ΕΤΣΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ «ΕΦΤΥΣΕ» ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕ
ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΠΑΜΠΗ ΔΟΣΣΑ
ΡΑ


Στη ζωή, στην καθημερινότητα, είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε μας δυσκολεύει και χαλάει την καλοπέραση και το ραχάτι, ο άνθρωπος για να πορευθεί και να επιβιώσει πρέπει να έχει αξίες και ιδανικά κι όχι να κρύβεται πίσω από μισόλογα ή ψέματα.
Είναι προσωπική επιλογή για τον καθένα τι θέλει και τι επιδιώκει στη ζωή του. Στη συνέχεια δε, να αποδειχθεί αν είναι ικανός να μπορέσει να ανταποκριθεί αυτών των απαιτήσεων. Όταν μάλιστα πρόκειται για πρόσωπα τα οποία τους αρέσει να εμπλέκονται στα δημόσια πράγματα, θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα στη ζωή τους ότι αν επιτύχουν τη διάκριση που έβαλαν ως στόχο τη ζωή τους, επιβάλλεται να αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση κι όχι το παράδειγμα προς αποφυγή. Επεδίωξαν μόνοι τους να γίνουν οι άνθρωποι που χαράσσουν πορείες και πρέπει να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα αυτό στις επόμενες γενεές. Δεν είναι δυνατόν συνειδητά να επικαλούμαστε το βλακώδες επιχείρημα, τι να κάνουμε αυτή είναι η κοινωνία που ζούμε!..
Όχι σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι. Αυτός που θέλει να βγει μπροστά επιβάλλεται να έχει αξίες και ηθική, όχι ψευτοηθική ή να επικαλείται το γνωστό δε βαριέσαι να τη βολέψουμε και βλέπουμε… Δυστυχώς, καλώς ή κακώς, δεν μπορείς να πας πουθενά. Τι νόημα έχει αυτή η εισαγωγή.
Χθες το βράδυ με δύο γνωστούς πήγαμε σε μια ταβέρνα να δειπνήσουμε και να χαλαρώσουμε αφήνοντας πίσω και λίγο έξω την καθημερινότητα. Ωστόσο, στο θέαμα του οποίου έγινα μάρτυρας μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Λογοθέτης.
Στην ταβέρνα, ο Κώστας Λογοθέτης, καθόταν σε μια μεγάλη παρέα ως συνδαιτυμόνας και ομοτράπεζος του Σπύρου Γιαλοψού. Σε άλλη παρέα, από την απέναντι πλευρά της αίθουσας καθόταν ο δεύτερος πολιτικός δάσκαλος του Κώστα Λογοθέτη Μπάμπης Δοσσαράς μαζί με τον επιστήθιο φίλο του Δημήτρη Κοντό. Πρόκειται για τους δύο ανθρώπους εκ των οποίων ο πρώτος με τον όγκο του φόρτωνε στην πλάτη τον Κώστα Λογοθέτη όταν του κοβόντουσαν τα πόδια και ο δεύτερος του άνοιγε το δρόμο για να τον ανεβάσουν τα σκαλιά που οδηγούσαν στο δημαρχιακό θώκο.
Αξίζει να γίνει αναφορά για να καταλαβαίνει και ο κόσμος περί ποίων πραγμάτων κάθε φορά ομιλούμε και δημοσιοποιούμε, αλλά και τι κρύβεται από πίσω. Το καλοκαίρι, την προεκλογική περίοδο που ο γράφων ως μέλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου, συνομιλούσε με τον τότε υποψήφιο δήμαρχο, ο Κώστας Λογοθέτης διαρρήγνυε τα ιμάτιά του για τον μεγαλοεκδότη του Λουτρακίου Σπύρο Γιαλοψό, τον οποίο στόλιζε με τα χαρακτηριστικότερα κοσμητικά επίθετα και χαρακτηρισμούς. Έφτυνε στην κυριολεξία τον κόρφο του και τίναζε τη σκούφια του.
Χθες το βράδυ, ο Κώστας Λογοθέτης τα έπινε και χαλάρωνε με τον υβριστή όχι μόνο του ευεργέτη του, δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ευχαριστώ στον άνθρωπο που τον πήγε κουβαλώντας μέχρι τη δημαρχιακή καρέκλα. Τελικά, για να κάθεσαι μαζί με τον Σπύρο Γιαλοψό ήσουν ο διασπαστής, όπως σε αποκάλεσε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα Το Βήμα, γιατί ποτέ δεν διαψεύσθηκε ή επανορθώθηκε το συγκεκριμένο δημοσίευμα;
Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τις δύο φορές που συγκεντρώθηκαν και ήθελαν να «κρεμάσουν» τον Μπάμπη Δοσσαρά, η αυλή των κουτών και ανίκανων του Κώστα Λογοθέτη, διέρρεε σε συγκεκριμένο ιστολόγιο τις πράξεις που θα ακολουθήσουν.
Κώστα Λογοθέτη, ως πρώτος πολίτης αυτά τα παραδείγματα δίνεις στην τοπική κοινωνία για να πορευθεί στο μέλλον; Ή νομίζεις κι έχεις την αίσθηση ότι ο μύλος της πολιτικής τα αλέθει όλα και το πόπολο δεν αντιλαμβάνεται;
Δυστυχώς, έχεις ρίξει γέφυρες χωρίς νόημα στο άρρωστο παρελθόν και αναλώνεσαι, όταν τις γέφυρες πρέπει να τις ρίξεις στο μέλλον.
Μετέρχεσαι πολλών ψεμάτων, δεν ξεκίνησες στον ενδεδειγμένο δρόμο και οι επιπτώσεις τους είναι μπροστά και σύντομα…

(190311)
Return top