Είπαν…

Τραβούσαν τα μαλλιά τους και δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους όσοι διαπίστωσαν, που τον ξέρουν καλά και από παλιά, ο πλέον κουτός και ανεγκέφαλος άνθρωπος να επιλέγεται στη χάραξη πολιτικής για τον Πολιτισμό, ενώ παράλληλα ένας άνθρωπος που δεν είναι ικανός να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρα, αναγάγεται σε πολιτική φυσιογνωμία του συνδυασμού Με τους Πολίτες «Πίσω»!

(020611)




Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Ο Κώστας Λογοθέτης ήταν ο χειρότερος και ο πιο κακός μαθητής του Μιχάλη Δρίτσα στην αλήστου μνήμης Παρέμβαση Πολιτών. Ο Μιχάλης Δρίτσας για τον Κώστα Λογοθέτη ήταν το πολιτικό πρότυπό του και ο πολιτικός μέντορας του.
Ωστόσο, ο κακός ο μαθητής, ανάγκασε το δάσκαλο να… τον αποβάλλει - εξωθήθηκε σε αποχώρηση, μη ασχολούμενος πλέον μαζί του.
Τα παραπάνω επεσήμανε χθες στο loutraki-press, πρώην στέλεχος της τότε Παρέμβασης Πολιτών που βίωνε από κοντά όλες αυτές τις καταστάσεις και γνώριζε από πρώτο χέρι ποιες είναι οι δυνατότητες και μέχρι που μπορεί να φθάσει ο Κώστας Λογοθέτης.
Με γάλο ενδιαφέρον έχουν, τι είπε το πρώην στέλεχος της τότε Παρέμβασης Πολιτών με τα οράματα, που αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες, στο loutraki-press:
«Ο Κώστας Λογοθέτης το "θα σε πάρω τηλέφωνο" του Μιχάλη Δρίτσα, το έχει παραφράσει σε "θέλω κάποια στιγμή να τα πούμε" προσθέτοντας κι αρκετή δόση ηθοποιίας, κάνοντας τον άλλον να νομίζει σημαντικός, αλλά ποτέ δεν θα συναντηθεί μαζί του, άσχετα αν θα το επαναλάβει ο Κώστας Λογοθέτης δύο και τρεις φορές στο ίδιο πρόσωπο, γιατί το "θέλω κάποια στιγμή να τα πούμε" είναι πλέον δεύτερη φύση του και δεν θυμάται που το έχει πρωτοπεί!
»Ο Κώστας Λογοθέτης προσπαθώντας να αντιγράψει το δάσκαλό του, έχει αντιληφθεί λάθος τους χειρισμούς και τις τακτικές του Μιχάλη Δρίτσα. Γνώρισμά του Μιχάλη Δρίτσα είναι ότι συγκεντρώνει γύρω του τους ανθρώπους, τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί και τους έχει πιστούς! Αντίθετα ο Κώστας Λογοθέτης ως διαλυτικό στοιχείο, μόλις αντιληφθεί ότι έχει πάρει αυτό που ήθελε από τον καθένα, τον πετάει σαν στημένη λεμονόκουπα.
»Επιπρόσθετα, ο Κώστας Λογοθέτης αρέσκεται στις κατά μόνας συναντήσεις προκειμένου να "θάβει" όλους τους υπολοίπους».
Για την αυθεντικότητα και την εγκυρότητα.
Ένα πιστό δριτσόπουλο...
(020611)




ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΟΥ, ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

