ΚΟΥΪΖ 1

Ποιος είναι ο αντιδήμαρχος πρώην ή νυν, ο οποίος σε δημοτικές εκλογές, έλαβε βοήθημα 2.000 ευρώ (τον εξαγόρασαν τσάμπα, τόση είναι η αξία του) από διευθυντικό στέλεχος μεγάλης επιχείρησης του νομού;
(210411)




ΚΟΥΪΖ 2

Μήπως εορτάζουν σήμερα κάποιοι δημοκράτες της «παιδικής χαράς» του Κώστα Λογοθέτη; Χρόνια σας πολλά παιδιά και εις ανώτερα!
(210411)




ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ
ΔΙΟΛΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Άλλη μια φορά ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων με ειδικότητα να εντυπωσιάζει τα πλήθη, αλλά ουσία μηδέν, ήταν απών όχι μόνο αυτός, αλλά ολόκληρη η ομάδα του βολέματος και της εξασφάλισης μισθού, από μία καθοριστική συνάντηση για τον Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου και ήταν άπαντες παρόντες πλην Λουτρακίου.
Την παρτίδα για τον τόπο την έσωσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, ο οποίος αντίθετα με ότι συμβαίνει στο Λουτράκι που νομίζουν ότι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους επιδιδόμενοι στην ανακυβίστηση, μίλησε ορθά κοφτά και είπε τα πράγματα με το όνομά τους για την τύχη της μαρίνας Λουτρακίου, ζητώντας από τον αρμόδιο παριστάμενο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνου να υλοποιηθεί το εγκεκριμένο έργο.
Το loutraki-press πάρα πολλές φορές έχει επικρίνει το δήμαρχο Κορίνθου Αλέκο Πνευματικό, για τις θέσεις που είναι υπέρ της πόλης του, αλλά ζημιώνουν το Λουτράκι λόγω της αδράνειας των δικών του ανθρώπων. Αυτή τη φορά του εκφράζει δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ που κάνει κάτι υπέρ του Λουτρακίου, γιατί ο δήμαρχος της πόλης απουσίαζε, ενώ θα έπρεπε να είναι παρών με ολόκληρη την Επιτροπή Τουρισμού που πρόσφατα συνέστησε.
Ο Αλέκος Πνευματικός δεν έκανε τίποτε περισσότερο, ούτε σπατάλησε φαιά ουσία, αντιλαμβανόμενος ότι αν αναπτύσσεται ο γείτονας θα ωφεληθείς και ο ίδιος. Έτσι, ο Αλέκος Πνευματικός για τα δεδομένα του Λουτρακίου κι όχι της κοινής λογικής, έκανε υπέρβαση ζητώντας η ευρύτερη περιοχή να πορευθεί στην ανάπτυξη.
Αντίθετα, από την πλευρά του ο Κώστας Λογοθέτης με την αμίμητη αναβλητικότητα και αδράνειά του, φαίνεται ως να περιμένει την ανάπτυξη της Κορίνθου για να ωφεληθεί και η δική του πόλη. Πολύ εύστοχα φίλη επισημαίνει ότι: «Όπως το πάει ο Αλέκος θα περάσει και τη γέφυρα και θα έρθει από το Λουτράκι να συνεχίσει τα έργα αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου».
Η πίεση που ασκήθηκε στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνου, είχε αποτέλεσμα να πει ότι θα προωθήσει με ταχύτατους ρυθμούς την αναστύλωση και προστασία του Αρχαίου Διόλκου έτσι ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, που ανοίγει την !η Ιουλίου, ενώ δεσμεύθηκε να συμβάλλει στην απεμπλοκή της μαρίνας Λουτρακίου από τα εμπόδια (που μεθοδευμένα στήνονται), γιατί είναι αναγκαία η κατασκευή του έργου, όχι μόνο για την τοπική, αλλά ακόμη και για την Εθνική Οικονομία.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Λογοθέτης, που περιελάμβανε στο προεκλογικό του πρόγραμμα την κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, άφησε τεχνηέντως, όπως υποστηρίζουν οι δύο νομικοί Περικλής Μπαλοδήμος και Νίκος Λόης, να παρέλθει η ημερομηνία για να μην μπορεί να τοποθετηθεί δικηγόρος που θα υποστηρίζε τα συμφέροντα της θιγόμενης Λουτράκι Α.Ε., στο Συμβούλιο της Επικρατείας την 14η Μαΐου, μαζί με τις προσφυγές των Εμπόρων και Ξενοδόχων του Λουτρακίου, καθώς επίσης και την προσωπική προσφυγή του συνιδρυτή του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου, Νίκου Λόη.

