ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ
ΟΙ «29» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑΘ


Με ομόφωνη απόφασή τους χθες το πρωί οι «29» εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠΑΘ συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, 17/6/2011, οπότε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
(110611)




ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ
ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά απαιτώντας και τη στήριξη της δημοτικής αρχής, που οι μέχρι σήμερα παλινωδίες της δεν την εξασφαλίζουν, κινείται ο νεοσυσταθείς Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO).
Πρόκειται για μια πολλή ορθή πρωτοβουλία, που η ιδέα γένεσής της έχει ξεκινήσει περίπου ενάμισι χρόνο πριν, αλλά στην πορεία οι διεργασίες «πάγωσαν» στην εξέλιξη, λόγω των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.
Τελικά, δύο εβδομάδες πριν, η ιδιωτική πρωτοβουλία προχώρησε στη σύσταση του LTO, προκειμένου να χαραχθούν πολιτικές που θα λειτουργήσουν όχι μόνο προς το συμφέρον τους, αλλά και προς την ανάπτυξη του τόπου, καθ’ ότι ο τουρισμός είναι η μόνη πηγή που μπορεί να φέρει ανάπτυξη, δεδομένου ότι τόσο το Λουτράκι όσο και τα διαμερίσματά του με τη σπάνια γεωμορφολογία τους, είναι κατ’ εξοχήν τουριστικοί προορισμοί με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης κι απόκτησης σύγχρονων υποδομών που θα ελκύουν το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων επισκεπτών με περιθώρια όχι μόνο πολλαπλασιασμού των αφίξεων, αλλά και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
Σίγουρα, μετά το ναυάγιο που δημιούργησε ο Κώστας Λογοθέτης και σ’ αυτό τον τομέα με το «πάγωμα» ή την αναστολή των δραστηριοτήτων της Επιτροπής Τουρισμού στο πλαίσιο της Λουτράκι Α.Ε. και το έγκλημα δημιουργίας αντιστοίχου επιτροπής στο πλαίσιο του δήμου, οι επιχειρήσεις του κλάδου που συμμετέχουν στον οργανισμό, επιβάλλεται, για να προσδοκούν σε αποτέλεσμα, να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στήσουν τον LTO στα πρότυπα που λειτουργούν διεθνώς τέτοιου είδους οργανισμοί, ανεξάρτητοι κι αυτόνομοι από τον εναγκαλισμό του ευρύτερου δημόσιου παράγοντα, που χωρίς γνώση θέλει να έχει άποψη για ένα αντικείμενο που δεν γνωρίζει.
Επιβάλλεται και πρέπει να αντιληφθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου, με πρώτες και καλύτερες αυτές που συμμετέχουν στη σύσταση του φορέα, ότι θα πρέπει να επενδύσουν ως σε μια ιδιωτική επιχείρηση και με τον απαιτούμενο σχεδιασμό να προσδοκούν αποτελέσματα σε μια πενταετία, όπως άλλωστε είναι παγκοσμίως αποδεκτό στο επιχειρείν, ενώ στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η παγκόσμια αρνητική οικονομική συγκυρία.
Κακώς, κάκιστα, οι επιχειρήσεις του κλάδου, αν και άμεσα ενδιαφερόμενες, δεν έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα την απαιτούμενη σοβαρότητα, αρχής γενομένης από τις ίδιες τοποθετήσεις κεφαλαίων εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων τους τα τελευταία χρόνια αφενός, τη χάραξη και σχεδιασμό προσέλκυσης τουριστικού προϊόντος αφετέρου.

