Είπαν…

Εσύ ήσουν προεκλογικά με τον Κώστα Λογοθέτη! Ο σημερινός Λογοθέτης ήταν με τον Κώστα Λογοθέτη; Εδώ κάτι συμβαίνει και χρήζει άμεσης οποιουδήποτε είδους έρευναςέρευνας…

(120611)




Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΑΤΤΙΛΑ…

Του Δημήτρη Καραπατά*

Απτόητη συνεχίζει, προκαλώντας έντονους κλυδωνισμούς σ’ ολόκληρο τον δήμο η παρούσα δημοτική αρχή που αδυνατεί να δώσει δείγματα αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας, ενώ πυροδοτεί συνεχώς προβληματισμό και αμφισβήτηση στους δημότες της που διαπιστώνουν με την πάροδο του χρόνου ότι έκαναν λάθος που την υπερψήφισαν.
Τα φαινόμενα πολιτικής σήψης που διαφαίνονται, καταγγέλλονται ακόμη και από ανθρώπους της, ενώ ορισμένοι λαλίστατοι δημοτικοί της σύμβουλοι ανησυχούν εξ’ επαγγέλματος και δαιμονοποιούν χρήσιμα εργαλεία ανάπτυξης για τον τόπο -χρησιμοποιώντας κατάπτυστες μεθόδους που δεν προάγουν ήθος και Δημοκρατία- για να δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες και να τους διαιρέσουν, την ίδια ώρα αδυνατούν να πράξουν το αξίωμα που επιτάσσει ο νόμος και ο ορθός λόγος: Ο λέγων αποδεικνύει!
Πρωτοστάτης κι ενδεχομένως ενορχηστρωτής, ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης, που όχι μόνο δεν εμποδίζει και δεν αποτρέπει αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις και τακτικές, αλλά περιτέχνως και να τις αναπαραγάγει. Αξιοσημείωτο είναι, ότι ορισμένες εξ αυτών, ενέχουν σοβαρό κοινωνικό ρατσισμό και έντονες εξουσιαστικές διαθέσεις.
Είναι ξεκάθαρο πια, ότι παρά το ευνοϊκό των συνθηκών (ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Κορινθίας, ανήκουν στο κόμμα που προέρχεται ο Κώστας Λογοθέτης - πρόσφατα είχαμε τις τοποθετήσεις των αρμόδιων υπουργών ότι προωθούνται όλα τα σιδηροδρομικά έργα της χώρας δισεκατομμυρίων ευρώ ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας από το αρμόδιο υπουργείο) ο Κώστας Λογοθέτης προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχει δυστοκία να βρεθεί το 1 εκατ. ευρώ που κοστίζει η μελέτη για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, προκειμένου να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης και να υλοποιηθεί.

Συμβιβασμένη και προδοτική(;)
Η εικόνα που παρουσιάζει η δημοτική αρχή, μοιάζει σαν να είναι συμβιβασμένη και προδοτική(;) αφού δίνει την αίσθηση ως να μην θέλει να έρθει ο προαστιακός σιδηρόδρομος τώρα στο Λουτράκι, γιατί θα τερματίζει στην οδό Αιγαίου, αλλά να γίνει μετά από χρόνια, όταν χτιστεί ολόκληρο το Λιβαδάκι για να τερματίζει σε χώρο κοντά στο καζίνο στην οδό Παπανικολάου.
Γίνεται πλέον φανερό, ότι η δημοτική αρχή έχει αποσύρει το όψιμο και για ιδιοτελείς σκοπούς(;) ενδιαφέρον της, μετατρέποντας τόσο τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όσο και το προεκλογικό της πρόγραμμα σε σκουπιδόχαρτο, δείχνοντας ότι οι πολιτικές που υλοποιούν, είναι τεταγμένες σε γενικότερα πλαίσια και όχι προς το συμφέρον του τόπου και των πολιτών του.
Κάτι που παραδέχονται και με δημόσιες τοποθετήσεις τους τα εξαπτέρυγα, η πολιτική ουρά και κατ’ επέκταση τα παρακολουθήματα του Κώστα Λογοθέτη. Που όχι μόνο έμμεσα ομολογούν τον εμπαιγμό των πολιτών, αλλά προκαλούν και μερικοί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο δήμος έχει σταθμό προαστιακού στους Αγ. Θεοδώρους, δεν χρειάζεται ούτε στον Ισθμό, ούτε στο Λουτράκι»!
Με τις πολιτικές τους σάχλες κι άγνοια, προκαλούν έντονη θυμηδία πολλαπλασιάζοντας τις αντιδράσεις και πολώνοντας τους πολίτες, απέναντι στην πιο απεχθή δημοτική αρχή που γνώρισε ο τόπος. Καταποντίζονται μ’ όλα αυτά στην ανυπαρξία και στην πολιτική απαξίωση, σπάζοντας το φρόνημα εμπιστοσύνης του πολίτη και δημιουργούνται αγεφύρωτα χάσματα. Μετατρέπονται σ’ έντονο ατροφικό παράγοντα για το δήμο και αποτελούν μόνιμη πηγή κινδύνου και ανησυχίας για τους δημότες.

