ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΚΙΩΝΗΣ ΤΙΜΗΣΑΝ… ΤΟ LOUTRAKI-PRESS ΚΑΙ…
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ


Την περασμένη Παρασκευή ο γράφων είχε την τιμητική του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεδομένου ότι βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο του πρώην δημάρχου Παύλου Παύλου, όσο και του τέως Γιώργου Γκιώνη.
Πριν δημοσιοποιηθούν οι αναφορές και τον δύο, αυτό που αναδείχθηκε ήταν το μάθημα πολιτικού πολιτισμού του Γιώργου Γκιώνη που στην κυριολεξία έβαλε τα γυαλιά στον Παύλο Παύλου. Ο Γιώργος Γκιώνης εμμέσως πλην σαφώς έδωσε στον Παύλο Παύλου να καταλάβει ότι η πολιτική δεν γίνεται στα δικαστήρια, ξεκαθαρίζοντάς του ότι «εγώ δεν πολιτεύομαι με μηνύσεις»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Παύλου σε μια αποστροφή του εξέφρασε την απορία του πώς ο Γιώργος Γκιώνης δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ άφησε υπονοούμενο για νέα δικαστική αντιπαράθεση με το γράφοντα. (Κύριε Παύλου έχει αλλάξει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας μου και είναι στη διάθεσή σας εάν επιθυμείτε για την κοινοποίηση δικογράφων).
Καθαρά για λόγους δεοντολογίας θα προηγηθούν οι παρεμβάσεις των δύο προσώπων και στο τέλος της κάθε μίας θα γίνει ο σχολιασμός του loutraki-press.

Η κριτική Παύλου Παύλου
«Το 2006 δεν ήταν η καλύτερη και πιο πολιτισμένη προεκλογική περίοδος. Ήταν εκείνη η εποχή που εκτός των παραγόντων που λυσσάξανε να χάσουμε τις εκλογές υπήρχε και η λάσπη στον αέρα, υπήρχαν οι καταγγελίες ιδιαίτερα του κ. Γκιώνη όσον αφορά το κόστος της Παλμύρας, η αμαρτωλή τότε ΑΤΕΚΛ, οι μαύρες τρύπες που υπήρχαν τάχα, και βέβαια η λέξις «έκπτωτος» η οποία κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα μετά το Σεπτέμβριο μήνα και μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές. Θεωρήθηκε από τον κ. Ηλιακόπουλο, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι έξω να μ’ ακούει μακάρι να μ’ ακούει για να μάθει, ότι εγώ υπήρξα «έκπτωτος» επειδή σύρθηκα από μία αναγκαστική για μένα οφειλή προς το δήμο λόγω πράξεων αναλογισμού. ΚΑι γνωρίζετε όλοι ότι δεν αποτελεί οφειλή, αποτελεί διευκόλυνση του δήμου μέσα από την οποία τα ποσά τα οποία καλείται κανείς να πληρώσει εφ’ όσον γίνει μία κατανομή των ποσών, μία διευθέτηση όπως ο νόμος ορίζει, τότε υποχρεώνεται ο κάθε ένας να πηγαίνει και να καταβάλει αυτά τα χρήματα.
Αυτό λοιπόν θεωρήθηκε ως εγκληματική ενέργεια εκ μέρους μου, γιατί δεν είχα πληρώσει εφ’ άπαξ € 80.000 που ήταν να πληρώσω και πλήρωνα € 60.000 συγνώμη, και πλήρωνα τμηματικά όπως ο νόμος όριζε.
Ο κ. Ηλιακόπουλος μέσα από την εφημερίδα Το Βήμα με πηχαίους τίτλους έγραφε «έκπτωτος», με αποκαλούσε συνεχώς «έκπτωτο». Και βέβαια, αργότερα ο ίδιος ο κ. Ηλιακόπουλος ομολόγησε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες τις έπαιρνε από τον κ. Γκιώνη.
Αν ο κ Γκιώνης το ανέχεται αυτό και δεν έχει κινηθεί εναντίον του είναι δικό του θέμα. Εγώ το χρησιμοποιώ γιατί το είπε ο κ. Ηλιακόπουλος.»
Στο σημείο αυτό ο Παύλος Παύλου αναφέρεται σ’ άλλα δημοτικά θέματα κι επανέρχεται:

