ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΑΕΤ Α.Ε. ΚΑΙ
ΠΡΩΗΝ ΑΤΕΚΛ Α.Ε. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου Γιώργου Πέτρου της Τουριστικής Λουτρακίου Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Λουτράκι Α.Ε.» με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του έγκριτου νομικού Περικλή Μπαλοδήμου, είναι καταιγιστική προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που όχι μόνον το ωθεί πλέον, αλλά το ύφος της επιβάλλει να αναλάβει όλες εκείνες τις σύννομες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε η υπόθεση να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.
Το loutraki-press μεγάλο διάστημα πριν επισημαίνει ότι στην πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. έχει ανοίξει πλέον ο Ασκός του Αιόλου και οι εξελίξεις θα είναι πρωτόγνωρες για τα τοπικά πολιτικά πράγματα στο Λουτράκι.
Νομικοί κύκλοι που περιήλθε σε γνώση τους και η γνωμοδότηση του Γιώργου Πέτρου επεσήμαιναν με έμφαση ότι αν το διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου δεν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι απορρέει έννομο συμφέρον, τότε ο καθένας θα μπορεί να ομιλεί όχι πρόθεση αλλά καθαρότατη συγκάλυψη των όσων έχουν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτή τη στιγμή ενδιαφέρον έχει η δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης για να αντιληφθεί ο καθένας και να βγάλει τα συμπεράσματά του τι πραγματικά συνέβαινε στην εταιρεία.

Η γνωμοδότηση του Γιώργου Πέτρου
Την 28η.12.2010 ευρισκόμενος στο λογιστήριο της εταιρείας αντελήφθην την υποβολή από τον συνάδελφό μου κύριο Περικλή Γ. Μπαλοδήμο ενός εγγράφου το οποίο έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 763/28.12.2010 του οποίου και έλαβα φωτοτυπημένο αντίγραφο προκειμένου να ενημερωθώ, εφόσον ο καταθέσας τούτο συνάδελφος με ενημέρωσε ότι επρόκειτο για νομικό θέμα.
Και όντως όταν εδιάβασα το άνω έγγραφο είδα ότι επρόκειτο για μία Αναφορά από 3.2.2010 προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για θέματα που αφορούσαν τις λογιστικές εγγραφές της Κοινοπραξίας της οποίας είμαστε μέλος.
Κατόπιν της κατ΄ αυτόν τον τρόπο περιελεύσεως σε γνώση μου του άνω εγγράφου - Αναφοράς ενημέρωσα, ως έδει την Διοίκηση, πλήν όμως το τελευταίο Συμβούλιο του Δ.Σ. είχε ήδη γίνει στις 22.12.2010 και κατόπιν εγένοντο στις αρχές του 2011 δύο συμβούλια, που αφορούσαν το μεν πρώτο παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και το δεύτερο την αντικατάσταση των έξι (6) παραιτηθέντων μελών, ότε και κατά την συνεδρίαση της 19ης.1.2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Λογοθέτη μετά και την παραίτηση από την θέση του προέδρου του κ. Γεωργίου Γκιώνη.
Ούτως κατά την άνω συνεδρίαση ως Νομικός Σύμβουλος της Εταιρείας προέβην σε μία πρώτη ενημέρωση για τα θέματα της εταιρείας που είναι σε εκκρεμότητα και μεταξύ αυτών έθεσα και το θέμα της Αναφοράς του κ. Περικλή Μπαλοδήμου προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σήμερον με την παρούσα μου επιθυμώ να ενημερώσω λεπτομερέστερα, εκτενέστερα και ειδικότερα για τα περιλαμβανόμενα θέματα της άνω Αναφοράς και της συνάφειάς τους και σχέσεώς τους με τα συμφέροντα της Εταιρείας.
1. Το άνω έγγραφο έχει τον χαρακτήρα Αναφοράς προς τις αρμόδιες Αρχές (Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών) οιουδήποτε ιδιώτη, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 40 Κ. Ποιν .Δ. οφείλει να αναγγείλει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπάγγελτα. Η αναγγελία αυτή γίνεται είτε εγγράφως είτε προφορικώς ότε και συντάσσεται σχετική έκθεση. Ομοίως κατά το άρθρο 42 Κ. Ποιν. Δ. εκτός απ΄ αυτόν που αδικήθηκε και οιοσδήποτε άλλος δικαιούται να καταγγείλει στην Αρχή αξιόποινες πράξεις, που διώκονται αυτεπαγγέλτως, τις οποίες πληροφορήθηκε με οιονδήποτε τρόπο.
2. Την άνω Αναφορά ο κ. Συνάδελφος την απηύθυνε στον Εισαγγελέα του Αρείου πάγου μέσω του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου προκειμένου να ενημερωθή ούτος (Εισαγγελεύς Αρείου Πάγου) αλλά και λόγω της σοβαρότητός της.
Η άνω Αναφορά εστρέφετο κατά Παντός Υπευθύνου και εκοινοποιείτο
α. Στο Υπουργείο Οικονομικών και
β. Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.
3. Εν συνεχεία γίνεται μνεία, ότι ο Αναφέρων ως δημότης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και ως Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κορίνθου κατέστη δέκτης πολλών πληροφοριών μεταξύ των οποίων και ανωνύμων, αλλά και διαφόρων φακέλλων ταχυδρομικώς με φωτοτυπίες εγγράφων, που αφορούσαν την Κοινοπραξία του ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου.Τις πληροφορίες δε αυτές μαζί με φωτοτυπίες εγγράφων και ορισμένα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και συμπεράσματα τις ταξινόμησε στην αναφορά του προκειμένου να ελεγχθούν τα Αναφερόμενα - Καταγγελόμενα από την Διοίκηση και την Ελληνική Δικαιοσύνη.
4. Εν συνεχεία γίνεται μία έκθεση του ιστορικού της χορήγησης της αδείας του Καζίνο και της δημιουργίας της Κοινοπραξίας και παρατίθενται σχετικά στοιχεία και εγγραφές στα λογιστικά βιβλία,τα οποία και παραθέτω όπως έχουν αναφερθή, ήτοι:
Ότι α. Με την με αριθμό 290/14-2-1995 απόφαση του κ. Υπουργού Τουρισμού (Φ.Ε.Κ. Β- 101/15-2-1995) χορηγήθηκε άδεια για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση ΚΑΖΙΝΟ στα όρια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας στην Κοινοπραξία ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.– ΑΤΕΚΛ Α.Ε. σύμφωνα με τον Ν. 2160/1993 και τον Ν. 2206/1994. Η Κοινοπραξία αυτή σύμφωνα με την απόφαση υποχρεούτο μεταξύ άλλων να κατασκευάσει σε οικόπεδα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και του Ε.Ο.Τ. κτιριακό συγκρότημα (αίθουσες) που θα λειτουργούσε το ΚΑΖΙΝΟ Ξενοδοχείο 220 δωματίων περίπου και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.
β. Με την με αριθμ. πρωτ. 602/3-4-1995 σύμβαση για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση του ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου, που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργού Τουρισμού και των νομίμων εκπροσώπων των δύο εταιρειών που συνέστησαν την Κοινοπραξία αυτή, ορίσθηκε στο άρθρο 2 της σύμβασης αυτής (σελ. 4) μεταξύ άλλων η κατασκευή από την Κοινοπραξία να κατασκευάσει με δικά της χρήματα το ξενοδοχείο 220 δωματίων (5 Αστέρων) και χώρους στάθμευσης 27.676 τ.μ.
γ. Στην κοινοπραξία αυτή συμμετέχει η Δημοτική εταιρεία Α.Τ.Ε.Κ.Λ. Α.Ε. που ήδη μετονομάστηκε σε Δ.Α.Ε.Τ. Α.Ε. με ποσοστό αρχικά 12% το οποίο και σύμφωνα με το κοινοπρακτικό έχει αυξηθεί σε 14% και σήμερα σε 16% και η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. με ποσοστό 88% που κατόπιν μειώθηκε στο ποσοστό 86% και σήμερα στο ποσοστό 84%
δ. Με το από 28-4-1995 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Κοινοπραξίας που δημοσιεύθηκε στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Κορίνθου με αριθμό 219/1995 συνεστήθη η Κοινοπραξία μεταξύ των ως άνω εταιρειών για την εκμετάλλευση του ΚΑΖΙΝΟ του Λουτρακίου (σχετική Γ.κ.δ. Ν.Σ.Κ. 226/1997)και ανέλαβε η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. με δικά της χρήματα να κατασκευάσει μεταξύ άλλων τις αίθουσες του ΚΑΖΙΝΟ, Ξενοδοχειακό Συγκρότημα 5 Αστέρων δυναμικότητος 220 δωματίων με αρκετές εγκαταστάσεις αναψυχής και εστίασης (3 εστιατόρια, μπαρ, πισίνες, γυμναστήριο, σάουνα κ.λ.π.) καθώς και χώρους στάθμευσης επιφανείας 27.676 τ.μ.

