ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΚ… ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Ο τόπος είναι ευλογημένος. Ο Παντοδύναμος τον έχει προικίσει με τα πάντα. Δεν του λείπει απολύτως τίποτε.
Ωστόσο, οι άνθρωποί του και ειδικότερα αυτοί που βγαίνουν στην πρώτη γραμμή κάνουν τα πάντα για να τον καταστρέψουν είτε για την προσωπική τους μισαλλοδοξία και καιροσκοπισμό, είτε ενδεχομένως κάποιοι για να τα οικονομήσουν.
Στο παρά πέντε και μεσάνυχτα αποφεύχθηκε το Λουτράκι να πνιγεί στα βοθρολύματα της Βόρειας Κορινθίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν πολιτικές διευκολύνσεις και ισορροπίες του κυβερνητικού χώρου, ο δήμος εάλω στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς να είναι γνωστό ως ώρας, ποιο είναι το αντάλλαγμα;
Ήταν μια βαριά διπλή πολιτική ήττα για τον Κώστα Λογοθέτη.
Τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε κομματικό και στα μάτια των συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και των υψηλότερης βαθμίδας στελεχών.

Γλυτώσαμε τη μεγαλύτερη καταστροφή

Στα καθ’ ημάς, στην κυριολεξία αποφεύχθηκε το Λουτράκι και ο αρχαιολογικός χώρος πάνω από τη Διώρυγα Κορίνθου, να γίνουν η μεγαλύτερη (συγνώμη για την έκφραση) «σκατοαποθήκη» της Πελοποννήσου, με προφανείς επιπτώσεις στον τουρισμό του τόπου, αλλά και την ποιότητα ζωής όχι μόνο των κατοίκων στο Λιβαδάκι, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Με συνεργό το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη, αν τελικά ψηφιζόταν η καθ’ όλα προσωπική του εισήγηση, θα είχε πραγματοποιηθεί το τέλειο έγκλημα σε βάρος του Λουτρακίου, από τη μία χάρις στους ανεγκέφαλους υπηκόους του και από την άλλη, γιατί κάποιους -επειδή είχαν περάσει μεσάνυχτα- να τους είχε πιάσει η νύστα...
Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη, λέει η λαϊκή σοφία, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εισήγηση τα είχε όλα. Κατ’ αρχήν ο επικεφαλής του συνδυασμού Κώστας Λογοθέτης… Με τη Φωτεινή Μπροστά, καπηλεύθηκε το έργο των δύο και πλέον ετών που είχε προωθηθεί από τον Γιώργο Γκιώνη, για την αναβάθμιση και εκμετάλλευση του βιολογικού καθαρισμού.
Λέγοντας ψέματα ισχυριζόταν ότι το έργο είναι δικό του.
Πρόκειται για κατ’ εξοχήν πολιτική λαμογιά.

Το ηθικόν και δίκαιον

Ειρήσθω εν παρόδω, το loutraki-press και ο γράφων χτύπησαν σε πολιτικό πάντα επίπεδο τον Γιώργο Γκιώνη τα τριάμισι χρόνια, όσο κανένας άλλος. Ωστόσο, οφείλεται να αναγνωρισθεί στο Γιώργο Γκιώνη, γιατί διαφορετικά θα ήταν ατιμία -η εντιμότητα για πολλούς είναι αυτή που λείπει σ’ αυτόν τον τόπο- τι επέτυχε στο συγκεκριμένο θέμα στη διάρκεια της θητείας του.
Όπως και στον Παύλο Παύλου -αν και ο γράφων διωκόμενος αστικά- από τις παραλείψεις και ολιγωρία του Γιώργου Γκιώνη αναδείχθηκε ένα συγκεκριμένο γεγονός, αναγνωρίσθηκε ευθαρσώς και τονίσθηκε από το loutraki-press, αλλά ο πρώην δήμαρχος προτίμησε να το πάρει στο Δικαστήριο και να το κραδαίνει σε βάρος του Σπύρου Γιαλοψού, ενώ το ηθικόν θα ήτο να τα έχει βρει, χωρίς άλλα παζάρια μαζί του.
Στον Παύλο Παύλου φαίνεται, λόγω και των πολλών αγωγών που έχει ασκήσει, ότι του αρέσουν τα δικαστήρια, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

