ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΟΥ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΛΙΑ

Τα μεσάνυχτα φίλοι και αναγνώστες του loutraki-press ειδοποίησαν τον γράφοντα για μια ανάρτηση που είχε πραγματοποιήσει χθες το βράδυ το ιστολόγιο loutrakinow.blogspot.com με καθαρά προσωπικό, αλλά και συνάμα απαξιωτικό ύφος, υπό τον τίτλο «Ανοιχτή επιστολή στον Ηλιακόπουλο».
Φυσικά, πρόκειται για άλλη μία γκάφα ολκής του επικοινωνιακού επιτελείου του Κώστα Λογοθέτη, δεδομένου ότι η έλλειψη γνώσης και διαχείρισης του αντικειμένου, προκαλεί τραγικότατα αποτελέσματα.
Ξεχνούν φαίνεται ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς στη συγκέντρωση του συνδυασμού χαρακτήρισε το γραφείο Τύπου, «το απόλυτο μηδέν». Ή οι επικοινωνιολόγοι του Κώστα Λογοθέτη δεν αντελήφθησαν την αντίδραση και τις επισημάνσεις των παρισταμένων για την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητά τους.
Ο Δημήτρης Σκλίας, εις εκ των όψιμων επικοινωνιολόγων, φαίνεται είτε να διαθέτει ασθενή μνήμη, είτε θα πρέπει να αναρωτηθεί πότε λέει αλήθεια και πότε λέει ψέματα και συμπεριφέρεται ανάλογα με την περίσταση.
Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι με το Δημήτρη Σκλία είχαμε διαδικτυακή αλληλογραφία, αποσπάσματα της οποίας θα απαντήσουν την καθ’ όλα υβριστική και συκοφαντική χθεσινοβραδινή ανάρτησή του κι επειδή ο γράφων προκαλείται η ανοιχτή επιστολή Σκλία θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για περισσότερες αποκαλύψεις και απόδοσης τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Φυσικά ο Δημήτρης Σκλίας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το ύφος και το ήθος του λόγου, εν προκειμένω του γραπτού, χαρακτηρίζουν τον εκφέροντα, όπως πολύ ορθά επισημαίνει, θεωρώντας ωστόσο, ότι ο ίδιος είναι υπεράνω.
«Κύριε Ηλιακόπουλε, όπως διακρίνετε εγώ αποκρίνομαι σε εσάς επώνυμα και δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας απευθύνω το λόγο.»

Στις 14/02/2011 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του loutraki-press αφίχθη το ακόλουθο μήνυμα:
«Γεια σας, το ονομά μου είναι Σκλίας Δημήτριος και είμαι και εγώ ένας από τους συνεργάτες και φίλους του Κώστα Λογοθέτη του δευτέρου ορόφου, και υπεύθυνος του loutrakinow.blogspot.com. Πραγματικά πιστεύω ότι βιαστήκατε να βγάλατε πολύ μεγάλα συμπεράσματα από ένα λάθος.
Κατά την γνώμη μου αυτά που γράψατε δεν έχουν καμία σχέση με καλοπροαίρετη κριτική, αντίθετα δείχνουν μεγάλη κακεντρέχεια προς όλους μας. Από όσο θυμάμαι δεν σας γνωρίζω και δεν με γνωρίζετε.»

Ο γράφων απάντησε αυθημερόν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την ίδια ημέρα έλαβε νέο μήνυμα από τον Δημήτρη Σκλία.
«Κύριε Ηλιακόπουλε γεια σας, Σας ευχαριστώ που βρήκατε τον χρόνο να μου απαντήσετε. Η απάντησή σας ήταν καθαρή και ξάστερη.
Γνωρίζω πολύ καλά τους αγώνες που δώσατε για τον συνδυασμό κατά την διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου, διότι σας διάβαζα και σας διαβάζω σχεδόν καθημερινά και το εκτιμώ απόλυτα.
Προτίμησα να γράψω κατ’ ευθείαν σε εσάς γιατί το θεωρώ πιο έντιμο. Να είστε σίγουρος ότι πραγματικά σέβομαι τους αγώνες σας που μου περιγράψατε, τους αγώνες που δώσατε και δίνεται και σαν άνθρωπος και σαν δημοσιογράφος, και την προσπάθειά σας να βελτιώσετε τον δήμο μας και μάλιστα αφιλοκερδώς σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όπως πολύ καλά αναφέρατε, κεντροαριστερά τάχα μου κόμματα (ΠΑΣΟΚ) να περνάνε καθημερινά φασιστικές πρακτικές.»

