το έργο, ενώ τώρα θα γινόταν αυτόματα και σε συνδυασμό με την αναβάθμισης της υφιστάμενης τεχνολογίας, με μηδενική εκταμίευση.
Τέλος, θα χαθούν οι ωφέλειες από την υλοποίηση αυτού του έργου, ήτοι:

- η αξιοποίηση για αρδευτικούς και αγροτικούς σκοπούς του τριτοβάθμια επεξεργασμένου ύδατος το οποίο οι νέες τεχνολογίες καθιστούν με ασφάλεια ακόμα και πόσιμο,

- ο περιορισμός της κατανάλωσης ύδατος με παράλληλα προστασία των αποθεμάτων του πολύτιμου υδροφόρου ορίζοντα του Λουτρακίου,

- η αξιοποίηση της λυματολάσπης σε συνδυασμό με τα προγράμματα γεωθερμίας, και

- οι εισροές εσόδων προς αξιοποίηση εις όφελος των δημοτών και του δήμου.
(020411)





ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ


Η χθεσινή ανάρτηση του loutraki-press ήταν αφιερωμένη στους ψεύτες στο πλαίσιο της 1ης Απριλίου και σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει σχέση και δεν απηχεί την πραγματικότητα.
Ωστόσο, κάποιοι στην αρχή προβληματίστηκαν αν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να επιλέγει την οδό της παραίτησης και στη δεύτερη ανάγνωση αντελήφθησαν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, που ταίριαζε γάντι στο όλο τοπίο που διαμορφώνεται στον τόπο.
Και του χρόνου. Χρόνια πολλά στους ψεύτες.
(020411)
Return top