ε.- Σύμφωνα με το άρθρο 4 του κεφαλαίου Γ’ με θέμα επενδυτικό πρόγραμμα του ως άνω συμφωνητικού Κοινοπραξίας: «……4. Η όλη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος γίνεται στο σύνολό της αποκλειστικά από την CLUB HOTEL LOUTRAKI Α.Ε., η οποία υποχρεούται προς τούτο και καμία υποχρέωση για καταβολή οιουδήποτε ποσού για το έργο αυτό έχει η Α.Τ.Ε.Κ.Λ. Α.Ε. Μετά το πέρας δε του συμβατικού χρόνου (35) έτη τα ακίνητα (κτίρια) θα περιέρχονται στην πρώτη των συμβαλλομένων, χωρίς η Δευτέρα των συμβαλλομένων να δικαιούται οιαδήποτε αποζημίωση.
Ως εκ τούτου η Δευτέρα των συμβαλλομένων θα συμβάλλεται με τους τρίτους για την κατασκευή και ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος ατομικά ως ΑΕ και ουδεμία υποχρέωσιν ενοχικήν κ.λ.π. θα αναλαμβάνει η Κοινοπραξία, έτσι ώστε σε οποιαδήποτε περίπτωση οφειλής εκ της αιτίας αυτής θα ενέχεται αποκλειστικά και μόνον η Δευτέρα των συμβαλλομένων.
Οι αποσβέσεις του άνω επενδυτικού προγράμματος, που θα χρηματοδοτήσει αποκλειστικά η β’ των συμβαλλομένων θα γίνονται στο σύνολό τους λογιστικά στα βιβλία της β’ των συμβαλλομένων.
Σε περίπτωση που η β’ των συμβαλλομένων θελήσει να προβεί σε άλλες επενδύσεις, ομού με την Α.Τ.Ε.Κ.Λ. Α.Ε. τότε η α’ των συμβαλλομένων (εφόσον συμφωνήσει) θα βαρύνεται ανάλογα με την συμμετοχή της. Οίκοθεν νοείται ότι η β’ των συμβαλλομένων είναι ελεύθερη να προβαίνει σε οιανδήποτε επένδυση από μόνη της στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας...»
Στ. Με άδειες οικοδομής που έλαβε το έτος 1996 από την Πολεοδομία Λουτρακίου η Κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου άρχισε να ανεγείρει διώροφο υπόγειο παρκινγκ και πάνω από αυτό πενταόροφο ξενοδοχείο 5 Αστέρων κλπ. σύμφωνα με το άνω συμφωνητικό.
Για την ανέγερση του ξενοδοχειακού αυτού συγκροτήματος, συμβατική υποχρέωση βάσει του ως άνω κοινοπρακτικού για την χρηματοδότηση του είχε αποκλειστικά η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. Κατά παράβαση όμως της ως άνω ρητής συμφωνίας του κεφαλαίου Γ’ παράγραφος 4 του κοινοπρακτικού και χωρίς κάν να προηγηθεί ενημέρωση του ενδεκαμελούς (11) διαχειριστικού Συμβουλίου της, με ευθύνη των διαχειριστών της Κοινοπραξίας και του Δ.Σ. της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ, καθώς και εκείνων που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή , το όλο περίπου έργο (το 85% τουλάχιστον) χρηματοδοτήθηκε αντισυμβατικά, αποκλειστικά από τα ταμεία της κοινοπραξίας μέχρι την πλήρη περάτωσή του η οποία ολοκληρώθηκε μαζί με τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του το έτος 2007 και στις αρχές του έτους 2008.
Ζ. Ειδικότερα η Κοινοπραξία εκπροσωπουμένη από την έχουσα την πλειοψηφία της, ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. και τον ορισθέντα από αυτήν διαχειριστή αποφάσισε και συνεβλήθη με διάφορες εταιρείες για την κατασκευή του ως άνω ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που εκείνη απευθείας επέλεξε.Μέχρις ότου τεθούν σε λειτουργία όλες οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις εκταμιεύθηκαν τα εξής ποσά από τα ταμεία της Κοινοπραξίας, τα οποία θα έπρεπε να καταβληθούν αποκλειστικά από τα ταμεία της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.
Η. Παρατίθενται δε σε πίνακα τα ποσά κατ΄έτος τα οποία κατεβλήθησαν,ήτοι:
ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 1
ΕΤΟΣ ΑΞΙΑ ΠΑΓΙΩΝ (προ αποσβέσεων σύμφωνα με τους Ισολογισμούς της Κοινοπραξίας).(Λ/σμός:«Συν. Ακινητοποιήσεων».
1995-96 10.448.261,53 ευρώ
1997 14.946.043,18 ευρώ
1998 25.431.120,30 ευρώ
1999 41.121.700,64 ευρώ
2000 77.632.448,95 ευρώ
2001 95.148.684,61 ευρώ
2002 105.466.607,40 ευρώ
2003 113.942.406,91 ευρώ
2004 117.012.377,92 ευρώ
2005 129.210.043,70 ευρώ
2006 135.875.832,51 ευρώ
2007 147.479.610,03 ευρώ
2008 155.369.054,44 ευρώ
Τα άνω κονδύλια κάθε έτους εμφανίζουν τις συνολικές δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των προηγουμένων ετών και στο τέλος τους έτους 2008 εμφανίζεται το συνολικό κόστος του έργου.

θ. Τα ως άνω κονδύλια κατεχωρήθησαν στους ετήσιους Ισολογισμούς της Κοινοπραξίας ως δαπάνες για τις οποίες είχε υποχρέωση να κάνει η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ, και παρά ταύτα έκανε η Κοινοπραξία .
Με βάση τα επίσημα αυτά στοιχεία:
Α) Πληρώθηκαν από τα ταμεία της κοινοπραξίας συνολικά 130.883.977,32 ( συν 24.485.077,12 ευρώ που κατέβαλε η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ, και της οφείλει σύμφωνα με τους ετήσιους ισολογισμούς η Κοινοπραξία ) = 155.369.054,44 ευρώ. Τα ποσά αυτά θα έπρεπε να καταβληθούν αποκλειστικά από την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. σύμφωνα με το ως άνω κοινοπρακτικό, εφόσον δε τα κατέβαλε η Κοινοπραξία θα έπρεπε να εμφανίζονται στα βιβλία της ως δάνειο της Κοινοπραξίας προς την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε., αλλά τέτοιες εγγραφές δεν έγιναν ποτέ.
Β) Δημιουργήθηκαν οι ως άνω μεγάλες δαπάνες χωρίς να ζητηθούν με ανακοίνωση στον τύπο προσφορές άλλων εργολάβων κλπ.
Με σύμβαση που έγινε με την κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ Α.Ε. το 1997 συμφωνήθηκε το κόστος του έργου συνολικά με το κλειδί στο χέρι να ανέλθει σε μικρότερο ποσό από εκείνο που τελικά ανήλθε.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν να ζημιώσει η Κοινοπραξία και ως εκ τούτου και το εταιρικό μέλος της ΔΑΕΤ Α.Ε. που είναι αμιγής δημοτική εταιρεία κατά το ποσοστό συμμετοχής της στην Κοινοπραξία (ήδη 14%).
Γ) Απωλέσθηκαν τόκοι από τα ως άνω ποσά, τα οποία εάν παρέμεναν στα ταμεία της Κοινοπραξίας και είχαν κατατεθεί σε μία οποιαδήποτε τράπεζα θα επέφεραν τόκους. Στον παρακάτω πίνακα υπολογίζονται οι ετήσιοι τόκοι με ετήσιο επιτόκιο 3% (χωρίς να κεφαλαιοποιούνται ανά εξάμηνο) με βάσει τους ισολογισμούς της Κοινοπραξίας .
ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 2
ΕΤΟΣ Κόστος Κτιρίων ετησίως Συνολικοί Τόκοι (3%)
(Υπολογίζεται επί συνόλου των δαπανών)
1)1995-96 5.471.167,20 ευρώ 164.135,02 ευρώ
2)1997 συν 10.163.709,45 ευρώ 469.046,30 ευρώ
3)1998 συν 1.111.155,85ευρώ 802.380,97 ευρώ
4)1999συν 14.942.658,61ευρώ 1.250.660,73 ευρώ
5)2000συν 42.380.153,77ευρώ 2.522.065,35 ευρώ
6)2001συν 11.646.830,40ευρώ 2.871.470,26 ευρώ
7)2002συν 10.317.922,79ευρώ 3.181.007,94 ευρώ
8)2003συν 8.475.799,51ευρώ 3.435.281,93 ευρώ
9)2004συν 3.069.971,01ευρώ 3.527.381,06 ευρώ
102005συν 12.197.665,78ευρώ 3.893.311,03 ευρώ
11)2006συν8.085.523,11ευρώ 4.135.876,72 ευρώ
12)2007συν11.603.777,52ευρώ 4.483.990,05 ευρώ
13)2008συν7.889.444,41ευρώ 4.720.673,68 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ157.355.789,37-ευρώ 35.457.281,04 ευρώ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- Τα κονδύλια 1,2,3 και 4 του πίνακος αφορούν κατασκευές - πάγια και λίζινγκ των ετών 1995 -1999 ελήφθησαν από την από 6-12-2000 «Έκθεση Ελέγχου Φορολογίας εισοδήματος από τόκους δανείων» του Εθνικού Ελεγκτικού Κέντρου του Υπουργείου Οικονομικών (αρ. φακέλου 6/ΚΟΡΙΝΘΟΥ/2 σελ. 4).
- Η αξία των παγίων ( σύνολο ακινητοποιήσεων) των υπολοίπων χρήσεων έχουν υπολογισθεί με βάση τους επίσημους Ισολογισμούς της Κοινοπραξίας όπως εμφανίζονται στον λογαριασμό «Σύνολο Ακινητοποιήσεων ΓΙ + ΓΙΙ».
- Δεν έχουν εξακριβωθεί δαπάνες λίζινγκ 2000-2008 .
- Οι ετήσιοι τόκοι έχουν υπολογισθεί επί του αθροίσματος των ποσών που εκταμιευτήκαν για το έργο από την Κοινοπραξία ανά έτος, συνυπολογιζομένων και των εκταμιεύσεων των προηγούμενων χρήσεων .
Συνεπώς η Κοινοπραξία θα πρέπει να απώλεσε από τόκους συνολικά υπολογιζομένους ανά έτος με ετήσιο επιτόκιο 3% το συνολικό ποσό των 35.457.281,04 ευρώ ,ποσό που θα έπρεπε να καταβάλει σε αυτή η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.
- Οι συνολικοί ετήσιοι τόκοι όμως θα πρέπει να διαμορφωθούν υψηλότεροι, γιατί το ορθότερο είναι να υπολογισθούν με το επιτόκιο του χαμηλότερου εμπορικού δανείου 6% , αφού οι δαπάνες αυτές λογίζονται ως δάνειο που χορήγησε η Κοινοπραξίας στην ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ και όχι ως κατάθεση σε Τραπεζιτικό ίδρυμα .

