Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΟΛ
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ή ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ;


Νέες πληροφορίες έχουν περιέλθει σε γνώση του loutraki-press για την αντίδραση του Κώστα Λογοθέτη, όταν ενημερώθηκε υπηρεσιακά από τη Λουτράκι Α.Ε., ότι ο εντεταλμένος από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εντεταλμένος δικαστικός λειτουργός ζητεί πρόσθετα στοιχεία για το πόρισμα του ΣΟΛ για τα οικονομικά έτη 2005 και 2006.
Ο Κώστας Λογοθέτης αντιδρούσε σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιστολογίου σπασμωδικά, προτείνοντας να έλθουν σε επικοινωνία με τον προκάτοχό του Γιώργο Γκιώνη, προκειμένου να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πόρισμα.
Αυτονόητο είναι και δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος, ότι το πόρισμα αυτό θα υπάρχει στο αρχείο της Λουτράκι Α.Ε., δεδομένου ότι η προκάτοχός της ΔΑΕΤ Α.Ε., ήταν αυτή που το παρήγγειλε.
Επειδή ενδεχομένως να μην το γνωρίζει ο Κώστας Λογοθέτης, γιατί όχι μόνο αυτός, αλλά και η αυλή του δευτέρου ορόφου της Ιάσωνος δεν παρακολουθούσαν την προηγούμενη τετραετία τα δημοτικά συμβούλια, το πόρισμα αυτό έχει κατατεθεί και στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.
Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων εγγράφων που έχουν ενεχειριασθεί από το γράφοντα στη Λουτράκι Α.Ε. συμπεριλαμβάνεται και το συγκεκριμένο πόρισμα του ΣΟΛ.
Τέλος, αν για τον Κώστα Λογοθέτη είναι δύσκολο να το αναζητήσει και να περιέλθει στα χέρια του, ο γράφων είναι διατεθειμένος μέσα σε δύο το πολύ τρεις ώρες να του το έχει παραδώσει στα χέρια του.

Ο Κώστας Λογοθέτης καθορίζει… την εξέλιξη

Απ’ όλη αυτή την υπόθεση προκύπτει τι θέλει, τι επιδιώκει, αλλά και τι υποχρεούται να πράξει ο Κώστας Λογοθέτης.
Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι:
1
Θα δώσει εντολή στο νομικό σύμβουλο της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργο Πέτρου που γνωρίζει άριστα την υπόθεση να προχωρήσει στη σύνταξη γνωμοδότησης;
2
Θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου;
3
Θα δοθεί εντολή στο ΤΕΕ Πελοποννήσου να προχωρήσει σε πραγματογνωμοσύνη για την κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου και του πεζοδρόμου έμπροσθεν αυτού, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και την εντολή που είχε δώσει στην πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε.;

Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων και πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε., θα πρέπει κι επιβάλλεται να έχει υπόψη του ότι αν δεν προχωρήσει στις προαναφερόμενες διαδικασίες που αφορούν πράξεις σε βαθμό κακουργήματος, θα κινδυνεύει με μια απλή μηνυτήρια αναφορά να παραπεμφθεί κι ο ίδιος ως κατηγορούμενος για συγκάλυψη και υπόθαλψη, επίσης σε βαθμός κακουργήματος.
Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες που έχει σκοπό να αναλάβει ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων και πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε., Κώστας Λογοθέτης.

(190411)




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ;


