ΚΟΥΪΖ

Επειδή του Κώστα Λογοθέτη μεγαλύτερος εχθρός του είναι η αλήθεια, θα ήθελε να πει δημόσια ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει πάρει θέση για την παραίτηση της Μαρίας Στάμου. Το loutraki-press ξέρει μέχρι κεραίας το παρασκήνιο και το λόγο κι οφείλει να τον αποκαλύψει για την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Ωστόσο, αναμένεται πρώτα η δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Λογοθέτη, γιατί αυτό είναι το πιο ορθό και πρέπον!..
Εκτός αν ο Κώστας Λογοθέτης φοβάται, αλλά και τι είναι αυτό που φοβάται;..
(240611)




ΡΟΜΠΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ & ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΜΕΣΩ WWW.ZOUGLA.GR ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ!


Κωστάκη παιδί μου, μέχρι χθες το βράδυ ο δήμος ευτελιζόταν και γελοιοποιείτο στα όρια του δήμου ή επίπεδο νομού, η χάρη σου έφθασε και μέχρι την περιφέρεια, με την εκκωφαντική σου απουσία στη συζήτηση για τη μαρίνα και τον τουρισμό.
Κωστάκη, από χθες το βράδυ, εξαιτίας σου, ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων γελοιοποιήθηκε σε πανελλαδική εμβέλεια, μέσω του έγκυρου κι αναγνωρισμένου δημοσιογραφικού κι ενημερωτικού ιστότοπου www.zougla.gr
Με τα καμώματά σου, την έλλειψη κρίσης κι αξιολόγησης που σε διακρίνει έκανες τη σούπερ γκάφα σου και γελάει μαζί μας ο κάθε πολιτικά σκεπτόμενος σε πανελλήνια εμβέλεια.
Ήρθε στον τόπο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος, από τον οποίο εξαρτώμεθα άμεσα για χίλια μύρια ανοιχτά θέματα που επιδιώκουμε λύση κι εσύ του γυρνάς την πλάτη;
Εκτός πλέον αν μεθοδευμένα και σκόπιμα δεν θέλεις να δοθεί λύση, εξυπηρετώντας ενδεχομένως θέλω κι επιταγές τρίτων προς τα συμφέροντα του τόπου;
Πρέπει δημόσια να μας πεις γιατί τον παράτησες στα κρύα του λουτρού για να πας σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε ειλημμένη υποχρέωση που ήταν ένα φεστιβάλ!
Δηλαδή, έναντι του συμφέροντος του τόπου, μεγαλύτερη σημασία είχε το φεστιβάλ; Αν δεν πήγαινες τι θα γινόταν; Φοβήθηκες κάτι;..

Προφήτης για τον Κωστάκη ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας
Την Κυριακή το βράδυ ο γράφων έπινε καφέ με πρώην κορυφαίο θεσμικό παράγοντα στην παραλία Λουτρακίου και σχολιαζόταν η αποτίμηση του rally Acropolis και τι μπορεί να κερδίσει ο τόπος γενικότερα με σωστή οργάνωση και προβολή -όχι με τους αντιδημάρχους που έχει- από αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός.
Ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, που δεν προσκλήθηκε όπως και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και είδε το γεγονός μέσω τηλεόρασης, δεν προχωρούσε την κουβέντα αλλά συνέχεια διερωτάτο:
- Θα του έκοψε (εννοώντας τον Κωστάκη) να του ζητήσει συνάντηση να τον δει κατ’ ιδίαν και να του θέσει τ’ ανοικτά θέματα του τόπου μας;
- Θα τον πήγε στο Thermal Spa να δει το στολίδι μας;
- Θα τον πήγε μέχρι τον Αρχαίο Δίολκο που ήταν δίπλα;
- Μήπως δεν θα έπρεπε να τον πάει και μέχρι τη Λίμνη Βουλιαγμένη και να του δείξει το Ηραίον και μετά να του κάνει το τραπέζι;
- Δεν θα έπρεπε να τον έχει συνοδεύσει να δουν την τελευταία ειδική διαδρομή μαζί, πριν την τελετή λήξης, όταν μάλιστα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, έμπρακτα έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός;

