ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




Είπαν…

Πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας με εμπλοκή στον Πολιτισμό, ακούγοντας την πρόταση του Κώστα Λογοθέτη για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο του νέου Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, τόνισε: «Περίφημα. Από εδώ και στο εξής θα έχουμε τον Πολιτισμό του… μπαρμπουνιού»!

(010611)




Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
& ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

Ότι είχε γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια από συστάσεως του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου και την όποια πορεία κι εξέλιξή του μέχρι σήμερα, πρέπει να τα ξεχάσουμε.
Δυστυχώς, χθες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων εκτελέσθηκε ο Πολιτισμός με τις επιλογές προσώπων του Κώστα Λογοθέτη, στη στελέχωση του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Ο Κώστας Λογοθέτης, πέραν της προεκλογικής του δέσμευσης για την τοποθέτηση του Νίκου Λόη στην προεδρεία του νέου Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, για τη στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου επέλεξε άτομα τα οποία τόση σχέση έχουν με τον Πολιτισμό, όση και ο γράφων με την αστροφυσική…
Ο Κώστας Λογοθέτης για τη στελέχωση των περισσοτέρων θέσεων, επέλεξε συγκεκριμένα άτομα, έμπιστα και πειθήνια, των οποίων η αποστολή όπως εκτιμάται από δημοτικούς παρατηρητές, είναι αφενός να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Νίκου Λόη, οπότε δεν πρόκειται να παραχθεί έργο, αφετέρου γιατί όχι να τον εξαναγκάσουν και σε παραίτηση!
Πέραν των μεθοδεύσεων και των σκοπιμοτήτων που αναπτύχθηκαν, ευθύνη έχει και ο Νίκος Λόης, δεδομένου ότι αποδέχθηκε να του επιβάλλει ο Κώστας Λογοθέτης ότι πιο ακατάλληλο προϊόν είχε, ενδεχομένως για να τον εκθέσει… Μ’ άλλα λόγια, ο Νίκος Λόης, αν και μπορούσε να επιβάλλει τρία, τέσσερα άτομα τα οποία θα ήταν οι άμεσοι συνεργάτες του, συμπεριφέρθηκε ως ευνούχος πρόεδρος έναντι ενός Κώστα Λογοθέτη που δεν διαθέτει τη δυνατότητα και την κρίση να μοιράζει αρμοδιότητες και να ζητεί αποτελέσματα.
Έτσι τώρα, ο Νίκος Λόης πρώτα και πάνω απ’ όλα επιβάλλεται να αποδείξει στον ίδιο τον εαυτό του ότι δεν είναι πολιτικά ευνούχος, στη συνέχεια δε να παράξει έργο, για το οποίο θα πρέπει να τρέχει εκτός από έναν δύο συνεργάτες, εντελώς ολομόναχος περνώντας πάνω από παγίδες, λαμβανομένου υπόψη ότι κινδυνεύει από τα φασιστοειδή του 2ου ορόφου της Ιάσωνος να του καταλογισθεί ανικανότητα και αδυναμία, δεδομένου ότι ο Κώστας Λογοθέτης επέτυχε και του έβαλε… φίδια στον κόρφο του.
Ίδωμεν…

Τράβαγαν τα μαλλιά τους... οι Πολίτες «Πίσω»
Αρνητική εντύπωση, έκπληξη και αγανάκτηση, πλημμύρισαν οι επιλογές του Κώστα Λογοθέτη, ακόμη και μέλη του συνδυασμού του, που δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους με τα πρόσωπα που ανακοίνωνε.
Ξέφυγε η διαδικασία, με τις παρεμβάσεις του Κώστα Λογοθέτη, με συνέπεια να μην δεχθεί η μειοψηφία να έχει εκπρόσωπό της στο διοικητικό συμβούλιο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, γεγονός που δεν περιποιεί τιμή ως προέδρου και για τον Νίκο Λόη, με το να μην εκπροσωπείτε παρά την ατυχή διαδικασία η αντιπολίτευση στο διοικητικό συμβούλιο.
Η εξέλιξη αυτή δεν ήλθε τυχαία. Όλο το μπάχαλο που σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα, είναι αποτέλεσμα της στοχοποίησης του Νίκου Λόη, από τα φασιστοειδή με το κεντροαριστερό φαίνεσθαι του 2ου ορόφου της Ιάσωνος που επεδίωκαν την εμπλοκή τους στον Πολιτισμό, από τη στιγμή εκείνη που ο συνδυασμός εξελέγη ως δημοτική αρχή.
Χαρακτηριστική, σε αντιδιαστολή με το μπάχαλο που σημειώθηκε στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, ήταν η ευκολία με την οποία εξελέγησαν τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου για το ΔΟΥΚΑΛ.
Ο Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αν δεν καθαρίσει άμεσα και ξωπετάξει όλο αυτό το κακό συνονθύλευμα και συναπάντημα που μαζεύει στην Ιάσωνος -είναι σαφές και θα πρέπει να γίνεται αντιληπτό αυτό- άλλως δεν θα έχει καμία απολύτως τύχη, να αφήσει πίσω του κάτι θετικό που να μαρτυρεί το πέρασμά του από τη δημοτική αρχή.

(010611)




ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΜΟΥ,
ΑΛΛΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ… ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!


