ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ»

Πρεμιέρα στις 7 μ.μ. για το νέο θεσμό, τη «Σχολή Γονέων» στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
- Τι είναι Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός. Η Συμβουλευτική Σχέση. Τα Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής - Προσανατολισμού. Σύγχρονα εργαλεία ΣΕΠ και υπηρεσιών που παρέχουν οι δομές ΓΡΑΣΕΠ και ΚΕΣΥΠ, με ομιλητή το δικηγόρο - φιλόλογο υπεύθυνο σύμβουλο ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ Κορίνθου, Γιώργο Παπαφίλη.
Ομιλητής: Παπαφίλης Γεώργιος Δικηγόρος-Φιλόλογος
- Άνθρωπος ή... με το ζόρι Θεός; Ο μύθος του Αχιλλέα και της Θέτιδας. Την παρουσίαση κι επιμέλεια του video θα έχει ο ειδικός Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης στο ΚΕΣΥΠ Κορίνθου, Στυλιανός Καραναστάσης.
Στη συνέχεια θα μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις και να αναπτυχθεί διάλογος.
(130411)




ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
& ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Αυξημένη αγωνία επικρατεί στη δημοτική αρχή και ειδικότερα το περιβάλλον του Κώστα Λογοθέτη, μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του πενταμελούς συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων της περασμένης Δευτέρας.
Στη συνεδρίαση αρνήθηκαν να παραστούν τα μέλη της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην Ημερήσια Διάταξη.
Πρόκειται για τακτική της δημοτικής αρχής, η οποία τείνει να παγιωθεί, όπως ακριβώς συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων που εισήλθε προς συζήτηση αργά το βράδυ, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ενημέρωση όχι μόνο στους συμβούλους της δημοτικής αρχής, αλλά και της αντιπολίτευσης.
Στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος άρχισαν να αισθάνονται τα νερά που μπάζει το καράβι της δημοτικής αρχής, αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι μπατάρισε στη ξέρα.
(130411)




ΑΓΩΝΙΑ ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας για τη λαϊκή συνέλευση της Κυριακής, επαναλαμβάνει η δημοτική αρχή, φοβούμενη μήπως σημειωθεί χαμηλή προσέλευση, όπως ακριβώς χαμηλή ήταν η προσέλευση και των μελών του συνδυασμού την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δημοτικών παρατηρητών, υπάρχει προβληματισμός που το πάει ο Κώστας Λογοθέτης και γιατί εκ των προτέρων δεν υπάρχει ατζέντα, καθ’ ότι υπάρχουν θέματα που ο Κώστας Λογοθέτης δεν έχει αγγίξει ακόμη κι όλοι ευελπιστούσαν ότι θα είχαν προωθηθεί. Ενώ από την άλλη έχει αγωνία και κόπτεται για το θέμα από τον Ουρανό (όπως πάει να το περάσει) με τον αγώνα που δίνει μαζί με το επιτελείο του να μετατρέψουν το δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων στο… βόθρο της Βόρειας και σχεδόν ολόκληρης της Βορειοανατολικής Κορινθίας. Διευκρινίζεται ότι ο Κώστας Λογοθέτης έχει δεσμευθεί τα προερχόμενα λύματα από τη Βορειανατολική Κορινθία μαζί μ’ αυτά της Ισθμίας να οδηγηθούν προς τους Αγ. Θεοδώρους, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός στους Αγ. Θεοδώρους.
Στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος νομίζουν και πιστεύουν ότι με τη μετατροπή του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων σε… βόθρο της Βόρειας και Βορειανατολικής Κορινθίας θα κάνουν το απίστευτο έργο στον τόπο, θα γράψουν ιστορία κι αυτό θα τους εξασφαλίσει την επανεκλογή τους!..
Σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική πόλη, πάνω σ’ αρχαιολογικό χώρο, αλήθεια το ευαίσθητο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο λόγω της διατεταγμένης και κατευθυνόμενης παροχής υπηρεσιών που παρέσχε και δήθεν κόπτεται για την προστασία του Αρχαίου Διόλκου, αυτή τη φορά θα αντιδράσει αποφαινόμενο ότι δημιουργείται πρόβλημα και δυσφημείται ένας αρχαιολογικός χώρος;
Παράλληλα, μήπως είναι ώρα η αντιπολίτευση στο δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να προσφύγει στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να διαπιστώσουμε ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι και γιατί πιέζουν να υποβληθεί το έργο στο ΕΣΠΑ πακέτο κι όχι να κοπεί σε τμήματα;
Πάντως, είναι καλό να παρευρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων και κινήσεων, καθώς επίσης και στελέχη της αντιπολίτευσης προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν για το συγκεκριμένο έργο. Και τούτο, δομένου ότι διαπιστώνεται «πέπλο μυστηρίου» στις προθέσεις του Κώστα Λογοθέτη, λόγω της αδράνειας και της αναβλητικότητας που τον διακρίνει αφενός, λόγω των αιφνιδιαστικών θεμάτων που εισάγει προς ψήφιση αφετέρου.
Ερώτημα προς τον Κώστα Λογοθέτη είναι αν θα αναφερθεί στον προαστιακό σιδηρόδρομο, στην τύχη της μαρίνας, την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για την προστασία του Αρχαίου Διόλκου, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, τον παραλιακό πεζόδρομο, την εξεύρεση λύσης για θέσεις στάθμευσης το καλοκαίρι, κυρίως πλησίον των παραλιακών ταβερνών που σημειώνεται το αδιαχώρητο αν και ο δήμος διαθέτει δεσμευμένο οικόπεδο.
Επίσης αξιοσημείωτο είναι αν ο Κώστας Λογοθέτης θα δώσει απάντηση και διευκρινίσεις σ’ όλα αυτά που έλεγε μόλις εξελέγει δήμαρχος για μαύρες τρύπες, το κάθε χαρτί που σηκώνει αναδεικνύει κι ένα σκάνδαλο κι ούτω καθ’ εξής.
Επισημαίνεται ότι στη συγκέντρωση του συνδυασμού του την περασμένη Κυριακή δεν είπε λέξη για
1 Αν ισχύουν ή είναι κακοήθης φημολογία ο ισχυρισμός ότι ο Κώστας Λογοθέτης διατηρεί στενές σχέσεις και υπακούει πιστά πρώην δήμαρχο, προσαρμόζοντας τις πρακτικές του στα θέλω του. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλος αριθμός διαδραματίζει ρόλο μάντη, προσπαθώντας να αντιληφθούν σε τι μπορεί να αναφέρεται το περιεχόμενο των συμφωνιών.
2 Κατήγγειλαν και δημοσιοποίησαν το σκάνδαλο των 15.000 ευρώ για ροζ τηλέφωνα, αλλά μέχρι εκεί. Τι έχει γίνει πραγματικά;
3 Έχει άριστη γνώση για την υπόθεση του ασύρματου δικτύου και τα 65.000 ευρώ που δόθηκαν και δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά, ως να μην έχει συμβεί το γεγονός.
4 Η μηνυτήρια αναφορά του έγκριτου νομικού Περικλή Μπαλοδήμου και η γνωμοδότηση του νομικού της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Πέτρου, δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο για τη ζημία που έχει υποστεί ο δήμος και η δημοτική αρχή. Δεν λέει λέξη;..
5 Έκλεισαν τρίμηνο στην εξουσία και αγγίζουν τους τρεις μήνες στην Λουτράκι Α.Ε. και δεν έχουν συμμετάσχει σε συνεδρίαση του διαχειριστικού συμβουλίου στην Club Hotel Casino Loutraki, ούτε μία φορά.