Οι αντιφάσεις και οι αναλήθειες του Κώστα Λογοθέτη
Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που εξαπολύει ο Κώστας Λογοθέτης για να αμβλύνει τις κάκιστες εντυπώσεις δεν πείθουν κανένα υποψιασμένο πολίτη, με δεδομένο ότι πέφτει διαρκώς σε αντιφάσεις σε αναλήθειες (ακόμη περιμένουμε τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρο Βούγια) σε αοριστίες και γενικότητες, δίνοντας την εντύπωση, πως μάλλον δεν έχει συναίσθηση των λεγομένων του, εξανεμίζοντας τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας του.
Στην πράξη, παρά το δακρύβρεχτο και μελιστάλαχτο υφάκι του, εξοστρακίζει το δίκαιο των πολιτών περιφρονώντας τους, συμπεριφερόμενος ως ιδιοκτήτης της εξουσίας και όχι σαν υπηρέτης τους, μετατρέποντας τους δημότες με τις ανεδαφικές πολιτικές, με τις πολιτικές της κατεδάφισης και της υπονόμευσης βασικών δημοκρατικών διαδικασιών, σε δημαρχόπληκτους!

Επικρατεί μπάχαλο και είναι σσκορποχώρι!..
Το μπάχαλο στην δημοτική αρχή - σκορποχώρι του Λογοθέτη, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών δεν αντιδρά σε όσα γίνονται θυμίζοντας αγάλματα σιωπής, αδρανή υλικά και πολιτικά πτώματα.
Η κατρακύλα τους δεν έχει τέλος, αφού διαφαίνεται στην πράξη αγαστή συνεργασία τόσο με δημοσιογραφικά πτώματα που δεν γράφουν τίποτα από αυτά που λαμβάνουν χώρα, αλλά και με δημοσιογραφικά απόβλητα που συνδιοικούν κατευθύνοντας τη δημοτική αρχή τραγέλαφο - παρωδία του Κώστα Λογοθέτη.
Αναρίθμητα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ξηλώνονται οι πυλώνες της Δημοκρατίας, αλλά και ξεθεμελιώνονται βασικά δικαιώματα των πολιτών. Βαδίζουν στο δρόμο της καταστροφής, συμπαρασύροντας ολόκληρο το δήμο και μετατρέπονται, χωρίς να το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι, σε θύτες και… θύματα.
Εξαιτίας της πολιτικής ανικανότητας και έλλειψης ικανής στελέχωσης, αδυνατούν να σταθμίσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων και το μόνο που τους απομένει είναι να στήσουν ανάχωμα στο μαζικό κύμα φυγής των πολιτών από την παράταξη τους.

Κλαψουρίζουν… αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα
Η …προθανάτια πολιτικά κατάσταση που έχουν περιέλθει, έχει σαν συνέπεια να μεμψιμοιρούν και να κλαψουρίζουν, χωρίς να λύνουν ακανθώδη θέματα του τόπου. Παρά το αυτονόητο κι επιβεβλημένο να σφυρηλατήσουν την κοινωνική συνοχή, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά αντιθέτως γέννησαν κοινωνικό αυτοματισμό, όπως έγινε με το θέμα του προαστιακού.
Οι «χαλυβδωμένοι» πολίτες απέδειξαν με τη στάση τους ότι διαθέτουν μηδενική ανοχή σε ξεπερασμένες και καθεστωτικές πολιτικές και δεν θα ακολουθούν αυτούς που κάνουν λάβαρο τους διφορούμενες πολιτικές και τις προκλητικές συμπεριφορές.
Αυτοί που φυγομαχούν και λιμνάζουν τεχνηέντως σοβαρά ζητήματα του δήμου, αυτοί που συμβάλουν στην αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων ανάμεσα στους πολίτες του Λουτρακίου και της υπόλοιπης Κορινθίας, όπως ο περαστικός δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, θα έχουν μια και μόνο απόληξη και θα είναι σιαμαία με την περίπτωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Θα εκπέσουν του αξιώματος που τους εμπιστεύθηκε ο πολίτης σε μόλις 3,5 χρόνια, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του δήμου.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.

(120611)
Return top