«Η διαδρομή σας στο πολιτικό γίγνεσθαι του Δήμου ΜΑΣ δεν σας επιτρέπει να εκφέρετε πολιτικό λόγο.»

Πρόκειται για άκρως …δημοκρατική συμπεριφορά ολοκληρωτικών καθεστώτων, ενώ το προαναφερόμενο απόσπασμα του προγενέστερου μηνύματός του, δίνει την καλύτερη απάντηση.
«Οι επανειλημμένες λασπολογίες που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε για να εκβιάσετε μια «θέση» αναδεικνύει επαρκώς την πολιτική σας κουλτούρα. Το κάνατε στο παρελθόν, το κάνετε τώρα και θα το κάνετε και στο μέλλον.»

Την 1η Μαρτίου σε νέο ηλεκτρονικό μήνυμα ο γράφων απαντά:
«Το σκληρότατο ύφος μου απέναντι στον Κώστα Λογοθέτη δεν είναι για να τον αντιπολιτευθώ, αλλά για να τον αφυπνίσω, δεδομένου ότι έχει μαζέψει γύρω του ακατάλληλους ανθρώπους για το σκοπό αυτό, για να μην κάνω άλλο χαρακτηρισμό.»

Την ίδια ημέρα σε άλλο μήνυμα μετά τη συνέχιση της ανταλλαγής των μηνυμάτων, ενδιαφέρον έχει άλλο ένα απόσπασμα:
«Πάντως, προσωπικά, ουδέποτε ενδιαφέρθηκα για το Γραφείο Τύπου να βγάζω ανακοινώσεις. Αναμφισβήτητα όμως, αν ήμουν εκεί θα είχα προλάβει τον Κώστα από πολλές πατάτες και θα δείτε ότι όσο περνάει ο καιρός θα πληθαίνουν και το δυστύχημα είναι ότι οι επιπτώσεις τους θα είναι πολύ σοβαρότερες για τον τόπο.»

Στην πρώτη απάντηση στον Δημήτρη Σκλία είχε γίνει και η παρακάτω αναφορά:
«Το επάγγελμά μου, η αποκλειστική και μόνη πηγή εσόδων διαβίωσής μου είναι το επάγγελμα όπως έχει γίνει σήμερα του δημοσιογράφου. Ωστόσο, στο Λουτράκι δεν το ασκώ γιατί δεν αμοίβομαι ή αν θέλετε τα χρήματα της τοπικής πιάτσας είναι τόσα λίγα, που καθίστανται προσβλητικά (στοιχειωδώς έναντι συλλογικών συμβάσεων) για ένα επαγγελματία. Χρήματα μου έχουν προσφερθεί -που αδυνατείτε ακόμη και να φαντασθείτε- ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, για μηνιαία αντιμισθία και είπα όχι, γιατί λειτούργησα ως πατριώτης κατά πολύ περισσότερο από πολλούς Λουτρακιώτες και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος γι’ αυτό.
Κατά συνέπεια στο Λουτράκι δημοσιολογώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτω μία πρόταση επαγγελματικής συνεργασίας όταν αυτή περικλείεται μέσα σε ηθικούς όρους.»

Επιπρόσθετα, έχετε υπόψη σας ότι έχω υποβάλλει επιστολή στην Λουτράκι Α.Ε., την ώρα που βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου επάνω στον τομέα που γνωρίζω, αφιλοκερδώς;

Εσείς από την πλευρά σας εποφθαλμιάτε να αμοιφθείτε για τις υπηρεσίες που προσφέρετε;
«Έχετε την εντύπωση πως αυτή σας η στάση θα φοβίσει κανέναν; Δεν γνωρίζετε ότι αυτές οι πρακτικές που χρησιμοποιείτε σας διαπομπεύουν δημοσίως και σας μετατρέπουν σε ένα γραφικό «Κίτρινο» τύπο που δε σέβεται ούτε καν οικογενειακές σχέσεις; Με ανακρίβειες, με διαστρεβλώσεις και με εμπάθειες δεν παράγεται εποικοδομητική δημοσιογραφία.»

Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να φοβίσω καμία και κανέναν. Οι πρακτικές αποκάλυψης γεγονότων κι όχι η αποσιώπησή τους ευνοούν την καλώς εννοούμενη λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών που αδυνατείτε να αντιληφθείτε, αλλά όπως και πρωθύστερα αντιλαμβάνεσθε κι ερμηνεύετε κατά το δοκούν και την περίσταση.
Επομένως, η αποκάλυψη γεγονότων, η μεταφορά σχολίων και απόψεων πάντοτε επώνυμων ανθρώπων του τόπου με διαδρομή και ιστορία στον τόπο που επιθυμούν για δικούς τους λόγους να διατηρούν την ανωνυμία τους, δεν είναι κίτρινη σαν τη σημερινή σας λάσπη.
Όσον αφορά τις οικογενειακές σχέσεις, θα αναφέρεσθε προφανώς στην εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του Κώστα Λογοθέτη και στη μεσολάβηση της για την επίτευξη της συνάντησής του με τον Ισραηλινό μεγαλομέτοχο του καζίνο Yigal Zilka.
Ακόμη και προχθές, επειδή μεταφέρεται στο γράφοντα ότι ο Κώστας Λογοθέτης μόνο που δεν έχει κλάψει για την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του στα πολιτικά πράγματα, δεν ήταν ο γράφων που την ενέπλεξε, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος της ανέθεσε την παραπάνω αποστολή.
Ο Κώστας Λογοθέτης θα έπρεπε να έχει επιβάλλει στη σύζυγό του να τηρεί τις αποστάσεις από τα δημοτικά πράγματα, εκτός εάν δεν εμπιστεύεται άλλον άνθρωπο, οπότε στο χέρι του είναι να την τοποθετήσει στο πλευρό του κατά την άσκηση των δημαρχιακών του καθηκόντων.
Επειδή κύριε Σκλία μετέρχεσθε τη συνταγή της λάσπης και δη της κίτρινης, θα ήθελα ως γραφείο Τύπου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να απαντήσετε αν η δημοσιοποίηση του παραπάνω από το loutraki-press είναι αληθής ή όχι;

Αν οι ισχυρισμοί σας αποδεικνύουν ότι η ανάρτηση ήταν ψευδής, το loutraki-press και ο γράφων θα ζητήσουν ταπεινά συγνώμη από το ζεύγος Λογοθέτη, τη δημοτική αρχή, αλλά το κυριότερο, τον κυρίαρχο λαό.
Επειδή πλέον έχετε αποκτήσει και γνώση της δημοσιογραφίας - και οι κρίνοντες κρίνονται, ως γραφείο Τύπου και πάλι θα ήθελα να απαντήσετε:

Αν η σύζυγος του δημάρχου Φωτεινή Λογοθέτη, ενεπλάκη και με ποιο τρόπο στις διαδικασίες και την προετοιμασία του καρναβαλιού, αλλά και ποια ιδιότητα επικαλέσθηκε;

«Οι όποιες διαφωνίες εντός της παράταξης συνδράμουν στην πολυφωνία και στον πολιτικό λόγο. Εσείς προφανώς έχετε μάθει σε άλλου είδους πρακτικές και αυτό σας ξενίζει.»

Η δημοσιοποίηση των διαφωνιών και των διαφορετικών απόψεων είναι ενάντια της πολυφωνίας και του πολιτικού λόγου;
Είναι αντιδημοκρατικό να πληροφορείται η κοινή γνώμη τι συζητήθηκε στο εσωτερικό ενός συνδυασμού;
Το loutraki-press τα στοιχεία που δημοσιοποίησε όπως του μεταφέρθηκαν όχι από ένα, αλλά από τρία διαφορετικά πρόσωπα του συνδυασμού σας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;
Ζούμε σε φασιστικό καθεστώς και απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τέτοιου είδους γεγονότων;
Κάτω από αυτό το πλαίσιο αναμένεται επίσημα από το γραφείο Τύπου η τοποθέτησή σας για τα σχόλια που καταγράφηκαν από το loutraki-press.
Όσον αφορά τις άλλου είδους πρακτικές σας επαναλαμβάνω το απόσπασμα της προχθεσινής ανάρτησης:
«Τα πειθήνια στρατιωτάκια μπορούν να χρησιμεύσουν μόνο είτε ως τηλεκατευθυνόμενα βλήματα, είτε ως «παπαγαλάκια» που φιλοδοξούν κατά τη φαντασία τους να μεταβληθούν σε εκπαιδευόμενους γκαιμπελίσκους.
Τα σκεπτόμενα πολιτικά όντα δεν διστάζουν να διαφωνήσουν, να συγκρουσθούν, να προκαλέσουν ρήξεις, να συνθέσουν και να διατυπώσουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση.»

