ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ TOΥ

Πολιτική αναδίπλωση για τη βελτίωση του ήδη τσαλακωμένου και καταρρακωμένου προφίλ του επιχειρεί με τη σημερινή έκτακτη συγκέντρωση των μελών του ψηφοδελτίου του, μετά τις πολιτικές ήττες που έχει υποστεί, αλλά και το αδιέξοδο που έχει περιέλθει από τις αλλεπάλληλες γκάφες του ιδίου, αλλά και των ανθρώπων του στο 2ο όροφο της Ιάσωνος, ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, επικεφαλής του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά(;) Κώστας Λογοθέτης.
Πρόκειται για επιστροφή στη βάση να ζητήσει στήριξη, βοήθεια και να του δοθούν δυνάμεις και δεκανίκια που ο ίδιος δεν διαθέτει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή αυτή είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα και είναι πρόταση που ανήκει στο «παρεάκι». Θα ήταν δικαιολογημένη η σύγκλιση του ψηφοδελτίου αν ο Κώστας Λογοθέτης είχε να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα. Κάτι τέτοιο μετά τρεις μήνες εξουσίας, δεν υφίσταται. Υπάρχει και κάτι άλλο...
Στο πλαίσιο των αναρίθμητων υποσχέσεων που έχει δώσει ο Κώστας Λογοθέτης, από την προεκλογική περίοδο είχε δεσμευθεί ότι ο συνδυασμός θα συνέρχεται στο τέλος ή στην αρχή του κάθε μήνα, προκειμένου να ενημερώνονται τα μέλη του τόσο για τα πεπραγμένα, όσο και για το σχεδιασμό. Εικάζεται, ότι η σημερινή σύγκλιση των μελών του συνδυασμού γίνεται με σκοπό ο Κώστας Λογοθέτης να επιχειρηματολογήσει προσπαθώντας να δικαιολογήσει όλα τα αρνητικά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, χωρίς να υπάρχει αντίκρουση!
Πιστεύει ότι έτσι θα επιτύχει να πείσει το σώμα για την υπόθεση του διπλασιασμού του εργοστασίου του βιολογικού καθαρισμού, όπως προβλεπόταν από την αρχική σύμβαση.
Ο δεύτερος λόγος είναι να τοποθετηθεί και να πείσει για τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό μεγαλομέτοχο και τη δημοσιοποίηση του ονόματος της συζύγου του, λόγω της ουσιαστικής εμπλοκής της στην πραγματοποίηση της συνάντησης.
Ο Κώστας Λογοθέτης δεν σταματάει αριστερά και δεξιά να εκφράζει τη δυσφορία και ενόχλησή του για την αναφορά στο όνομα της Φωτεινής Λογοθέτη, κατακρίνοντας τον γράφοντα γιατί την ενέπλεξε.

«Δεχόμαστε πόλεμο για το “τεράστιο έργο”»!..

Ο Κώστας Λογοθέτης προβλέπεται να ξεκινήσει την εισήγησή του επικεντρώνοντας ότι η δημοτική αρχή δέχεται ανελέητο πόλεμο επειδή στο δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων επί των ημερών του συντελείται ένα «τεράστιο έργο», που ο ίδιος μαζί με τους υπηκόους του στη φαντασία τους και μόνο νομίζουν ότι πραγματοποιείται.
Θα μιλήσει για τη μάχη που δίνει, επειδή όποιο φάκελο και να ανοίξει, όποιο έγγραφο και να διαβάσει όλα κρύβουν και από ένα σκάνδαλο.
Επιτέλους, πότε θα αποκαλύψει για να πληροφορηθεί και το πόπολο, γιατί η τάση αυτή περιορίζεται μόνο στις ημέρες Γκιώνη, αποφεύγοντας για το συγκεκριμένο θέμα να πάει πιο πίσω;
Στο πλαίσιο αυτό, αφού θα έχει απαγγείλει χωρίς καμία απολύτως αντίδραση το ποιηματάκι του, χάριν της ενότητας του συνδυασμού, θα ζητήσει να αποσπάσει τη χωρίς δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα αμέριστη στήριξη για να μπορέσει να προχωρήσει.
Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος και η ευνοϊκή για τον Κώστα Λογοθέτη.
Η άλλη όψη, όμως, είναι ιδιαζόντος δύσκολη και σκληρή και δεν είναι γνωστό αν κανείς διαθέτει την πολιτική υποδομή ή να διαθέτει το πολιτικό ανάστημα να μπορέσει να φέρει τέτοιου είδους θέματα στο τραπέζι και να προκαλέσει ανοιχτά τον επικεφαλής του συνδυασμού, ζητώντας ξεκάθαρη τοποθέτηση.
Εκτιμάται ότι τέτοιο πρόβλημα δεν θα έχει ο Κώστας Λογοθέτης, δεδομένου ότι όσοι διαφωνούν μαζί του δεν θα παρασταθούν στη συγκέντρωση γιατί ήδη του έχουν γυρίσει την πλάτη. Ωστόσο, ενδιαφέρον θα έχει τι δεν θα πει ο Κώστας Λογοθέτης.