Των εγκωμίων και των ευμενών σχολίων της τοπικής κοινωνίας του Λουτρακίου, απολαμβάνει από χθες το πρωί για την αξιοπρεπέστατη στάση της στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, η Μαρία Στάμου.
Η συνετή και χαμηλών τόνων ομιλία της, έκανε αίσθηση και κέρδισε την κοινή γνώμη, λαμβανομένου υπόψη ότι είναι μάλλον η πρώτη φορά μετά την επταετία, που δημοτικός σύμβουλος για τον πρώην δήμο Λουτρακίου, αναγγέλλει την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
Σε αντίθεση με τα εγκώμια και τα θετικότατα σχόλια που απεκόμισε η Μαρία Στάμου, η κοινή γνώμη στους σχολιασμούς της ήταν καταπέλτης κατά του πολιτικά ανύπαρκτου -όπως τον χαρακτήριζαν- Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη. Γεγονός, που εξόργισε ακόμη και τον Παύλο Παύλου, ο οποίος καυτηρίασε τη σιωπή του Κώστα Λογοθέτη, που και πάλι δεν κατάλαβε τίποτε!..
Σύμφωνα με πληροφορίες, από γνωρίζοντες άριστα το παρασκήνιο, οι ισχυρισμοί θέλουν να έχουν παίξει ρόλο και οι οικογενειακές φιλικές σχέσεις που διατηρεί ο Κώστας Λογοθέτης με σύμβουλό του από τους Αγ. Θεοδώρους.
Ωστόσο, τα φασιστοειδή του 2ου ορόφου της Ιάσωνος με το κεντροαριστερό μανδύα και φαίνεσθαι, που τελικά αναδεικνύονται η μεγαλύτερη πληγή για τον τόπο, έβαλαν μπροστά τις μηχανές της λάσπης και διέρρεαν δύο πράγματα:
Πρώτον, ότι η Μαρία Στάμου ήθελε και απαιτούσε να γίνει αντιπρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press ο Κώστας Λογοθέτης είχε δεσμευθεί στο πρόσωπό της ότι θα καταλάβει αυτή τη θέση και την ωθούσε μάλιστα, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες!
Δεύτερον, ότι η Μαρία Στάμου είναι αυτή που κάνει τις διαρροές στο «blog του συκοφάντη», όπως αποκαλεί το loutraki-press ο Κώστας Λογοθέτης.
Αν ο Κώστας Λογοθέτης δεν τους αδειάσει συλλήβδην όλους μαζί, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο και δεν θέλει να μπει στον ορθό δρόμο, έτσι ώστε να προασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου κι όχι τα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας ανεγκέφαλων πολιτικά ανθρώπων, που αναζητούν ταυτότητα ύπαρξης.
Ο Κώστας Λογοθέτης έχει επιλέξει μόνος του το γκρεμό, δεν είναι ανάγκη να τον παρασύρει κανείς, αλλά ο τόπος δεν του φταίει τίποτε…

(020611)




ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει στην κοινωνία του Λουτρακίου οι επιλογές του Κώστα Λογοθέτη για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων (ΠΠΚΛ).
Η τοπική κοινωνία ομιλεί με τα χειρότερα λόγια και κάνει λόγο για μαύρες ημέρες που επιφυλάσσονται για τον τόπο από την παρούσα δημοτική αρχή, που έχει την αίσθηση και συμπεριφέρεται ως ο δήμος να είναι φέουδό της.
Ο Κώστας Λογοθέτης έχει χάσει πλέον «τ’ αυγά και τα καλάθια» που λέει κι ο λαός μας και πέραν της πολιτικής ανυπαρξίας του, αναδεικνύεται σε πάρα πολύ κακό διαχειριστή των καταστάσεων, με αποτέλεσμα να πνίγεται ο ίδιος ακόμη και… σε μια κουταλιά νερό!
Τα ερωτήματα που τίθενται από την τοπική κοινωνία αφορούν κατ’ αρχήν γιατί δεν είχε προεπιλέξει την Μαρία Στάμου να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΠΚΛ αφού ήταν κι επιθυμία της, όταν μάλιστα διαθέτει κι ένα μορφωτικό επίπεδο.
Στη συνέχεια, κατακρίνουν τον Κώστα Λογοθέτη, επισημαίνοντας την τακτική του να μην επιλέγει πρόσωπα με ικανότητες υψηλότερων επιδόσεων από τον ίδιο, αλλά να υποστηρίζει και να προωθεί μόνο πειθήνιους σ’ αυτόν υπηκόους.
Απλοί πολίτες που παρακολουθούν τα τοπικά τεκταινόμενα κι έχουν γνώση των διεργασιών, διερωτώνται αν ο Κώστας Λογοθέτης γνωρίζει στο Λουτράκι να υπάρχουν πρόσωπα που να διαθέτουν κλασσική παιδεία, αν έχουν είτε σταδιοδρομία, είτε εμπλοκή στην ουσία του Πολιτισμού -κάθε είδους τέχνες επιστημονικού επιπέδου, γράμματα- και γιατί δεν τα επέλεξε και κατέφυγε στα ονόματα που ανακοίνωσε;
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στην προηγούμενη τετραετία παρήχθη σοβαρό και ουσιαστικό έργο, σχεδόν σ’ ολόκληρο το φάσμα του Πολιτισμού, ενώ το ΠΠΚΛ ήταν η σταθερή αξία και η αιχμή του δόρατος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σ’ ολόκληρο το βίο της. Οι εν λόγω πολίτες θεωρούν δεδομένο ότι ο Κώστας Λογοθέτης γύρισε μαύρη σελίδα στον Πολιτισμό, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει έντονες και δριμείες αντιδράσεις, τοπικών παραγόντων που έχουν παράξει ουσιαστικό Πολιτισμό, κατά την εμπλοκή τους με τα κοινά.