Έκρυβε τα έγγραφα
«Σήμερα λοιπόν εγώ θέλω να τον ρωτήσω. Αυτό το έγγραφο, το τρίτο, το έχετε υπόψη σας κ. Γκιώνη;
1/12/ 2010. Είναι η απόφαση του περιφερειάρχη, η οποία διαπιστώνει τη μη ύπαρξη ασυμβίβαστου εξαιτίας οφειλής του πρώην δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας.
1η Δεκεμβρίου του 2010. Θέλετε να το πήρατε στις 5, στις 7, στις 10.
Δεν είχατε τουλάχιστον αυτήν την ευαισθησία, έστω και για τρίτη φορά, αφού σας είχαν καταγγείλει για τις προηγούμενες να πείτε ότι ναι δεν είναι «έκπτωτος» ο Παύλος Παύλου. Δεν υπήρξε ποτέ. Δεν έχετε το σθένος να βγείτε και να το πείτε; Και αναγκάζεσθε κάθε φορά να το λέω εγώ;»
«Το λέω ναι και υπερηφανεύομαι κ. πρόεδρε σ’ αυτό.»

«Έχει ανηγορευθεί σε εισαγγελέα του δήμου»
«Αυτός ο κύριος, και τελειώνω κύριε πρόεδρε, καταλαβαίνω ότι το παρατράβηξα.
Ο κ. Ηλιακόπουλος, ο οποίος συνεχίζει αυτή την τακτική, με πολέμησε όσο δεν μπορούσε να φανταστεί και βέβαια δεν θα του πω, θα του περιποιήσω την τιμή ότι εξ’ αιτίας αυτού χάσαμε τις εκλογές. Υπήρχαν άλλοι χειρότεροι παράγοντες και μεγαλύτεροι αν θέλετε, από αυτούς.
Σήμερα, σήμερα, σε λίγο καιρό μετά από μένα τα έβαλε με τον κ. Γκιώνη.
Τέσσερα χρόνια τον πολέμαγε. Δεν του έκανε ο κ. Γκιώνης όπως δεν του έκανα κι εγώ.
Σήμερα πολεμάει τον Κώστα τον Λογοθέτη.
Ούτε ο Κώστας ο Λογοθέτης του κάνει.
Έχει ανηγορευθεί σε εισαγγελέα του δήμου. Δεν ξέρω τι είναι αυτός ο οποίος κατευθύνει την πολιτική, κατευθύνει την πορεία της κάθε δημοτικής πλειοψηφίας, της κάθε δημοτικής αρχής.
Από πού κι ως που και θα πρέπει κάποια στιγμή να τα καταλάβουμε αυτά.»


Καίει… η μηνυτήρια αναφορά Μπαλοδήμου;
«Γιατί τώρα αρχίζει, αρχίζει κύριε πρόεδρε και μιλάει για κάποιες μηνυτήριες αναφορές συγκεκριμένου δικηγόρου του δήμου για θέματα της ΔΑΕΤ κ.λπ. Και δικαίωμά του. Αφήνει υπαινιγμούς. Αυτά θα τα βρω εγώ προσωπικά μαζί του. Δεν θα ανακατέψουμε το δημοτικό συμβούλιο.
Εφ’ όσον όμως έρθει τέτοιο θέμα να συζητηθεί αυτή γιατί είναι ο κ. Γκιώνης εδώ, αφήνει αιχμές και για τον κύριο Γκιώνη η μηνυτήριος αναφορά του κ. Μπαλοδήμου.
Νομίζω ότι δεν μπορεί να συζητηθεί και θα ήθελα κύριε αναπληρωτά του δημάρχου να το μεταφέρετε και στον πρόεδρο της εταιρείας, της ΔΑΕΤ. Νομίζω ότι αυτό το θέμα συγκεκριμένα θα πρέπει να ’ρθει εδώ, μπροστά στο δημοτικό συμβούλιο, μπροστά στο λαό του δήμου μας, μπροστά στις κάμερες, στους δημοσιογράφους, για να λάμψει όλη η αλήθεια. Εδώ, με τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά κι όχι στην κλειστή αίθουσα που εκεί θα πρέπει να έχουμε, δεν έχουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να αναγραφούν στα πρακτικά ότι ακριβώς συμβαίνει. Θα παρακαλέσω λοιπόν, να μεταφέρετε αυτό το αίτημα στον κύριο δήμαρχο, όπως επίσης, επειδή φαίνεται κατά τον κ. Ηλιακόπουλο ότι κατηγορούμαι, να πάρω σε αντίγραφο και την εισήγηση του δικηγόρου του κ. Πέτρου την οποία έχετε ζητήσει για τη συγκεκριμένη μήνυση του κ. Μπαλοδήμου.»