Μετά την κρυάδα -λόγω λογοκρισίας, όπως τα ολοκληρωτικά καθεστώτα- που έχει λάβει η κοινή γνώμη για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη με τους ανθρώπους της την έννοια εφαρμογής της Δημοκρατίας, άλλη μία πρακτική, αυτή της καταπάτησης και της άλωσης περιουσίας, βάζοντας στο στόχαστρο την ιδιοκτησία, σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Το γεγονός, ανάγκασε τους κυρίους της ιδιοκτησίας, χρονιάρες ημέρες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη να προστατέψουν την περιουσία τους γιατί δεν έχουν στα χέρια τους εξουσία, με την υπόθεση να συζητείται σήμερα στο τμήμα Ασφαλιστικών του Πρωτοδικείου Κορίνθου.
Πρόκειται για ιδιοκτησία οικοπεδικής έκτασης έξι περίπου στρεμμάτων στο συνοικισμό, που είναι καταγεγραμμένη στο Κτηματολόγιο, υπάρχουν ισχυροί και μη αμφισβητούμενοι τίτλοι ιδιοκτησίας κι έχει περιέλθει νομίμως στους κληρονόμους γνωστής οικογένειας.
Επισημαίνεται ότι το εν λόγω οικόπεδο μετά τις τροποιήσεις που έχουν επέλθει στο υφιστάμενο Σχέδιο Πόλης κατακερματίζεται σε μεγάλο του βαθμό, δεδομένου ότι έχει χαρακτηρισθεί πολλά χρόνια πριν Κοινόχρηστος Χώρος.
Συνέπεια ήταν, όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε δεσμευμένο, με τους ιδιοκτήτες του να είναι σε ομηρεία και αναμονή για την τύχη του.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε ξεκίνησαν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης, έτσι ώστε να γίνουν πράξεις αναλογισμού, να ορισθεί τιμή μονάδος, να γίνει αποδεκτή ή μη από τους κληρονόμους, να ευρεθεί τελικά ο κοινός τόπος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Επί των ημερών των προηγούμενων δημοτικών αρχών, δεν είχε αναληφθεί καμία τέτοιου είδους διαδικασία.
Ωστόσο, η σημερινή δημοτική αρχή, με το νέο πνεύμα εξουσίας που κόμισε και υιοθετεί, μετά τη λογοκρισία εφαρμόζει την καταπάτηση κι άλωση ιδιοκτησίας για τη μετατροπή της με το έτσι θέλω σε πλατεία!
Μια ωραία πρωία, την προπερασμένη εβδομάδα, μπήκαν οι μπουλντόζες στην εν λόγω ιδιοκτησία και τα απαιτούμενα μηχανήματα κι άρχισαν να διαμορφώνουν το ιδιόκτητο οικόπεδο σε δημόσια πλατεία.
Οι κληρονόμοι, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press, είναι αποφασισμένοι να στραφούν με μηνυτήριες αναφορές κατά του δημάρχου και των τεχνικών υπηρεσιών, προσωποποιώντας την υπόθεση, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι υπεύθυνοι και να καταλογισθούν οι ευθύνες, για να διεκδικηθούν στη συνέχεια αποζημιώσεις για να επανέλθει το οικόπεδο στην πρότερα κατάσταση.
Μάλιστα, έχουν σημειωθεί και κάποιες φθορές, για τις οποίες επίσης θα διεκδικηθεί αποζημίωση στα αστικά δικαστήρια.

(190411)




Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑΣ...


Του Δημήτρη Καραπατά*


Κάθε ημέρα που περνάει αποκαλύπτεται η γύμνια της δημοτικής αρχής του Κώστα Λογοθέτη.
-
Φανερώνεται η πρόθεση να γυρίσει πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις, όπως το έργο της μαρίνας Λουτρακίου. Δεν είναι δυνατόν να την κάνεις σημαία σου προεκλογικά κι όταν συναντάς τον αρμόδιο υπουργό να καταπίνεις την γλώσσα σου;
-
Δεν είναι δυνατόν να ευαγγελίζεσαι προεκλογικά ότι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της πόλης είναι η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου και όταν οι πολίτες σε αναδείξουν δήμαρχο, τότε να καθυστερείς επιδειχτικά για τη μία και μόνο κίνηση που απαιτείται ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίησή του;

Ειδικά, όταν στα χέρια του ο Κώστας Λογοθέτης έχει το υπ’ αριθ. 197946 της 18/03 ενεστώτος έτους, που προειδοποιεί ότι βρισκόμαστε οριακά στα περιθώρια του ΕΣΠΑ 2007-2013. Στο σημείο αυτό, υπογραμμίζεται ότι αν θα γίνει το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου, εξαρτάται αποκλειστικά από τον δήμαρχο της πόλης!
Αυτό, είχε επισημανθεί τον περασμένο Μάιο στην Τρίπολη, στη συνάντηση με τον τότε περιφερειάρχη, παρουσία μάλιστα του πάντα πρόθυμου εκείνη την εποχή Κώστα Λογοθέτη.
Κι αναρωτιόμαστε:
-
Γιατί ο Κώστας Λογοθέτης δεν ζητάει με την συνδρομή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δέδε να χρηματοδοτήσει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τη μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ, ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί;
-
Μήπως επιδιώκει να βγούμε εκτός του ΕΣΠΑ και να αποκτήσει πολιτικό άλλοθι, να μετριάσει το πολιτικό κόστος και να μην γίνει τώρα το έργο αλλά μετά από χρόνια, όταν θα έχει χτιστεί το Λιβαδάκι, έτσι ώστε να γίνει ο τερματικός σταθμός στην οδό Παπανικολάου σε χώρο κοντά στο καζίνο; Ο Κώστας Λογοθέτης με την πάσα στο μέλλον στην υπόθεση του προαστιακού, αντιλαμβάνεται ότι συμβάλλει στην αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων ανάμεσα σε πολίτες του Λουτρακίου και της υπόλοιπης Κορινθίας;
-
Μπορεί να μας εξηγήσει ο Κώστας Λογοθέτης πως νομιμοποιείται να φέρει στο Λουτράκι τα βοθρολύματα όλων των χωριών της Βόχας, αφού δεν αναγράφηκε ποτέ κάτι τέτοιο στο προεκλογικό του πρόγραμμα και συνεπώς δεν έχει εγκριθεί από τους πολίτες; Στο άκουσμα και μόνο αυτής της είδησης, γνωρίζει ο Κώστας Λογοθέτης τι δυσφήμιση προκαλείται στο φημισμένο όνομα της πόλης μας;