Για όλα τα ερωτήματα που διατύπωνε ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, οι απαντήσεις τους θεωρούντο από το γράφοντα ως αυτονόητες! Αξίζει να επισημανθεί ότι ο εν λόγω πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας στις προβλέψεις του για τις επιδόσεις του Κωστάκη, δεν έχει πέσει σε τίποτε έξω!
Ωστόσο, τις απαντήσεις ήλθε να τις δώσει ο συνάδελφος Δ.Κ. όπως υπογράφει το κείμενό του, καλύπτοντας το ρεπορτάζ του υπουργείου Πολιτισμού. Από τον τρόπο γραφής, είναι προφανές ότι έχει δοθεί αν όχι από τον ίδιο, αλλά από άμεσο συνεργάτη του Παύλου Γερουλάνου, διατυπώνοντας τη δυσφορία και τη δυσαρέσκειά του προς τον Κώστα Λογοθέτη.
Κωστάκη, επειδή θα χρειασθείς να δεις τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού με τόσα εκκρεμή προβλήματα που έχει ο τόπος, νομίζεις ότι θα βρεθεί κάποιος που θα σου κλείσει συνάντηση και πολύ περισσότερο θα σε δεχθεί ο ίδιος ο υπουργός;

Το ρεπορτάζ - απάντηση στα ερωτήματα
Στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου με την υπογραφή Δ.Κ. ο τίτλος είναι «Ο δήμαρχος στον… κόσμο του» κι έχει αναρτηθεί χθες το βράδυ, Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 20:05.
Στο πλήρες κείμενο αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Ο δήμαρχος Λουτρακίου άφησε τον υπουργό στα κρύα του λουτρού. Ο Κώστας Λογοθέτης φαίνεται να προτίμησε τον... γάμο αντί για τα πουρνάρια (πέρασμα του rally Acropolis από την περιοχή του),τουλάχιστον έτσι αφήνουν να διαρρεύσει από το υπουργείο Πολιτισμού και με τον αρμόδιο υπουργό να φαίνεται πως είναι σφόδρα ενοχλημένος με την συμπεριφορά του κυρίου δημάρχου.
Έχουμε και λέμε: Στην επίσκεψη που έκανε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο δήμαρχος δεν βρήκε ούτε πέντε λεπτά να τον ξεναγήσει στα Spa του Δήμου του, ένα έργο στολίδι, για το οποίο η κυβέρνηση και το υπουργείο βοήθησαν τα μέγιστα την δημοτική αρχή.
Στα εγκαίνια του έργου την κορδέλα είχε κόψει μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, γεγονός που έκανε τον υπουργό να πιστεύει πως ο δήμαρχος θα του είχε επιφυλάξει παρόμοια φιλοξενία.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κύριος Δήμαρχος επιπλέον παράτησε τον υπουργό εξαιτίας ανειλημμένης υποχρέωσης ,αφού αντί να παρευρεθεί μαζί του στο θέαμα του rally Acropolis που περνούσε την Κυριακή από το Λουτράκι ,εκείνος προτίμησε να πάει σ’ ένα Φεστιβάλ.
Δημαρχάρα ολέ! Όλε, όλε!»

(240611)




ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ & ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΙΑ
ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΚΟΠΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Επί των ημερών του Κώστα Λογοθέτη έγινε κι αυτό. Ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων διασύρεται και είναι επί δύο ημέρες το μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ νομικών κύκλων στο αίθριο του Πρωτοδικείου Κορίνθου για δύο θέματα.
Πρώτο θέμα είναι ότι ο Κώστας Λογοθέτης αδυνατώντας να αντιληφθεί τις επιπτώσεις των εμμονών του, έχει επιτύχει κι έχει βάλει το Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου απέναντί του. Μια ιστορία που διασύρει τον τόπο τουλάχιστον επί τρίμηνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου με μόνο θέμα την πρόσληψη των δύο δικηγόρων που θέλει να κάνει ο Κώστας Λογοθέτης στη Λουτράκι Α.Ε. Θα συνταχθεί γνωμοδότηση, η οποία θα κατατεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα. Μέχρι εκεί έχει καταντήσει το δήμο, ο Κώστας Λογοθέτης.

