ΚΟΥΪΖ

Απαράβατη αρχή για τον άνδρα προκειμένου να τιμά τα μπατζάκια που φοράει είναι να τηρεί το λόγο του, πολύ δε περισσότερο να σέβεται την υπογραφή του!
Όταν αυτό δεν το κάνει;..
Προσεχώς, τα περισσότερα…

(150311)




Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ «ΠΑΡΕΑΚΙ»

Από γκάφα σε γκάφα το πάει το «παρεάκι» που έχει στήσει στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Μέχρι σήμερα όλοι αυτοί που συγκροτούν την υποτιθέμενη νομική του στήριξη και επανδρώνουν το γραφείο Τύπου του δήμου, αναδεικνύονται κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, δεδομένου ότι όχι μόνο δεν καλύπτουν με την ενδεδειγμένη επάρκεια τις απαιτήσεις, αλλά το κυριότερο εκθέτουν το δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Το «παρεάκι», αρχής γενομένης από την εμπάθειά του να μην αναγνωρίζει από την προεκλογική περίοδο το loutraki-press και στη συνέχεια με την ανάληψη των καθηκόντων του, έχει υποπέσει σε γκάφες που εκθέτουν το δήμο, αλλά ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης αδυνατεί να αντιληφθεί τις επιπτώσεις τους κι όσα θα επακολουθήσουν.
Πρώτη γκάφα ήταν η φωτογραφική προκήρυξη για την πρόσληψη νομικού συμβούλου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων. Οι άμεσοι κι έμπιστοι συνεργάτες του Κώστα Λογοθέτη επέτυχαν να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων και το κυριότερο να ξεσηκώσουν τους συναδέλφους τους της Κορίνθου, παρουσιάζοντας το δήμο να υποτιμά το σύνολο του νομικού κόσμου του νομού.
Δεύτερη γκάφα ο τρόπος σύνταξης της προκήρυξης για το Συμπαραστάτη του Δημότη με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά να παίρνει πάνω του την υπόθεση και να προτιμά να επιφορτισθεί ο ίδιος το πολιτικό κόστος για να μην σωρεύεται στον Κώστα Λογοθέτη. Στρατηγέ μάλλον εσείς θα πρέπει να τους κυνηγήσετε όλους αυτούς, δεδομένου ότι κι αν κινηθήκατε προς αυτή την έντιμη και παλικαρίσια κατεύθυνση, ωστόσο οι κατώτεροι των περιστάσεων φρόντισαν να σας εκθέσουν.
Τρίτη γκάφα ήταν το παρ’ ολίγο σκάνδαλο των € 23.000 με απευθείας ανάθεση συγκομιδής των ανακυκλούμενων απορριμμάτων. Την παρτίδα εδώ την έσωσαν οι εργαζόμενοι στο δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων που κι αν προειδοποιούσαν ότι δεν μπορεί να δοθεί απευθείας ανάθεση ποσού υψηλότερου των € 20.000 το «παρεάκι» γνωμοδότησε θετικά, εκθέτοντας τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Μουζάκη, ο οποίος καμία ευθύνη δεν έχει για το συγκεκριμένο συμβάν. Η υπόθεση πρωτοκολλήθηκε κι όταν κάποιος από το πολιτικό προσωπικό άκουσε επιτέλους τις διαμαρτυρίες των υπηρεσιακών παραγόντων, τότε η υπόθεση… μαζεύτηκε.
Αξίζει να επισημανθεί ότι τη συγκεκριμένη υπόθεση στο loutraki-press δεν τη μετέφερε ο Δημήτρης Κοντός, όπως τον «κάρφωσαν» στον Κώστα Λογοθέτη, αλλά υπάλληλος της Ιάσωνος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Καλόν λοιπόν είναι να μην σπιλώνονται πρόσωπα που δεν έχουν εμπλοκή, αλλά αντίθετα μάλιστα, φρόντισαν να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.
Τέταρτη γκάφα από το εκλεκτό «παρεάκι» του Κώστα Λογοθέτη έγινε την παραμονή της κορύφωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων και για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε προσεχή ανάρτηση.
Πέμπτη γκάφα για το «παρεάκι» του Κώστα Λογοθέτη η χρησιμοποίηση λογοτύπων κι επίσημων επιστολόχαρτων του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων για μια καθαρά εκδήλωση του συνδυασμού. Το συγκεκριμένο θέμα, απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναγκάζοντας τον Κώστα Λογοθέτη να ζητάει συγνώμη για λογαριασμό του «παρεάκι».
Πόσα συγνώμη έχει να ζητήσει ο Κώστας Λογοθέτης, ούτε που μπορεί να το φανταστεί μόλις θα σκάσει η μεγάλη βόμβα!
Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες του loutraki-press o δήμαρχος και πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. Κώστας Λογοθέτης επιθυμεί να αποπέμψει το νομικό σύμβουλο της εταιρείας Γιώργο Πέτρου, προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση του νομικό φίλα προσκείμενο στο «παρεάκι».
Αυτά που συμβαίνουν στη σημερινή δημοτική αρχή δεν έχουν προηγούμενο στον τόπο, γιατί αν μη τι άλλο οι προκάτοχοι του Κώστα Λογοθέτη τα πρόσωπα που επέλεγαν γύρω τους ή προφύλασσαν τον εαυτό τους ή ο δήμαρχος είχε το νου του να μην εκτεθούν όλοι μαζί παρέα!
Δυστυχώς, όχι μόνο εκτίθεσθε οι ίδιοι, αλλά εκθέτετε και τους υπολοίπους που είναι ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί και δεν προτάσσουν το θεαθήναι…
Το loutraki-press αναμένει τις διαψεύσεις των συγκεκριμένων γεγονότων, προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια κι όχι να κυριαρχούν τα ψέματα κατά την προσφιλή τακτική συγκεκριμένων προσώπων.

