Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ
ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών που έχουν άμεση εμπλοκή και δραστηριοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με το τουριστικό προϊόν, η απόφαση του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να συγκροτήσει δύο επιτροπές για τον τουρισμό.
Εκτιμούν, ότι ο Κώστας Λογοθέτης, στην κυριολεξία δεν αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των αποφάσεών του που προκαλούν χάος και επισημαίνουν χαρακτηριστικότατα το εξής γεγονός: «Επιτεύχθηκε μετά από σκληρές, εντατικές και αμοιβαίες υποχωρήσεις ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρακίου να απορροφήσει την Ένωση Ξενοδόχων Λουτρακίου προκειμένου να χαραχθεί ενιαία ξενοδοχειακή τουριστική και όχι μόνο πολιτική, με στόχο το σχεδιασμό για το άνοιγμα αγορών και την έλευση οργανωμένων τουριστικών γραφείων».
Η συγκεκριμένη μερίδα των ξενοδόχων χαρακτηρίζει και θεωρεί αψυχολόγητη την απόφαση του Κώστα Λογοθέτη συγκρότησης δύο επιτροπών για τον τουρισμό, όταν μόλις πριν μία εβδομάδα συγκροτήθηκε υπό την Λουτράκι Α.Ε. η νέα Επιτροπή Τουρισμού στην οποία περιλαμβάνονται άκρως επιτυχημένοι επιχειρηματίες με μετρήσιμα αποτελέσματα. Μάλιστα, μέλη αυτής της Επιτροπής Τουρισμού είναι ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων.
Οι δύο επιτροπές υποστηρίζεται ότι αφενός ματαιώνουν στην ουσία την προσπάθεια και το θετικό αποτέλεσμα της συνένωσης των δύο φορέων των ξενοδόχων, αφετέρου είναι ως να προκρίνεται η πολιτική του διαίρει και βασίλευε που είναι ότι πιο καταστροφικό για τον τόπο, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση που το Λουτράκι μόνο κατ’ επίφαση είναι τουριστικός προορισμός.
Η μερίδα των συγκεκριμένων ξενοδόχων θεωρεί ότι ο Κώστας Λογοθέτης επιβάλλεται και πρέπει για το καλό του τόπου να ανακρούσει πρύμναν, δεδομένου ότι το Λουτράκι διαθέτει ολόκληρη εταιρεία με αποκλειστικό και μόνο αντικείμενό της την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στον τόπο.
Κατά συνέπεια, υποστηρίζουν, τι δουλειά έχουν να εμπλέκουν τον «Καλλικράτη» και να το υιοθετεί ο Κώστας Λογοθέτης στην παραγωγή του τουριστικού προϊόντος στο δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Οι προβλέψεις του «Καλλικράτη» υποστηρίζουν είναι καλές για μικρούς δήμους ή μικρά νησιά που δεν διαθέτουν εταιρείες τύπου της Λουτράκι Α.Ε. που δραστηριότητά της είναι η ανάπτυξη του τουρισμού.
Απευθύνουν έκκληση στον Κώστα Λογοθέτη να ανακαλέσει την πιο πάνω απόφαση και να επιτρέψουν στην Λουτράκι Α.Ε. να σχεδιάσει και να διαμορφώσει αταλάντευτα και απαρέγκλιτα την τουριστική προοπτική του τόπου.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρεία του Κώστα Λογοθέτη μπορεί και είναι εφικτό να φέρει αποτέλεσμα, υποστηρίζεται.

(040411)




ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ & ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΔΙΚΗΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ


Κάποιοι στο 2ο όροφο της Ιάσωνος, επιχειρούν να κάνουν πολιτική μέσω του γραφείου Τύπου για την επίδειξη των ιδεών τους.
Λόγω της ανεπάρκειάς τους, το κείμενο που προβάλλουν ως ψήφισμα μόνο αυτό δεν προδίδει, αλλά προσπάθεια αντίθεσης και αντιπαράθεσης με την πολιτεία για το κατάπτυστο νομοσχέδιο με τα «φρουτάκια».
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό σ’ όλους αυτούς που συναγελάζονται και προσπαθούν να βρουν θέση στο δεύτερο όροφο για να κονομήσουν κανά ευρώ, αλλά και στον πολιτικό προϊστάμενο αυτό το κείμενο που δημοσιοποίησαν με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων εκθέτει ανεπανόρθωτα και συλλήβδην το δήμο, δεδομένου ότι θυμίζει απόπειρα μαθητών πρώτης γυμνασίου να πολιτικολογήσουν.
Σκόπιμον και ωφέλιμον στο εξής θα είναι, όλοι εσείς που έχετε αναλάβει εργολαβίες δίκην επικοινωνιολόγων, να απευθύνεσθε σε ανθρώπους που διαθέτουν πολιτική γνώση, αλλά και εμπειρία προτού προβείτε στην οιανδήποτε δημοσιοποίηση.
Οι πάντες ευελπιστούσαν ότι με τη νέα δημοτική αρχή ο δήμος θα πορευθεί καλύτερα, αλλά δυστυχώς έχετε διαψεύσει τους πάντες πλην των εαυτών σας και δεν αντιλαμβάνεσθε και ούτε δυστυχώς είναι δυνατόν να αντιληφθείτε το πισωγύρισμα που επιτυγχάνετε.

Τι αναφέρει το «ψήφισμα»

«Με αφορμή του κατατεθειμένου στη Βουλή των Ελλήνων νομοσχεδίου για τα τυχερά παιγνίδια, το δημοτικό μας συμβούλιο αντιτίθεται σθεναρά στην προσπάθεια «καζινοποίησης» της χώρας μας.
Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2011 να ανακοινώνεται η εγκατάσταση 30.000 τερματικών ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών αντί 50.000 υπολογιστών στα σχολεία.
Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε νέες στρατιές χιλιάδων ανέργων που θα προέλθουν από τις ήδη υπάρχουσες δομές νόμιμου τζόγου (ΟΠΑΠ, καζίνο, ιππόδρομος), από τις οποίες το κράτος και οι δήμοι έχουν σημαντικά έσοδα.
Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με κάθε νόμιμο μέσο στην γενικευμένη «καζινοποίηση» της χώρας και στην επίσημη επιβολή του τζόγου ως τρόπου ζωής και οικονομικής επιτυχίας του Έλληνα πολίτη.
Η δέσμευση που έχει αναλάβει η Ελληνική Πολιτεία στο μνημόνιο σχετικά με την επαναφορά των τυχερών παιχνιδιών όπως είναι τα «φρουτάκια» και οι «κουλοχέρηδες», ουδεμία σχέση έχει με την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, αλλά στοχεύει στην εξυπηρέτηση εγχώριων και αλλοδαπών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ο τζόγος είναι η έμμεση φορολογία όλων όσων παίζουν, και το δημόσιο με το επίμαχο νομοσχέδιο δημιουργεί δραστηριότητες που δεν παράγουν πλούτο, αλλά τον αναδιανέμουν από τους φτωχούς στους πλούσιους.
Ως εκ τούτου εκφράζουμε τη ριζική αντίθεση μας με της επιδιωκόμενες «ρυθμίσεις» του κατατεθειμένου στη Βουλή των Ελλήνων νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια και ζητάμε την άμεση απόσυρση του, καθώς ο δήμος μας ως μέλος της κοινοπραξίας μαζί με την Club Hotel Loutraki S.A., πέρα των άλλων σημαντικών κοινωνικών και λοιπόν προβλημάτων, θα υποστεί και τεράστιες οικονομικές ζημίες».

(040411)
Return top