7.- Το έτος 2000 η Κοινοπραξία ελέγχθηκε από το Εθνικό Ελεγκτικό Κέντρο του Υπουργείου Οικονομικών για τις χρήσεις 1995 – 1999 και στην από 6-12-2000 Έκθεση Ελέγχου Φορολογίας Εισοδήματος από Τόκους Δανείων του ΕΘ.Ε.Κ βεβαιώθηκαν και τα εξής: «….Στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων που ανέλαβε η ελεγχόμενη Κοινοπραξία έναντι του Ελληνικού Δημοσίου , κατά την διάρκεια της χρήσης 1995 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου του Καζίνου στο Λουτράκι, σε οικόπεδο που η ίδια έχει τη χρήση, ύστερα από εισφορά αυτού από το μέλος της Κοινοπραξίας Α.Τ.Ε. «ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ». Προς τούτο το έτερο μέλος της Κοινοπραξίας , η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. υπέγραψε σύμβαση με την τεχνική εταιρεία ΚΟΜΒΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Τ.Ε., σύμφωνα με την οποία η ως άνω τεχνική εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του κτιρίου, όπου στεγάζονται οι αίθουσες του καζίνου, το εστιατόριο, το μπαρ και οι λοιποί βοηθητικού χώροι.
Σύμφωνα με τα δεδομένα των τηρουμένων βιβλίων οι δαπάνες ανέγερσης του κτιρίου αυτού ανέρχονται κατά διαχειριστική περίοδο ως κάτωθι:
1. Χρήση 1995 1.309.496.345 Δραχμές
2. Χρήση 1996 585.458.967 Δραχμές
3. Χρήση 1997 45.713.959 Δραχμές
4. Χρήση 1998 2.505.801 Δραχμές
5. Χρήση 1999 63.399.292 Δραχμές
ΣΥΝΟΛΟ 2.006.574.364 (Δραχμές)
Μέρος των δαπανών αυτών ήτοι ποσό 111.619.052 δρχ. που αφορούν τις χρήσεις 1997,1998 και 1999 καταβλήθηκε από το ταμείο της Κοινοπραξίας και όχι από το μέλος αυτής, την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε., ως είχε υποχρέωση , παρ’ όλο που στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών που εξέδωσε η τεχνική εταιρεία αναγράφονται μόνο τα δικά της…………………» «Περαιτέρω κατά την διάρκεια της χρήσης 1997 το μέλος της κοινοπραξίας CLUB HOTEL LOYTRAKI A.E. συνήψε σύμβαση με την τεχνική εταιρεία Γ.Ε.Κ. Α.Τ.Ε., για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου σε οικόπεδο παρακείμενο του καζίνου, που εισέφερε κατά χρήση στην Κοινοπραξία το έτερο μέλος της, η Α.Τ.Ε. «ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ». Σημειώνουμε ότι τόσο η εισφορά της χρήσης του οικοπέδου από το ένα μέλος της Κοινοπραξίας, όσο και η υποχρέωση ανέγερσης του ξενοδοχείου από το έτερο μέλος της προβλέπονται από το ιδιωτικό συμφωνητικό συστάσεως της κοινοπραξίας όπως προαναφέρουμε.
Σύμφωνα με τα δεδομένα των τηρουμένων βιβλίων, οι δαπάνες ανέγερσης του κτιρίου αυτού ανέρχονται κατά διαχειριστική περίοδο ως κάτωθι:
1. Χρήση 1997 1.417.941.909 Δραχμές
2.Χρήση 1998 3.365.959.936 Δραχμές
3. Χρήση 1999 4.986.874.127 Δραχμές
ΣΥΝΟΛΟ 9.770.775.972 (Δραχμές)
Και στην περίπτωση αυτή η καταβολή των χρημάτων για την εξόφληση του κόστους ανεγέρσεως και εξοπλισμού του ξενοδοχείου έγινε από την ελεγχόμενη κοινοπραξία και για λογαριασμό του ετέρου μέλους αυτής την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. που είχε την υποχρέωση αυτή. Τα κατ’ έτος καταβληθέντα ποσά από την ελεγχόμενη κοινοπραξία για την κάλυψη των δαπανών ανεγέρσεως του κτιρίου του κυρίως καζίνου, των μισθωμάτων Leasing και της ανεγέρσεως του ξενοδοχείου, θα έπρεπε να βαρύνουν το μέλος αυτής την CLUB HOTEL LOYTRAKI A.E., Ως είχε υποχρέωση, απορρέουσα από το μεταξύ τους υπογραφέν ιδιωτικό συμφωνητικό συστάσεως Της κοινοπραξίας. Οι πράξεις αυτές ως αποτέλεσμα έχουν την απώλεια εσόδων της κοινοπραξίας από τόκους καταθέσεων ή άλλων χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων στις οποίες θα προέβαινε αν τα χρηματικά της διαθέσιμα δεν τα διέθετε για την κάλυψη των πιο πάνω υποχρεώσεων του μέλους της. Οι ενέργειές της αυτές συνιστούν δανεισμό της ελεγχόμενης κοινοπραξίας προς το μέλος της CLUB HOTEL LOYTRAKI A.E.Οι διαφυγόντες τόκοι θεωρούνται εισόδημα της κοινοπραξίας σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 25 του Ν. 2238/1994, το οποίο ορίζει ότι εισόδημα ειδικών περιπτώσεων θεωρείται κάθε δάνειο που συνομολογείται μεταξύ ιδιωτών ή παρέχεται από εταιρεία προς τα μέλη της ή τρίτους, λογίζεται ότι συνάπτεται με ελάχιστο επιτόκιο αυτό που ισχύει για τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου τρίμηνης διάρκειας κατά το χρόνο σύναψης του δανείου………………..». «Από τα τηρούμενα βιβλία της κοινοπραξίας προκύπτει ότι τα ποσά που διέθεσε για την κάλυψη υποχρεώσεων της CLUB HOTEL LOYTRAKI A.E.και τα οποία θεωρούμε δάνειο προς αυτή ανέρχονται κατ’ έτος ως κάτωθι
1. ΧΡΗΣΗ 1995 95.895.446 Δραχμές
2.ΧΡΗΣΗ 1996 1.768.404.796 Δραχμές
3.ΧΡΗΣΗ 1997 3.463.283.996 Δραχμές
4.ΧΡΗΣΗ 1998 3.786.126.357 Δραχμές
5.ΧΡΗΣΗ 1999 5.091.710.923 Δραχμές
ΣΥΝΟΛΟ 14.205.421.518……….».

Τα αυτά βεβαιώθηκαν και στην από 6-12-2000 Έκθεση Ελέγχου Φόρου Εισοδήματος του ΕΘ.Ε.Κ. (σελ. 2,3,4,25,26).
Τις ως άνω Εκθέσεις Ελέγχου απεδέχθησαν οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας με τις από 6-12-2000 Εκθέσεις Συμβιβασμού και συνεπώς γνώριζαν πολύ καλά από κάθε άποψη τις αντισυμβατικές ως άνω ενέργειες οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την αντίστοιχη ζημία της Κοινοπραξίας και εντεύθεν και της αμιγούς Δημοτικής Εταιρείας ΔΑΕΤ Α.Ε. του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας κατά το ποσό (14%) συμμετοχής της στην Κοινοπραξία.

8.- Μετά την ως άνω αντισυμβατική οικονομική επιβάρυνση της Κοινοπραξίας από την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. που έχει και την διαχείριση της, οι υπεύθυνοι προέβησαν και στις παρακάτω λογιστικές εγγραφές:
Κατά την σύνταξη Ισολογισμού – Αποτελέσματα Χρήσης κάθε έτους η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ δεν ανελάμβανε το μεγαλύτερο μέρος των ετησίων κερδών που της αναλογούσαν , αλλά τα άφηνε στα ταμεία της Κοινοπραξίας επί σειρά ετών έως και το έτος 2008 , καθόσον αφ’ ενός μεν τα ποσά αυτά είναι απαραίτητα για να πληρώσει η Κοινοπραξία τις μεγάλες δαπάνες κατασκευής του ως άνω έργου, και αφ’ ετέρου το ταμείο της Κοινοπραξίας μετά τις δαπάνες αυτές θα εμφανίζετο τελικά αρνητικό . Η φερομένη αυτή απαίτηση της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. κατεχωρείτο ετησίως στο Ισολογισμό της Κοινοπραξίας στο σκέλος του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ με αιτιολογία:
α) « κέρδη πληρωτέα στα κοινοπρακτούντα μέλη» δηλαδή στην ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ, και
β) Σε άλλο λογαριασμό του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ με αιτιολογία «υποχρεώσεις προς συνδεδεμένες επιχειρήσεις» που αφορούν πάλι την ίδια εταιρεία εμφανίζεται κονδύλι 24.414.163,63 ευρώ που έδωσε σε μετρητά η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. στην Κοινοπραξία ως συμμετοχή της για τα ως άνω έργα από το έτος 2000 και μετά, να οφείλονται σε αυτήν και όχι να έχουν δοθεί για την συμβατική της υποχρέωση κατασκευής του ξενοδοχείου στα ταμεία της Κοινοπραξίας .
Κατεχωρήθηκαν έτσι στους Ισολογισμούς της Κοινοπραξίας των ετών 1996-2008 στο ΠΑΘΗΤΙΚΟ με την αιτιολογία «Υποχρεώσεις προς συνδεδεμένες επιχειρήσεις» και « Κέρδη πληρωτέα στα κοινοπρακτούντα μέλη» τα εξής ποσά (μετά την αφαίρεση των ετήσιων κερδών που δικαιούται η Δημοτική εταιρεία ΑΤΕΚΛ ΑΕ και ήδη μετανομασθείσα σε ΔΑΕΤ ΑΕ:
ΠΙΝΑΚΑΣ Νο 3
ΕΤΟΣ ΣΥΝ/ΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΚΕΡΔΗ ΠΛΗΡΩΤΕΑ(ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ)
1996 - 1997 -
1998 -
1999 -
2000-27.713.336,28ευρώ- 33.274.114,30 ευρώ
2001-24.414.163,63ευρώ- 64.215.371,57 ευρώ
2002-24.414.163,63ευρώ- 65.813.316,10 ευρώ
2003-24.414.163,63ευρώ- 90.328.805,48 ευρώ
2004-24.414.163,63ευρώ- 72.048.216,78 ευρώ
2005-24.414.163,63ευρώ- 79.192.726,22 ευρώ
2006-24.414.163,63ευρώ- 66.524.412,69 ευρώ
2007-24.414.163,63ευρώ- 67.696.807,59 ευρώ
2008-24.414.163,63ευρώ- 99.278.373,67 ευρώ
Ητοι,στις 31-12-2008 η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. εδικαιούτο να λάβει από τα ταμεία της Κοινοπραξίας από τα κέρδη που της αναλογούν (προηγουμένων ετών και τις χρήσεις 2008) συνολικά το ποσό των 99.287.373,67 ευρώ το οποίο είχε αφήσει στο ταμείο της Κοινοπραξίας .

Περαιτέρω οι αντίστοιχες υποχρεώσεις της Κοινοπραξίας προς την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. καταχωρήθηκαν στους ετήσιους Ισολογισμούς της τελευταίας στο ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ με γενική αιτιολογία ΧΡΕΩΣΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ όπου συμπεριλαμβάνονται οι λογαριασμοί «Συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις» και «Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις» , που αφορούν τα δικαιώματά της από τα κέρδη της Κοινοπραξίας τα οποία δεν έχει αναλάβει και τα οποία κατά την εγγραφή δικαιούται.