(020611)




ΒΟΛΕΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΤΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΚΑΠΗΛΕΙΑ
ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΛΙΜΝΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


Την καπηλεία του έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δρόμου Περαχώρας - λίμνης Βουλιαγμένης από τον Κώστα Λογοθέτη, κατήγγειλε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο τέως δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας, Γιώργος Γκιώνης.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Βελτίωση - ανακαίνιση επαρχιακής οδού Περαχώρας - λίμνης Βουλιαγμένης », προϋπολογισμού 2.344.000,00 ευρώ, που εντάσσεται για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ διαχειριστικής περιόδου 2007 - 2013, κατόπιν της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Την εισήγηση του φακέλου, τη μελέτη του οποίου είχε ολοκληρώσει η δημοτική αρχή Γκιώνη κι απαιτούσε επιπρόσθετα μόνο την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου -η οποία τελικώς δεν χρειάσθηκε- εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου Γιώργος Δέδες. Αξίζει να επισημανθεί ότι η δικαστική απόφαση για τις απαλλοτριώσεις εξεδόθη τον περασμένο Οκτώβριο, το ύψος των οποίων δεν υπερέβαινε τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ και πραγματοποιήθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή.
Πρακτικά, το έργο αφορά στη διαπλάτυνση της Επαρχιακής οδού, στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών της και στη διόρθωση των καμπύλων τμημάτων που μέχρι τώρα δυσχεραίνουν την ομαλή μετακίνηση των πολιτών προς τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και τη Λίμνη Βουλιαγμένης που προσελκύει πλήθος τουριστών ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

(020611)




ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ
ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ


Προϋπόθεση για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων είναι η βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ να μην υπερβαίνει το πενθήμερο από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων, από τους ενδιαφερομένους. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι βεβαιώσεις ανεργίας του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία το αργότερο μέχρι την 06/06/2011.
Καλά, εκεί στο γραφείο Τύπου, στους υπεύθυνους -λόγω ανικανότητας σύνταξης και δημοσιοποίησης ακόμη και μια ανακοίνωσης- για το ναυάγιο στην Επικοινωνία του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, δεν έχει πει κανείς ότι πρέπει να διευκρινίζουν τις στοιχειώδεις πληροφορίες, προκειμένου και το πόπολο να ενημερώνεται περί τίνος ακριβώς πρόκειται, όταν μάλιστα σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο, η ανακοίνωση αφορά εργασία, έστω κι εποχική;
Ποιος είναι ο φορέας λοιπόν που προτίθεται να προσλάβει εποχικό προσωπικό και ποιες ειδικότητες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πέραν της βεβαίωσης ανεργίας, ποια άλλα τυπικά προσόντα πρέπει να διαθέτουν;
Εκδώστε δεύτερη ανακοίνωση για να αντιληφθεί ο κόσμος τι θέλετε τελικά να πείτε!
Μήπως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, λόγω της πρότερης επαγγελματικής υπηρεσιακής εμπειρίας του, θα πρέπει να ελέγχει τι ανακοινώνεται για να μη δίνονται στη δημοσιότητα τέτοιου είδους γκάφες;

(020611)




ΔΩΡΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΥΨΟΥΣ € 1 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ & ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Η σημερινή δημοτική αρχή, φαίνεται κι αυτό αποδεικνύεται με την πάροδο του χρόνου, ότι ζει και υπάρχει για πανηγυράκια, δημοσιότητα, φρου - φρου κι αρώματα.
Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες το βράδυ -αναίτιες υπερωρίες που γράφονται;- και απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στους πολίτες να παραστούν το προσεχές Σάββατο στην παραλαβή μηχανημάτων και μέσων καθαριότητας ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) στο δήμο Λουτρακίου & Αγίων Θεοδώρων, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.
Τα μηχανήματα που παραχωρούνται θα συμβάλουν ουσιαστικά στην άρτια διαχείριση των ζητημάτων της καθαριότητας, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για τους δημότες και είναι:
- Δύο μηχανικά σάρωτρα ( σκούπες IVECO )
- Ένα όχημα μεταφοράς Containers ( τύπου αλυσιδάκι ) και είκοσι ( 20 ) κάδους τύπου Container 10 κυβικών μέτρων
- Δύο απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας 16 κυβικών μέτρων
- Ένα απορριμματοφόρο με σύστημα πλύσεως κάδων ( μικτής χρήσης )
- Ικανό αριθμό κάδων απορριμμάτων 1000 lt
O Κώστας Λογοθέτης, για το αυτονόητο που απορρέει από την υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής, δήλωσε ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα προς όφελος του δήμου και των δημοτών. «Πολύ δε περισσότερο όταν οι προσπάθειές μας αφορούν στο ευαίσθητο κομμάτι της καθαριότητας και της αποτελεσματικότερης περιβαλλοντικής διαχείρισης, χωρίς μάλιστα την οικονομική επιβάρυνση του δήμου».
Η παραλαβή των μηχανημάτων καθαριότητας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/6/2011 στις 11πμ. στο παρκινγκ του Τ.Ε.Ο (Ισθμός - δίπλα στο πρατήριο της B.P., στο ρεύμα προς Αθήνα).

(020611)
Return top