«Εγώ, αντιθέτως με σας, συμπορεύθηκα με τον Κώστα Λογοθέτη γιατί διέκρινα το κύρος και την ειλικρίνειά του. Αυλοκόλακας δεν υπήρξα ποτέ, ΠΟΤΈ δεν σύρθηκα πίσω από τα γεγονότα (καθώς ανοιχτά και από την πρώτη στιγμή στήριξα τον κυβερνώντα συνδυασμό), τονίζοντάς σας ότι προς το παρόν δεν αμείβομαι για τις υπηρεσίες μου.»

Σε μήνυμά του στην αλληλογραφία προς το loutraki-press ο Δημήτρης Σκλίας έγραφε:
«Την θέση (αν θα την πάρω ) θα την πάρω, με τον γνήσιο προεκλογικό αγώνα που έκανα (ήμουν υποψήφιος) για τον συνδυασμό, με αξιοκρατία και με το σπαθί μου. Όλα αυτά ΑΝ, τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.»
Αν ενθυμείσθε στην πρώτη κιόλας απάντησή μου σας είχα αναφέρει τα ακόλουθα:
«Έχω διαβάσει τα μέλη και το who is who των μελών του συνδυασμού σας και καλόν νομίζω είναι να μην υπεισέλθουμε σε τέτοιου είδους ανάλυση. Επειδή είναι προφανές ότι δεν θα το έχετε υπόψη σας, όταν προεκλογικά σας ισοπέδωσε απαξιωτικά ο Μιχάλης Δρίτσας, ήμουν αυτός που βγήκε και τον κατακεραύνωσε πολιτικά, έχοντας πλήρη γνώση ποιους υπερασπιζόμουν και τι έλεγαν κι έκαναν στην πλάτη μου. Τηρούσα ευλαβικά τη συμφωνία και στήριζα με όλες μου τις δυνάμεις το λόγο που είχα δώσει. Αντίθετα ο συνδυασμός σας είναι αυτός που όχι μόνο δεν σεβάσθηκε τη συμφωνία, αλλά με υποτιμούσε με ψεύδη θεωρώντας ότι εκείνη τη στιγμή αδυνατούσα από το διάλογο να αντιληφθώ ποια είναι η αλήθεια και ποιος λέει ψέματα.»

Εν αντιθέσει με σας Δημήτρη Σκλία, προσωπικά στις δεσμεύσεις στο πρόσωπό μου, μέχρι σήμερα δεν έχω εισπράξει την ειλικρίνειά του. Και πάλι θα σας παραπέμψω σε απόσπασμα ανταλλαγής μηνυμάτων.
«Face του face στις συνομιλίες μας για να με… πείσει τον διάβαζα ότι μου έλεγε ψέματα, αλλά πείσθηκα και συνεργασθήκαμε γιατί η απόφαση ήταν δική μου και μ’ έπεισαν αποκλειστικά και μόνον οι Δημήτρης Κοντός και Μπάμπης Δοσσαράς. Θα χαρώ επίσης να τα πούμε προσωπικά.
Επιθυμώ να σας κάνω μια επισήμανση. Να απευθυνθείτε στο φίλο σας Μπάμπη να σας διευκρινίσει επ’ ακριβώς γιατί δεν αξιοποιηθήκατε - εννοώντας την Λουτράκι Α.Ε. για συγκεκριμένο λόγο!»