Αύριο τα δύο δημοσιεύματα για το «έκπτωτος»
Κύριε Παύλου, όσον αφορά το θέμα του «έκπτωτος» με αναγκάζετε να επαναδημοσιεύσω αύριο αυτολεξί το εν λόγω άρθρο, δεδομένου ότι ούτε λίγο ούτε πολύ με παρουσιάζεται ως κοινό συκοφάντη και σε καμία των περιπτώσεων δεν έχω πρόθεση να σας συκοφαντήσω, αλλά ο κόσμος πρέπει να θυμηθεί τι αναγραφόταν σε εκείνο το προεκλογικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα άρθρα του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Απορίας άξιο είναι πώς δεν μίλησε ο εκδότης Σπύρος Γιαλοψός που έχει πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ του γράφοντος θα εκδικασθεί τον προσεχή Δεκέμβριο. Αλλά δυστυχώς, τι πολιτική κουβέντα να αρθρώσει ο Σπύρο;. Το μυαλό του είναι ως γνωστόν μόνο σ’ ένα πράγμα κι αδυνατεί να αντιληφθεί πώς πρέπει να τοποθετηθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβαλλόταν να κάνει καταλυτική παρέμβαση.
Όσον αφορά τους πηχαίους τίτλους κύριε Παύλου, εντελώς πληροφοριακά, δεν χρεώνονται στο αρθρογράφο, αλλά στο εκάστοτε έντυπο, χωρίς αυτό να σημαίνει μεταβολή με ελαφρά πηδηματάκια.
Δεν έχει αναγραφεί ότι όλα τα στοιχεία τα έχει δώσει ο Γιώργος Γκιώνης, αλλά άνθρωποι του στενού και του ευρύτερου περιβάλλοντός του, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας.
Κύριε Παύλου θα μπορούσατε να τοποθετηθείτε αν απαγορεύονται η κριτική και οι αντίθετες απόψεις στα πεπραγμένα σας; Εσείς θέτετε εαυτόν υπεράνω κριτικής; Δεχθήκατε ομολογουμένως σκληρή κριτική, ποτέ όμως κάτω από τη μέση και πάντοτε με πολιτική επιχειρηματολογία. Την πολιτική κριτική λοιπόν τη μεταφέρατε στις δικαστικές αίθουσες!
Η ταπεινότητά μου ως δημοσιογράφος, αλλά πρωτίστως ως ανθρώπου λόγω αρχών και ηθικής, δεν μου επιτρέπει να καυχώμαι ότι ανεβοκατεβάζω δημάρχους και δημοτικές αρχές. Απεναντίας εσείς στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν είχατε αγαστή συνεργασία κι όχι μόνο, με εκδότες οι οποίοι διαλαλούν και καυχώνται ότι γκρεμίζουν δημάρχους και αναδεικνύουν νέες δημοτικές αρχές.
Επομένως, μακριά από εμένα.
Μάλλον στον καθρέφτη θα πρέπει να κοιτάζατε;
Μπορείτε να μας πείτε ποιοι ήταν αυτοί οι παράγοντες και για ποιο λόγο σας πολέμησαν τόσο σκληρά; Δεν νομίζετε ότι έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθεί τις πραγματικές αιτίες και η τοπική κοινωνία;
Όσον αφορά την πολεμική που αναφέρεσθε για τους διαδόχους σας δημάρχους, σας απάντησα και σας διευκρίνισα μόλις την περασμένη Δευτέρα με τίτλο «Ηκριτική του loutraki-press δεν είναι ίδια για το νυν, τον τέως και τον πρώην δήμαρχο».
Σε καμία περίπτωση δεν έχω αναγορευθεί σε τοπικό εισαγγελέα. Μήπως το σήκωμα του χαλιού και η δημοσιοποίηση γεγονότων είναι αυτή που σας έχει ενοχλήσει, δεδομένου ότι η τοπική κοινωνία έμαθε να αναζητά την πληροφόρηση, που τα προηγούμενα χρόνια, ενδεχομένως να ήταν ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη;
Ομολογώ, ότι στα πέντε παρά κάτι χρόνια της αρθρογραφίας σε τοπικά θέματα του Λουτρακίου, σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι διαθέτω τη δυνατότητα κι έχω επιτύχει: «Κατευθύνει την πολιτική, κατευθύνει την πορεία της κάθε δημοτικής πλειοψηφίας, της κάθε δημοτικής αρχής», όπως τοποθετηθήκατε.
Αν είναι έτσι όπως το λέτε, μάλλον κάτι άλλο δεν θα πρέπει να συμβαίνει;