Το… θέατρο του Κώστα Λογοθέτη
Αν δεν γνωρίζεις μια υπόθεση, σίγουρα ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων έχει τη δυνατότητα να σε παρασύρει και να διερωτάσαι τι είναι αυτά που λέει ο άνθρωπος; Σε καθηλώνει να λες είμαι μαζί του! Έλα όμως, όταν στο ακροατήριο υπάρχει κόσμος που γνωρίζει τα θέματα ο εντυπωσιασμός που προηγουμένως είχε επιτύχει ο Κώστας Λογοθέτης καταρρέει ως χάρτινος πύργος.
Του το έκανε στη λαϊκή συνέλευση ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Λουτρακίου Γιώργος Μαρίνης, με την υπόθεση της μαρίνας και ο Κώστας Λογοθέτης του απάντησε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες να επικαιροποιήσει την υπόθεση!..
Μάλλον, ο Κώστας Λογοθέτης, όπως σχεδόν και στα περισσότερα θέματα δεν μπορεί να αντιδράσει. Αν όσοι ασχολούνται με την υπόθεση της μαρίνας ανέμεναν την αντίδρασή του, θα έπρεπε να έχουμε επιλέξει τη χειμέρια νάρκη, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο που δεν έχει γνώση των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται, τον πληροφορούμε ότι άπαντες βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση.
Αν ο Κώστας Λογοθέτης πραγματικά ήθελε να υπερασπισθεί το έργο της μαρίνας, θα τοποθετούσε δικηγόρο, συμμορφούμενος και με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Θυμηδία προκάλεσε και το δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής, όσον αφορά τις αναφορές στη μαρίνα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ο οποίος για τον Κώστα Λογοθέτη πέρασε και ο ίδιος δεν μπόρεσε ν’ ανέβει γιατί δεν μπορούσε να δει την πορεία του…

(210411)




ΕΧΘΡΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Το δρόμο της αυτοκαταστροφής επιλέγει να βαδίσει η παρωδία της δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη. Κι αυτό, γιατί καθημερινά διάφορα στελέχη της επιβεβαιώνουν έλλειψη συσσωρευμένης εμπειρίας και ασχετοσύνης, με συνέπεια ορισμένοι εξ αυτών να χρίζουν άμεσης αντικατάστασης από τις σημαντικές θέσεις που κατέχουν. Σε άλλους θα πρέπει να σβήσει το όνειρο για τις θέσεις που φιλοδοξούν να αποκτήσουν στο μέλλον.
Τρανταχτό παράδειγμα η φιλοδοξία ενός κολλητού ανθρώπου της εξουσίας τους και προσωπικά του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη.
Δεν είναι δυνατόν να φιλοδοξείς να καθίσεις στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη για να υπερασπιστείς δήθεν τα συμφέροντα του και ταυτόχρονα να εκφράζεις δημόσια απόψεις που στρέφονται ευθέως ενάντια στο συμφέρον των πολλών, αλλά είναι και ενάντια στο προεκλογικό σου πρόγραμμα.
Μ’ ένα δήμαρχο που έχει χάσει την επαφή με τα τεκταινόμενα, να προσπαθεί για λόγους επικοινωνίας και όχι ουσίας, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Μια δημοτική αρχή που παιδιαρίζει με τα δημόσια έννομα συμφέροντα των πολιτών.
Που αν θα συνεχίσει έτσι, ενδεχομένως να κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα, όπως της παράβασης καθήκοντος, αλλά και της διάπραξης αδικημάτων από την πλευρά του δήμου σε βάρος των πολιτών.
Μια δημοτική αρχή που βρίσκει συνοδοιπόρους κάτι αγκυλωμένους καρεκλοκένταυρους ή κάποιους σκουπιδογράφους δίκην δημοσιογράφων, που ως προτέρημα τους έχουν να προβάλουν την συκοφαντική δυσφήμιση και με δικαστική βούλα. Στους συνοδοιπόρους τους υπάρχουν κι ομοφρονούντες αδελφοί ηγήτορες κι όλοι μαζί στόχο έχουν να διαμοιράσουν τα ιμάτια ανάπτυξης του τόπου, συμβάλλοντας έτσι να διαγράφεται το μέλλον του ζοφερό.
Με ορισμένα στελέχη, έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι η έμμισθη θεσούλα, τρέμοντας με το πρώτο φύσημα του αέρα μην την χάσουν, προκαλώντας αναγούλα στους πολίτες.
Με απύθμενο θράσος ομολογούν ότι εξαπάτησαν τους πολίτες.
Το ενδιαφέρον τους για τον τόπο το έχουν δείξει πολύ πριν εκλεγούν.
Στο παρελθόν δεν είχαν πατήσει σ’ ένα δημοτικό συμβούλιο.
Δεν είχαν σε μια σημαντική συνάντηση για την πόλη όπως αυτές για προαστιακό σιδηρόδρομο, τη μαρίνα Λουτρακίου, τα σκουπίδια. Το παίζουν γνήσιοι τοπικοί άρχοντες, τοπικοί παράγοντες και προ παντός εκμεταλλευόμενοι την εκλογή τους λόγω της ψήφου που απέσπασαν, εκφέρουν απόψεις επί παντός επιστητού.
Αυτοανακηρύσσονται σε αυτόκλητους π.χ. συγκοινωνιολόγους επειδή είναι εκλεγμένοι.
Αυτοχαρακτηρίζονται παντογνώστες και μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε συνισταμένη όλων των γνώσεων: δικηγόροι, πολεοδόμοι, συγκοινωνιολόγοι και πάει λέγοντας.
Νομίζουν ότι οι πολίτες είναι ηλίθιοι και αδυνατούν να καταλάβουν ότι θα φτάσουν να παραδέρνουν μέσα στην χλεύη των συμπολιτών τους.
Έχουμε γνωρίσει κάποιους από αυτούς. Κάποιοι άσχετοι πτυχιούχοι, συνήθως χωρίς δουλειά, που για ένα ξεροκόμματο υιοθετούν ανερμάτιστες θέσεις, ώστε να τους προσδώσουν τον μανδύα της επιστημονικότητας καθαγιάζοντας τες στα μάτια των ψηφοφόρων, υποτιμώντας ταυτόχρονα την νοημοσύνη μας.
Όλα αυτά καθιστούν πολιτικά απεχθή την παρούσα δημοτική αρχή και διασαλεύουν το κοινού περί δικαίου αίσθημα.
Δεν εμπεριέχεται πουθενά ίχνος βελτιστοποιημένου κοινωνικού χαρακτήρα.
Μια δημοτική αρχή που μετατοπίζει γεωδυτικά κάθε τόσο βασικές δεσμεύσεις της ταλαντεύοντάς τες και πράττοντας πάντα κατά το δοκούν.
Παράγει έντονη απογοήτευση και ανησυχία στους πολίτες και συνεχίζει απτόητη το βιολί, βιολάκι της.
Με την τακτική του Κώστα Λογοθέτη περί άλλων να τυρβάζει έναντι των συμπεφωνηθέντων με τους πολίτες.
Με πολιτικές που μάλλον είναι τεταγμένες σε γενικότερα πλαίσια ισχυρών, αλλά και παλαιοκομματικών μηχανισμών.
Ομιλώντας μόνο τη ξύλινη γλώσσα.
- Που δυσαρεστεί, δεν ξαφνιάζει θετικά κι έχει υποστεί αλλεπάλληλες επικοινωνιακές ήττες.
- Που ο ίδιος ο δήμαρχος καθιστά τον λόγο του αναξιόπιστο, λέγοντας ότι είναι ο μόνος που έβαλε στο πρόγραμμα του τον προαστιακό σιδηρόδρομο να τερματίζει στην Αιγαίου, όταν η αλήθεια είναι ότι το έβαλε και ο Παύλος Παύλου.
- Που λέει ο δήμαρχος ότι μέσα στον Μάρτιο έρχεται ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας στο Λουτράκι. Κάτι που δεν έγινε ποτέ!
- Που διαρκώς λέει ότι δεν μπορεί να επαναλαμβάνει την δέσμευσή του αλλά δεν εξηγεί γιατί δεν το έχει κάνει γνωστό στο αρμόδιο υπουργείο. Αφού όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι του κόμματος που ανήκει.
- Που επαναλαμβάνει το ίδιο παραμύθι του Γιώργου Γκιώνη ότι για τον προαστιακό φταίει το αρμόδιο υπουργείο και ο ΟΣΕ. Μ’ ένα Κώστα Λογοθέτη που ανοίγει μέτωπα με τα συμφέροντα των πολλών, που βουλιάζει στα ευχολόγια και στις γενικότητες.
- Που οι δικοί του συνεργάτες τον καταγγέλλουν για ψευτοηθική και διφορούμενη πολιτική.