ΙΙΙ
Με αυτή την λογιστική και ταμειακή τακτική οι εκπρόσωποι της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. και οι διαχειριστές της Κοινοπραξίας με την σύμφωνη γνώμη των βασικών μετόχων της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. που βρίσκονται πίσω από την μητρική εταιρεία της POWERBROOK SPAIN S.R.L. που εδρεύει τώρα στην Ισπανία επέτυχαν να μην καταβάλει η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ τα ποσά που δαπανήθηκαν για την κατασκευή των ως άνω έργων και των συμβάσεων λίζινγκ.
Σύμφωνα με τον Ισολογισμό της Κοινοπραξίας της 31-12-2008 δικαιούται η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ να λάβει το ποσό των (99.278.373,67 και 24.414.163,63 ευρώ) = 123.692.537,30 ευρώ . Για το κονδύλι των 24.414.163,63 ευρώ δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη παρατήρηση στις προσαρτηθείσες (ενσωματωθείσες) στους αντίστοιχους Ισολογισμούς εκθέσεις ελέγχου του Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή λογιστή.
Εάν η Κοινοπραξία είχε καταβάλλει αυτά τα πληρωτέα κέρδη στις 1-1-2009 , το ταμείο της θα ήτο αρνητικό. Το Ταμείο της Κοινοπραξίας την 31/12/08 ήτο (10.923.862,50 συν 51.760.129,01)= 62.683.991,51 ευρώ.
Με όλη αυτή την λογιστική τακτοποίηση του Δ.Σ. η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. όχι μόνον δεν έβαλε χρήματα, όπως όφειλε συμβατικά για τα έργα αυτά , αλλά αντιθέτως δικαιούται να λαμβάνει όλα τα άνω ποσά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
- Επιφυλάσσομαι ως προς την λογιστική αποτύπωση των ανωτέρω τα οποία ενδεχομένως να έχουν κάποιες αριθμητικές παρεκκλίσεις οι οποίες όμως δεν αλλάζουν την ουσία του όλου θέματος .
- Θα πρέπει να επαληθευθεί η λογιστική ακρίβεια των κονδυλίων που παρατέθηκαν , από ενδελεχή έλεγχο αρμόδιας Ελεγκτικής Αρχής.
Κατόπιν της εκθέσεως όλων των άνω στοιχείων ο Αναφέρων θέτει στην κρίση Των αρμοδίων Αρχών τα κατωτέρω θέματα:
ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ
Η Κοινοπραξία από τις ως άνω αντισυμβατικές πράξεις των υπευθύνων της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. καθώς και κάθε άλλου υπευθύνου φέρεται (και κατά την έκθεση του ΕΘΕΚ) ότι απώλεσε τα κάτωθι ποσά:
Α) Από τόκους που θα ελάμβανε εάν τα είχε καταθέσει τα άνω ποσά σε μία οποιαδήποτε Τράπεζα το ποσό των 35.457.281,04 ευρώ (Πίνακας Νο 2).
Β) ΄Αλλως, από τόκους που θα ελάμβανε από το δανεισμό των άνω ποσών στην ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. με ετήσιο επιτόκιο 6%.

Γ) Από τις κατασκευές (αξία παγίων) και λίζινγκ συνολικού ποσού των 157.355.789,37 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος (το 90% περίπου) κατεβλήθη αντισυμβατικώς από τα ταμεία της Κοινοπραξίας ( η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. κατέβαλε εξ ιδίων μόνο το ποσό των 24.414.163,63 ευρώ το οποίο όμως έχει καταχωρηθεί ως οφειλή της Κοινοπραξίας προς αυτήν).

Δ) Φέρεται ότι δικαιούται λαμβάνειν η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. από την Κοινοπραξία στις 31/12/2008 από κέρδη ( και των προηγουμένων χρήσεων) που δεν ανέλαβε σκοπίμως προς κάλυψη και των ανωτέρω ταμειακών αναγκών και της ύπαρξης ρευστότητας , αλλά και για να δημιουργηθεί νομιμότητα αυτής της απαίτησης:
α) Το ως άνω ποσό των 99.278.373,67 ευρώ, το οποίο δικαιούται να εισπράξει, σύμφωνα με τους άνω ισολογισμούς με αιτιολογία λογαριασμού «κέρδη πληρωτέα στα κοινοπρακτούντα μέλη», καθώς και
β) Ποσό 24.414.163,63 ευρώ, που φέρεται λογιστικά να δικαιούται να λάβει (ποσό που έδωσε για το έργο του ξενοδοχείου) με αιτιολογία λογαριασμού «υποχρεώσεις προς συνδεδεμένες επιχειρήσεις».
Σε καμία δε έκθεση των ορκωτών ελεγκτών για τις χρήσεις αυτές , τόσον της Κοινοπραξίας, όσον και της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. δεν έχει γίνει παρατήρηση για τα ανωτέρω , τα οποία πέρασαν σιωπηρώς .
Η μη εφαρμογή εν προκειμένω του Κοινοπρακτικού και οι αντίστοιχες λογιστικές εγγραφές στα βιβλία και τους ισολογισμούς της Κοινοπραξίας ΔΕΝ ετέθησαν υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας, με την αληθή αιτιολογία τους όταν ενέκριναν τους αντίστοιχους ετήσιους Ισολογισμούς της Κοινοπραξίας.
Οι ως άνω αντισυμβατικές πράξεις τελέσθηκαν συνεχώς επί σειρά ετών, με ιδιαίτερους τρόπους από τους εκπροσώπους της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. και από κάθε άλλο υπεύθυνο, σε βάρος της Κοινοπραξίας που εκμεταλλεύεται το ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου, με περαιτέρω ζημία, κατά το ποσοστό 14% , που συμμετέχει στην Κοινοπραξία, η αμιγώς Δημοτικής εταιρείας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας Δ.Ε.Α.Τ. Α.Ε. Και εν συνεχεία ο Αναφέρων
ΑΙΤΕΙΤΑΙ
Την Ποινική, Διοικητική και Φορολογική διερεύνηση των ανωτέρω.
Και συνημμένα προσάγει με την Αναφορά του τα κατωτέρω έγγραφα :
1) Τους Ισολογισμούς της Κοινοπραξίας και της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. των ετών 1996-2008.
2) Την από 6-12-2000 έκθεση ελέγχου «Φορολογίας Εισοδήματος από τους τόκους Δανείων» του ΕΘΕΚ που αφορά τους τόκους εκ δανείου που λογίσθηκαν ως έσοδα της Κοινοπραξία, τις άνω καταλογιστικές πράξεις του ΕΘΕΚ απεδέχθη κατόπιν συμβιβασμού η Κοινοπραξία την ίδια ημερομηνία.
Με τις εκθέσεις αυτές βεβαιώθηκαν οι ως άνω παραβάσεις του Κοινοπρακτικού και θεωρήθηκε η χρηματοδότηση του έργου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος από τα ταμεία της Κοινοπραξίας και όχι από την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. που είχε υποχρέωση συμβατικά φορολογικώς ως δάνειο της πρώτης προς την δεύτερη και υπολόγισε απολεσθέντες τόκους της Κοινοπραξίας (θεώρησε ορθώς ότι η χρηματοδότηση του έργου αυτού από την Κοινοπραξία έγινε κατά παράβαση του από 28-4-1995 Κοινοπρακτικού) , το οποίο ισχύει και σήμερα ως είχε αρχικώς.
Γ) Το από 28-4-1995 συμφωνητικό ίδρυσης της Κοινοπραξίας του ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ με την δημοσίευσή του στα βιβλία εταιριών του Πρωτοδικείου Κορίνθου.
- Από την 6-12-2000 ( ημερομηνία που έλαβαν γνώση των ως άνω εκθέσεων ελέγχου του ΕΘΕΚ οι εταίροι της Κοινοπραξίας και η Κοινοπραξία) αν όχι από την αρχή εκτέλεσης του έργου , που είναι το λογικότερο, όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν πλήρως τα ανωτέρω και παρά ταύτα δεν διόρθωσαν, έστω μετά την έκθεση του Ε.Θ.Ε.Κ ως όφειλαν, τις εγγραφές των Ισολογισμών της Κοινοπραξίας των ως άνω χρήσεων, αλλά συνέχισαν και καταχώρησαν τα κονδύλια που έχω παραθέσει στους άνω πίνακες , σε όλες αυτές τις χρήσεις, έως και την χρήση του έτους 2008.
Με αυτούς τους τρόπους εμφανίζεται στις 31-12-2008 η Κοινοπραξία να οφείλει στην ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. το τελικό ποσό των 99.278.373,67 ευρώ,( μετά την αφαίρεση των ετησίων κερδών που αναλογούν στην ΔΑΕΤ Α.Ε.) με εγγραφή στο λογαριασμό «κέρδη πληρωτέα σε κοινοπρακτούντα μέλη» και με εγγραφή στο λογαριασμό «συνδεδεμένες επιχειρήσεις» το ποσό των 24.414.163,63 ευρώ.
Ως Μάρτυρες δε προτείνει ο Αναφέρων τους:
1) Λάμπρο Παπαθεοδώρου, δημοτικό σύμβουλο, κάτοικο Κυρά-βρύσης Κορινθίας.
2) Δημήτριο Λογοθέτη, λογιστή, κατοίκου Λουτρακίου.
3) Νικόλαο Μανό, πολιτικό μηχανικό, κάτοικο Λουτρακίου.
4) Γεώργιο Κοντό , κάτοικο Λουτρακίου.¨
Εξ όλων των άνω ισχυρισμών και καταγγελιών του Αναφέροντος και της παράθεσης λογιστικών στοιχείων και πράξεων και με την επιφύλαξη, ότι αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Γνωμοδοτώ – Εκθέτω και Εισηγούμαι τα επόμενα

Α). Προκύπτουν βάσιμες και αποχρώσες ενδείξεις για διάπραξη αξιόποινων πράξεων και δη με ιδιαίτερα τεχνάσματα, που απορρέουν από τα διαπιστωθέντα στο δημόσιο έγγραφο έκθεση του ΕΘ.Ε.Κ.,για το διάστημα από 1995-1999 και το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο και έχει καταστή απρόσβλητο πλέον, για τον οιονδήποτε υπεύθυνο και αρμόδιο για τις άνω παράνομες πράξεις – παραλείψεις ή για οιονδήποτε είχε ορισθή να ελέγχει τις όποιες λογιστικές εγγραφές και διαχειριστικές πράξεις ή του οιουδήποτε οργάνου και επιτροπής ή της Διοίκησης της εταιρείας, εάν ηδύνατο ή ώφειλε να λάβει γνώση των άνω αναφερομένων πράξεων ή παραλείψεων της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ή του κοινοπρακτούντος μέλους της Κοινοπραξίας και δια τούτο θα πρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει να υποβληθή Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου σε συνδυασμό με την ήδη ευρισκόμενη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης της ως άνω Αναφοράς και να δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής,αφού για πρώτη φορά το παρόν Συμβούλιο λαμβάνει υπόψη του μίας τόσο σοβαράς καταγγελίας,που άπτεται των οικονομικών συμφερόντων της Εταιρείας,αλλά και της λειτουργίας αυτής καθ΄αυτής της Κοινοπραξίας και της έλλειψης ενημέρωσης της Διοίκησης της Εταιρείας και του Δημοτικού Συμβουλίου από όσους είχαν υποχρέωση να ελέγχουν τις όποιες λογιστικές εγγραφές,ήτοι του διαχειριστικού ελέγχου στα βιβλία της Κοινοπραξίας(Ορκωτοί Λογιστές) και απ΄όσους συμμετείχαν και παρίσταντο ή ώφειλαν να παρίσταντο στο Διαχειριστικό Συμβούλιο της Κοινοπραξίας και είχαν την δυνατότητα να γνωρίζουν ή ώφειλαν να γνωρίζουν και να αντιδράσουν υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της εταιρείας,για τις όποιες παράνομες πράξεις ή παραλείψεις τους, που είχαν σαν συνέπεια την οικονομική ζημία της Εταιρείας,της οποίας θα πρέπει να εξακριβωθή το πραγματικό μέγεθος από επαίοντες εξειδικευμένους και εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας Ελεγκτές Λογιστές.

