ΚΟΥΪΖ

Ποιό είναι το «παρεάκι του στάβλου» από... το Σοφικό, τι είχε συμβεί σ’ εκείνο τον παλαιό στάβλο και ποιός είχε δεσμευθεί ότι θα χρήσει συγκεκριμένο πρόσωπο τεχνικό διευθυντή στην πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., αλλά δεν έγινε λόγω… ασυμβίβαστου; Μήπως υπάρχει και love story?

(230611)




ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ & ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ…

Στη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, οι άνθρωποι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες να αποδείξουν για να πείσουν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, ο λαός έκανε τραγικό λάθος που τους επέλεξε, να παραδειγματιστεί και να μην το αποτολμήσει στο μέλλον.
Πέραν από το γεγονός ότι το επίπεδο της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν το χειρότερο των τελευταίων πέντε και πλέον ετών, σκόρπισε λύπη και αβεβαιότητα για το μέλλον αυτού του τόπου, στελέχη της δημοτικής αρχής από τις τοποθετήσεις τους και την παρεμβάσεις τους, αποδεικνύονται πολιτικές καρικατούρες μ’ ένα Κώστα Λογοθέτη να μην καταλαβαίνει τίποτε, αλλά να ευλογεί και να συγκαλύπτει τις παρανομίες, δίνοντας με τη στάση του το σύνθημα «ορμήστε»…
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θέμα μείζονος σημασίας, ποινικά κολάσιμο, με πρωταγωνιστή το συνεργάτη του, αντιδήμαρχο Αγ. Θεοδώρων κι επικεφαλής της αμαρτωλής ΔΗΚΕΠΑΘ, Δημήτρη Δέδε, παραποίηση εγγράφου την υποβάθμισαν ως θέμα ισχυριζόμενοι ότι έμοιαζαν οι σφραγίδες…
Η τακτική του Κώστα Λογοθέτη θυμίζει έντονα ημέρες του 1983, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της ΔΕΗ με τα 500.000.000 δρχ. και ο τότε πρωθυπουργός είχε πει, «είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια;» Είναι η περίοδος που οι δήθεν συνειδησιακά Αριστεροί προσαρτήθηκαν στο κυβερνών κόμμα, με αποκλειστικό γνώμονα να συμμετέχουν και να καρπωθούν από το λουφέ της εξουσίας. Από εκεί ξεκίνησε η σήψη και σήμερα η Ελλάδα κατάντησε εδώ που έχει καταντήσει.
Αυτές τις πρακτικές με τη στάση του, μάλλον φαίνεται -αφού δεν τις ακυρώνει μόλις τις πληροφορείται- ότι επικροτεί και ο Κώστας Λογοθέτης, έχοντας απωθημένο λόγω της πολιτικής καταγωγής του, να ξαναβιώσει ως πρωταγωνιστής πλέον ο ίδιος έστω και στην τοπική εξουσία.
Τα πρασινοκόκκινα φασιστοειδή του είναι πανέτοιμα για την εφόρμηση και την κατάλυση των πάντων, έχοντας στη φαρέτρα τους 2+1 ιστολόγια και φυλλάδα της κακιάς ώρας.

Δυσοίωνη η πρόβλεψη Γιώργου Πετρίτση, για άσχημα αποτελέσματα
Μια πολύ δυσάρεστη εικόνα, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, που θα έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία, προέβλεψε ότι θα έχουν όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο δήμο μας και πιο συγκεκριμένα στους Αγ. Θεοδώρους, ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία, Γιώργος Πετρίτσης, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε πρώτιστο μέλημα να ήταν η μεθοδική συνένωση των δύο τοπικών κοινωνιών, για την ομαλότερη ενσωμάτωση των πολιτών των δύο δήμων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του νέου δήμου, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
Αυτονόητο είναι, τόνισε ο Γιώργος Πετρίτσης ότι θα έπρεπε να έχουν υπάρξει όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες για να μην έχουν δημιουργηθεί τέτοια φαινόμενα.
Οι καταστάσεις που εξελίσσονται στους Αγ. Θεοδώρους, υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία, μόνο υγιή συνένωση δεν σηματοδοτούν, αφού οι αντιδικίες και οι αντιπαλότητες, δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο διαχωρισμό και όχι στην ομαλή συνένωση των δυο τοπικών κοινωνιών.
Παρακολουθώντας την πορεία και των άλλων δήμων, πουθενά δεν έχω δει αντιδράσεις αυτού του τύπου, είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πετρίτσης, αναδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που έχουν από τον κεντρικό δήμο και πουθενά δεν έχουν δημιουργηθεί τόσα κενά αποτελεσματικότητας, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν και στις εκεί περιοχές.
Ο Γιώργος Πετρίτσης απευθυνόμενος στον Κώστα Λογοθέτη ζητώντας του να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, του είπε ότι διάβασε την ημέρα της κατάληψης των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑΘ ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Δέδες να αναφέρει τα εξής:
« Είσαστε ανέντιμοι που ζητάτε τα λεφτά σας, ενώ είχατε αρχικά πει ότι θα κάνετε ασφαλιστικά μέτρα τώρα κάνετε απεργία. Αφού φέρεστε έτσι θα σας δείξω και εγώ το άλλο μου πρόσωπο».
Ο Γιώργος Πετρίτσης αναφέρθηκε και στην επιστολή του δημότη Κώστα Σοϊμοίρη που καταγγέλλει ότι υπήρξε πλαστογράφηση υπογραφής από τον ίδιο αντιδήμαρχο, διατυπώνοντας απερίφραστα την εκτίμηση ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε μέτρο και κάθε έλεγχο.

