ΔΥΟ ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Τις επόμενες ημέρες αφικνούνται στο Λουτράκι για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα οι οικογένειες των δύο μεγαλομετόχων της Club Hotel Loutraki S.A., Moshe Bublil και Yigal Zilka.
Εκτός απροόπτου, εικάζεται ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων μετά τις απαραίτητες πρώτες γνωριμίες που έχουν πραγματοποιηθεί, θα επιδιώξει να συναντηθεί μαζί τους.
Ευελπιστείται, ότι θα επιλέξει το δρόμο της εθιμοτυπίας κι αυτή τη φορά θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο, μη εκθέτοντας περισσότερο ο ίδιος την οικογένειά του!
Είναι άλλο πράγμα ένα γεύμα ή ένα δείπνο κι άλλο πράγμα η συζήτηση περί την πορεία και την εξέλιξη της κοινοπραξίας.
Ο Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει κι επιβάλλεται να έχει συνεχώς στο μυαλό του ότι οι ρόλοι είναι διακριτοί.

(180411)




ΑΤΑΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ… ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ


Με το μισό σε αριθμό συγκεντρωμένων, έναντι αυτών που έδωσαν την εντολή -σε διάστημα λιγότερο του έτους- να ηγηθεί συνδυασμού για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου που τελικά έλαβε το ασθενικό 24%, ο Κώστας Λογοθέτης πραγματοποίησε την πρώτη λαϊκή συνέλευση στη δημοτική κοινότητα Λουτρακίου!
Με στοιχειώδη λογική κι ερμηνευόμενη πολιτικά, σημαίνει ότι με τη σημερινή ανταπόκρισή της η κοινή γνώμη σ’ ένα δήμαρχο τρεισήμισι μηνών, δείχνει ότι ήδη έχει άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του κι ο συνδυασμός του δεν νομιμοποιείται να πάρει μεγάλες και καθοριστικές αποφάσεις, που μπορούν να αναμορφώσουν και να χαράξουν προοπτικές για τον τόπο.
Απεναντίας, μάλιστα, οι μέχρι σήμερα πρακτικές του αναδεικνύουν έναν άνθρωπο που περισσότερο άγεται και φέρεται από διαφόρων ειδών υποχρεώσεις και ρουσφέτια, παρά από ένα πολιτικό άνδρα που είναι αποφασισμένος να ανατρέψει καθεστηκυίες αντιλήψεις, να ανατρέψει εκ βάθρων τη μέχρι σήμερα χαραγμένη οδυνηρή προοπτική για τον τόπο και να χαράξει τομές βάζοντας τις βάσεις για μια ευοίωνη προοπτική.
Δυστυχώς, φταίμε όλοι εμείς που ελπίζαμε ότι τουλάχιστον θα διαθέτει την ικανότητα να επιλέξει τα κατάλληλα ξένα υποδήματα και να πορευθεί με δανεική περπατησιά, για να μετουσιώσει σε πράξη όσα με μεγάλη ευκολία προεκλογικά δανειζόταν και υποσχόταν ότι είναι διατιθέμενος να υλοποιήσει, αλλά κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι με τόση μεγάλη ευκολία δεν ομιλεί τη γλώττα της αληθείας.
Καθημερινά αποδεικνύεται, ότι το ένα ψέμα μετέρχεται του άλλου -ορμώμενος από προσωπική μου εμπειρία, αλλά και από τα ακούσματα που λαμβάνω- για να αποφεύγει και να ξεφεύγει από τα δύσκολα, αλλά και να μην απογοητεύει το πόπολο για τις υποσχέσεις που έχει δεσμευθεί.
Στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση είχε γεμίσει την πολιτική κατσαρόλα με νερό κι ο καθένας έριχνε ότι προαιρείτο. Πολιτικά αυτό σημαίνει ότι προχώρησε σε μια λαϊκή συνέλευση χωρίς ατζέντα, η συνεδρίαση να τραβήξει σε μάκρος και κατά την προσφιλή του τακτική, όπως άλλωστε έχει διαπιστωθεί μέχρι σήμερα, μήπως επιτύχει να αναβάλει ή να περάσει επιδερμικά τη συζήτηση της καυτής υπόθεσης μετατροπής του Λουτρακίου σε βοθρατζίδικο της Βόρειας Κορινθίας.

