ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ
ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Τώρα που έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τη ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη, καλόν είναι να γίνει αντιληπτό, ποιος είναι ο ρόλος του νέου θεσμού και τι έχει στόχο να υπηρετήσει.
Όλοι έχουν την αίσθηση ότι πρόκειται για μια θέση που θα εξασφαλίζει μηνιαία αντιμισθία και θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι…
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη στην περιφέρεια, είναι ο αντίστοιχος Συνήγορος του Πολίτη στην πρωτεύουσα.
Κατά συνέπεια, ο υποψήφιος επιβάλλεται να έχει γνώσεις αφενός να μπορεί να ερμηνεύει ορθά και με σαφήνεια το νόμο, αφετέρου να μπορεί να διαπιστώνει που το κράτος αδικεί τον πολίτη, είτε γιατί οι υπηρεσίες ενδεχομένως ερμηνεύοντας διασταλτικά το νόμο αδικούν τον πολίτη, είτε ο οιοσδήποτε πολιτικός για λόγους αντεκδίκησης, μπορεί να θέλει να βλάψει μ’ έμμεσο τρόπο τον αντίπαλό του.
Κατ’ αυτή την έννοια ο Συμπαραστάτης του Δημότη κατ’ αρχήν δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να είναι φίλα διακείμενος στη δημοτική αρχή. Κατά δεύτερο λόγο δεν θα πρέπει να έχει πολιτικές βλέψεις όπως ορθά το προβλέπει ο νομοθέτης, δεδομένου ότι η ορθή υπηρέτηση του θεσμού, είναι δυνατόν να σε κάνει δήμαρχο!
Επίσης, το πρόσωπο που θα αναλάβει το ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη θα πρέπει να μην εφορμείται από προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα, όπως ακριβώς έχει γίνει στο παρελθόν είτε από δημοτικούς συμβούλους, είτε ακόμη και αιρετούς αξιωματούχους του δήμου.
Το πρόσωπο που θα υπηρετήσει το νέο θεσμό επιβάλλεται και πρέπει να είναι έτοιμο να σταθεί και να συγκρουσθεί αν χρειασθεί ακόμη και με τη δημοτική αρχή, καθώς επίσης και με τις υπηρεσίες. Από την άλλη ο νέος Συμπαραστάτης του δημότη θα πρέπει να αποτρέπει τους πολίτες να εγείρουν αβάσιμες κατά νόμο αξιώσεις για να σταματήσουν οι υπηρεσίες να αναλώνονται με υποθέσεις που δεν έχουν καμία τύχη.

Εδώ θα δείξει ο Κώστας Λογοθέτης τη νέα φιλοσοφία που ευαγγελίζεται
Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δεν μπορεί να προτείνει κανένα πρόσωπο φιλικά διακείμενο προς αυτόν, αν θέλει να ισχυρίζεται ότι θα υπηρετήσει τη διαφάνεια και φέρνει ένα άλλο πνεύμα διοίκησης στο δήμο, την ώρα που ο υποψήφιος θα μπορεί να εκλεγεί πλέον με απλή πλειοψηφία. Δηλαδή, τα μέλη του συνδυασμού της πλειοψηφίας είναι αρκετά για την εκλογή του ενδιαφερομένου. Το ευαίσθητο στη συγκεκριμένη ψηφοφορία είναι ότι το εν λόγω πρόσωπο θα πρέπει να τύχει σημαντικότατης αποδοχής και θα υπερψηφισθεί και από την αντιπολίτευση.
Προώθηση προσώπου είτε από το συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά, είτε φιλικά διακείμενο στη δημοτική αρχή, θα μετατρέψει το θεσμό σε παρωδία, ο Συμπαραστάτης του Δημότη θα είναι «μαϊμού» και ο Κώστας Λογοθέτης θα είναι μία από τα ίδια με τους προκατόχους του!

(030311)




ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΑΝΑ, ΣΥΖΥΓΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ,
Η ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ


Τα τελευταία δύο χρόνια υποφέρει από μια σπάνια αρρώστια που συνοδεύεται από φριχτούς και αφόρητους πόνους.
Εδώ και 15 ημέρες βρίσκεται στην Εντατική νοσοκομείου και παλεύει για την ζωή της.
Ζητάμε τη Στήριξη, την προσευχή, τη θετική σας σκέψη και την οικονομική σας ενίσχυση σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής της.
ΑΡΙΘΜΟΙ λογαριασμών:
ALFA BANK 550002101249032
ΕΜΠΟΡΙΚΗ 27557317.

(030311)
Return top