ΣΚΑΛΟΜΑΡΙΑ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πιθανόν να θυμούνται τη λέξη Σκαλομαρία που χρησιμοποιούνταν ευρέως τη δεκαετία του 40 και του 50. Η λέξη αυτή περιέγραφε όλους τους παράνομους, κατά κύριο λόγο, που σκαρφάλωναν στα πιο απόκρημνα σημεία των αστικών τροχιόδρομων [ΤΡΑΜ], χωρίς εισιτήριο [τσαμπατζήδες] για να επωφεληθούν τα πλεονεκτήματα της δημόσιας συγκοινωνίας. Πολλές φορές στερούσαν τις θέσεις των επιβατών που είχαν καταβάλει αντίτιμο εισιτηρίου. Η δε εικόνα που παρουσίαζαν οι αστικοί τροχιόδρομοι με αυτούς να κρέμονται από τα σκαλιά ή από τα όργανα σύζευξης σαν τσαμπιά, ήταν επιεικώς αντιαισθητική.
Σήμερα εν έτη 2011 μια άλλη Σκαλομαρία λαμβάνει χώρα όχι στην Αθήνα, όπως ίσως σας πέρασε από το μυαλό, αλλά στο Λουτράκι αυτή τη φορά.
Πρόκειται για τη δημαρχιακή Σκαλομαρία. Κι αναφερόμαστε σε ορισμένους [δυστυχώς είναι αρκετοί] που έχουν μαζευτεί και προσπαθούν να γαντζωθούν στο δημαρχιακό μέγαρο για να ικανοποιήσουν ατομικές φιλοδοξίες.
Χωρίς να έχουν τα προσόντα, πασχίζουν με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να πετύχουν ιδιοτελείς σκοπούς, αρπάζοντας μια θεσούλα έμμισθη αδιαφορώντας αν θα κάψουν κόσμο και κοσμάκι.
Δεύτερος στόχος είναι προφανώς να μετατραπούν εν μια νυχτί σε άτομα λαφυραγωγημένα.
Την ίδια ώρα ο πρώτος πολίτης του δήμου που αδυνατεί προφανώς να κατανοήσει τη θέση που κατέχει, επιτρέπει αν όχι να διευκολύνει την δημαρχιακή Σκαλομαρία.
Θα πρέπει έστω και τώρα, ο δήμαρχος να συνέλθει από το λήθαργο που φαίνεται να έχει πέσει και να αποκόψει πρόσωπα που μπορεί να αποδειχθούν βεβλαμμένα τόσο για την ίδια την δημοτική αρχή, αλλά πρωτίστως για τα συμφέροντα των πολιτών του δήμου.
Ήρθε η ώρα να κόψει την φόρα σε όλους αυτούς ο Κώστας Λογοθέτης που έχουν αρχίσει την ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΚΑΛΟΜΑΡΙΑ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(250411)
Return top