(230611)




ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ,
ΕΝΩ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ…


Ως πιράνχας είχαν πάρει θέση στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων τα φασιστοειδή του 2ου ορόφου της Ιάσωνος, περιμένοντας να κατασπαράξουν το υπερπλούσιο σώμα του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, Μπάμπη Δοσσαρά.
Από νωρίς το μεσημέρι της προχθεσινής ημέρας, στην πολιτική «πιάτσα» του Λουτρακίου είχε διαδοθεί εκπορευόμενο από την Ιάσωνος ότι ο Μπάμπης Δοσσαράς θα παραιτηθεί του αξιώματός του.
Όπως ήταν φυσικό, τα φασιστοειδή παρόντα από την αρχή της συνεδρίασης, περίμεναν μάταια, αφού φαίνεται ότι ο Μπάμπης Δοσσαράς αναθεώρησε, δεδομένου ότι εισάκουσε τις άλλες σκέψεις, που εμμένουν στην άποψη ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί, να παραμείνει στο αξίωμά του και να κάνει τη διαφορά έναντι του τεράστιου τίποτα που παράγει στο σύνολό της η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά είναι και ανίκανη ακόμη να διαχειριστεί και να διεκπεραιώσει καταστάσεις.
Παρά την αηδία που νιώθει ο Μπάμπης Δοσσαράς, γιατί ως συνδυασμός Με τους Πολίτες Μπροστά που ξεκίνησαν τότε και σήμερα έχει μετατραπεί Με τους Πολίτες «Πίσω», άποψη και του loutraki-press είναι ότι θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του, να παράγει το έργο που έχει στο μυαλό του κι όταν αντιλαμβάνεται ότι του στήνουν… μπανανόφλουδες να βγαίνει και να καταγγέλλει δημόσια τα φασιστοειδή.
Ο Μπάμπης Δοσσαράς δεν θα πρέπει πλέον να εμπιστεύεται κανέναν και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει επιτέλους να το αντιληφθεί και να κινηθεί και ο Νίκος Λόης. Έχουν πλέον ευθύνη κι αυξημένη και οι δύο, ο καθένας από τη δική του θέση, δεδομένου ότι υπερψηφίστηκαν από τους πολίτες και θα πρέπει να παραμείνουν παρόντες για να δώσουν τις μάχες, ακόμη και στο εσωτερικό του πρώην συνδυασμού του ο πρώτος και του συνεργαζόμενου ο δεύτερος. Παρούσα θα πρέπει να παραμείνει και να μην παραιτηθεί από δημοτική σύμβουλος και η εκλεγείσα από τους Αγ. Θεοδώρους, Μαρία Στάμου. Η Μαρία Στάμου υπερψηφίσθηκε από τους συνδημότες της γιατί κρίθηκε ικανή να δώσει μάχες προάσπισης και προώθησης των συμφερόντων της. Όταν ο συνδυασμός με τον οποίο εκλέγει προεξάχοντος του επικεφαλής του έγινε Με τους Πολίτες «Πίσω» κι έχει αλλάξει ρότα, εκτρεπόμενος από τις προεκλογικές του υποσχέσεις και δεσμεύσεις, έχοντας στην ουσία εξαπατήσει τους πολίτες.
Επιβάλλεται και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι να το ξανασκεφτούν πιο ψύχραιμα, να λάβουν υπόψη τους την αυθεντική εντολή των ψηφοφόρων για να είναι εντάξει απέναντί τους, γιατί δεν είναι δυνατόν ο δήμος και οι επιχειρήσεις του, παρά την κακή επιλογή εκ του αποτελέσματος, να περάσει στα χέρια μιας λαίλαπας από το πέρασμα της οποίας δεν θα παραμείνει στο τέλος, τίποτε όρθιο!
Πάντως, μεταξύ αυτών υπάρχει κι ένα πρόσωπο από το οποίο άλλα περίμεναν και τελικά, δυστυχώς, έχει απογοητεύσει συνοδοιπορώντας μα1ζί τους…

(230611)




ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!..

