ΚΟΥΪΖ

Ποιο πρόσωπο της τοπικής πολιτικής σκηνής παρομοιάζουν ως η Ελπίδα, της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Η ζωή της άλλης» μεγάλου καναλιού;

(190611)




ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Εξουσίες που τείνουν προς τη δημοκρατική εκτροπή, εξουσίες που φανερώνουν πρόωρα σημάδια κόπωσης, σημεία και δείγματα γραφής που δεν συνάδουν με το κοινό δημόσιο συμφέρον.
Εξουσίες που δεν δείχνουν σωφροσύνη και σεβασμό στα συμφωνηθέντα με τους πολίτες και έχουν παρεκκλίνει κατά πολύ από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις δεν θα μένουν στο απυρόβλητο. Θα καταγγέλλονται και θα στηλιτεύονται.
Μια τέτοια περίπτωση εξουσίας φαίνεται να είναι και η δημοτική αρχή Λογοθέτη.
Μια εξουσία που ιχνηλατώντας την φαντάζει όνειρο θερινής νυχτός να ευοδωθούν έστω και στο ελάχιστο οι προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Μια δημοτική αρχή που φέρεται να βρίσκεται σε εσκεμμένη απώλεια προσανατολισμού (vertigo), που κάνει ότι θέλει αγνοώντας πολίτες, φορείς, αλλά και προεκλογικές δεσμεύσεις.
Η διαφαινόμενη εξουσιομανία που τους διέπει, μεταδίδει αρρυθμίες στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Τέτοια ανεδαφική πολιτική αγγίζει τα όρια του πολιτικού πείσματος και δεν έχουμε συναντήσει παρόμοια στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αρνείται πεισματικά -παρά το ευνοϊκό των συνθηκών- τον ούριο άνεμο, να δώσει βέλτιστες λύσεις σε ακανθώδη και υπερώριμα θέματα της πόλης, όπως ο προαστιακός. Έργο που ο φυσικός ανάδοχος και υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης. Ο οποίος τεχνηέντως το βαλτώνει, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει κανένα έμπρακτο στοιχείο του ενδιαφέροντος του.
Αντίθετα, ο Κώστας Λογοθέτης προσπαθεί να κοιμίσει τους πολίτες με την περίτεχνη ορολογία χωρίς ουσία, του τύπου: «Κάνω κινήσεις για τον προαστιακό, αλλά δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι. Είμαι ο μόνος συνδυασμός που μίλησε για τον προαστιακό μέχρι την Αιγαίου -για το λόγο αυτό έλαβε και σημαντικό αριθμό ψήφων, συμπληρώνουμε… Όμως, δεν εξηγεί, γιατί αυτή τη θέση δεν τη γνωστοποιεί στο αρμόδιο υπουργείο παρά το ευνοϊκό των συνθηκών. Ο κρατικός μηχανισμός είναι του κόμματος που προέρχεται ο Κώστας Λογοθέτης, διαθέτει άριστες σχέσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Κορίνθου, Γιώργο Δέδε, ενώ έχει φιλικές σχέσεις με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, όπως διατείνεται ο ίδιος. Επιπλέον ο μέχρι πρότινος υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας και ο αρμόδιος υφυπουργός του για θέματα σιδηροδρομικών έργων, Σπύρος Βούγιας, είχαν δηλώσει ότι προωθούνται όλα τα σιδηροδρομικά έργα δισεκατομμυρίων ευρώ που θα συμβάλλουν ως μοχλός, για την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας.»
Ποιός μπορεί να ξεχάσει το ψευδεπίγραφο πρόσχημα του δημάρχου «έρχεται στο Λουτράκι ο Βούγιας την άλλη εβδομάδα», πράγμα που δεν έγινε ποτέ γελοιοποιώντας τον Κώστα Λογοθέτη;
Στην πράξη, τορπιλίζει, θρυμματίζει, κονιορτοποιεί έντιμες προσπάθειες πολιτών και φορέων.
Δεν επιθυμεί καμία είδους όσμωση με τους πολίτες, στην πράξη ξεθεμελιώνει, καταργεί και ακυρώνει βασικά και αναφαίρετα δικαιώματα των δημοτών, όπως η εργασία και η μετακίνηση.
Επί της ουσίας αρνείται να συνεργαστεί με τους πολίτες και τους φορείς αναγάγοντας το -Με τους πολίτες μπροστά- στο πιο προπαγανδιστικό σύνθημα των τελευταίων δεκαετιών.
Το άμεσο αντίχτυπο από το οδυνηρό της πέρασμα εισπράττεται ποικιλοτρόπως καθημερινά από τους δημότες, κλονίζοντας τους το αίσθημα εμπιστοσύνης και δικαιοσύνης. Το σύντομο και ανεμικό της πέρασμα από το τιμόνι του δήμου, έχει ολέθριες συνέπειες και για την ίδια, η οποία μετρά με το ξεκίνημα δυο απώλειες δημοτικών συμβούλων. Ενώ διαφαίνονται στον ορίζοντα κι άλλες διαφοροποιήσεις στελεχών της. Οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι της, αδυνατούν παρά τις τιτάνιες προσπάθειες, να αναστρέψουν το άσχημο κλίμα που έχει αρχίσει να παγιώνεται.
Η προδιαγεγραμμένη φθίνουσα πορεία είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συνεχιστεί για την αναπηρική με δεκανίκια δημοτική αρχή Λογοθέτη που ελλείψει ικανής στελέχωσης, κοινής στόχευσης και απουσία δημάρχου ηγέτη -καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο σπιθαμιαίος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δεν μπορεί ή δεν θέλει να δώσει λύσεις σε προβλήματα- ημέρα με την ημέρα θα γιγαντώνει τα προβλήματα του δήμου.
Κοινή αίσθηση που λαμβάνουμε είναι ότι ακόμα και σ’ ένα κοιμητήριο υπάρχει περίπτωση να σε ξαφνιάσει κάτι ευχάριστο. Με την δημοτική αρχή Λογοθέτη, δεν υπάρχει περίπτωση να σε ξαφνιάσει ευχάριστα κάτι.


* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
(190611)
Return top