Περπατάει... η μηνυτήρια αναφορά
Όσον αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του έγκριτου νομικού Κορίνθου, δημότη Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Περικλή Μπαλοδήμου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενδεχομένως όπως θα έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, αυτή βρίσκεται στην προανακριτική διαδικασία και αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα.
Η καταγραφή αυτών δεν είναι αιχμές και υπαινιγμοί. Εκτός αν απαγορεύεται η δημοσιοποίησή της δεδομένου ότι μπορεί ενδεχομένως να αγγίζει και εσάς. Η παρέμβασή σας, ήταν ως ο γράφων να είναι ο φυσικός δικαστή σας. Σε καμία των περιπτώσεων. Υπάρχει η Δικαιοσύνη με την οποία «ερωτοτροπείται». Προσωπικά τη σέβομαι και την εμπιστεύομαι. Δεδομένου ότι πέραν από τον πρώτο και δεύτερο βαθμό, υπάρχουν τα ανώτατα δικαστήρια, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που έχει εκδώσει ομολογουμένως σπουδαίες αποφάσεις και αποτελούν πλέον νομολογία.

Η κριτική του Γιώργου Γκιώνη
«Φαίνεται ότι ο προηγούμενος δήμαρχος ο Παύλος ο Παύλου τον οποίο να πω την αλήθεια πάντοτε τον σεβάσθηκα, ποτέ δεν τον πήγα ούτε σε δικαστήριο εγώ προσωπικά, αν κάποιοι τον πήγαν από το συνδυασμό μου μπορεί. Ούτε κατ’ εντολή εμένα ήτανε. Ποτέ δεν τον πήγα δικαστικά, ποτέ δεν έστειλα χαρτί στην περιφέρεια για τίποτα, κι έρχεται τώρα να δικαιολογήσει αυτά που έγραφε ο Ηλιακόπουλος όχι κατόπι εντολή δικιά μου και ο Σπύρος ο Γιαλοψός που τους πήγε στο δικαστήριο, γιατί είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχω πάει ούτε κανέναν ΜΜΕ εγώ στα δικαστήρια. Ποτέ μου. Κανέναν.
Μια μηνυτήριο αναφορά, αν θυμάμαι καλά, ή μηνυτήριο υπέγραψα με 500 άλλους δημότες για τον παραλιακό πεζόδρομο επειδή πήγε να κλείσει μία παραλία. Τίποτε άλλο. Για κανένα άλλο λόγο εγώ προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ ούτε τον κ. Γιωτάκη, αλλά και ποτέ τον κ. Παύλου που είχαμε μια κόντρα πολιτική τέλος πάντων, σε κανένα δικαστήριο και ποτέ. Και ποτέ για τίποτα. Ποτέ για τίποτα. Και υπέγραψα σαν αντιπολίτευση τότε που μιλάει για το συνεδριακό μαζί με τον κύριο, που είναι μαζί του τώρα τον Παναγιώτη τον Σπανό, που είναι πρόεδρος της κοινότητας, σαν αντιπολίτευση τότε κάναμε μια μηνυτήρια αναφορά για πιο θέμα; Διότι καθυστερήσανε το Συνεδριακό. Το Συνεδριακό ξεκίνησε να φτιάχνεται την ημέρα που έπρεπε βάσει του συμβατικού ελέγχου που κάναμε εμείς με το καζίνο, την ημέρα που έπρεπε να είχε παραδοθεί στο δήμο, άρχισε να φτιαχνόταν το Συνεδριακό.
Αυτή ήταν όλη η διαδικασία που έκανα εγώ στον κ. Παύλου.
Σε πολιτικό επίπεδο αυτές είναι οι κατηγορίες που έκανα εγώ. Ποτέ μου δεν έκανα μήνυση εγώ για οτιδήποτε στον Παύλο τον Παύλου.»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Γκιώνης αναφέρεται σε διάφορα δημοτικά θέματα και στη συνέχεια επιστρέφει και πάλι στο… τιμώμενο πρόσωπο.