Υπενθυμίζεται ότι η λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στις 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου.

(130411)




…ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ

Τελικά, έχουν μεγάλη πλάκα εκεί στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος και έχει θέσει μόνοι τους τον εαυτό τους στο… ψιλό. Το καινούργιο εφεύρημα - ανέκδοτο της δημοτικής αρχής για να πείσουν και να παρασύρουν την κοινή γνώμη που αντιδρά, είναι ο ισχυρισμός τους αν τα «σκατά» της Βόρειας Κορινθίας από τη Βόχα, έχουν διαφορετική μυρωδιά από αυτά των κατοίκων χωριών που είναι ενταγμένα στο δήμο Κορίνθου.
Ωστόσο, πέρα από το γέλιο που δημιουργούν στο φιλοθεάμον κοινό, όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η κατάσταση γίνεται κρίσιμη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο να μην αντιμετωπίζεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και προσοχή.

(130411)




ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΛΚΟ!

Να κι ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση που έκανε ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, να θέσει στο κυβερνητικό τραπέζι, στη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, το ζήτημα της ίδρυσης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Εντύπωση προκάλεσε, γεγονός που έχει σχολιασθεί εντονότατα, ότι ο δήμαρχος δεν άνοιξε τη συζήτηση για το θέμα του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, της περιβόητης μαρίνας Λουτρακίου, που κάποιοι αφελείς τρίβουν τα χέρια τους και νομίζουν ότι έχει ξεχασθεί.
Επίσης ο Κώστας Λογοθέτης, λες και ζει σε άλλο πλανήτη δεν έκανε καμία απολύτως συζήτηση για το κορυφαίο θέμα της αναστύλωσης, συντήρησης και προστασίας με κρηπιδότοιχο του Αρχαίου Διόλκου.
Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, συνομίλησε εκτενώς και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής και Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), Λοίζο Σορωνιάτη.
Ωστόσο, ενδιαφέρον έχουν τα κείμενα που εκδίδει το άκρως «δημοκρατικών» πεποιθήσεων γραφείο Τύπου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
«Σε πολύ εποικοδομητικό (πάλι σκίζει το γραφείο Τύπου) κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη και του δημάρχου, Κώστα Λογοθέτη.
Η ατζέντα της συζήτησης αφορούσε στο αίτημα του νέου δήμου Λουτρακίου Περαχώρας για ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, αλλά και σε ειδικά θέματα τουριστικής ανάπτυξης.
Για το ίδιο θέμα της ίδρυσης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ο Κώστας Λογοθέτης συνομίλησε εκτενώς και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής και Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), Λοίζο Σορωνιάτη.
Θα ακολουθήσει σειρά επαφών προκειμένου να δρομολογηθεί και να τεκμηριωθεί με τρόπο ισχυρό η ίδρυση της Σχολής».
(130411)
Return top