(150311)




ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Σε μια άνευρη και χωρίς βαριά θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου και Αγ. Θεοδώρων, μόνη νότα αισιοδοξίας και προοπτικής, ήταν η δέσμευση του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, να έλθει στο Λουτράκι την άλλη εβδομάδα ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αρμόδιος για τις μεταφορές, Σπύρος Βούγιας, προκειμένου να ανακοινώσει την κατασκευή του προαστιακού σιδηρόδρομου.
Η δέσμευση Κώστα Λογοθέτη ήταν αποτέλεσμα μιας άριστης και τεκμηριωμένης παρέμβασης με πολιτική επιχειρηματολογία, του επ’ εσχάτοις συχνά πυκνά φιλοξενουμένου από το loutraki-press με την αρθρογραφία του, επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, Δημήτρη Καραπατά.

(150311)




ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Η μη συγχώνευση του γυμνασίου Περαχώρας με το γυμνάσιο Λουτρακίου αποτελεί σημαντική κατάκτηση για την εκπαιδευτική πραγματικότητα του δήμου Λουτρακίου και Αγ. Θεοδώρων.
Αυτό τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, επισημαίνοντας ότι κυρίαρχα κριτήρια ήταν η χιλιομετρική απόσταση, η εξυπηρέτηση από το γυμνάσιο Περαχώρας μαθητών από τις γύρω περιοχές, ο μεγάλος αριθμός των τελειόφοιτων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, η ήδη επιφορτισμένη λειτουργία του γυμνασίου Λουτρακίου, η δυσκολία στη μεταφορά των μαθητών, η αρτιότητα του γυμνασίου Περαχώρας, αλλά και η σημαντική ιστορία της Περαχώρας, αποτέλεσαν τα συντριπτικά επιχειρήματα στη διαδικασία διεκδίκησης του παραπάνω αποτελέσματος.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: «Το ζήτημα της συγχώνευσης των γυμνασίων υπήρξε κρίσιμο διακύβευμα για την εύρυθμη λειτουργία των δύο γυμνασίων, καθώς και για την απρόσκοπτη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία».

(150311)




ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

Βασισμένη σε τέσσερις ενότητες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στους Αγ. Θεοδώρους λαϊκή συνέλευση μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής και της παράταξης Με τους Πολίτες Μπροστά.
Πρόκειται για πρωτόγνωρη στα τοπικά πολιτικά πράγματα πρωτοβουλία, δεδομένου ότι προκαλεί ζύμωση και προβληματισμό, γίνεται ανταλλαγή απόψεων και υπεισέρχεται σε θέματα που αφορούν το μέλλον και την προοπτική του τόπου.
Στην παρέμβασή του ο Κώστας Λογοθέτης επεσήμανε τις τρεις ανάγκες που απαντά η πρωτοβουλία:
Η πρώτη. Το απαράβατο δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται εφ’ όλης της ύλης.
Η δεύτερη. Το απαράβατο δημοκρατικό δικαίωμα του ενημερωμένου πολίτη να συμμετέχει και να συναποφασίζει για τα μεγάλα θέματα του τόπου μας.
Η τρίτη. Το απαράβατο δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη να ελέγχει.
«Αυτά τα τρία απαράβατα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών είναι για μας απαράβατες υποχρεώσεις», δεσμεύθηκε ο Κώστας Λογοθέτης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Λουτρακίου και Αγ. Θεοδώρων στα θέματα περιβάλλοντος παραπέμποντας κατ’ αρχήν στη διακίνηση πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας. Δεσμεύθηκε ότι «υπάρχει αυστηρή κόκκινη γραμμή, είτε αυτό σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση, την οποία αρνούμαστε δυναμικά, είτε αυτό σημαίνει ασύδοτη επιβάρυνση».
Οι τέσσερις ενότητες που απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν:
- Οικονομική κατάσταση του Δήμου Αγίων Θεοδώρων έως 31/12/2010, με εισηγητή τον Δημήτρη Δέδε.
- Τεχνικό Πρόγραμμα Δημοτικής Κοινότητας, με εισηγητή τον Σπύρο Νικολάου.
- Εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στην περιοχή Πραθίου, με εισηγητή τον Δημήτρη Δέδε.
- Εγκατάσταση, αποθήκευση και διακίνηση πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας από την εταιρεία Soussaki Logistics Α.Ε , με εισηγητές τον Δημήτρη Δέδε και τη Μαρία Στάμου.
Προεδρεύων της συνέλευσης ήταν ο Σωτήρη Στάμου, ενώ στο πάνελ της συνέλευσης παρίσταντο πέραν του Κώστα Λογοθέτη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σπύρος Νικολάου, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Χρήστος Ψυχογιός και η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Στάμου.
Στη συνέλευση παρενέβησαν ακόμη από τον πρώην δήμο Αγ. Θεοδώρων, ο τέως δήμαρχος Γιώργος Σοφίας, ο τέως αντιδήμαρχος Σωτήρης Νικολάου, ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Πέτρου, εκπρόσωπος του Κοινωνικού Φόρουμ Κορινθίας, ενώ δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούν πολίτες στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους Αγίους Θεοδώρους.
(150311)
Return top