Μια δημοτική αρχή που αποδεικνύεται κι αναδεικνύεται εχθρός εκ των έσω.
- Που βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνίας προκαλώντας θυμηδία στους πολίτες.
- Που είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να συμπληρώσει αξιόμαχο συνδυασμό στις επόμενες εκλογές, αφού ήδη αρκετά είναι τα στελέχη που εκφράζουν τη δυσφορία τους για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει ο δήμαρχος.
Μια δημοτική αρχή που αρνείται να ανεβεί τα σκαλιά της προόδου και κρατάει τον τόπο αγκυλωμένο, με μια πανδαισία πολιτικών ατοπημάτων και αψυχολόγητων πολιτικών επιλογών.

Οι συγκρίσεις μ’ άλλες δημοτικές αρχές είναι εξόφθαλμες και καταδεικνύουν το εύλογο της επιχειρηματολογίας.
Η πολιτική που εκφράζει αυτή η δημοτική αρχή είναι το καλύτερο αποκρουστικό για κάθε πολίτη.
Μια δημοτική αρχή που αθετεί όλες τις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις και πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τις αρχές(;) της.
- Που προδίδει τα οράματα της.
- Που συγγράφει την πιο τεράστια μαύρη σελίδα στο δήμο.
- Που φαίνεται μάλλον σαν να χειραγωγείται και δεν βασίζεται στη Δημοκρατία των κοινωνιών.
- Που είναι μόνο περιστροφές, ενώ αύριο δεν θα μπορεί να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια, γιατί χτίζει τα αδιέξοδα τείχη της αδιαφορίας και πάει να γράψει ιστορία για εμάς χωρίς εμάς.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(210411)
Return top