Τότε οι μάχες για το δεματοποιητή

Πριν δύο χρόνια δόθηκε πραγματική μάχη για να μην εγκατασταθεί δίπλα στο βιολογικό καθαρισμό ο δεματοποιητής απορριμμάτων -συμπεριλαμβανομένου του loutraki-press- και ο τόπος απέφυγε τα χειρότερα να μην μετατραπεί σε χαβούζα της Βορειοανατολικής Κορινθίας.
Ο Κώστας Λογοθέτης φαίνεται να ζούσε μάλλον σε άλλον τόπο, προφανώς δεν θυμάται εκείνες τις αντιδράσεις και επεχείρησε προς χάριν των κομματικών του προϊσταμένων να πνίξει το Λουτράκι στο σκ…
Χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τα μέλη του συνδυασμού του -ευτυχώς υπάρχουν κι άνθρωποι που αντιστέκονται στη στοιχειώδη λογική και το συμφέρον του τόπου- νόμιζε ότι είναι αυτός ο έξυπνος και θα μπορέσει καταλαμβάνοντας εξ’ απήνης το δημοτικό συμβούλιο να υπερψηφισθεί η εισήγησή του.
Τελικά, σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιτάχθηκε σθεναρά, καθώς επίσης και μέλη του συνδυασμού του. Εκβίασε δε, ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για το έργο, αλλά σ’ αυτό δεν ενέδωσαν όσοι αντιδρούσαν, με συνέπεια να αναγκασθεί να την αποσύρει, εξαναγκαζόμενος σε διπλή πολιτική ήττα.
Πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας και «αλεπού» της τοπικής πολιτικής σκηνής σχολίαζε ότι: «Άνθρωποι σαν τον Κώστα Λογοθέτη δεν πρέπει και δεν κάνει να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που σκέφτονται και είναι έξυπνοι, γιατί τους ανοίγουν τα μάτια προκειμένου να είναι αρεστοί στ’ αφεντικά τους κι αυτοί οικειοποιούμενοι τις προτάσεις τους αδυνατώντας να τις αξιοποιήσουν συνετά, γίνονται επικίνδυνοι να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη καταστροφή!»

Τι επακολούθησε σήμερα το πρωί

Μεταξύ αυτών που αντέδρασαν να μεταβληθεί το Λουτράκι σε αποθήκη σκ… στη Βόρεια Κορινθία, ήταν και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Νικολάου, ο οποίος το πρωί δέχθηκε ασφυκτικότατες πιέσεις για να αλλάξει την απόφασή του. Οι πληροφορίες θέλουν ο Σπύρος Νικολάου να υπέκυψε στις ασφυκτικότατες πιέσεις που δεχόταν το πρωί κι όταν θα επανέλθει το θέμα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο θα πει ναι! Τι του είπε δηλαδή ο Κώστας Λογοθέτης κι άλλαξε άποψη; Θα κάνει πράσινα μαγικά και δεν θα βρωμοκοπάει ο τόπος ή είναι μακριά ο Αγ. Θόδωρας και δεν ενδιαφέρει;
Επισημαίνεται ότι για να μπορέσει ο υπάρχον βιολογικός καθαρισμός να ανταποκριθεί με επάρκεια των νέων απαιτήσεων, αναγκαία προϋπόθεση είναι να διπλασιασθεί η υποδομή του, οπότε και διπλάσια βρώμα.
Εκεί στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος δεν σκέφτεται κανείς και δεν λαμβάνει υπόψη του το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τα φίλτρα;
Δεν ρωτούν να πληροφορηθούν τις προσπάθειες που έχουν γίνει, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό να περιορισθεί το πρόβλημα;

Αντί η προσπάθεια να είναι πώς θα συρρικνωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα, η Ιάσωνος επιχειρεί να κάνει πιο ανυπόφορη την κατάσταση για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής;