Τον φοβήθηκαν… και το ’βαλαν στα πόδια για να μην εμπλακούν!
Την Τετάρτη το μεσημέρι για το ίδιο θέμα συνεδρίασε και το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε., με συνέπεια η συνεδρίαση να λήξει άδοξα, δεδομένου ότι βλέποντας τη στάση του προέδρου της εταιρείας Κώστα Λογοθέτη και τις απαντήσεις κενού περιεχομένου που μοίραζε σε ερωτήματα, εξώθησε να αποχωρήσουν για να μην τους προσαφθεί κάποια μομφή, πρώτος ο Παύλος Παύλου, δεύτερος ο Γιώργος Γκιώνης, τρίτος ο Γιώργος Πετρίτσης και τέταρτος ο Μπάμπης Δοσσαράς.
Όπως αντιλαμβάνεται κι ο κάθε ανυποψίαστος και καλόπιστος παρατηρητής, η διοίκηση του Κώστα Λογοθέτη μπάζει από παντού, με επιπτώσεις στο όνομα και τη φήμη του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.

Το αυτονόητο του διαμηνύουν δύο πρώην θεσμικοί παράγοντες
Δύο πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες, που ενημερώθηκαν για τον ευτελισμό του τόπου εξαιτίας του Κώστα Λογοθέτη, σε επικοινωνία με το loutraki-press διατύπωναν με χαρακτηριστικό αφοπλισμό σχεδόν το πανομοιότυπο ερώτημα: «Πώς είναι δυνατόν οι δύο νεόκοποι δικηγόροι που δεν έχουν γνώση να συντάξουν την προκήρυξη για την πρόσληψή τους και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων -μειδιώντας με τα καμώματα του επιτελείου του Κώστα Λογοθέτη και η ποικιλόχρους αιξ, πώς είναι δυνατόν να τους εμπιστευθείς και να νιώθεις ασφαλής ότι θα φέρουν σε πέρας και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν επαρκώς κρίσιμες καταστάσεις για το δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων; Πρώτα θα πρέπει να μάθουν να συντάσσουν μια προκήρυξη κι ένα έγγραφο και μετά να γνωμοδοτούν!»

Τρεις συνολικά γκάφες έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστές
Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο δίδυμο των δικηγόρων, πέραν της αδυναμίας σύνταξης της προκήρυξης, έχει οδηγήσει το δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων σε άλλες δύο γκάφες, που για τη μεν δεύτερη τους ειδοποίησαν οι υπάλληλοι και αλλοίωσαν ακόμη και το πρωτόκολλο του δήμου, στη δε τρίτη που αφορούσε πάλι προκήρυξη, πήρε την υπόθεση πάνω του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, για να μην πάρει έκταση η υπόθεση!

Τραγέλαφος με την εκλογή διοικητικού συμβουλίου στο Πνευματικό
Δεύτερο θέμα, είναι η αδυναμία ερμηνείας του νόμου για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου. Πέραν από την αναβλητικότητά του, την ουσιαστική αδυναμία και ανικανότητα του να μπορέσει να προχωρήσει στη συγκρότηση του νέου νομικού προσώπου -τα αποτελέσματα φάνηκαν πάλι, μόλις πριν τρεις ημέρες στην ακύρωση και επανεκλογή διοικητικού συμβουλίου για την οποία θα υποβληθεί ένσταση ακύρωσης- το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου θα είναι για μήνες στον αέρα.
Εντελώς φιλολογικά:
- Γιατί ο… αυτοκράτορας αρνήθηκε και ποιος τελικά είναι ο λόγος, σ’ ένα ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο να μην εκπροσωπούνται οι τρεις συνδυασμοί της μειοψηφίας που έχουν λάβει και διψήφιο ποσοστό ψήφων;
- Επίσης, γιατί ο πρόεδρος του σώματος να μην μπορεί να επιλέξει τους συνεργάτες του;
Ο Κώστας Λογοθέτης με το έτσι θέλω διορίζει τους δημοτικούς συμβούλους, άσχετα αν διαθέτουν γνώση να παράξουν Πολιτισμό.

