ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ


Η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα που διακρίνουν αφενός το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη και τα ανυπέρβλητα εμπόδια που έχει δημιουργήσει αφετέρου, έχουν συμβάλλει να περιέλθει σε αδιέξοδο.
Ημέρα με την ημέρα, ο Κώστας Λογοθέτης διαπιστώνει να σωρεύονται προβλήματα, τα οποία είναι προϊόν της αδυναμίας του να δώσει και να δρομολογήσει λύσεις, αλλά και να χαράξει δρόμους που θα δημιουργήσουν ενθουσιασμό στη διαμόρφωση προοπτικών για ένα έργο που θα γίνεται ορατό ότι μπορεί να παραχθεί.
Στην παρούσα φάση το έργο που διαφαίνεται περιορίζεται στο κλισέ που επαναλαμβάνει ακατάπαυστα ο Κώστας Λογοθέτης και «παπαγαλίζουν» υπήκοοι και αυλικοί: «Γιατί τα λέτε αυτά, εδώ κάνουμε ένα τεράστιο έργο», το οποίο αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μόνο στη φαντασία τους.
Κερασάκι στην τούρτα, στην απογοήτευση που αρχίζει να κυριεύει τα μέλη του συνδυασμού ήταν η διπλή πολιτική ήττα του Κώστα Λογοθέτη προχθές το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο, που επιχείρησε να αιφνιδιάσει, αλλά τον… τσάκωσαν στα κρύα του λουτρού και απέτρεψαν το Λουτράκι να γίνει η δεξαμενή των βοθρολυμάτων της Βόρειας Κορινθίας για την εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση των κομματικών του υποχρεώσεων...
Αρνητικότατη επίπτωση στο ήδη βαλόμενο προφίλ του προκλήθηκε από την αγωνία, αλλά και τη βιασύνη του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να μην ακολουθήσει τη θεσμική οδό, αλλά να εμπιστευθεί στη σύζυγό του τον προγραμματισμό συνάντησης του με τον Ισραηλινό μεγαλοεπενδυτή του καζίνο.
Τουλάχιστον, για τους σοβαρούς και εχέφρονες του συνδυασμού, προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα, ενώ ο κόσμος αντέδρασε με απογοήτευση.
Ωστόσο, τα φίδια τον Κώστα Λογοθέτη άρχισαν να τον ζώνουν την περασμένη εβδομάδα, όταν μειώθηκε η καθημερινή… πελατεία για χαιρετούρα από την Ιάσωνος, γεγονός που το αντελήφθη και τον ανάγκασε για να… εισπράξει τη δόση του να βγει στη λαϊκή το περασμένο Σάββατο το πρωί.
Παράλληλα, στην τοπική κοινωνία έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό ότι ο δήμαρχος όχι μόνο δεν λέει, αλλά κρύβεται και από την αλήθεια, γεγονός που δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις και σχολιάζεται, ενώ από την τακτική του αυτή και πολλά στελέχη του συνδυασμού του είτε έχουν αντιδράσει έντονα, είτε είναι έτοιμα οσονούπω να το κάνουν, δεδομένου ότι δεν μπορούν να βρουν άκρη μαζί του.
Όλα αυτά, ο Κώστας Λογοθέτης αν και δείχνει ότι δεν τον αγγίζουν, στην ουσία τα νιώθει ως βρόγχο ο οποίος σφίγγει ημέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο. Αυτό μειώνει τις αντοχές του και καθιστά τα πόδια του πολύ βαριά, όχι μόνο για να δρασκελίσουν τα υπόλοιπα τρία και κάτι χρόνια, αλλά να υπερβούν και το βουνό των υποχρεώσεων που έχει δημιουργήσει. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, το μόνο που βλέπει ως διέξοδο σωτηρίας, καθ’ ότι δεν είναι μαχητής, είναι η άτακτη φυγή.
Ο Κώστας Λογοθέτης μπήκε στην τοπική πολιτική σκηνή να παίξει τον πρώτο ρόλο πιστεύοντας ότι δεν είναι ανάγκη να προκαλεί καθημερινά τομές και ρήξεις με το χθες και το κατεστημένο, έχοντας την αίσθηση ότι τα αυγά σπάνε όταν σου πέφτουν από το καλάθι…
Ο Κώστας Λογοθέτης αθόρυβα και χωρίς να γίνει αντιληπτός δείχνει να θέλει να αξιοποιήσει ή να διαμορφώσει ευκαιρίας, αλλά είναι προβλέψιμος και εύκολα διαβάζεται η επόμενη κίνησή του.
Το μεγαλύτερο όλων λάθος του, είναι ότι έχει ρίξει κι εγκλωβιστεί νιώθοντας υποχρεωμένος, είναι ότι έχει ρίξει γέφυρες και μένει προσκολλημένος σε πολιτικές που έχουν χρεοκοπήσει και δεν τον αφήνουν να κινηθεί προς τα εμπρός, αλλά τον συγκρατούν καθηλωμένο.
Έτσι, μοιραία, η μόνη πόρτα που είναι ορθάνοιχτη μπροστά του, είναι αυτή της εξόδου από την τοπική πολιτική σκηνή και ήδη έχει μπει σ’ αυτή τη ρότα.

(010411)




ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου, με θέματα τον απολογισμό για το παρελθόν έτος και την αποδοχή του προγραμματισμού για το τρέχον έτος.
Η εξέλιξη ήταν η πλέον δυσάρεστη για το σημερινό διοικητικό συμβούλιο, δεδομένου ότι απορρίφθηκε ο διοικητικός απολογισμός, ενώ οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός υπερψηφίσθηκαν από το λευκό.
Πιο συγκεκριμένα στις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν, για το διοικητικό απολογισμό βρέθηκαν 14 υπέρ, 31 κατά, 2 λευκά και 2 άκυρα. Οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός έλαβον 14 υπέρ, 33 λευκά και 2 άκυρα.
Πρόκειται για ένα βαρύ κλίμα, που αγγίζει τα όρια μομφής, αλλά το προεδρείο με μεθοδευμένες κι ευέλικτες τακτικές κινήσεις, μέσα σε λίγο διάστημα θα μπορούσε να αναστρέψει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

(010411)
Return top