Β). Εφόσον δε είναι αποδεδειγμένη η αλήθεια των άνω αναφερομένων πράξεων – παραλείψεων,οι οποίες διεπιστώθησαν με την από 6.12.2000 έκθεση ελέγχου του ΕΘ.Ε.Κ. του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατέστη απρόσβλητη με την έκθεση συμβιβασμού, τότε έχουμε σαφή παραβίαση συμβατικών υποχρεώσεων του από 28.4.1995 Κοινοπρακτικού μεταξύ της τότε Α.Τ.Ε.Κ.Λ. και της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. και εάν αποδειχθή και για το επόμενο διάστημα πέραν αυτού του ελέγχου ,ήτοι από του 2000 έως 2008,όπως προκύπτει από τους προσαχθέντες με την άνω Αναφορά Ισολογισμούς της Κοινοπραξίας από το 1996 έως και το 2008, η εγγραφή των όσων παράνομων διαχειριστικών - λογιστικών πράξεων στα βιβλία της Κοινοπραξίας ή της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ έγινε,τότε εμφανώς η Εταιρεία έχει υποστή απώλεια σημαντικών εσόδων και ζημία οικονομική, την οποία θα πρέπει να αξιώσει και απαιτήσει από τους ζημιώσαντες αυτήν συνολικά, κατ΄αρχάς εξωδικαστικά και εάν δεν συναινέσουν ούτοι στις αξιώσεις μας, τότε θα πρέπει να απαιτήσουμε αυτές Δικαστικά με την άσκηση σχετικής αγωγής , απαιτούντες τόσον την όποια θετική όσον και την όποια αποθετική ζημία(διαφυγόντα κέρδη) θα έχουμε υποστή,άλλως λόγω αδικαιολογήτου πλουτισμού χωρίς νόμιμη αιτία σε βάρος της Εταιρείας.Στους ζημιώσαντες δε τα οικονομικά της εταιρείας θα πρέπει να συμπεριληφθούν τόσον οι υπεύθυνοι της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε., η οποία είχε την διαχείριση της Κοινοπραξίας ,το διαχειριστικό συμβούλιο,όσον και όποιοι είχαν υποχρέωση διαφύλαξης των συμφερόντων της εταιρείας και έπρεπε να ελέγχουν την ακρίβεια και νομιμότητα των συνταγέντων καθ΄έτος Ισολογισμών και Αποτελεσμάτων χρήσεως και να ενημερώνουν το Δ.Σ της Εταιρείας και την Γενική Συνέλευση αυτής ,ήτοι το Δημοτικό Συμβούλιο ,το οποίο καθ΄έκαστον έτος την 30η Ιουνίου εγκρίνει τους Ισολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσης και λαμβάνει υπόψη του τις όποιες λογιστικές εγγραφές έχουν γίνει και έχει σαφή οικονομική εικόνα της εταιρείας. Εάν λοιπόν οι όποιοι ορισθέντες είχαν υποχρέωση να διαφυλάττουν τα συμφέροντα της εταιρείας και δεν το έπραξαν(ως τούτο εκ πρώτης όψεως εμφαίνεται) και μάλιστα κατ΄εξακολούθηση και δη με ιδαίτερα τεχνάσμα, είτε από δόλο ακόμη και ενδεχόμενο, είτε από βαρειά αμέλεια , ευθύνονται και Αστικά , αλληλεγγύως και εις ολόκληρον κατ΄άρθρο 481 Α.Κ. για την όποια ζημία έχει προκληθή εξ αιτίας των πράξεων και παραλείψεών τους στα συμφέροντα της εταιρείας.Δέον δε όπως αναζητηθούν σχετικά Πρακτικά του Δ.Σ. της εταιρείας για το διάστημα από 6.12.2000 και μετέπειτα από τα οποία θα πρέπει να προκύπτει πιθανή ενημέρωση και γνώση του Σώματος μετά την έκθεση ελέγχου του ΕΘ.Ε.Κ. και τι αποφάσεις ελήφθησαν,(εάν ενημερώθησαν) και εάν ελήφθησαν για την προάσπιση των συμφερόντων της Εταιρείας ή άλλα πρακτικά όποιος άλλης σχετικής ελεγκτικής επιτροπής είχε συσταθή,καθώς και οι Εκθέσεις των Ορκωτών ελεγκτών.