Ποια ήταν η ανδροπρεπής στάση!
Η επανεκλογή του σώματος την περασμένη Τρίτη, ήταν μια προσωπική ευκαιρία για τον Κώστα Λογοθέτη να αποκαταστήσει την εγκληματική του πολιτικά πράξη σε βάρος της Μαρίας Στάμου, εκτός αν φοβάται, άλλα πράγματα…
Όσον αφορά την πλήρωση θέσεων με πολίτες, υποτίθεται ότι επιλέγονται πρόσωπα από τον πρόεδρο, τα οποία διαθέτουν αποδεδειγμένα γνώση πάνω στον Πολιτισμό, τα οποία θα συνεργασθούν μαζί του κι αυτός θα είναι τελικά που θα λογοδοτήσει για το αποτέλεσμα, τόσο έναντι αυτού που τον εμπιστεύθηκε, όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Στις θέσεις των πολιτών, για να λειτουργεί εύρυθμα ο δήμος. δεν πας λόγω της εξουσίας που διαθέτεις με το έτσι θέλω -βάσει δημοκρατικών διαδικασιών αποφασίζω και διατάσσω για να βολέψω αυτούς που με κρατούν(;)- και δημιουργείς μια σύνθεση που τραβάει τα μαλλιά του ολόκληρο το Λουτράκι.
Κωστάκη παιδί μου, για να μπορέσεις να ξεφύγεις από την τακτική που έχεις ακολουθήσει μέχρι σήμερα κι έχεις ναυαγήσει στα ρηχά πάνω στη ξέρα και με νηνεμία, θα πρέπει κι επιβάλλεται άμεσα να ξεσαβουριάσεις όλο το πολιτικό έρμα που έχεις μαζέψει γύρω σου.

(240611)




ΜΕΤΑ ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI

Προγραμματισμένο είναι να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα -μετά περίπου ενάμισι μήνα- το διαχειριστικό συμβούλιο της Club Hotel Casino Loutraki.
Το φρόνιμο είναι, ο Κώστας Λογοθέτης να ζητήσει εξηγήσεις από το Νίκο Ρεμαντά και τον Αντώνη Στεργιώτη για τα κακά αποτελέσματα της κοινοπραξίας και την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί. Χαρακτηριστικός είναι ο Μάιος, αφού παρέδωσαν τα σκήπτρα στην Πάρνηθα.
Στο επόμενο διαχειριστικό συμβούλιο - σε δύο ακριβώς εβδομάδες, που θα υπάρχουν και τα αποτελέσματα εξαμήνου, θα πρέπει να τους καταλογίσει τις ευθύνες που τους αναλογούν και να τους ζητήσει το πραγματικό μέρος των κερδών -βάζοντας τα έξοδα στο μικροσκόπιο και να αιτιολογηθούν- που αναλογούν βάσει του τζίρου στην Λουτράκι Α.Ε.
Επίσης, επειδή τα φασιστοειδή του Κώστα Λογοθέτη διέρρεαν και κομπορρημονούσαν ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, ο Κώστας Λογοθέτης εμφανίσθηκε ως ο ισχυρός έναντι του Αντώνη Στεργιώτη, αν πράγματι ο Κώστας Λογοθέτης θέλει να το παίζει ισχυρός, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στο διαχειριστή της κοινοπραξίας που είναι υπάλληλός του, ότι κάθε δύο Παρασκευές θα συνεδριάζει και θα λειτουργεί το όργανο, θα είναι παρών κι ας προσαρμόσει το πρόγραμμά του αναλόγως!..
- Παράλληλα, θα πρέπει κι επιβάλλεται να τεθεί το θέμα των προστίμων που επιβάλλονται στην κοινοπραξία και τα δικαστήρια που χάνονται από την αδιέξοδη κι αντεργατική πολιτική που έχει επιβάλλει ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Νίκος Στάμος. Μήπως, μέρος των προστίμων θα πρέπει να παρακρατηθεί από το μισθό του Νίκου Στάμου;
- Ακόμη, να τεθεί επί τάπητος για τις προσλήψεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα αορίστου χρόνου ή συμβασιούχων, ο αριθμός των εργαζομένων που προέρχονται από το δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
- Ερώτημα θα πρέπει να τεθεί γιατί στο τμήμα των μαγείρων φεύγει ο ένας μετά τον άλλον και μάλιστα ικανοί. Ποιό μεγαλοστέλεχος συγκαλύπτουν και ποιανού τα κέφια και τα χατίρια γίνονται;

Εξ’ άλλου, αύριο το βράδυ η Club Hotel Casino Loutraki πραγματοποιεί τα εγκαίνια της νέας αίθουσας V VIP, από την οποία προσδοκά την αναστροφή της πορείας της και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα είναι τα καθοριστικά, που θα κρίνουν την τύχη των Νίκου Ρεμαντά και Αντώνη Στεργιώτη στο τιμόνι της κοινοπραξίας.