Κάθε ημέρα που περνά αποδεικνύεται πόσο επιεικής ήταν ο χαρακτηρισμός «σκορποχώρι», αφού μάλλον ταιριάζει καλύτερα το μπάχαλο.
Στην πράξη, ο Κώστας Λογοθέτης απαξιώνει την πόλη που τον έχρισε δήμαρχο, ενώ γίνεται προφανές ότι αναλώνεται σε κρυφοσυντεχνιακές πολιτικές που κατά την πολιτική μας άποψη στρέφονται εναντίον των συμφερόντων του τόπου.
Στο ξεκίνημα της δημοτικής αρχής είχαμε την εντύπωση ότι έπασχε από σοβαρή αδυναμία σχεδιασμού, τώρα είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι λόγω ανικανότητας, είναι πολύ πιθανό και κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν πολιτικά επικίνδυνοι;
Έχουμε να κάνουμε με μια δημοτική αρχή που σύρεται από τους πολίτες και τους φορείς για να κάνει το καθήκον της και δεν το κάνει!
Μια δημοτική αρχή που δεν αντιλαμβάνεται, ενώ τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί κατά την άποψή της για να δημιουργήσει, είναι άκρως επικίνδυνο να καταδικάσουν τον τόπο στον αναχρονισμό και την υστέρηση; Με παλιομοδίτικες πολιτικές που καταδίκασαν πρόσφατα οι πολίτες του δήμου να μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Μια δημοτική αρχή που αποδεικνύεται σιαμαία με την προηγούμενη, που προκαλεί έντονη θυμηδία στους πολίτες με τον τρόπο που αντιμετωπίζει συλλογικές προσπάθειες πολιτών και όλων των φορέων της πόλης. Με δήμαρχο, ο οποίος με το πρώτο καταγγελτικό άρθρο, μας καλεί στο τηλέφωνο και εκλιπαρεί να μην συνεχίσουμε. Με αντιδημάρχους που ο ένας μας καλεί στο κινητό για να μας παροτρύνει να γράψουμε εγκωμιαστικά άρθρα κι όταν το αρνηθήκαμε έρχεται άλλος αντιδήμαρχος για να μας πουλήσει ζοριλίκι, χωρίς καμία αφορμή.
Μια δημοτική αρχή που ο εκπρόσωπος Τύπου του δημάρχου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε επαγγελματία δημοσιογράφο την πολιτική κριτική σε δημόσια μάλιστα επιστολή του.
Όλα αυτά θυμίζουν άλλες, μαύρες εποχές για την πατρίδα μας και υπονομεύουν κάθε έννοια Δημοκρατίας.
Όλα αυτά μας χαλυβδώνουν και προχωράμε πιο δυνατά.

-
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Κώστα Λογοθέτη να μας μετατρέψει εμάς τους πολίτες του Λουτρακίου σε ΔΗΜΑΡΧΟΠΛΗΧΤΟΥΣ.
Θα του τραβήξουμε το πολιτικό αυτί και θα του υπενθυμίζουμε διαρκώς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
-
Δεν τολμάμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.
-
Δεν έχουμε πρόθεση με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε καμία παρωδία δημοτικής αρχής, καμίας δημοτικής αρχής ΠΑΡΙΑΣ.
-
Τέρμα στους κακόηχους δημοτικούς συμβούλους του Κώστα Λογοθέτη.
Καλούμε τους πολίτες του Λουτρακίου να γυρίσουν την πλάτη στην ωμή προπαγάνδα του Κώστα Λογοθέτη, να άρουν εσπευσμένα την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του δημάρχου.
Αυτές οι πολιτικές είναι επικίνδυνες για τον τόπο.
Είναι σίγουρο με αυτές τις πολιτικές, ότι ο Κώστας Λογοθέτης θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος με την μικρότερη θητεία.
Αυτές οι πολιτικές είναι της ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ, της υπονόμευσης βασικών δημοκρατικών διαδικασιών, του μπάχαλου και του σκορποχωρίου, των φερόμενων κρυφοσυντεχνιακών πολιτικών, αλλά και της γυριστρούλας πολιτικής, της κακόηχης προπαγάνδας, των διφορούμενων πολιτικών.
Ενέχουν σοβαρές εξουσιαστικές διαθέσεις και δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά των περιπτώσεων θύματα να είναι και πάλι οι πολίτες του Λουτρακίου.

Υ.Γ. 1:
Τα μεγάλα θύματα σ’ αυτές τις ιστορίες είναι οι ίδιοι οι πολίτες και η Δημοκρατία που διαρκώς επικαλείστε. Ο μόνος ένοχος σ’ αυτές τις ιστορίες είναι οι δικές σας πολιτικές.

Υ.Γ.2:
Το ωραιότερο κύκνειο άσμα για ένα μαχητή των συμφερόντων των πολιτών είναι η Δημοκρατία.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(190411)
Return top