Του φταίει η τοπική κοινωνία κι όχι ο ίδιος
«Για το θέμα του Ηλιακόπουλου που λέει ο κ. Παύλου τι να πώ;
Δυστυχώς η τοπική κοινωνία, αυτοί είμαστε. Για να πούμε γενικότερα και για τα ΜΜΕ.
Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μένει εδώ πέρα και δεν θέλω να το δω επειδή με βρίζει τώρα τέσσερα χρόνια, δεν το συζητάω αυτό το πράγμα.
Η τοπική κοινωνία έχει αναδείξει κάποιους τέτοιους ανθρώπους οι οποίοι δεν μεγαλώσανε, δεν γνωρίζανε τίποτε και ξαφνικά ήρθανε κατηγορήσανε τον Παύλο τον Παύλου, τώρα εμένα, τώρα ήδη το Λογοθέτη εδώ κι ένα μήνα ενάμισο απ’ ότι ψιλοδιαβάζω που προλαβαίνω τώρα να διαβάζω γιατί δεν έχω και το δήμο και την επόμενη δημοτική αρχή. Η τοπική κοινωνία έχει βγάλει αυτούς τους ανθρώπους. Τον κύριο το συγκεκριμένο που λέει ο κ. Παύλου και τον καθένα. Δεν τον έχει βγάλει κανένας άλλος.
Εμείς τους αναδείξαμε αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς έτσι είναι και πιστεύουμε το τι γράφουνε κάθε φορά. Τώρα γράφουνε για το κ. κακαβά, αύριο, το δήμαρχο μεθαύριο Τον κ. Στάμου…….. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Η τοπική κοινωνία τους βγάζει. Κι όταν λέω η τοπική, η κάθε τοπική κοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια τώρα. Είτε το θέλουμε είτε όχι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.»


Καταγγέλλεται ότι δεν βολεύει
Κύριε Γκιώνη, όταν συναντηθήκαμε πολιτικά στο Splash για πρώτη φορά, γιατί δεν με αποτρέψατε να ασχοληθώ με τα τοπικά πράγματα;
Μήπως εκείνη τη δεδομένη στιγμή σας συνέφερε και σας βόλευε;
Αυτούς που είχατε επιλέξει ως συμβούλους σας και σας καθοδηγούσαν ποια ήταν η σχέση που είχαν με τον τόπο;
Μήπως στην τοπική κοινωνία που αναφέρεσθε, είσθε μέλος της κι εσείς τα πολιτικά πρόσωπα είσαστε αυτά που αναδείξατε… επαγγελματικά όπως νομίζετε όλους εμάς και πετύχαμε να σταδιοδρομούμε;
Κύριε Γκιώνη αναρωτηθείτε τι είχατε υποσχεθεί προεκλογικά και τι τελικά πράξατε;
Μήπως τελικά δεν σας φταίνε αυτοί που σας άσκησαν κριτική, αλλά οι κακές παρέες σας;

(040311)
Return top