ΚΟΥΙΖ

Ποιό είναι το κορυφαίο στέλεχος του συνδυασμού Με τους Πολίτες «Πίσω», που χαράσσει τη γραμμή και δίνει την κατεύθυνση στα μέλη να… σαμποτάρουν την έλευση στο Λουτράκι του προαστιακού σιδηροδρόμου;

(090611)




Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τελευταία, στην πολιτική «πιάτσα» του Λουτρακίου αναπτύσσεται μια παραφιλολογία που ανταποκρίνεται στο φαίνεσθαι, όχι όμως και στην ουσία που οδηγεί αβίαστα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, η ανυπαρξία και το έλλειμμα που παρουσιάζει η διοίκηση του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων από τον Κώστα Λογοθέτη.
Ο θόρυβος, προκαλείται από τα στελέχη της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών που δεν φαίνεται να παραμένουν για πολύ υπό αυτή τη σκέπη, αλλά πρώτιστο μέλημα τους είναι η δημιουργία άνευ ουσίας εντυπώσεων, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν τη νοημοσύνη να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα.
Σκόπιμα και μεθοδευμένα διοχετεύεται από συγκεκριμένους κύκλους, ότι όσο προβάλλονται οι ανεπάρκειες και η ανικανότητα του συνδυασμού Με τους Πολίτες «Πίσω», τόσο πιο κοντά στα πράγματα έρχεται ο Γιώργος Γκιώνης, ουδεμία σχέση έχει η εν λόγω εκτίμηση, με την πραγματικότητα.

Αν έκαναν την αυτοκριτική τους, θα εγκατέλειπαν…
Ο λόγος ή οι λόγοι είναι απλοί… Τα στελέχη του συνδυασμού και ειδικότερα όλοι αυτοί που δεν έχουν εκλεγεί, τους φταίει ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Γκιώνης, τον οποίο κατηγορούν, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που του έχουν επιτεθεί, ότι δεν ασκεί σθεναρή αντιπολίτευση.
Ο Γιώργος Γκιώνης, από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι στον άνθρωπο (εννοώντας τον Κώστα Λογοθέτη) αν δεν του δώσεις την απαιτούμενη περίοδο να ενημερωθεί, δεν είναι πρέπον να στηθείς απέναντί του.
Ωστόσο, όλοι αυτοί που σήμερα κατηγορούν τον Γιώργο Γκιώνη, ειδικότερα οι τέως και πρώην αξιωματούχοι του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων με την αυτοκρατορική, υπεροπτική κι αλαζονική συμπεριφορά, ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αντιληφθούν που έφταιξαν πρώτα οι ίδιοι, αλλά και ποιές ήταν οι δικές τους ανεπάρκειες;
Για όλα λοιπόν τους φταίει ο Γιώργος Γκιώνης, όχι ο ίδιος τους ο εαυτός και υπό αυτό το πρίσμα είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από το συνδυασμό είτε να προσκολλήσουν σε κάποιον άλλον ενεργό, είτε να συγκροτήσουν έναν καινούργιο συνδυασμό, αλλά ακόμη μεταξύ τους δεν έχουν καταλήξει στον επικεφαλής.
Οι… δυσαρεστημένοι της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών κινούνται σε δύο ομάδες:
Η πρώτη συγκροτείται από πρόσωπα που προέρχονται από τη Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση -άλλοι αποσκίρτησαν σ’ αυτές τις εκλογές κι άλλοι το 2006- αναζητώντας τώρα νέο… κατάλυμα. Ακόμη, προσπαθούν και πιέζουν να προσηλυτίσουν δημοτικό σύμβουλο διαμερίσματος που συγκεντρώνει ικανό αριθμό ψήφων και προέρχεται από την αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση.
Η δεύτερη ομάδα κινείται πιο διακριτικά, είναι μικρότερη σε αριθμό μελών, προέρχεται από το εσωτερικό του συνδυασμού κι έχει επικεφαλής, ο οποίος είναι διατιθέμενος να δοκιμάσει την τύχη του, υποστηρίζοντας ότι ο Γιώργος Γκιώνης δεν τραβάει…
Πάντως, η πρώτη ομάδα αντιμετωπίζει υπεροπτικά τη δεύτερη και υποτιμητικά τον επικεφαλής της, με συνέπεια να μην διαφαίνεται τουλάχιστον προς το παρόν, προοπτική συνεργασίας.
Η κινητικότητα αυτή έχει δημιουργήσει έντονες φυγόκεντρες τάσεις, των οποίων γίνεται κοινωνός η πόλη, γεγονός που επιβάλλει στον Γιώργο Γκιώνη να αναλάβει πρωτοβουλίες για να σταματήσει την αρρωστημένη κατάσταση.
Μ’ άλλα λόγια, επειδή η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών έχει στα σωθικά της σαράκι, αν ο Γιώργος Γκιώνης θέλει να παραμείνει ενεργός στα δημοτικά πράγματα και να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να προχωρήσει από τώρα στο ξεκαθάρισμα και στην ανανέωση του συνδυασμού του, προκειμένου να παρουσιάσει κάτι νέο, μακριά από το σαθρό που καταδίκασε ο κόσμος.
Εξάλλου, οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν… καεί και στη συνείδηση της κοινής γνώμης, γεγονός που δεν θα πρέπει να δημιουργεί στον Γιώργο Γκιώνη αναστολές, αλλά αντίθετα του επιβάλλει από τώρα να προχωρήσει δυναμικά σε τομές, να δημιουργήσει και να παρουσιάσει σύντομα το νέο οργανισμό, ο οποίος θα είναι έτοιμος για τη μάχη των επόμενων εκλογών.
Τι θα μπορέσει να επιτύχει; Αυτό θα εξαρτηθεί από τα πρόσωπα που θα επιλεγούν και τις δράσεις που θα αναπτύξουν με θέσεις και τεκμηριωμένο λόγο.
Πάντως το παλαιό, το φθαρμένο θα πρέπει να το πετάξει μιας διαπαντός…

