Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΥΞΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ;


Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε αμιγώς επαγγελματίες του τουρισμού με δωδεκάμηνη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, η πρόθεση του Κώστα Λογοθέτη να αναβάλει τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, η οποία έχει να συνεδριάσει από τον περασμένο Απρίλιο, σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική πόλη που αναμένει και προσδοκά να ζήσει από τον τουρισμό και μόνο.
Ως γνωστόν, η Επιτροπή Τουρισμού λειτουργεί από το 1995 στο πλαίσιο της ΑΤΕΚΛ Α.Ε., στη συνέχεια της ΔΑΕΤ Α.Ε. και σήμερα της μετονομασθείσας σε Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. με σκοπό να συνδράμει υποστηρικτικά στην ιδιωτική τουριστική οικονομία του τόπου με τη στενή ή ευρύτερη έννοιά της.
Μέχρι σήμερα, το αποτέλεσμα όλων των «προσπαθειών» που έχουν καταβληθεί, αλλά και των τεράστιων κεφαλαίων που έχουν δαπανηθεί είναι μηδέν εις το πηλίκον, γεγονός που αποδεικνύει ότι όσοι ενεπλάκησαν δεν απέδωσαν για διαφόρους λόγους τα προσδοκώμενα.
Αποκορύφωμα, τα μέλη της τελευταίας Επιτροπής που δεν δικαιούνται πλέον ούτε να ομιλούν, αλλά μάλλον να ντρέπονται και φυσικά επ’ ουδενί να μην επαναξιώνουν εμπλοκή τους σε τέτοιου είδους εργασίες. Ας αφήσουν και τους άλλους να διαπιστώσουμε τι μπορούν να κάνουν. Αυτοί είχαν όλα τα εφόδια, ο Γιώργος Γκιώνης ότι του ζητούσαν το παρείχε και κάηκαν από μόνοι τους, αφήνοντας πίσω τους ως λάφυρα τα… αποκαΐδια και μια μαύρη τρύπα χωρίς πάτο. Τώρα, οι επόμενοι.
Τα νέα μέλη που έχουν κληθεί να συγκροτήσουν την Επιτροπή Τουρισμού στο πλαίσιο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., πρόκειται για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται αυτόνομα, ευέλικτα και δεν περιμένουν από τον κρατικό παράγοντα, αλλά από την επιχειρηματική τους διορατικότητα.
Με το γνώμονα αυτό επιδιώκουν η παρούσα επιτροπή να λειτουργήσει αυτόνομα, ανεξάρτητα και αυτοχρηματοδοτούμενη, προκειμένου να είναι όχι μόνο πιο ευέλικτη, αλλά και πιο αποτελεσματική. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ζήτησαν μόνο τη στέγαση, ενώ ανέλαβαν να καλύπτουν, ως πρώτο βήμα, ιδίοις πόροις το κόστος μιας πρακτικογράφου.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί και δεν έχει τα περιθώρια να αναμένει το πότε θα αντιδράσει ο κάθε κρατικοδίαιτος γραφειοκράτης. Οι καλώς εννοούμενοι επιχειρηματίες θέλουν με το συνομιλητή τους να έχουν γρήγορα, ουσιαστικά και απτά αποτελέσματα. Δεν μπορούν, δεν είναι διατεθειμένοι και δεν έχουν περιθώρια ένα βήμα μπρος και πέντε πίσω που φαίνεται να προκαλεί με τη χθεσινή στάση του και προσφιλή τακτική του ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης.
Ενθουσιάστηκαν που συμφώνησε να προχωρήσει αυτή η επιτροπή και παρά την αρνητική πρόσφατα παρέμβασή του ευελπιστούσαν ότι θα προχωρήσουν γοργά, να βάλουν στόχους και να χαράξουν άξονες, πώς θα μπορέσουν να φθάσουν σε ένα καλό και συγκροτημένο σχεδιασμό, κατ’ αρχήν να ωφεληθούν οι ίδιοι και από τις πρακτικές τους και τις πρωτοβουλίες τους και ο τόπος.
Χθες το μεσημέρι, δέχθηκαν στην κυριολεξία ψυχρολουσία, δεδομένου ότι ένιωσαν στο πετσί τους την αναβλητικότητα και την αδυναμία λήψης απόφασης από τον Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος θεωρούν ότι παρασύρεται χωρίς να έχει και να διαθέτει γνώσεις, δεδομένου ότι ομιλούν για δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, άσχετα αν καλύπτονται ονομαστικά, κάτω από το ίδιο γενικό κεφάλαιο.

(290311)




ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2011


Η έγκριση του δημοτικού προϋπολογισμού, για το τρέχον έτος αποτελεί το κυριότερο θέμα της αυριανής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, το οποίο έχει στις δύο Ημερήσιες Διατάξεις, συνολικά τέσσερα θέματα προς συζήτηση.
Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναδείχθηκε η απειρία της δημοτικής αρχής που δεν προσήλθε με όλους τους φακέλους, έτσι ώστε να μπορεί να δώσει διευκρινίσεις για κάθε κωδικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, το γεγονός αυτό εξώθησε σε αποχώρηση επικεφαλής συνδυασμού.
Στη δεύτερη Ημερήσια Διάταξη τα τρία θέματα που θα συζητηθούν είναι:
-
Λήψη απόφασης έγκρισης όρων σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 22 του Ν. 3614/07 μεταξύ Ειδικής Γραμματείας Υδάτων ΥΠΕΚΑ, Δήμου Κορινθίων, Δήμου Βέλου - Βόχας & Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, για την πράξη «Δίκτυο αποχέτευσης Άσσου – Λεχαίου - Βόχας, Αγωγός μεταφοράς & Επέκτασης υφιστάμενης Ε.Ε.Α.», καθώς επίσης και ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή Παρακολούθησης της ανωτέρω σύμβασης.
-
Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Σταυλισμού Ζώων & Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Ζωικών Προϊόντων.
-
Διαγραφή ή μη οφειλών από τους υπ’ αριθ. 556 & 559 έτους 2010 βεβαιωτικούς καταλόγους από πρόστιμα ανέγερσης & διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών, επονόματι ΒΑΣΙΛΗΑ Νικήτα.

(290311)
Return top