Τι θα κρύψει ο δήμαρχος για το βιολογικό καθαρισμό

Σχετικά με την υπόθεση του βιολογικού καθαρισμού, χθες Σάββατο ακουγόταν σε διάφορους κύκλους της Κορίνθου ότι θα γίνει μια μοιρασιά 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να σημαίνει ορθά και ξάστερα ότι υπονοείται κάτι για τον Κώστα Λογοθέτη.
Είναι διαφορετικό το επίπεδο και θα είναι ωμή συκοφαντία να υπονοήσει κάποιος κάτι τέτοιο.
Ευελπιστείται, το γεγονός από μόνο του να τον συγκινήσει;
Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Λογοθέτης πιέζεται να δεχθεί τα κόπρανα του Κορινθιακού κόλπου την ώρα που δεν έχει πραγματοποιηθεί και δεν έχει εγκριθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Οι εκβιαστές του λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με μια απλή καταγγελία το έργο φρενάρει. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Γκιώνη, προβλέπει εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της υπάρχουσας δυναμικότητας, όχι διπλασιασμό της.
Η έγκριση του έργου θα γίνει απόπειρα να πραγματοποιηθεί με την περιβαλλοντική μελέτη του 1995, η οποία σημειωτέον είναι αναχρονιστική για τα σημερινά δεδομένα.
Ακόμη, ο Κώστας Λογοθέτης συνειδητά θα αποκρύψει και δεν θα πει άλλη μια φορά την αλήθεια ότι η Κόρινθος δε μπορεί να προχωρήσει μόνη της σε καμία πρωτοβουλία, δεδομένου ότι το οικόπεδο του βιολογικού καθαρισμού έχει εκχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο στους δύο όμορους δήμους εξ’ αδιαιρέτου.
Είτε αρέσει είτε όχι, απαιτείται και η υπογραφή του Λουτρακίου που αν μπει, θα καταδικάζει τον τόπο στο διηνεκές. Επιπρόσθετα, αν και στο εργοστάσιο μπορεί να υπάρχουν δύο δεξαμενές διύλισης, η λειτουργία είναι ενιαία κι όχι αυτόνομη.
-
Πώς λοιπόν θα μπορέσει η Κόρινθος να προχωρήσει, αν το Λουτράκι υπερασπίζεται πραγματικά τα συμφέροντα και το μέλλον του, ξεκαθαρίζοντας ορθά κοφτά ότι δεν συμμετέχει στο έγκλημα που θέλουν να διαπράξουν σε βάρος του τόπου;
-
Επομένως, που πάει ο Κώστας Λογοθέτης κι έχει αναλογισθεί τι επιπτώσεις μπορούν να υπάρξουν κάποιοι να συμβεί σε βάρος του τόπου;
-
Γιατί ο δήμαρχος δεν κάθεται να σκεφθεί και να προτείνει ότι πιο ασφαλές είναι να γίνει άλλο ένα εργοστάσιο από την άλλη πλευρά της Κορίνθου προς τα Δυτικά και να υπάρχει η δυνατότητα το ένα να υποκαταστήσει το άλλο, όταν υπάρξει έκτακτη ανάγκη ή απρόβλεπτο γεγονός;
-
Ποιος είναι αυτός που ενοχλείται αν σπάσει στα δύο το κονδύλι των 50 εκατ. ευρώ και η μοιρασιά δεν θα γίνει από ενιαίο πακέτο;