Ερωτήματα για τον Κώστα Λογοθέτη

Ζητούμενο προς τον Κώστα Λογοθέτη είναι:
-
Γιατί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν παρέστη ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας Μάνος Μαυρογόνατος να εισηγηθεί το θέμα;
-
Γιατί δεν είχε προηγηθεί συνεννόηση του Κώστα Λογοθέτη με τον Σπύρο Νικολάου;
-
Γιατί ο Κώστας Λογοθέτης δεν είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του το προσυμβούλιο;
-
Έχουν τάξει κάτι στον Κώστα Λογοθέτη οι βουλευτές του κόμματός του;
-
Δεν θα ήταν προτιμότερο να κατασκευασθεί άλλος ένας βιολογικός καθαρισμός προς τα δυτικά, τώρα πλέον που τα παραθαλάσσια χωριά γνωρίζουν ιδιαίτερη παραθεριστική ανάπτυξη, ενώ θα μπορεί να λειτουργεί κι ως εφεδρικός για την Κόρινθο στην περίπτωση που πάθει βλάβη ο βιολογικός καθαρισμός του Λουτρακίου; - Δεν είναι πιο ορθή σκέψη αυτή;
-
Αλλά τι ήταν αυτό που έκανε τον Κώστα Λογοθέτη να δεχθεί τις επιθυμίες των κομματικών και να μην επιβαρυνθεί η περιοχή τους, ο δήμος τους με τη βρώμα ενός βιολογικού καθαρισμού;
-
Ο Κώστας Λογοθέτης αδυνατεί να αντιληφθεί, είναι τόσο δύσκολο πια ότι θέλουν πλέον να υποβαθμισθεί το Λουτράκι για να ωφεληθεί και να κερδίσει ανάπτυξη η ευρύτερη περιοχή;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Λογοθέτης, παρά το γεγονός ότι χθες το βράδυ ισχυρίσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι εκπνέει η προθεσμία, θα επιχειρήσει να επαναφέρει το θέμα!
Αυτό καταδεικνύει και η προσπάθεια που ξεκίνησε να μεταπείσει τα μέλη του συνδυασμού του.
Πλέον τώρα, μετά την έκταση που πήρε η συγκεκριμένη υπόθεση, θα πρόκειται για προδοσία σε βάρος των συμφερόντων του τόπου με όσα χρήματα κι αν συνεπάγονται για τον υπάρχοντα βιολογικό καθαρισμό, αν κάποιος επιχειρήσει να υπερψηφίσει την πρόταση του Κώστα Λογοθέτη, να μετατραπεί το Λουτράκι στην αποθήκη σκ… της Πελοποννήσου.
Αλήθεια, ποιοι θα αντέξουν να είναι οι σύγχρονοι Εφιάλτες;


Το έργο που βρήκε από τον Γιώργο Γκιώνη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πολύ στενό περιβάλλον του Γιώργου Γκιώνη, ο τέως δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας, μόλις ανέλαβε την προεδρία της ΔΕΥΑΛΠ προώθησε τις μελέτες για αναβάθμιση του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού και τώρα είναι πανέτοιμο με μία μόνο υπογραφή που υπολείπεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για κοινοτική χρηματοδότηση.
Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία διετία του Γιώργου Γκιώνη επιτεύχθηκε να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική μελέτη για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού.
Ολοκληρώνεται και η προκαταρκτική για την άρδευση. Υπολείπεται η υπογραφή ενός μόνο υπουργού από τους τέσσερις συναρμοδίους.
Τον Ιούλιο του 2010 εγκρίθηκε η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Έχει κατασκευασθεί και ολοκληρωθεί ο αποθηκευτικός χώρος, το κτίριο με τη δεξαμενή για τα ύδατα που προέρχονται από την τριτοβάθμια επεξεργασία.
Αυτή είναι η αλήθεια που καπηλεύθηκε σε βάρος του Γιώργου Γκιώνη χθες το βράδυ ο Κώστας Λογοθέτης.

Δύο ερωτήματα από το loutraki-press

Όπως ο Κώστας Λογοθέτης επιχειρούσε να μεταστρέψει τις απόψεις συμβούλων του, έτσι και ο γράφων επικοινωνούσε με πρώην θεσμικούς παράγοντες και ζητούσε τις απόψεις τους, για να γνωρίζουμε όλοι μας αν στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;
Είναι γνωστό στο γράφοντα ότι ο Κώστας Λογοθέτης μαζί με τους υπηκόους και τους αυλικούς του, επιχειρούν να απαξιώσουν το συγκεκριμένο ιστολόγιο.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο ερωτήματα, που εκ των πραγμάτων απαιτούν την τοποθέτησή του, για να γίνει κατανοητός στην κοινή γνώμη ποιος είναι ο ρόλος του καθενός.
1
Γιατί ο Κώστας Λογοθέτης δεν δείχνει την ίδια φειδώ και για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι και την κατασκευή σταθμού πριν τη διακλάδωση; Μήπως θίγονται κάποια συμφέροντα και ποια είναι αυτά; Επισημαίνεται ότι η υπόθεση είναι πολύ απλή για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του έργου από ευρωπαϊκά κονδύλια, αν ξεπερασθούν τα συμφέροντα που το εμποδίζουν και πραγματικά προωθηθεί το έργο.

2
Γιατί ο Κώστας Λογοθέτης δεν προχωρεί στην πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. σύμφωνα με την προεκλογική του δέσμευση που απέσπασε τους ψήφους και ο κόσμος τον εμπιστεύθηκε να αναρριχηθεί στο δημαρχιακό θώκο; Υπερψηφίσθηκε να φέρει στο φως όλο το αμαρτωλό παρελθόν; Ποιόν και τι επιχειρεί να καλύψει και γιατί; Γιατί δεν συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο με τόσες εκκρεμότητες που υπάρχουν και απαιτούν λύσεις;

(310311)
Return top