Ενδιέφεραν μόνο τα ταξιδάκια των μελών των επιτροπών
Μέχρι σήμερα, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος οι προσπάθειες που είχαν γίνει, μέσω της πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. και της προκατόχου της, συνίσταντο στη διαμοίραση των ταξιδιών δωρεάν συμμετοχής σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, μεταξύ μιας παρέας, χωρίς να έχουν προηγηθεί τα στοιχειώδη. Δηλαδή, ο προσδιορισμός ενός εφικτού στόχου, οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και ο σχεδιασμός ενός «οδικού χάρτη» με… στάσεις καθ’ οδόν και μετρήσιμα αποτελέσματα για την επίτευξη του σκοπού, που δεν είναι άλλος από την άφιξη των ξένων επισκεπτών στο δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Αξιοσημείωτη «επιτυχία» του προϋπάρχοντος καθεστώτος ότι έχει να λειτουργήσει η Επιτροπή Τουρισμού περισσότερο από ενάμισι χρόνο, ενώ έχει χαθεί τουριστικά, πλέον οριστικά κι αμετάκλητα το 2012.
Ας συνέλθουν οι αιρετοί για να μην χαθεί και το 2013.
Με τη σύσταση του LTO, επιβάλλεται να αλλάξει και η νοοτροπία των παραγόντων του κλάδου και να μην είναι πρώτιστο μέλημα ποιος κατέχει τις καρέκλες σε όργανα, αλλά ποιος θα συμμετάσχει για ουσία, που δεν είναι άλλη από το σχεδιασμό. Κριτήριο των μελών που θα συμμετέχουν στο σχεδιασμό προς αυτή την κατεύθυνση, δεν μπορεί να είναι άλλο από το αποτέλεσμα που έχουν παράξει σε αφίξεις κι έλευση ξένων τουριστών. Αυτό απλά σημαίνει, ότι οι εν λόγω επιχειρηματίες ασχολούνται μεθοδικά, προγραμματισμένα και με σχεδιασμό, γεγονός που υποδηλοί ότι έχουν γνώση, εμπειρία και ξέρουν πως πρέπει να κινηθούν για να προσελκύσουν στο Λουτράκι, αλλοδαπούς τουρίστες.

Αρνητική έως σήμερα η συμβολή του Κώστα Λογοθέτη
Εκτός τόπου και πραγματικότητας είναι η δημοτική αρχή. Με βάση το προτέρημά της να λειτουργεί διαλυτικά, ενώ συστάθηκε εκ νέου η Επιτροπή Τουρισμού που θα προχωρούσε στη χάραξη μακρόπνοου σχεδιασμού και οι παράγοντες του κλάδου ήλπιζαν ότι επιτέλους κάτι τελικά θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, βρέθηκε ο Κώστας Λογοθέτης -που ενέδωσε σε σειρήνες που έμεναν εκτός κι έχουν μέχρι σήμερα μόνο αποτυχημένα αποτελέσματα να επιδείξουν- κι έβαλε στην κατάψυξη την οποιαδήποτε προσπάθεια.
Σ’ ένα τόπο που διαθέτει ολόκληρη εταιρεία για την τουριστική ανάπτυξή του, προτίμησε το αμίμητο να προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής Τουρισμού στο πλαίσιο του δήμου, εγκλωβίζοντας στην ουσία την οποιαδήποτε προσπάθεια και ματαιώνοντας οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κώστας Λογοθέτης διεμήνυσε προς το εργαλείο ανάπτυξης του τόπου ότι μπορεί να το χρηματοδοτήσει μόλις με € 12.000 σε ετήσια βάση, την ώρα που θέλει να αμείβει δύο φίλους του δικηγόρους χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και προϋπηρεσία με € 140.000 ετησίως!
Δεν θα μπορούσε αυτά τα χρήματα να τα διαθέσει για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος μέσω του οποίου θα ωφεληθεί ο τόπος και οι πολίτες του;

(110611)




ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ»
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…


Κώτση, τα κατάφερες! Σε λίμνη έριξες το… καράβι στα βράχια και οι έχοντες τουλάχιστον ανεπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, δεν θέλουν να κινδυνεύσουν και να… πνιγούν μαζί σου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Με τους Πολίτες «Πίσω», που απουσίαζαν από τη συγκέντρωση -επευφημιών για τον αυτοκράτορα- της περασμένης Κυριακής, απουσίαζαν -προφανώς σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας- κι από την προχθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου, στην πρώτη της συνεδρίαση, στην Περαχώρα.
Ένας ένας από το πλήρωμα που θα αντιλαμβάνονται ότι με καπετάνιο τον Κώτση κινδυνεύουν να πνιγούν ακόμη και στα αβαθή, θα εγκαταλείπουν το καράβι…
Τα φασιστοειδή που έχεις μαζέψει γύρω σου, μαζί με το «παρεάκι» στο 2ο όροφο της Ιάσωνος, έχουν εξασφαλίσει λόγω και της δικής τους ανικανότητας, να πιάσετε πάτο!..