Γ). Επειδή το έτος 2000 η Κοινοπραξία ελέγχθηκε από το Εθνικό Ελεγκτικό Κέντρο του Υπουργείου Οικονομικών για τις χρήσεις 1995 – 1999 και συνετάχθη η από 6-12-2000 Έκθεση Ελέγχου Φορολογίας Εισοδήματος από Τόκους Δανείων του ΕΘ.Ε.Κ βεβαιώθηκαν και τα εξής: «….Στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων που ανέλαβε η ελεγχόμενη Κοινοπραξία έναντι του Ελληνικού Δημοσίου , κατά την διάρκεια της χρήσης 1995 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου του Καζίνου στο Λουτράκι, σε οικόπεδο που η ίδια έχει τη χρήση, ύστερα από εισφορά αυτού από το μέλος της Κοινοπραξίας Α.Τ.Ε. «ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ». Προς τούτο το έτερο μέλος της Κοινοπραξίας,η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. υπέγραψε σύμβαση με την τεχνική εταιρεία ΚΟΜΒΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Τ.Ε., σύμφωνα με την οποία η ως άνω τεχνική εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του κτιρίου, όπου στεγάζονται οι αίθουσες του καζίνου, το εστιατόριο, το μπαρ και οι λοιποί βοηθητικού χώροι.
Σύμφωνα με τα δεδομένα των τηρουμένων βιβλίων οι δαπάνες ανέγερσης του κτιρίου αυτού ανέρχονται κατά διαχειριστική περίοδο ως κάτωθι:
1. Χρήση 1995 1.309.496.345 Δραχμές
2. Χρήση 1996 585.458.967 Δραχμές
3. Χρήση 1997 45.713.959 Δραχμές
4. Χρήση 1998 2.505.801 Δραχμές
5. Χρήση 1999 63.399.292 Δραχμές
ΣΥΝΟΛΟ 2.006.574.364 (Δραχμές)
Μέρος των δαπανών αυτών ήτοι ποσό 111.619.052 δρχ. που αφορούν τις χρήσεις 1997,1998 και 1999 καταβλήθηκε από το ταμείο της Κοινοπραξίας και όχι από το μέλος αυτής, την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε., ως είχε υποχρέωση, παρ’ όλο που στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών που εξέδωσε η τεχνική εταιρεία αναγράφονται μόνο τα δικά της…………………» «Περαιτέρω κατά την διάρκεια της χρήσης 1997 το μέλος της κοινοπραξίας CLUB HOTEL LOYTRAKI A.E. συνήψε σύμβαση με την τεχνική εταιρεία Γ.Ε.Κ. Α.Τ.Ε., για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου σε οικόπεδο παρακείμενο του καζίνου, που εισέφερε κατά χρήση στην Κοινοπραξία το έτερο μέλος της, η Α.Τ.Ε. «ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ». Σημειώνουμε ότι τόσο η εισφορά της χρήσης του οικοπέδου από το ένα μέλος της Κοινοπραξίας, όσο και η υποχρέωση ανέγερσης του ξενοδοχείου από το έτερο μέλος της προβλέπονται από το ιδιωτικό συμφωνητικό συστάσεως της κοινοπραξίας όπως προαναφέρουμε.
Σύμφωνα με τα δεδομένα των τηρουμένων βιβλίων, οι δαπάνες ανέγερσης του κτιρίου αυτού ανέρχονται κατά διαχειριστική περίοδο ως κάτωθι:
1. Χρήση 1997 1.417.941.909 Δραχμές
2. Χρήση 1998 3.365.959.936 Δραχμές
3. Χρήση 1999 4.986.874.127 Δραχμές
ΣΥΝΟΛΟ 9.770.775.972 (Δραχμές)
Και στην περίπτωση αυτή η καταβολή των χρημάτων για την εξόφληση του κόστους ανεγέρσεως και εξοπλισμού του ξενοδοχείου έγινε από την ελεγχόμενη κοινοπραξία και για λογαριασμό του ετέρου μέλους αυτής την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. που είχε την υποχρέωση αυτή. Τα κατ’ έτος καταβληθέντα ποσά από την ελεγχόμενη κοινοπραξία για την κάλυψη των δαπανών ανεγέρσεως του κτιρίου του κυρίως καζίνου, των μισθωμάτων Leasing και της ανεγέρσεως του ξενοδοχείου, θα έπρεπε να βαρύνουν το μέλος αυτής την CLUB HOTEL LOYTRAKI A.E., Ως είχε υποχρέωση, απορρέουσα από το μεταξύ τους υπογραφέν ιδιωτικό συμφωνητικό συστάσεως Της κοινοπραξίας. Οι πράξεις αυτές ως αποτέλεσμα έχουν την απώλεια εσόδων της κοινοπραξίας από τόκους καταθέσεων ή άλλων χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, στις οποίες θα προέβαινε, αν τα χρηματικά της διαθέσιμα δεν τα διέθετε για την κάλυψη των πιο πάνω υποχρεώσεων του μέλους της. Οι ενέργειές της αυτές συνιστούν δανεισμό της ελεγχόμενης κοινοπραξίας προς το μέλος της CLUB HOTEL LOYTRAKI A.E.Οι διαφυγόντες τόκοι θεωρούνται εισόδημα της κοινοπραξίας σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 25 του Ν. 2238/1994, το οποίο ορίζει ότι εισόδημα ειδικών περιπτώσεων θεωρείται κάθε δάνειο που συνομολογείται μεταξύ ιδιωτών ή παρέχεται από εταιρεία προς τα μέλη της ή τρίτους, λογίζεται ότι συνάπτεται με ελάχιστο επιτόκιο αυτό που ισχύει για τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου τρίμηνης διάρκειας κατά το χρόνο σύναψης του δανείου………………..». «Από τα τηρούμενα βιβλία της κοινοπραξίας προκύπτει, ότι τα ποσά που διέθεσε για την κάλυψη υποχρεώσεων της CLUB HOTEL LOYTRAKI A.E.και τα οποία θεωρούμε δάνειο προς αυτή ανέρχονται κατ’ έτος ως κάτωθι:
1. ΧΡΗΣΗ 1995 95.895.446 Δραχμές
2.ΧΡΗΣΗ 1996 1.768.404.796 Δραχμές
3.ΧΡΗΣΗ 1997 3.463.283.996 Δραχμές
4.ΧΡΗΣΗ 1998 3.786.126.357 Δραχμές
5.ΧΡΗΣΗ 1999 5.091.710.923 Δραχμές
ΣΥΝΟΛΟ 14.205.421.518……….».
Τα αυτά βεβαιώθηκαν και στην από 6-12-2000 Έκθεση Ελέγχου Φόρου Εισοδήματος του ΕΘ.Ε.Κ. (σελ. 2,3,4,25,26).
Επειδή τις ως άνω Εκθέσεις Ελέγχου απεδέχθησαν οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας με τις από 6-12-2000 Εκθέσεις Συμβιβασμού και συνεπώς γνώριζαν πολύ καλά από κάθε άποψη τις αντισυμβατικές ως άνω ενέργειες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την αντίστοιχη ζημία της Κοινοπραξίας και εντεύθεν και της αμιγούς Δημοτικής Εταιρείας ΔΑΕΤ Α.Ε. του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας κατά το ποσό (14%) συμμετοχής της στην Κοινοπραξία δια τούτο και θα πρέπει να καταγγελθούν οι όποιοι εμπλεκόμενοι-υπεύθυνοι και να αναζητηθούν τα απωλεσθέντα έσοδα της Κοινοπραξίας, ως προς τους τόκους που θα ελάμβανε από τον δανεισμό προς την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ύψους 35.457.281,04 ευρώ, εάν τα είχε καταθέσει αυτά σε τραπεζικό ίδρυμα ή ακόμη περισσότερο εάν εκμεταλλεύοταν σε άλλες χρηματοοικονομιές δραστηριότητες, εάν δεν είχαν διατεθή αυτά τα χρήματα στο άλλο κοινοπρακτούν μέλος ,όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση του ΕΘ.Ε.Κ. ή εάν εισπράτταμε τον μεγαλύτερο ισχύοντα στη αγορά τόκο του 6%.
Ούτως βάσει των άνω εκθέσεων ελέγχου από 6.12.2000 και τις σχετικές εκθέσεις συμβιβασμού επίσης από 6.12.2000 οι οποίες αποτελούν Δημόσια έγγραφα της αρχής ΕΘ.Ε.Κ. του Υπουργείου Οικονομικών τα σε αυτές διαλαμβανόμενα αποτελούν πλήρη απόδειξη για την διαπίστωσή τους και την ακρίβειά τους και αυτές οι διαπιστώσεις – παραβάσεις επικυρώθησαν δια των εκθέσεων συμβιβασμού από την ελεγχόμενη κοινοπραξία και συνεπώς αύτες κατέστησαν απρόσβλητες.
Συνεπώς τα όσα αναφέρονται στις άνω εκθέσεις ελέγχου και εκθέσεις συμβιβασμού αποτελούν πλήρη απόδειξη και αποδοχή των παραβάσεων εκ μέρους της κοινοπραξίας και ως εκ τούτου μας δίδει το δικαίωμα να αναζητήσουμε Αστικά, τα όποια ποσά έχουμε απωλέσει παρανόμως και αντισυμβατικώς τουλάχιστον για την ελεγχόμενη περίοδο από 1995 έως 1999 από την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ και τον όποιο υπεύθυνο και αρμόδιο, που ήτο εντεταλμένος να ελέγχει και να προφυλάσσει τα συμφέροντα της Εταιρείας και κατά δεύτερον δυνάμεθα να κινηθούμε και Ποινικά για τις όποιες παράνομες πράξεις παραλείψεις,αδικοπραξίες έχουν διαπραχθή από πάντα υπεύθυνο και τούτο πρέπει να γίνει υποχρεωτικά, έτσι ώστε να έχουμε παρέκταση της παραγραφής λόγω τελέσεως αξιοποίνου πράξεως,άλλως βάσει των διατάξεων περί αδικαιολογήτου πλουτισμού.

Δ). Επίσης προκύπτει απώλεια εσόδων και από την διάθεση ποσών από το ταμείο της κοινοπραξίας για την εξυπηρέτηση των μισθωμάτων των χρηματοδοτικών μισθώσεων ύψους 4.323.026.494 δρχ. για τα έτη από 1995 έως 1999,εκ του οποίου ποσού έχουμε υποστή αντίστοιχη ζημία στο ποσοστό κερδών μας από το ταμείο της Κοινοπραξίας.
Ε). Επίσης θα πρέπει να αναζητηθούν και τα ποσά που καταλογίσθησαν σε βάρος της κοινοπραξίας για το χαρτόσημο και τον ΟΓΑ μετά των προσαυξήσεων,τα οποία έχουν ως εξής :
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΓΑ
Σύμφωνα με όσα πιο πάνω περιγράφουμε τα προκύπτοντα ποσά χαρτοσήμου και ΟΓΑ έχουν ως κάτωθι
ΧΡΗΣΕΙΣ 1995,1996,1997,1998.1999 ποσά συνολικά 14.205.421.518 και το αναλογούν χαρτόσημα συνολικά ανέρχεται σε 284.108.430. ο δε ΟΓΑ ανέρχεται σε 56.821.686 οι δε συνολικές προσαυξήσεις ανέρχονται σε 568.216.861 και το γενικό σύνολο ανέρχεται σε 909.146.977» ούτως το συνολικό ως άνω ποσό με τις προσαυξήσεις κατελογίσθη και έγινε αποδεκτό από την κοινοπραξία και εκ του ποσού αυτού έχουμε ζημιωθή κατά το ποσοστό της αναλογίας μας.