(240611)




Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΚΑΝΕΙ… ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΛΙΑΝΤΡΟ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ!

Μια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, με σκοπό την αξιοποίηση και μετατροπή σε πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του αλσυλλίου Λιάντρο, στην περιοχή Πευκάκια των Αγ. Θεοδώρων, διέθετε από την προεκλογική περίοδο η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών.
Πρόκειται για το τέταρτο θέμα ημερήσιας διάταξης που εισήγαγε προς συζήτηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Σπύρος Νικολάου κι αναζητούσε τι θα κάνουν για την αξιοποίηση του αλσυλλίου Λιάντρο!..
Μάλλον, κατά την άποψη του loutraki-press, θα πρέπει να πάρουν την πρόταση, να τη μελετήσουν και να την επαναξιολογήσουν, να αναγνωρίσουν ότι ανήκει στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, αυτό άλλωστε σημαίνει λεβεντιά - μέχρι σήμερα καπηλεύονται τα έργα που βρήκαν, ώστε να την προωθήσουν μπας κι ωφεληθεί κάτι κι από τη σημερινή δημοτική αρχή του τεράστιου τίποτε, ο τόπος.
Στη χθεσινή της ανακοίνωση, έχοντας αντιληφθεί το έλλειμμα της δημοτικής αρχής, η ανακοίνωση της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, ξεκινάει με πολιτικό σχολιασμό καυτηριάζοντας την ανυπαρξία και την έλλειψη οράματος, θέσεων και ιδεών για την πρόοδο και συνολικότερη αναβάθμιση του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών
Κάποιος πρέπει να ενημερώσει την δημοτική αρχή Λογοθέτη ότι δεν είναι αρμοδιότητα της… Τροχαίας η αξιοποίηση των ελεύθερων δημοτικών χώρων. Το ζητούμε διότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-6-2010 για το αλσύλλιο στα Πευκάκια (θέση Λιάντρο), στους Αγίους Θεοδώρους, περιμέναμε να ακούσουμε από τη δημοτική αρχή συγκεκριμένες προτάσεις αναβάθμισης του χώρου, αλλά ακούσαμε ανακοινώσεις εκπροσώπου της Τροχαίας (δηλαδή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως διαγραμμίσεις πεζών, απαγόρευση πάρκινγκ για τα λεωφορεία, πινακίδες σήμανσης κ.α.) - αν η δημοτική αρχή πιστεύει ότι κάνοντας αυτονόητες ενέργειες καθημερινότητας αναβαθμίζει μία περιοχή, ας προσθέσει και την καθαριότητα, γιατί στους Αγ. Θεοδώρους την έχουν ξεχάσει.
Προς στιγμή οι δημοτικοί σύμβουλοι αναρωτήθηκαν μήπως είχε τεθεί λάθος θέμα στην Ημερήσια Διάταξη του δημοτικού συμβουλίου, μέχρις ότου στο τέλος της περισπούδαστης εισήγησης ζητήθηκε από την αντιπολίτευση να καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο τις δικές της προτάσεις για την αξιοποίηση του αλσυλλίου! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, δικαίως, αντέδρασε, ζητώντας από την δημοτική αρχή το δικό της «όραμα», για την αξιοποίηση του αλσυλλίου.
Υποτίθεται ότι η δημοτική αρχή κυβερνά και η αντιπολίτευση ελέγχει…