Επειδή η δημοτική αρχή με το τεράστιο έργο του τίποτα, τα στελέχη της οποίας όλα τα γνωρίζουν, όλα τα ξέρουν και δεν ακούνε κανένα, αλλά είναι πρωταθλητές στην καπηλεία, έκαναν το θαύμα τους και στο Ράλι Ακρόπολις και είναι ζητούμενο -γιατί δεν διαθέτουν μυαλό- να έχουν αντιληφθεί τι έχει γίνει…
Μες την πολύ πρεμούρα τους, ήρθαν επισκέπτες στο Λουτράκι εγχώριοι κι αλλοδαποί κι αυτοί αντί για νερό Λουτρακίου, είχαν νερό Αύρα στο service park της Σχολής Μηχανικού! Κατά τα’ άλλα καμάρωναν που νόμιζαν ότι κατακεραύνωναν τον Γιώργο Γκιώνη. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει…
Εύγε παιδιά και εις ανώτερα…
Επιπρόσθετα, ενώ ορθά επιλέξατε να περάσουν τα αυτοκίνητα μέσα από την πόλη, επειδή τα πάντα τα έχετε αφήσει στην τύχη τους, δεν μπορούσατε να δώσετε ένα γιορτινό τόνο στην πόλη και να έχετε φροντίσει να ασπρίσετε τις διαγραμμίσεις;
Ούτε γι’ αυτό δεν είστε ικανοί πιά; Μόνο να δημιουργείτε εντυπώσεις κι αυτές κατ’ ουσίαν να είναι κάλπικες;
Επίσης, γιατί ως δημοτική αρχή είστε ανύπαρκτη, μήπως αντιληφθήκατε ότι η κεντρική λεωφόρος στο ύψος του παραλιακού πάρκου στο ρεύμα προς τις Πηγές, είχε μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης των επισκεπτών, με συνέπεια να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος;

Βολές από Γιώργο Πετρίτση και Παναγιώτη Φίλη
Την πλημμελή αξιοποίηση κι εκμετάλλευση από τη δημοτική αρχή του γεγονότος με την παγκόσμια εμβέλεια, επέκρινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων κι ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία, Γιώργος Πετρίτσης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων δεν διέθετε περίπτερο στο service park της Σχολής Μηχανικού, ενώ διέθετε το Επιμελητήριο Κορίνθιας, όπου να προβάλλει το Thermal Spa κι αξιοθέατα του δήμου για να πληροφορούνται οι επισκέπτες του δήμου.
Ο Γιώργος Πετρίτσης ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε διαφημιστικό υλικό που να μοιράζετε έντυπο διαφημιστικό υλικό έξω από τις εγκαταστάσεις της Club Hotel Casino Loutraki, καθώς επίσης στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καφέ μπαρ της πόλης.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία, Γιώργος Πετρίτσης, τους κατακεραύνωσε λέγοντας ότι: «Αν δεν μπορούμε να εκμεταλλευθούμε στο μέγιστό βαθμό τέτοιες ευκαιρίες, αν παραμένουμε ανενεργοί σαν δήμος στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα, που έχει παγκόσμια απήχηση, όπως και οι αγώνες των Special Olympics, τότε δεν έχουμε την παραμικρή ελπίδα να πετύχουμε κάτι στον τουρισμό»!

Η εμπειρία ενός πρώην οδηγού αγώνων
Βολές, η ανύπαρκτη δημοτική αρχή, δέχθηκε και από το έτερο μέλος του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία, Παναγιώτη Φίλη, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν υπήρξε η σωστή προβολή του δήμου, αν φανταστεί κάποιος ότι κατά την διεξαγωγή του αγώνα στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου, υπήρχαν άνθρωποι του εκεί δήμου και μοίραζαν διαφημιστικό υλικό σε όλους του επισκέπτες και θεατές του rally, ενώ εμείς εδώ δεν μοιράσαμε απολύτως τίποτα και δεν διαφημίσαμε τον τόπο μας με κανένα τρόπο. (Δεν προλάβαιναν επιτελούν τεράστιο έργο).
H εικόνα που έχω αποκομίσει είπε ο Παναγιώτης Φίλης, από την συμμετοχή μου σε δύο πανελλήνιους αγώνες αυτοκινήτου (και όχι παγκόσμιους αγώνες) από την υποδοχή του κόσμου και των διοργανωτών των εκεί περιοχών, ήταν τελείως διαφορετική, αφού υπήρχαν διάφορες εκδηλώσεις που αναδείκνυαν την περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Δυστυχώς, στην περιοχή μας, δεν υπήρξε καμία τέτοια εκδήλωση ή τέλος πάντων μια ευρεία διαφημιστική προβολή του δήμου μας σε αυτό το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.
(230611)




ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΙΑΝΤΡΟ»

Η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη δεν έχει προηγούμενο, αλλά ούτε και αντίπαλο, δεδομένου ότι οι πρακτικές και μεθοδεύσεις της αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία, επιδεικνύοντας την έλλειψη οράματος και προοπτικής, αλλά και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν έστω και την τύχη του τόπου, που κατά λάθος βρέθηκαν στο τιμόνι του.
Ο λόγος για το τέταρτο θέμα λήψη απόφασης αξιοποίηση - διαχείριση του αλσυλλίου «Λιάντρο» στους Αγ. Θεοδώρους, όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Νικολάου, εμφανίσθηκε χωρίς πρόταση, αναζητώντας τη να τη βρει μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Ο Κώστας Λογοθέτης, οι αξιωματούχοι του και οι αυλικοί του θα πρέπει να αντιληφθούν ότι στην εξουσία βρίσκεσαι για να λαμβάνεις αποφάσεις και να επιτελείς έργο κι όχι να περιμένεις να σου πουν οι άλλοι τι θα πρέπει να κάνεις. Αν δεν τα καταφέρνεις, όπως πράγματι συμβαίνει με τη δημοτική αρχή σ’ όλα σχεδόν ανεξαιρέτως τα θέματα, είναι προτιμότερο να πάτε σπίτι σας για να μην ταλαιπωρείτε τον τόπο. Παρήγορο είναι, όπως διαπιστώθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση, με την εικόνα που παρουσιάζατε απηύδησαν ακόμη και δικοί σας άνθρωποι κι αποχώρησαν απογοητευμένοι πριν ακόμη ξεκινήσουν τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ο Γιώργος Γκιώνης «εφιάλτης» της δημοτικής αρχής
Η μεγαλύτερη πλάκα που έχει η δημοτική αρχή, είναι το γεγονός ότι παντού βλέπει ως εχθρό της το φάντασμα του Γιώργου Γκιώνη κι εκεί επικεντρώνονται είτε τα πυρά της, είτε προσπαθούν να τον εκθέσουν, αλλά τελικά ο τέως δήμαρχος επιτυγχάνει να αναδεικνύει το τεράστιο αντί για έργο, έλλειμμά τους.
Στην πρακτική αυτή, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπύρος Νικολάου, χωρίς ο ίδιος να έχει πρόταση, απευθύνθηκε στον Γιώργο Γκιώνη και του ζήτησε την πρόταση του, αφήνοντας την εντύπωση ότι προσπαθούσε να τον εκθέσει για έλλειψη γνώσης.
Ο Γιώργος Γκιώνης ισχυρίστηκε ότι ο συνδυασμός του προεκλογικά είχε παρουσιάσει για το «Λιάντρο» ολοκληρωμένη πρόταση ανάπλασης και βελτίωσης του χώρου, έτσι ώστε να παραδοθεί για την αναψυχή των κατοίκων κι επισκεπτών των Αγ. Θεοδώρων.

Ξεκάθαρη θέση από τον Γιώργο Πετρίτση
Την αναγκαιότητα να ξεκαθαρίσει απόλυτα το ιδιοκτησιακό καθεστώς για το αλσύλλιο «Λιάντρο» καθ’ ότι υφίσταται και λειτουργεί ήδη μια επιχείρηση, επεσήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία, Γιώργος Πετρίτσης.
Ο Γιώργος Πετρίτσης υποστήριξε ότι επιβάλλεται να απεμπλακεί η υπόθεση κι από το δασαρχείο κι όταν θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη εικόνα για την περιοχή, στη συνέχεια να ανατεθεί στην τεχνική υπηρεσία του δήμου μας να εκπονήσει αρχιτεκτονική μελέτη για την ήπια ανάπλαση της περιοχής.

(230611)




ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Την προσεχή Τρίτη 28 Ιουνίου στις 19:30 θα συνεδριάσει η δημοτική κοινότητα Λουτρακίου Περαχώρας με μόλις τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.
1 Εισήγηση για «προέγκριση άδειας εγκατάστασης προσωρινών λυόμενων κατασκευών διαμόρφωσης μη στεγασμένου χώρου για λούνα - παρκ».
2 Εισήγηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα εστιατόριο - σνακ μπαρ ιδιοκτησίας της Υπανέμα Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. νομίμως εκπροσωπουμένης από τον Σπύρο Καραβούλη που βρίσκεται στην περιοχή Λίμνη Βουλιαγμένης στην Περαχώρα.
3 Εισήγηση για χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης καταστήματος –παραδοσιακά προϊόντα (βότανα, μέλι, ξηροί καρποί κ.λπ.- καλλυντικά είδη) της Ευάγγελος Δάφνης και Yulia Fomina Ο.Ε. επί της οδού πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Ο.Τ. 15. στο Λουτράκι.

(230611)
Return top