ΣΤ).- Μετά την ως άνω αντισυμβατική οικονομική επιβάρυνση της Κοινοπραξίας από την ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. που έχει και την διαχείριση της, οι υπεύθυνοι προέβησαν και στις παρακάτω λογιστικές εγγραφές:
Κατά την σύνταξη Ισολογισμού – Αποτελέσματα Χρήσης κάθε έτους η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ δεν ανελάμβανε το μεγαλύτερο μέρος των ετησίων κερδών που της αναλογούσαν , αλλά τα άφηνε στα ταμεία της Κοινοπραξίας επί σειρά ετών έως και το έτος 2008 , καθόσον αφ’ ενός μεν τα ποσά αυτά είναι απαραίτητα για να πληρώσει η Κοινοπραξία τις μεγάλες δαπάνες κατασκευής του ως άνω έργου, και αφ’ ετέρου το ταμείο της Κοινοπραξίας μετά τις δαπάνες αυτές θα εμφανίζετο τελικά αρνητικό . Η φερομένη αυτή απαίτηση της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. κατεχωρείτο ετησίως στο Ισολογισμό της Κοινοπραξίας στο σκέλος του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ με αιτιολογία:
α) « κέρδη πληρωτέα στα κοινοπρακτούντα μέλη» δηλαδή στην ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ, και
β) Σε άλλο λογαριασμό του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ με αιτιολογία «υποχρεώσεις προς συνδεδεμένες επιχειρήσεις» που αφορούν πάλι την ίδια εταιρεία εμφανίζεται κονδύλι 24.414.163,63 ευρώ που έδωσε σε μετρητά η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. στην Κοινοπραξία ως συμμετοχή της για τα ως άνω έργα από το έτος 2000 και μετά, να οφείλονται σε αυτήν και όχι να έχουν δοθεί για την συμβατική της υποχρέωση κατασκευής του ξενοδοχείου στα ταμεία της Κοινοπραξίας .
Κατεχωρήθηκαν έτσι στους Ισολογισμούς της Κοινοπραξίας των ετών 1996-2008 στο ΠΑΘΗΤΙΚΟ με την αιτιολογία «Υποχρεώσεις προς συνδεδεμένες επιχειρήσεις» και « Κέρδη πληρωτέα στα κοινοπρακτούντα μέλη» τα εξής ποσά (μετά την αφαίρεση των ετήσιων κερδών που δικαιούται η Δημοτική εταιρεία ΑΤΕΚΛ ΑΕ και ήδη μετανομασθείσα σε ΔΑΕΤ ΑΕ:
Συνεπώς και για τις άνω εγγραφές , λογιστικές τακτοποιήσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αλλλοιώνουν την πραγματική οικονομική εικόνα της Κοινοπραξίας με συνέπεια την αντίστοιχη οικονομική της ζημία,εφόσον εγγράφονται στον λογαριασμό του Παθητικού κονδύλια, που δεν έπρεπε να εγγραφούν με αντίστοιχη ζημία της εταιρείας μας κατά το ποσοστό συμμετοχής μας και ούτως θα πρέπει να καταγγελθούν Ποινικά οι όποιοι υπεύθυνοι συνέβαλαν σ΄αυτό ή δεν το απέτρεψαν και να αναζητηθούν τα όποια ποσά έχουμε ζημιωθή απ΄αυτές τις εικονικές εγγραφές.
Ζ). Επίσης θα πρέπει να ελεγχθή γιατί μέχρι και το 2006 δεν είχε παραχωρηθή στην εταιρεία μας το κατάστημα στο ισόγειο του Ξενοδοχείου σύμφωνα με της συμβατικές υποχρεώσεις της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ από το από 28.4.1995 Κοινοπρακτικό και γιατί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2005 είχαμε αμελήσει ολιγωρήσει ως Δ.Σ. της εταιρείας να απαιτήσουμε την παραχώρησή του, θα πρέπει δε ούτως να διερευνηθή η απώλεια των εσόδων από την μη εκμετάλλευσή του και να αναζητηθούν - απαιτηθούν από την αντισυμβαλλόμενη.Σήμερον απ΄ότι γνωρίζω η εκμετάλλευση αυτού του καταστήματος μας αποφέρει 700 ευρώ μηνιαίως.
Η) Τέλος να σας αναφέρω, ότι καθυστερώ την σύνταξη επιστολής προς τους ελεγκτές της Deloitte Α.Ε. οι οποίοι πραγματοποιούν τον ετήσιο έλεγχο της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. και προφανώς και της Κοινοπραξίας στην οποία καλούμαι να εκθέσω, τις όποιες απαιτήσεις μας ή τις όποιες αγωγές έχουν ασκηθή σε βάρος τους ,αλλά οφείλω να αναφέρω και κάθε πραγματική ή προβλεπόμενη υποχρέωσή τους την οποία τυγχάνει να γνωρίζω.Επίσης οφείλω να τους αναφέρω οποιοδήποτε γεγονός ή συναλλαγή γνωρίζω, που μπορεί να επιφέρει ουσιαστική επίδραση στην οικονομική θέση της εταιρείας τους την 31.12.2010. Συνεπώς εφόσον το Δ.Σ. της εταιρείας δεν έχει αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι επί των άνω αναφερθέντων και απωλεσθέντων εσόδων εγώ υποχρεούμαι να μην απαντήσω διασφαλίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντας της εταιρείας,διότι εάν εκ παραδρομής είχα απαντήσει από τα μέσα του Ιανουαρίου και μετά που έλαβα την επιστολή,ότι όλα έχουν καλώς ενώ γνωρίζουμε την άνω Αναφορά,τότε σε πιθανή διεκδίκηση των όποιων ποσών έχουμε απωλέσει, τότε οι αντίδικοί μας θα μας αντικρούσουν, ότι τους είχαμε διαβεβαιώσει, ότι δεν μας οφείλουν τίποτε και ούτως τρόπον τινά να έχουμε απεμπολήσει τα όποια δικαιώματά μας.Βέβαια δεν γνωρίζω τι έπραξε ο συνάδελφος μου σε αντίστοιχη περίπτωση στις αρχές του 2001,(και εάν το εγνώριζε), καθόσον στις 6.12.2000 είχαν ελεγχθή οι άνω εταιρείες από το ΕΘ.Ε.Κ. του Υπουργείου Οικονομικών και είχαν συνταχθή σχετικές εκθέσεις με την διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων ,αλλά και συμβατικών σε σχέση με το από 28.4.1995 Κοινοπρακτικό μας και είχαν συνταχθή και Εκθέσεις συμβιβασμού.Συνεπώς θα έπρεπε τότε (2001) να είχαν προβληθή οι όποιες απαιτήσεις μας είχαν προκύψει από τους άνω ελέγχους (τίθεται το ερώτημα, εάν τις γνωρίζαμε ή οφείλαμε να τις γνωρίζουμε;) και να είχαν αξιωθή Δικαστικά,εφόσον οφείλαμε να γνωρίζουμε αυτές; από τα ελεγκτικά μας όργανα (μέλη διαχειριστικού συμβουλίου, ορκωτούς μας λογιστές).Απ΄ότι όμως γνωρίζω και τούτο με επιφύλαξη το διατυπώνω,ότι καμμία δίκη δεν είχε ανοιχθή ούτε είναι εκκρεμής σχετικά με τα άνω απωλεσθέντα ποσά.
Ούτως εφόσον το Δ.Σ. λάβει απόφαση (που οφείλει να πράξη τούτο) να διεκδικήσουμε τα άνω απωλεσθέντα ποσά,τότε θα απαντήσω στους άνω ελεγκτές, ότι θα απαιτήσουμε τα όποια ποσά έχουμε ζημιωθή με την επιφύλαξη να προσδιορίσουμε επακριβώς αυτά και πέραν του 1999 και μέχρι τις αρχές του 2008.
Θ). Ούτως κατόπιν όλων των άνω επισημάνσεων –διαπιστώσεων, Φρονώ , ότι θα πρέπει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να λάβει απόφαση για όλες τις ανωτέρω παράνομες πράξεις–παραλείψεις περιήλθαν σε γνώση του και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση να οδηγηθή στην λήψη απόφασης για την υποβολή Μηνυτήριας Αναφοράς κατά παντός υπευθύνου σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα και ευρισκόμενη σε εξέλιξη(προκαταρκτική εξέταση) και την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για την όποια οικονομική ζημία έχουμε υποστή από τις πράξεις και παραλείψεις των όποιων υπαιτίων- υπευθύνων.
Παραλλήλως δε θα πρέπει να ληφθή απόφαση για την άσκηση σχετικής αγωγής για την όποια οικονομική ζημία έχουμε υποστή στα συμφέροντά μας από τις άνω παράνομες και υπαίτιες πράξεις και παραλείψεις των όποιων υπευθύνων και δή του κοινοπρακτούντος μέλους της Κοινοπραξίας ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.,του Διαχειριστή,του διαχειριστικού συμβουλίου και πιθανόν των μελών του διαχειριστικού συμβουλίου και τούτο με την επιφύλαξη της γνώσης των(στον βαθμό που είχαν ενημέρωση ή ώφειλαν να είχαν), που είχαν ορισθή από το Δ.Σ. της εταιρείας για να διαφυλάττουν,προστατεύουν και εν τέλει ελέγχουν για κάθε παράνομη πράξη ή παράλειψη των συνεταίρων μας,την οποία θα ελάμβανον γνώση άλλως ώφειλαν;να λάβουν και η οποία θα έβλαπτε τα συμφέροντά μας και όντως τα έβλαψε και της όποιας ελεγκτικής επιτροπής ή των ορισθέντων ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των λογιστικών εγγραφών και πράξεων και ενώ θα έπρεπε να προβούν - αντιδράσουν σε οιαδήποτε παράνομη λογιστική εγγραφή και να ενημερώσουν το Δ.Σ. της εταιρείας ή την Γενική Συνέλευση της εταιρείας και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και παρά ταύτα δεν έπραξαν τα δέοντα.Η αγωγή δε που θα ασκηθή θα δύναται να στραφεί και καθ΄όλων των υπευθύνων–υπαιτίων συνέβαλαν στην ζημία της εταιρείας και μάλιστα να απαιτείται το όποιο ποσό αλληλεγγύως και εις ολόκληρον από έναν έκαστον.
Σημειωτέον δε ότι η λήψη των άνω αποφάσεων από το Δ.Σ. και η κατ΄αυτόν τον τρόπο αντίδρασή του είναι επιβεβλημένη εκ του νόμου,ήτοι όχι μόνον δικαιούται , αλλά υποχρεούται να αντιδράσει ούτως, καθόσον αποσκοπεί στην διαφύλαξη και προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας αναζητώντας τα όποια έσοδα έχουν παρανόμως απωλεσθή υπαιτιότητι των όποιων υπευθύνων και τα οποία θα πρέπει να εισρρεύσουν στο ταμείο της εταιρείας ,καθ΄ήν στιγμή μάλιστα σήμερα τα όποια έσοδά μας από την κοινοπραξία έχουν περιορισθή στο ελάχιστο εγγυημένο κέρδος του ενός(1) εκατομμυρίου δολλαρίων Η.Π.Α. σύμφωνα με το μεταξύ μας Συμφωνητικό Κοινοπραξίας.
Και εν τέλει θα πρέπει να αποκατασταθή η ισότιμη σχέση μας στην Κοινοπραξία και να απαιτήσουμε τα όποια δικαιώματά μας σύμφωνα με ισχύον Συμφωνητικό Κοινοπραξίας και να ελέγχουμε την διαχείριση της Κοινοπραξίας και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σύμφωνα με την επιφύλαξή μας στο από 24.11.1995 Πρακτικό του Διαχειριστικού συμβουλίου της Κοινοπραξίας.