Τρίβει τα χέρια του ο Παύλος Παύλου!
Το τοπικό σκηνικό στο δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, έχει ανοίξει την όρεξη και θέλει τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, Παύλο Παύλου, να σχεδιάζει με άκρα μυστικότητα και πολύ προσεκτικά την επιστροφή του στο δημαρχιακό αξίωμα.
Εφαλτήριο για τον Παύλο Παύλου το 24% των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, το οποίο θεωρεί μαγιά, αποκλειστικά δικό του και είναι προφανές ότι του δίνει τη δυνατότητα να θεωρεί ότι έχει μέχρι στιγμής το προβάδισμα για το νήμα των επόμενων εκλογών.
Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας το τοπικό πολιτικό σκηνικό κι όπως αυτό εξελίσσεται, φαίνεται στην παρούσα φάση να ευνοεί τις προσδοκίες του Παύλου Παύλου -που πολύ πιθανόν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του- καλύτερα ακόμη και από το 2010.
Μπορεί οι άνθρωποι του Παύλου Παύλου να διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και δεν ενδιαφέρεται, ωστόσο η εκτίμηση και μόνο του γράφοντος είναι ότι ο Παύλος Παύλου ποτέ δεν έχει βγάλει από το μυαλό του να επιστρέψει ως δήμαρχος και η σημερινή συγκυρία που του διαμορφώνει ο Κώστας Λογοθέτης και οι άνθρωποί του, είναι η πλέον ιδανική. Είναι βούτυρο στο ψωμί του!
Φυσικά, όταν και ο Κώστας Λογοθέτης αντιληφθεί(;) ότι αδυνατεί να διαχειρισθεί την κατάσταση, τότε λόγω της υποχρέωσής του προς… τον μέντορά του, που συνέβαλε να εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα, θα πρέπει όσους επηρεάζει -ένα ισχνό ποσοστό- να τους στρέψει στον Παύλο Παύλου, δεδομένου ότι ο κοινός «εχθρός» τους είναι ο Γιώργος Γκιώνης!

Νέο πρόσωπο το πιο πιθανό, για επόμενος δήμαρχος
Η ενδεχόμενη πρόθεση για κάθοδο του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, Παύλου Παύλου, όπως είναι φυσικό θα λειτουργήσει εκ των πραγμάτων ανασταλτικά στον επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση προόδου Νέα Πορεία, Γιώργο Πετρίτση, καθ’ ότι και οι δύο αλιεύουν πολιτικά από τον ίδιο κομματικό χώρο. Ο Γιώργος Πετρίτσης, πάντως, από τώρα θα πρέπει κα κινείται στη σύνθεση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου με φρέσκα πρόσωπα, αλλά που να διαθέτουν και καλό background.

Χαρακτηριστική, μετά από καιρό η παρουσία του Παύλου Παύλου στην προ ημερών συνεδρίαση της Τοπικής Οργάνωσης Λουτρακίου της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα ο καθένας εκ των δύο έχει το δικό του κοινό που απευθύνεται.
Επιπρόσθετα, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της μνήμης μας ότι ο επικεφαλής της Δημοτικής Δημοκρατικής Παράταξης Παύλος Μίχας, ανέστειλε μέχρι νεοτέρας τη δράση του συνδυασμού του, ενόψει και μόνον των δημοτικών εκλογών του 2010.
Ως γνωστόν, ο Παύλος Μίχας απευθύνεται κατά βάση κι έχει ως βάση υποστηρικτών ένα κομμάτι σκληροπυρηνικών οπαδών του κυβερνώντος κόμματος, τους οποίους ο Κώστας Λογοθέτης με τη μέχρι σήμερα παρουσία του, δεν έχει ικανοποιήσει στο ελάχιστο. Η συγκεκριμένη ομάδα, αν δεν κινηθεί αυτόνομα, σίγουρο είναι ότι θα έχει συνεργασία με το συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, όπως άλλωστε έγινε ανεπίσημα και στις τελευταίες εκλογές.
Όλα τα παραπάνω αφορούν εκτιμήσεις του γράφοντος, πως διαμορφώνεται στην παρούσα χρονική στιγμή το πολιτικό σκηνικό στην τοπική κοινωνία. Πεποίθηση πάντως είναι, ότι στις επόμενες εκλογές θα δημιουργηθεί νέος συνδυασμός κι αν ισχύουν μετά τρία χρόνια τα σημερινά δεδομένα, δήμαρχος θα είναι νέο πρόσωπο που σήμερα δεν έχει εμπλακεί και δεν έχει ενεργό συμμετοχή στην τοπική πολιτική σκηνή και πραγματικότητα.
Φυσικά, ο προβληματισμός και οι πιο πάνω σκέψεις είναι απότοκο των πρακτικών της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία ήδη έχει κλείσει κι ολοκληρώσει τον πολιτικό βίο και τον πολιτικό κύκλο της, εντελώς πρώιμα.

(090611)
Return top