Πολύ ορθά λέτε ότι μου είχατε αναφέρει ότι δεν αμοίβεσθε, ωστόσο, δεν αναφέρετε ότι όπως διαβεβαιώσατε το γράφοντα κι άλλα δύο άτομα, στόχος είναι η αμοιβή;
Κι ένα ερώτημα: Δηλαδή ήσασταν υποψήφιος για να προσφέρετε στον τόπο και τους συμπολίτες σας ή σκοπός σας ήταν αν εκλεγόσασταν να καταλαμβάνατε μια έμμισθη θέση, αυτή του επικοινωνιολόγου; Κι αν τελικά δεν πληρωθείτε, τι θα κάνετε;
Όσον αφορά τη νομιμοποίηση του συνδυασμού, δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι μεγάλη. Ο κόσμος γνωρίζει και διακρίνει την κακεντρεχή προπαγάνδα που πηγάζει από την επιθυμία διατήρησης του πελατειακού συστήματος. Δυστυχώς για σας η νοοτροπία της νέας Δημοτικής Αρχής άλλαξε.
Κανείς δεν αμφιβάλλει τη νομιμοποίηση του συνδυασμού, προεξάρχοντος του γράφοντος, δεδομένου ότι είναι ως να αμφισβητείς την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος.
Ωστόσο, είναι διαφορετικό η ερμηνεία του αποτελέσματος που αδυνατείτε να πραγματοποιήσετε με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείται προφασιζόμενος κακεντρεχή προπαγάνδα για διατήρηση του πελατειακού συστήματος.
Ο γράφων ούτε φρόντισε να βολευτεί, ούτε να εισπράξει χρήμα, ούτε να βολέψει συγγενή του.
Δυστυχώς, για σας, η νοοτροπία της δημοτικής αρχής παραμένει ως ώρας μία από τα ίδια ή και χειρότερη ακόμη, μ’ όλους αυτούς που συναγελάζονται στο 2ο όροφο της Ιάσωνος κι επιδιώκουν να πουλήσουν εξουσία!
Η δημοκρατικότητα που με διέπει, μου επιβάλλει να σας απαντήσω στο δημοσίευμά σας. Δεν θα υπάρξει άλλη φορά, όμως. Θα κινηθούμε αναλόγως την επομένη μιας αναληθούς «είδησης» που θα αναρτήσετε. Σας συνιστώ από δω και πέρα να γράφετε διευκρινιστικά όσον αφορά τους πρωταγωνιστές των φανταστικών σας ιστοριών και να διασταυρώνετε πολλαπλώς τις πηγές σας αλλιώς αναλογιστείτε τις ευθύνες σας!!!
Τη δημοκρατικότητα που σας διέπει την εισέπραξα στην πρώτη παράγραφο κιόλας του κειμένου σας: «Η διαδρομή σας στο πολιτικό γίγνεσθαι του Δήμου ΜΑΣ δεν σας επιτρέπει να εκφέρετε πολιτικό λόγο.»
Λόγω εμπειρίας, που εσείς υπολείπεσθε λόγω διαφορετικής επαγγελματικής δραστηριότητας, δεν νομίζω να είσθε σε θέση να μου υποδείξετε τον τρόπο γραφής μιας είδησης, ενός ρεπορτάζ, ενός σχολίου, ενός άρθρου.
Οι απειλές σας δεν με πτοούν και σας προκαλώ να τεκμηριώσετε ποιες είναι οι φανταστικές ιστορίες, έτσι ώστε να αναδειχθούν και νέες αλήθειες, γιατί σε κάθε δημοσίευση σχεδόν πάντοτε υπάρχει και… ουρά.
Επειδή το απειλητικό σας ύφος υπονοεί προσφυγή στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ως δημοκράτης που ισχυρίζεσθε ότι είσθε, ότι ο πολιτικός διάλογος δεν γίνεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά δημόσια.
Αυτό αποδεικνύει το γεγονός, ότι στο κατάπτυστο και συκοφαντικό κείμενό σας, που αναιρεί προηγούμενες τοποθετήσεις σας -ποια είναι τελικά η θέση σας; Το πρώτο σας μήνυμα, το δεύτερο κι όσα ακολούθησαν ή το σημερινό;- απαντώ με επιχειρηματολογία και με θέσεις, όχι με λάσπη και απειλές που παραπέμπουν σε συνταγές καθεστώτων.