Εν εναντία δε περιπτώσει, ήτοι της μη αναζητήσεως των υπευθύνων για την άνω οικονομική ζημία και της μη απαιτήσεως των απωλεσθέντων ποσών,από τους υπαιτίους και υπευθύνους ,οι οποίοι έδρασαν κατ΄αυτούς τους δόλιους και με τεχνάσματα ιδιαίτερα τρόπους(που καθιστούν ιδιαιτέρως επιβαρυντική περίπτωση –ποινικά-) από το ΔΣ. της εταιρείας, τότε κάθε μέλος του ΔΣ της εταιρείας ευθύνεται δια πάν πταίσμα έναντι της εταιρείας για την ζημία που θα έχει υποστή, σύμφωνα και με το άρθρο 22α που προστέθηκε με το άρθρο 30 του Ν. 3604/2007 ΦΕΚ Α 189/8.8.2007 όπως συμπλήρωσε τον αρχικό νόμο 2190/1920.
ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Ι).Μετά την διαπίστωση και μάλιστα από αρμόδια Δημοσία Αρχή,ήτοι την ΕΘ.Ε.Κ. του Υπουργείου Οικονομικών στις 6.12.2000 αντισυμβατικών ενεργειών εκ μέρους του αντισυμβαλλομένου μέρους της Κοινοπραξίας ,ήτοι της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. και του Διαχειριστού της Κοινοπραξίας σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας μας, με συνέπεια την οικονομική μας ζημία και την απώλεια σημαντικών οικονομικών εσόδων εξ αιτίας των παράνομων εγγραφών και πράξεων και δη με ιδιαίτερα τεχνάσματα.Και επί πλέον όταν και μετά το 1999,ήτοι από 2000 έως 2008 από τους συνταχθέντες ισολογισμούς προκύπτει αβίαστα, ότι εξακολουθείται η ίδια αντισυμβατική συμπεριφορά με παράνομες εγγραφές - πράξεις στα βιβλία της Κοινοπραξίας με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών οικονομικών εσόδων.Ούτως εξ όλων αυτών των άνω παρατιθέμενων στοιχείων προκύπτει αβίαστα, ότι το δίκτυ ασφαλείας, το οποίο έχουμε επιλέξει για την διασφάλιση και εξασφάλιση των οικονομικών μας συμφερόντων απεδείχθη σαθρό και διερράγη πολλάκις με ολέθριες οικονομικές συνέπειες.
Συνεπώς η γενομένη επιλογή της εταιρείας:
α) για την εκπροσώπησή της στο Διαχειριστικό Συμβούλιο από τρία μέλη ,έτσι ώστε να ελέγχει και να προλαμβάνει(εάν ηδύνατο να διαπιστώσει ο,τιδήπποτε) πάσα παρατυπία,αβλεψία ή και με δόλο πράξη ή παράλειψη του κοινοπρακτούντος μέλους -αντισυμβαλλομένης εταιρείας - με σκοπό την αποτροπή οικονομικής μας ζημίας και την αντίστοιχη παράνομη αύξηση των εσόδων της αντισυμβαλλομένης εταιρείας και
β) ο διορισμός ορκωτού λογιστή για τον έλεγχο των εγγραφών και των παρουσιαζομένων ισολογισμών και αποτελεσμάτων χρήσεως της Κοινοπραξίας, έτσι ώστε να διασφαλιζόμεθα από την ορθότητα και νομιμότητα των εγγραφών,απεδείχθη ανεπαρκής και λανθασμένη στην πράξη και όλως ατελέσφορα και αναποτελεσματικά τα όποια μέσα και μέθοδοι για την προστασία των οικονομικών μας συμφερόντων,
δια τούτο θα πρέπει το Δ.Σ. να επανεκτιμήσει και αναθεωρήσει τις άνω επιλογές και τροποποιήσει, άλλως εμπλουτίσει με άλλα ελεγκτικά μέσα και μεθόδους, πλέον αποτελεσματικούς με συνέπεια την καλύτερη προστασία των οικονομικών μας συμφερόντων και
II). Επειδή μεταξύ των συμφωνηθέντων στο από 28.4.1995 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Κοινοπραξίας με την αντισυμβαλλόμενη ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ήτο στο κεφάλαιο Β και στο άρθρο 4 παράγραφος 2 αυτού και το εξής: To Δ.Σ. θα εκλέγει διαχειριστή για την εκπροσώπηση της κοινοπραξίας οίκοθεν νοείται ,ότι διαχειριστής της Κοινοπραξίας θα είναι κατ΄αρχήν εκ των μελών της δευτέρας των συμβαλλομένων.¨
Σήμερον κατόπιν όλων των άνω αναφερθέντων,όπως προκύπτουν από την έκθεση του ΕΘ.Ε.Κ. στις 6.12.2000 και από του Ισολογισμούς της Κοινοπραξίας από 2000 έως 2008, πρέπει να αναρωτηθή το Δ.Σ. της εταιρείας κατά πρώτον με την κατά γράμμα διατύπωση του άνω άρθρου, ήτοι της φράσης ΟΙΚΟΘΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ, η οποία όταν ετέθη το 1995 εστηρίχθη περισσότερον σε ποσοτικά χαρακτηριστικά- μεγέθη,ενώ σήμερον θα πρέπει να αναθεωρηθή και να στηριχθή το Δ.Σ. σε ποιοτικά πλέον χαρακτηριστικά και μεγέθη και με δεδομένο τις αντισυμβατικές ενέργειες και παραλείψεις της αντισυμβαλλομένης σε βάρος των συμφερόντων μας ,να απαιτήσουμε αναθεώρηση αυτού του όρου,καθόσον ο όρος του διορισμού διαχειριστή εκ μέρους της αντισυμαβλλομένης δεν είναι και τόσον αυτονόητος σήμερον.
Και κατά δεύτερον στο άνω άρθρο συμφωνήθηκε όπως είναι διαχειριστής ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ εκ των μελών της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ, πλήν όμως σήμερον πέραν όλων των άνω αναφερθέντων δεν ευρισκόμεθα στην αρχή της συνεργασίας,αλλά μετά από 16 έτη λειτουργίας και συνεπώς θα πρέπει να αναθεωρηθή και εξ αυτού του λόγου, της διαρεύσεως αρκετού χρόνου με διαχειριστή εκ μέρους της αντισυμβαλλομένης συνεκτιμωμένων και όλων των άλλων επιβαρυντικών στοιχείων εξ αυτής της διαχειρίσεως.
ΙΙΙ.) Με το από 24.11.1995 Πρακτικό του Διαχειριστικού Συμβουλίου της Κοινοπραξίας και σε εκτέλεση του άρθρου 4 του κεφαλαίου Β του Κοινοπρακτικού ορίσθη στο άρθρο 1 ο Διαχειριστής της Κοινοπραξίας ο κ. Αntony Saracine , τον οποίο εξουσιοδότησαν, όπως ασκεί όλες τις διαχειριστικές πράξεις. Στο δε άρθρο 2 αυτού απεφασίσθη,όπως η όλη οικονομική διαχείριση της κοινοπραξίας ανατεθή αποκλειστικά στην ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. και ως εκ τούτου όλες οι λογιστικές πράξεις και εγγραφές να γίνονται στα βιβλία της.
Πλήν όμως σήμερον με τα όσα επίσημα ήλθον σε γνώση της παρούσας Διοικήσεως, χωρίς να γνωρίζω τι εγνώριζον ή τι ώφειλον να γνωρίζουν οι παρελθούσες Διοικήσεις της Εταιρείας, θα πρέπει να προβληματίσει το Δ.Σ. κατά πόσον είναι ηθικόν και δίκαιον να ασκεί την αποκλειστική διαχείριση η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία, όταν εκ των πραγμάτων απεδείχθη περίτρανα και τούτο κατόπιν Δημοσίων εγγράφων και ελέγχων,ότι η αντισυμβαλλόμενη συνεταίρος μας στην Κοινοπραξία με την αποκλειστική δικαιοδοσία στην διαχείριση ¨διεπιστώθη-συνελήφθη¨ να έχει διαπράξει αντισυμβατικές πράξεις - παραλείψεις με εγγραφές στα βιβλία της Κοινοπραξίας, που δεν έπρεπε να γίνουν, με αποτέλεσμα να έχουμε υποστή σημαντική απώλεια εσόδων. Και εν τέλει αυτή καθ΄εαυτή η μεταξύ μας εταιρική εμπιστοσύνη έχει κλονισθή με υπαιτιότητα της αντισυμβαλλομένης εξ αυτίας των υπαιτίων αντισυμβατικών της πράξεων – παραλείψεων.
ΙV). Πέραν όμως όλων των άνω εκθέτω, ότι και σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα στα άρθρα 741 έως 784 περί Εταιρείας,αλλά και σύμφωνα με τις διατάξεις περί εντολής του Α.Κ. στα άρθρα 714 έως 723 προβλέπονται νόμιμοι λόγοι και προυποθέσεις για την αλλαγή διαχειριστού , ήτοι :
Στο άρθρο 748 του Α.Κ προβλέπεται ,ότι: ¨η διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων ανήκει,αν δεν συμφωνήθηκε διαφορετικά ,σε όλους μαζί τους εταίρους.¨ Στο δε άρθρο 752 Α.Κ. προβλέπεται ότι: ¨Η διαχείριση που έχει ανατεθεί με την εταιρική σύμβαση σε έναν ή σε μερικούς από τους εταίρους,μπορεί να ανακληθή μόνο για σπουδαίο λόγο.Η συμφωνία που αποκλείει την ανάκληση για σπουδαίο λόγο είναι άκυρη.
¨Σύμφωνα δε με το άρθρο 724 Α.Κ. : ¨Ο εντολέας έχει δικαίωμα να ανακαλέσει την εντολή οποτεδήποτε.Αντίθετη συμφωνία είναι άκυρη.
Ούτως κατόπιν όλων τούτων αφ΄ ενός των αντικειμενικών γεγονότων, που έχουν λάβει χώρα σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας εκ μέρους πράξεων και παραλείψεων του διαχειριστή και της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ και παντός άλλου υπευθύνου, αλλά και αφ΄ ετέρου εκ των άνω παρατεθέντων διατάξεων του νόμου για την ανάκληση της εντολής και της διαχείρισης βάσει σπουδαίου λόγου, θα πρέπει το Δ.Σ. να αναθεωρήσει τις όποιες αποφάσεις και να επανεκτιμήσει - επαναπροσδιορίσει την στάση του στο Διαχειριστικό Συμβούλιο με σκοπό,όπως επανατεθούν σωστές,ισότιμες και ειλικρινείς βάσεις στην συνεργασία μας με απώτερο σκοπό την αύξηση των εταιρικών κερδών και την επανάκτηση της τρωθείσης αξιοπιστίας της αντισυμβαλλομένης εκ μέρους μας με ειλικρινείς πράξεις και ανάληψη ευθυνών στο σημείο που έχουμε βλαβή στα οικονομικά μας συμφέροντα ,καθόσον δεν είναι δυνατόν να απεμπολούμε κυρίαρχα δικαιώματά μας, που απορρέουν από την Σύμβαση και να περιοριζόμεθα σε παρακλητική σχέση,όπως σε λήψη όποιων χορηγιών,για διάφορες εκδηλώσεις,πολιτιστικές,αθλητικές(όπως ενδεικτικά π.χ. καρναβαλικές του ποσού των 80.0000 ευρώ κ.α. ) , όταν από την άλλη εθελοτυφλούμε; στην διαρροή σημαντικώτατων ποσών από τα ταμεία της Κοινοπραξίας εξ αιτίας παράνομων εγγραφών και πράξεων λογιστικών και όταν μάλιστα τούτο περιέρχεται σε γνώση μας εξ αιτίας Δημοσίων εγγράφων του ΕΘ.Ε.Κ., το οποίο παρεμπιπτόντως εμμέσως - αμέσως προστατεύει τα συμφέροντά μας και όταν πληροφορηθήκαμε τούτο όχι από τα αρμόδια και εντεταλμένα όργανα ,ήτοι αυτά ¨που είχαν ταχθή να φυλάττουν Θερμοπύλες¨, αλλά από την Αναφορά ενός ευαίσθητου δημότη-πολίτη,εργάτη της Δικαιοσύνης, μαχίμου Δικηγόρου Κορίνθου,του κ. Περικλή Γ.Μπαλοδήμου, ο οποίος ενεργών, ως θα έπρεπε να ενεργήσει ο οιοσδήποτε δημότης - πολίτης ελάμβανε γνώση αυτών,αλλά και πολλώ μάλλον, ως πατριώτης Λουτρακιώτης προέβη στην εν λόγω Αναφορά του προς τον κ.Εισαγγελέα εκ της οποίας πληροφορηθήκαμε όλα τα ανωτέρω,ενώ μέχρι τώρα είχαμε άγνοια αποδεικνυομένης ούτως περιτράνως της ανυπαρξίας των ελεγκτικών μας μηχανισμών.
(110311)
Return top