Δήμαρχε της πόλης, δήμαρχε Λουτρακίου,
με όλους αυτούς τους παχυλά και προκλητικά εν δυνάμει αμειβόμενους μισθοσυντήρητους που έχετε μαζέψει γύρω σας, καθώς και τους υπηκόους και αυλικούς σας που σας εξυμνούν καθημερινά για ένα μισθό, δεδομένου ότι αυτό είναι το καίριο μέλημά τους κι όχι η προσφορά στον τόπο και στους συμπολίτες τους, πρέπει να αντιληφθείτε ότι έχετε αρχίσει να απολαμβάνετε τη χλεύη των συμπολιτών σας και οσονούπω θα την εισπράττετε κατά πρόσωπο.
Ειρήσθω εν παρόδω, θα σας μεταφέρω αυτό που ακούγεται στην πόλη τελευταία κι ενδεχομένως να το έχετε ακούσει ή να έχει φτάσει και στ’ αυτιά σας.
Το γιαούρτι προς τη δημοτική σας αρχή θα είναι χρώματος καφετί…
Μάλλον θα πρέπει να προβληματιστείτε κι οι περισσότεροι εκεί στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος να ανακρούσετε πρύμναν, μπας και διασώσετε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά σας.
Το πολιτικό σας μέλλον, με εξαίρεση δύο το πολύ τρία συγκεκριμένα άτομα που η τοπική κοινωνία εκτιμά για τη μέχρι σήμερα παρουσία τους, όχι μόνο έχετε φροντίσει να το θάψετε, αλλά του βάλατε μόνοι σας και την ταφόπλακα μέσα σε μόλις τρεισήμισι μήνες διαχείρισης της εξουσίας.
Αυτό που αναδείχθηκε από τη χθεσινή πρώτη λαϊκή συνέλευση ήταν ότι ο Κώστας Λογοθέτης δεσμεύθηκε να προσδιορίσει νέα λαϊκή συνέλευση όπου θα επιδιώξει να κάνει ενδελεχή ενημέρωση αν θα παραμείνει το Λουτράκι λουτρόπολη ή θα το μετατρέψει σε βοθρόπολη.
Η δέσμευση του Κώστα Λογοθέτη ανέσυρε στις μνήμες την υπόθεση του δεματοποιητή.
Είχε έλθει όπως όλοι θυμούνται ακόμη και ο περιφερειάρχης προφασιζόμενος το κατεπείγον, αναβολή σε αναβολή και η υπόθεση αποσιωπήθηκε γιατί το «μυστικό με το χρυσάφι» διέρρευσε.
Έτσι, ακριβώς συμβαίνει τώρα.
Κατεπείγον να υπερψηφιστεί σε μία και μόνη συνεδρίαση με ανενημέρωτο το σώμα, τελικά δόθηκε δεκαήμερη παράταση, ενώ τώρα ο Κώστας Λογοθέτης βρήκε και χρόνο να επαναφέρει το θέμα σε νέα λαϊκή συνέλευση φυσικά μετά το Πάσχα!
Κάποιοι φαίνεται στα κέντρα σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων πεινάνε πολύ και δεν κρατιούνται.
Απορίας άξιο είναι, πώς οι δημοτικές μας αρχές λένε ανεπιφύλακτα «ναι» στους επιβουλείς του τόπου, πρότερα με τα σκουπίδια -η υπόθεση τότε δεν ήταν και τόσο επικίνδυνη για τον τόπο όσο η σημερινή- και τώρα -συγνώμη- με τα σκατά;

(180411)




ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., ο επικεφαλής του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά, Κώστας Λογοθέτης, είχε συγκαλέσει σε συνεδρίαση - ενημέρωση τα μέλη της δημοτικής του ομάδας, καθώς επίσης και τα μέλη της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου.
Σκοπός, η ενημέρωση όλων των μελών, εν’ όψει της λαϊκής συνέλευσης της Κυριακής, με κυρίαρχο ότι ο συνδυασμός πρέπει να είναι υπέρμαχος και να λέει «ναι» στην έλευση των βοθρολυμάτων και των αποχετευτικών δικτύων απ’ ολόκληρη τη Βόρεια Κορινθία στο Λουτράκι.
Εισηγητής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΠ Μπάμπης Δοσσαράς (δεν ξέρω αύριο που δεν θα τον έχει ανάγκη ο δήμαρχος ποια εφημερίδα θα έχουν βάλει να τον ξεσκίζει;), ενώ για τα διαδικαστικά μίλησε ποιο πολύ ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου, Γιώργος Μπάκος.
Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης από την πλευρά του είπε το αμίμητο και ανεπανάληπτο, όταν ζήτησε από τους συμβούλους του να μείνει μεταξύ τους κάτι που θέλει να τους εκμυστηρευθεί.
Φυσικά, έβαλαν όλοι τα γέλια, δεδομένου ότι είναι γνωστό -σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press- με έγκρισή του ότι γίνεται στο συνδυασμό να μεταφέρονται αυτοστιγμεί προς συγκεκριμένα ιστολόγια, όταν παρευρίσκονται γεγονότων κάποιοι αντιδήμαρχοι.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων τους εκμυστηρεύθηκε την εξής... απόρρητη πληροφορία. Ότι η συνάντηση του με τον Yigal Zilka πράγματι έγινε, ήταν καθαρά εθιμοτυπική και διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά.
Ο Κώστας Λογοθέτης δεν είπε λέξη αυτό που είναι το ζητούμενο, το κλείσιμο της συνάντησης, ενώ έχει επιδοθεί σε μια παρατεταμένη κατασυκοφάντηση του γράφοντος που τον χαρακτηρίζει υβριστή της οικογένειάς του γιατί αποκαλύφθηκε ένα γεγονός, ενώ ο Κώστας Λογοθέτης ενδεχομένως να προτιμούσε να έχει αποσιωποιηθεί, κατά την προσφιλή τακτική των άμεσων συνεργατών του που υιοθετούν τη λογοκρισία στα πρότυπα ακραίων ολοκληρωτικών καθεστώτων. Να χαίρεται τους δημοκράταρους.

Κάποιοι στην αρχή πείθονται κι όταν μαθαίνουν την αλήθεια ντρέπονται…

Η ιστορία της λασπολογίας και της κατασυκοφάντησης του γράφοντος, Κώστα Λογοθέτη δεν πρόκειται να σας μετατρέψει σε πιο αποτελεσματικό και καλύτερο δήμαρχο.
Η συγκίνηση που παρέχεται στο κατά μόνας ακροατήριό σας έτοιμος να κλάψετε προφασιζόμενος ότι ενέπλεξα και εξυβρίζω τη σύζυγό σας, δυστυχώς για σας εξανεμίζεται, όταν όσοι έρχονται να ψέξουν το γράφοντα μαθαίνουν την αλήθεια και απογοητεύονται.΄
Συνεχίζοντας την κατασυκοφάντησή μου, ειλικρινά, δεν έχετε να ωφεληθείτε σε τίποτα.
Καλόν και φρόνιμον θα είναι να το σταματήσετε εδώ, γιατί αν είναι να βάλετε και τα κλάματα, κάθε πρωί να φροντίσω να βρίσκετε στο γραφείο σας κι ένα πακέτο μωρομάντηλα.

(180411)




ΚΟΥΪΖ


Ποιο όνομα τοπικής προσωπικότητας διαρρέει το περιβάλλον του δημάρχου ότι ασκεί ασφυκτικότατες πιέσεις για να πουλήσει ολοκληρωμένη μελέτη για τον τουρισμό;
Επισημαίνεται ότι στις 08/01/2011 το loutraki-press είχε μεταξύ άλλων αναρτήσει τα ακόλουθα: «Μέσα σε τρεις μήνες και μόλις λίγες ημέρες από την πρωτοβουλία που ανελήφθη, ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων έχει έτοιμο το στρατηγικό σχέδιο και τη μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στον τόπο. Το παρουσίασαν προχθές Τετάρτη στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των ξενοδόχων και των εκπροσώπων των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής, οι εκπρόσωποι του δήμου για θέματα τουρισμού, αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Γιώργος Μπάκος.»
Κατά συνέπεια, η Ιάσωνος να σταματήσει να διοχετεύει λάσπη για συγκεκριμένο πρόσωπο.

(180411)
Return top