Η επιστολή του Δημήτρη Σκλία σε πλήρη ανάπτυξη

«Ανοιχτή επιστολή στον Ηλιακόπουλο»
«Κύριε Ηλιακόπουλε, όπως διακρίνετε εγώ αποκρίνομαι σε εσάς επώνυμα και δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας απευθύνω το λόγο. Η διαδρομή σας στο πολιτικό γίγνεσθαι του Δήμου ΜΑΣ δεν σας επιτρέπει να εκφέρετε πολιτικό λόγο.
Οι επανειλημμένες λασπολογίες που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε για να εκβιάσετε μια «θέση» αναδεικνύει επαρκώς την πολιτική σας κουλτούρα. Το κάνατε στο παρελθόν, το κάνετε τώρα και θα το κάνετε και στο μέλλον.
Έχετε την εντύπωση πως αυτή σας η στάση θα φοβίσει κανέναν; Δεν γνωρίζετε ότι αυτές οι πρακτικές που χρησιμοποιείτε σας διαπομπεύουν δημοσίως και σας μετατρέπουν σε ένα γραφικό «Κίτρινο» τύπο που δε σέβεται ούτε καν οικογενειακές σχέσεις; Με ανακρίβειες, με διαστρεβλώσεις και με εμπάθειες δεν παράγεται εποικοδομητική δημοσιογραφία.
Οι όποιες διαφωνίες εντός της παράταξης συνδράμουν στην πολυφωνία και στον πολιτικό λόγο. Εσείς προφανώς έχετε μάθει σε άλλου είδους πρακτικές και αυτό σας ξενίζει.
Εγώ, αντιθέτως με σας, συμπορεύθηκα με τον Κώστα Λογοθέτη γιατί διέκρινα το κύρος και την ειλικρίνειά του. Αυλοκόλακας δεν υπήρξα ποτέ, ΠΟΤΈ δεν σύρθηκα πίσω από τα γεγονότα (καθώς ανοιχτά και από την πρώτη στιγμή στήριξα τον κυβερνώντα συνδυασμό), τονίζοντάς σας ότι προς το παρόν δεν αμείβομαι για τις υπηρεσίες μου.
Όσον αφορά τη νομιμοποίηση του συνδυασμού, δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι μεγάλη. Ο κόσμος γνωρίζει και διακρίνει την κακεντρεχή προπαγάνδα που πηγάζει από την επιθυμία διατήρησης του πελατειακού συστήματος. Δυστυχώς για σας η νοοτροπία της νέας Δημοτικής Αρχής άλλαξε.
Η δημοκρατικότητα που με διέπει, μου επιβάλλει να σας απαντήσω στο δημοσίευμά σας. Δεν θα υπάρξει άλλη φορά, όμως. Θα κινηθούμε αναλόγως την επομένη μιας αναληθούς «είδησης» που θα αναρτήσετε. Σας συνιστώ από δω και πέρα να γράφετε διευκρινιστικά όσον αφορά τους πρωταγωνιστές των φανταστικών σας ιστοριών και να διασταυρώνετε πολλαπλώς τις πηγές σας αλλιώς αναλογιστείτε τις ευθύνες σας!!!»

(070411)




ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ… ΜΠΟΧΑΣ(;)