Η συνάντηση με τον Ισραηλινό μεγαλομέτοχο

Το δεύτερο σημαντικό θέμα, που ενοχλεί ιδιαίτερα κι έχει πικράνει τον Κώστα Λογοθέτη, είναι η δημοσιοποίηση του ονόματος της συζύγου του. Το τρίτο όνομα που δεν αποκαλύφθηκε είναι της οικογενειακής φίλης της οικογένειας Λογοθέτη, Λίντας.
Κώστα Λογοθέτη το φταίξιμο είναι του γράφοντος γιατί αποκάλυψε ένα γεγονός;
Μήπως πήρατε θάρρος επειδή δεν έγινε κουβέντα για την εμπλοκή της Φωτεινής Λογοθέτη στην προετοιμασία του καρναβαλιού και τις παρενέργειες που προκλήθηκαν και θεωρήσατε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην πόλη και μπορείτε να κινηθείτε όπως σας αρέσει;
Την πρώτη κυρία της πόλης Κώστα Λογοθέτη, όφειλες εσύ πρώτος να την προστατέψεις ξεκαθαρίζοντας από την πρώτη στιγμή τους διακριτούς ρόλους, αλλά και τι επιβάλλει το πρωτόκολλο και το φέρεσθαι. Σ’ αυτά τα βασικά για το θεσμικό ρόλο του πρώτου πολίτη, δεν πήρες καμία πρωτοβουλία, με συνέπεια εσύ ο ίδιος να είσαι υπόλογος πρώτα έναντι του συνδυασμού σου και κατά δεύτερο λόγο έναντι του εαυτού σου.
Αν πάλι τα πράγματα δεν έχουν συμβεί έτσι και ο γράφων ζήλωσε την προσφιλή τακτική των ψεμάτων, τότε στο πυρ το εξώτερον...

Ποια θέματα δεν θα αγγίξει που απασχολούν το συνδυασμό

Η είδηση της σύγκλισης του συνδυασμού προκάλεσε ένα κύκλο σχολίων πέφτοντας στοιχήματα για ποια θέματα δεν θα αγγίξει καθόλου ο δήμαρχος της πόλης, γιατί απλά τον εκθέτουν.
1
Ανησυχία και αναστάτωση επικρατεί στο εσωτερικό όχι μόνο του συνδυασμού, αλλά και ψηφοφόρων που εκφράζουν την απορία τους για τις σχέσεις που διατηρεί ο Κώστας Λογοθέτης με πρώην δήμαρχο. Όλοι αναζητούν, τόσο το περιεχόμενο των συμφωνιών, όσο και το βαθμό της αλληλεξάρτησης που υπάρχει και το βαθμό των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο δήμαρχος, έναντι του προκατόχου του.
2
Ομιλεί ο ίδιος και το στενό του περιβάλλον για σκάνδαλα των προκατόχων τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλύψει το παραμικρό.
3
Μόλις εξελέγησαν αναφέρθηκαν σε ελλείμματα και μαύρες τρύπες, αλλά μέχρι στιγμής τίποτε.
4
Κατήγγειλαν και δημοσιοποίησαν το σκάνδαλο των 15.000 ευρώ για ροζ τηλέφωνα, αλλά μέχρι εκεί.
5
Έχει άριστη γνώση για την υπόθεση του ασύρματου δικτύου και τα 65.000 ευρώ που δόθηκαν και δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά, ως να μην έχει συμβεί το γεγονός.
6
Η μηνυτήρια αναφορά του έγκριτου νομικού Περικλή Μπαλοδήμου και η γνωμοδότηση του νομικού της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργου Πέτρου, δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο για τη ζημία που έχει υποστεί ο δήμος και η δημοτική αρχή. Δεν λέει λέξη;..
7
Έκλεισαν τρίμηνο στην εξουσία και υπερέβησαν τους δύο μήνες στην Λουτράκι Α.Ε. και δεν έχουν συμμετάσχει σε συνεδρίαση του διαχειριστικού συμβουλίου στην Club Hotel Casino Loutraki, ούτε μία φορά.
8
Την προσεχή Τρίτη συμπληρώνονται δύο εβδομάδες και δεν θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε., όταν είναι γνωστό ότι οι εκκρεμότητες είναι ουρά. Γιατί αφήνει τα προβλήματα και σωρεύονται;

Εν κατακλείδι, θα είναι μια ενδιαφέρουσα συγκέντρωση, αλλά από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σημασία έχει να διαπιστωθεί ποίων συμβούλων οι ώμοι και η συνείδηση αντέχουν να πουν ναι ελαφρά τη καρδία στην απεμπόληση των συμφερόντων του τόπου, για ένα έργο που θα μπλοκαριστεί στην επόμενη φάση του, γιατί απλά δεν υπάρχουν εγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες για την επέκταση της δυναμικότητας του βιολογικού καθαρισμού.

(030411)
Return top