(110611)




ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Με επιτυχία στέφθηκε η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου, προχθές Πέμπτη, στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας.
Λόγω του πανηγυρικού της συνεδρίασης απηύθυναν χαιρετισμό οι επικεφαλης των συνδυασμών Κώστας Λογοθέτης, Γιώργος Γκιώνης, Γιώργος Πετρίτσης, ενώ παρευρέθησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τέως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος δημοτών.
Αξιοσημείωτη ήταν η δέσμευση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας για λειτουργία του γραφείου μια φορά την εβδομάδα στην Περαχώρα, με σκοπό την άμεση επικοινωνία με τους δημότες και τα θέματα που επιβάλλεται να προωθηθούν για την επίλυσή τους.
Οι δημότες χαιρέτισαν την ιστορική συνεδρίαση κι έθεσαν θέματα, προτάσεις και προβληματισμούς για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας και της Λίμνης Ηραίου. Κυρίαρχα είναι η έλλειψη στοιχειώδους φωτισμού σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η κακή κατάσταση επαρχιακών και αγροτικών οδών, η αναγκαιότητα ανάδειξης της ιστορικής σημασίας της περιοχής, θέματα που αφορούν τα σχολεία, το γήπεδο, καθώς και η εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών.
Ο Κώστας Λογοθέτης στην ομιλία του, αναφέρθηκε με σαφήνεια στο θέμα του ονόματος της Περαχώρας, το οποίο υποστήριξε ότι πρέπει να επανέλθει στην ονομασία του δήμου, ενώ ο Γιώργος Μπάκος αναφέρθηκε στην διαδικασία για την κατάθεση του αιτήματος.
(Δηλαδή ο τόπος στην περίοδο του έντονου ανταγωνισμού θα βγει -όποτε τα καταφέρει- στις διεθνείς αγορές για την προσέλκυση τουριστών με την επωνυμία δήμος Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων. Εκτός, αν πρέπει να υπάρχει άλλη ονομασία του δήμου για το εσωτερικό της χώρας κι άλλη ονομασία για τη διεθνή του προβολή.
Μήπως ήλθε η ώρα και απαιτείται να μπει τέλος στο παιχνίδι με το θυμικό των ψηφοφόρων;
Μήπως πρέπει να ειπωθούν σταράτα και ρεαλιστικά λόγια που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών; Μήπως από τους επιδιδόμενους σε ψηφοθηρία απαιτείται μεγαλύτερη σύνεση και σοβαρότητα;
Η Περαχώρα μπορεί να αναδειχθεί σε ιστορική έδρα του δήμου και εκεί να γίνονται όλες οι πανηγυρικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, καθώς επίσης και προγραμματισμένες συνεδριάσεις της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας).

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου, ξεχώρισαν:
H «ανάδειξη της Περαχώρας ως ιστορική έδρα του δήμου».
Οι προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα για την προσέλκυση τουρισμού, αλλά και διερχομένων επισκεπτών άλλων περιοχών όπως για την δημιουργία «βιωματικού μουσείου επεξεργασίας ρετσινιού και ελαιόλαδου», για την περάτωση του Μνημείου για την Μάχη της Περαχώρας και για την τουριστική εκμετάλλευση και μίσθωση των δίδυμων δεξαμενών.
Οι προτάσεις για θέματα που αφορούν την περιοχή όπως η επισκευή των οδών περιμετρικά της Λίμνης, η εγκατάσταση χημικών τουαλετών σε χώρους υψηλής προσέλευσης, η προσθήκη φωτισμού σε σημεία που είναι ανύπαρκτος και η ανάδειξη ιστορικών χώρων όπως η Παλαιά Βρύση.
Όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, ψηφίστηκαν ομόφωνα από το συμβούλιο.

(110611)
Return top