Του Δημήτρη Καραπατά*


Σε δήμαρχο της Βόχας και της… μπόχας εξελίσσεται ο Κώστας Λογοθέτης. Αυτό συμβαίνει γιατί αντί να ασχοληθεί με σοβαρά προβλήματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης για το Λουτράκι, ο Κώστας Λογοθέτης αναλώνεται με προβλήματα του νομού Κορινθίας.
Πιο συγκεκριμένα, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, προσπάθησε να περάσει πρόταση, ντυμένη με τον μανδύα της μεγάλης ευκαιρίας, ότι ο δήμος δεν πρέπει να χάσει την μεγάλη ευκαιρία για αναβάθμιση του βιολογικού του καθαρισμού.
Φυσικά, δεν στάθηκε στην ουσία του θέματος που είναι ο διπλασιασμός σε όγκο του βιολογικού, καθώς και η κατάληξη που θα έχουν όλα τα βοθρολύματα όλων των χωριών της Βόχας που ενώθηκαν με την Κόρινθο.
Στο άκουσμα και μόνο αυτής της είδησης το όνομα της φημισμένης λουτρόπολης δυσφημείται όταν ο Κώστας Λογοθέτης έχει βαλθεί να την μετατρέψει σε πρωτεύουσα των απορριμμάτων.
Στο σημείο αυτό θυμίζουμε την καταγγελία μας για έλευση απορριμματοφόρων άλλων δήμων και εναπόθεση του φορτίου τους σε περιοχή του δήμου μας. Την ώρα που χύνεται αίμα στην Κερατέα να μην κατασκευάζονται τέτοιες εγκαταστάσεις, ο Κώστας Λογοθέτης μετατρέπεται σε «δούρειο ίππο» για τον τόπο που τον έχρισε στο ανώτατο αξίωμά του.
Πουθενά στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεν το έχει αναγράψει, συνεπώς, δεν το έχουν εγκρίνει οι πολίτες.
Αντίθετα, αυτά που έχει υποσχεθεί, όπως ο προαστιακός, κάνει ότι μπορεί για να χαθούν.
Δίκαια, σκεφτόμαστε ότι αυτά που λέει δεν τα κάνει και αυτά που κάνει δεν τα λέει.
Καμία πολιτική παράταξη δεν τον στήριξε σε αυτό το ολίσθημα, ενώ αρκετοί ήταν και οι δικοί του που δεν το ψήφισαν. Κι ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δήμαρχου, η επόμενη ημέρα ήταν η τελευταία της προθεσμίας ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων ζήτησε αναβολή του θέματος για επόμενη συνεδρίαση.
Απορία μεγάλη είναι πως θα φέρει θέμα το οποίο είναι εκπρόθεσμο;
Εκτός κι αν δεν ήταν ακριβής στο λόγο του και δεν είπε την αλήθεια ο Κώστας Λογοθέτης και υπήρχε κι άλλος χρόνος.
Υπενθυμίζεται ότι είχε δεσμευθεί για έλευση του Σπύρου Βούγια στο Λουτράκι προκειμένου να εξαγγείλει την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, κάτι που δεν έγινε καθιστώντας μόνος του τον λόγο του αναξιόπιστο.
Ο Κώστας Λογοθέτης με τις κινήσεις του, κάνει πολιτικούς «μάγκες» πρόσωπα μη έχοντα σχέση με το δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, αφού οι τελευταίοι λύνουν ένα σημαντικό τους πρόβλημα, χωρίς να κατασκευαστούν τέτοιες εγκαταστάσεις στα όρια των εκλογικών τους περιφερειών.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων σε… ρόλο «καμικάζι», χωρίς να διαβλέπει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα βλάψουν τα συμφέροντα του δήμου, ασχολείται με τη μεταφορά των λυμάτων της Βόρειας Κορινθίας, αντί για τη δημιουργία αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής, όπως ο προαστιακός σιδηρόδρομος.
Μην απορείτε μετά, για την καθοδική πορεία που έχει πάρει ο τόπος, αφού τον υποβαθμίζουν με τις πρακτικές τους, οι ίδιοι του οι πολιτικοί.
Ορθή πρόταση και προς το συμφέρον του δήμου είναι:
-
Η χρηματοδότηση της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού του δήμου μας.

-
Κατασκευή νέου βιολογικού καθαρισμού της Κορίνθου σε νέο χώρο στα όρια του δήμου της.
-
Παύση της Κορίνθου από το βιολογικό καθαρισμό του Λουτρακίου μετά το πέρας της κατασκευής του δικού της εργοστασίου.

Αποτέλεσμα αυτής της πρότασης είναι ο δήμος μας να αναβαθμίζει και να αυξάνει την χωρητικότητα του σταθμού στην προοπτική αύξησης του πληθυσμού της πόλης, δίχως να χρειάζεται να αυξηθεί το μέγεθος του.
Παράλληλα, με την τριτοβάθμια επεξεργασία θα επιτύχει την αξιοποίηση των υδάτων για δευτερεύουσα χρήση.
Αν τελικά περάσει η πρόταση του Κώστα Λογοθέτη, εκτός από τον τίτλο του δημάρχου με τα δύο μετρά και τα δύο σταθμά, του δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, του δημάρχου που χλευάζει το προεκλογικό του πρόγραμμα, του δημάρχου με την δημοτική αρχή σκορποχώρι, του δημάρχου που καταλύει την Δημοκρατία, του δημάρχου που προβάλλεται μέσα από δήθεν δημοσιογράφους που έχουν καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση, θα κερδίσει και τον τίτλο του δημάρχου… της Βόχας και της μπόχας.

Υ.Γ.
: Τώρα οποιοσδήποτε βλάκας, μπερδεύει τις αξίες με τις τιμές.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(070311)
Return top