Το… σάπιο που υπάρχει στο συνδυασμό Με τους Πολίτες «Πίσω» του Κώστα Λογοθέτη, ήταν αυτό που εξανάγκασε τη δημοτική σύμβουλο Αγ. Θεοδώρων εκλεγείσα με τον πρώην συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά του Κώστα Λογοθέτη, να αναγγείλει την πρόθεσή της να παραιτηθεί, όχι μόνο από μέλος του συνδυασμού, αλλά και από δημοτική σύμβουλος.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν εκδηλώθηκε στην άριστη κι ολιγόλεπτη παρέμβασή της καμία απολύτως αντίδραση από τον Κώστα Λογοθέτη, κάτι που εξόργισε ακόμη και τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, Παύλο Παύλου που της έπλεξε το εγκώμιο επισημαίνοντας την πρωτοφανή στάση της και την αξιοπρέπειά της, αλλά ο Κώστας Λογοθέτης βρισκόταν στη νιρβάνα του και μάλλον δεν κατάλαβε τίποτε…
Η Μαρία Στάμου απέδωσε την απόφασή της, στον πόλεμο που δέχεται από συναδέλφους της των Αγ. Θεοδώρων, ενώ δεν άφησε καμία απολύτως αιχμή για τους υπολοίπους συναδέλφους της, του συνδυασμού της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press τα φασιστοειδή στο 2ο όροφο της Ιάσωνος την αποκαλούσαν και της πρόσαπταν διάφορους χαρακτηρισμούς, προφανώς για να τη μειώσουν ως προσωπικότητα.
Η Μαρία Στάμου επεσήμανε ότι ο Κώστας Λογοθέτης είναι καλό παιδί, αλλά λέει όλο ναι. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πει και όχι υπογράμμισε. (Να δείτε Μαρία Στάμου όταν θα τον αντιληφθεί και ο κόσμος, το πανηγύρι που έχει να γίνει!..)
Πάντως, κατά την άποψη του γράφοντος, η Μαρία Στάμου θα κάνει πολύ κακώς να παραιτηθεί από δημοτική σύμβουλος, δεδομένου ότι οι σταυροί προτίμησης που συνέλεξε είναι τιμή στο πρόσωπό της και κατά συνέπεια επιβάλλεται να μην απογοητεύσει τους συμπολίτες της. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει εν μέρει την απόφασή της και να λειτουργεί ως ανεξάρτητη, καθ’ ότι διαθέτει την παιδεία και μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου.
Θα είναι πραγματικά πλήγμα ενδεχόμενη έξοδός της από το συνδυασμό της πλειοψηφίας, καθ’ ότι το επίπεδο είναι ήδη ποιοτικά πάρα πολύ χαμηλό πολιτικά.

(010611)




ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ
ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑΘ;


Η απόφαση για τη λύση της ΔΗΚΕΠΑΘ, ελήφθη με μεγάλη ευκολία. Ωστόσο, κανείς δεν μπήκε στον κόπο από τη δημοτική αρχή να αποκαλύψει το τεράστιο σκάνδαλο της αμαρτωλής δημοτικής επιχείρησης, να αναφερθεί στους υπεύθυνους και να δεσμευθεί ότι η υπόθεση επιβάλλεται να παραπεμφθεί για να επιληφθεί η Δικαιοσύνη κι ότι αυτή αποφασίσει.
Όσον αφορά τους εργαζομένους, ναι μεν μπορεί να αναγνωρίστηκε τελικά ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του πρώην δήμου Αγ. Θεοδώρων, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι θα δικαιωθούν μετά από χρόνια.
Πολύ ορθή, άψογη ήταν η παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Εβίτας Κούτμου, η οποία τόνισε ότι είναι εμπαιγμός των εργαζομένων να προτείνουμε στην περιφέρεια τη μετάταξή τους, όταν όλοι μας γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι ο επίτροπος δεν θα τις δεχθεί και θα τις απορρίψει.
Αυτή άλλωστε είναι και η πραγματικότητα για την τύχη των εργαζομένων, με ζητούμενο πότε και που δουλέψουν και πότε θα μπορέσουν να ξαναεισπράξουν το μισθό τους, λαμβανομένου υπόψη ότι τις μέχρι σήμερα διεκδικήσεις τους θα τις απολάβουν μόνο όταν εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κώστας Λογοθέτης κι αυτή την υπόθεση την άφησε να πάει στο χείλος του γκρεμού για να θέτει τον κόσμο προ τετελεσμένων γεγονότων, καθ’ ότι θα μπορούσε από τις αρχές Ιανουαρίου να έχει λάβει μέτρα, να έχουν συσταθεί οι προσωποπαγείς θέσεις και με διαρκείς διαβουλεύσεις με τον επίτροπο, να προσπαθούσε μήπως κι εξευρεθεί λύση.
Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Κώστας Λογοθέτης είχε ενημερωθεί πλήρως κι αναλυτικά από την προεκλογική περίοδο κι είχε υποσχεθεί στους εργαζομένους ότι επειδή δεν διαθέτει τέτοια εταιρεία ο δήμος Λουτρακίου, η ΔΗΚΕΠΑΘ θα διευρύνει τις δραστηριότητές της και δεν απειλείται καμία θέση εργαζομένου;
Τον πίστεψαν και τους άφησε όχι μόνο ξεκρέμαστους, αλλά δεν παρενέβη άμεσα κι έγκαιρα μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του.
(010611)
Return top