Η φύση απεχθάνεται το «κενό Λογοθέτη»
Επειδή όμως η φύση απεχθάνεται το κενό, ανέλαβε ο Γιώργος Γκιώνης θέλοντας να βγάλει το δήμο από το αδιέξοδο, καταθέτοντας την πρόταση της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, για την αξιοποίηση του αλσυλλίου.
Η πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργου Γκιώνη ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, κοστολογημένη και με πρόταση για χρηματοδότηση.
Σε αυτό λοιπόν το πρόγραμμα υπήρχε πρόταση για την αξιοποίηση και την ανάδειξη όλου του χώρου ως Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Βέβαια δεν ήταν μόνο «ιδέες επί χάρτου», αφού είχε γίνει και σχετική πρόταση στη δημοτική αρχή Γκιώνη, για τη χρηματοδότηση του έργου μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος.
Ένα ανάλογο Πάρκο δημοπρατήθηκε στις 26-10-2010 στις Αφίδνες Αττικής, σε έκταση 12 στρεμμάτων με συνολικό κόστος 1.100.000 ευρώ.
Η πρόταση για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του αλσυλλίου περιελάμβανε τις ακόλουθες δράσεις:
Εκπόνηση μελετών ωρίμανσης του έργου.
Κατασκευή γηπέδων και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων.
Κατασκευή αναψυκτηρίου. Τα προϊόντα που θα προμηθεύεται το αναψυκτήριο θα είναι κατά κύριο λόγο βιολογικά, ώστε να προωθείται ο οικολογικός χαρακτήρας του πάρκου. Οι λειτουργίες του αναψυκτηρίου θα γίνουν με στόχο την προστασία των υπόγειων υδάτων.
Παιδική χαρά.
Δενδροφύτευση με είδη χλωρίδας ενδημικά της χώρας.
Σήμανση ερμηνείας εγκαταστάσεων.
Κατασκευή ενός «πρότυπου οικολογικού σπιτιού». Θα πρόκειται για έναν εξομοιωτή με τον οποίο τα παιδιά θα εξοικειώνονται με τις έννοιες της εξοικονόμησης ενέργειας, των ενεργειακά αποδοτικών συσκευών και θα δίνονται απλές οδηγίες για τη μείωση της οικιακής ενεργειακής κατανάλωσης.
Παιδικό τρένο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης. Τα παιδιά που θα επισκέπτονται το πάρκο θα μπορούν καθισμένα σε ένα τρενάκι, να περνούν από τρεις με τέσσερις περιβαλλοντικούς «σταθμούς» που θα τους δίνουν περιβαλλοντικές πληροφορίες.
Τοποθέτηση μίας μικρής ανεμογεννήτριας ή υβριδικού συστήματος φωτοβολταϊκού - ανεμογεννήτριας επιδεικτικού χαρακτήρα. Το ρεύμα που θα παράγεται θα χρησιμοποιείται για τη λειτουργία μίας οθόνης αφής (touch screen) η οποία θα παρέχει πληροφορίες για το πάρκο και τη λειτουργία του.
Δημιουργία περίπτερου ενημέρωσης το οποίο θα παρέχει ενημερωτικό υλικό σχετικά με το περιβάλλον στους επισκέπτες του πάρκου. Στο χώρο του περιπτέρου θα μπορεί να λειτουργήσει και λαογραφική έκθεση.
Περίφραξη χώρου.

Αυτό το έργο θα προσέδιδε σημαντικά οικονομικά οφέλη στους Αγ. Θεοδώρους. Θα λειτουργούσε ως σημαντικός πόλος έλξης, με εξασφαλισμένη επισκεψιμότητα από τα σχολεία, όχι μόνο των γύρω περιοχών, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών τους.
Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών δεν επαναπαύθηκε στην εκτέλεση πολλών σημαντικών έργων την προηγούμενη τετραετία, αλλά είχε και όραμα για το νέο Δήμο μας, ένα όραμα το οποίο προφανώς δεν διαθέτει η νέα Δημοτική Αρχή.
Προτείνουμε στον Κώστα Λογοθέτη πριν εισαγάγει παρόμοια θέματα στο δημοτικό συμβούλιο να συμβουλεύεται τον σωστό άνθρωπο…
(240611)




ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 19:00 εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων κι αναμένεται να είναι και πάλι μια θερμή συνεδρίαση, δεδομένου ότι θα τεθούν στα προ ημερησίας θέματα που θα… καίνε!
Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι και η εξουσιοδότηση του εκπροσώπου, σύμφωνα με την πάγια πρακτική θα είναι ο Κώστας Λογοθέτης, για τη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 30/6/2011.
Στη γενική συνέλευση αν προκύψει σοβαρό νομικό θέμα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ημερομηνία τι θα γίνει;
Πότε ο Κώστας Λογοθέτης θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να τα αφήνει όλα τα θέματα για την τελευταία στιγμή;
Αφού ούτως ή άλλως μια απόφαση πρέπει να ληφθεί, γιατί δεν φέρνει τα θέματα στον κατάλληλο χρόνο, για να αντιμετωπισθούν αν υπάρχουν απρόοπτα, αλλά και να ληφθεί και η πιο ενδεδειγμένη απόφαση;
Στην ημερήσια διάταξη που εξέδωσε ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Κακαβάς, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα θέματα:
1 Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για την εκκαθάριση της λυθείσας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγ. Θεοδώρων (ΔΗΚΕΠΑΘ), άρθρο 262 Ν. 3463/2006.
2 Καθορισμός αμοιβής, κατά παρέκκλιση, πληρεξούσιου δικηγόρου δήμου, δυνάμει της υπ’ αριθ. 48/2011 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής.
3 Συμπληρωματική παρακατάθεση για την ιδιοκτησία (18) της υπ’ αριθ. 4/1997 Πράξης Αναλογισμού, βάσει της 18/2002 Απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου. Διάθεση πίστωσης.
4 Ορισμός εκπροσώπου δήμου και καθορισμός των θέσεων που αυτός θα τηρήσει στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Τουριστικής Λουτρακίου Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Λουτράκι Α.Ε.», την 30η Ιουνίου 2011, στα παρακάτω θέματα:
α Έγκριση εκλογής του νέου διοικητικού συμβουλίου.
β Έγκριση εκθέσεως διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2010 - 31/12/2010.
γ Έγκριση ισολογισμού και ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για την εταιρική χρήση 1/1/2010-31/12/2010.
δ Έγκριση προκαταβολών στον δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων από το μέρισμά του.
ε Απαλλαγή διοικητικού συμβουλίου και ορκωτού ελεγκτή λογιστή από ευθύνες διαχείρισης για την εταιρική χρήση 1/1/2010-31/12/2010.
στ Ορισμός ελεγκτικής εταιρείας για την εταιρική χρήση 1/1/2011-31/12/2011.
ζ Έγκριση των έργων - δαπανών και του σωρευμένου κόστους αυτών έως 31/12/2010 τα οποία εκτελούνται από την Τουριστική Λουτρακίου Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ για λογαριασμό του δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων.
η Έγκριση των περατωθέντων έργων και της μεταφοράς αυτών στα αποτελέσματα της διαχειριστικής χρήσης 01/01/2010 - 31/12/2010.
θ Έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (ΠΕΕ) της Τουριστικής Λουτρακίου Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ για το έτος 2011.
ι Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ταυτόχρονη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας.
ια Ανακοινώσεις και προτάσεις.

(240611)




ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 3/7/2011 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΙΣΙΩΝ

Μαζική προσέλευση στο Κέντρο Ελληνισμού (Ίδρυμα Δαμιανού) στο Σχίνο, για την επιτυχία της ετήσιας συνέλευσης της τοπικής κοινότητας Πισίων την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 στις 10:30, ζητεί η διοίκηση του δημοτικού διαμερίσματος.
Τα θέματα που θα εξετασθούν είναι τα ακόλουθα:
1 Παροχή κοινωνικών κι άλλων υπηρεσιών για εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
2 Έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα.
3 Παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της τοπικής κοινότητας.
4 Πολιτιστικά, ψυχαγωγικά κι αθλητικά προγράμματα.
Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα.

(240611)




ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 4o ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας -Αγ. Θεοδώρων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου με το παιδικό - εφηβικό χορευτικό του τμήμα «Το Μελαγκάβι», πραγματοποίησε την Κυριακή 20/06/2011 το 4ο Παιδικό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στο Πάρκο Δεξαμενής, στο θέατρο «Παντελής Ζερβός».
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου ευχαριστεί θερμά τα παιδιά για την αξιόλογη παρουσία τους, τους γονείς που παροτρύνουν κι ενθαρρύνουν τα παιδιά τους για τέτοιες δραστηριότητες και τα εμπιστεύονται στον Πολιτιστικό Σύλλογο, καθώς κι όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
(240611)
Return top