ΑΤΕΚΛ ΚΑΙ ΔΑΕΤ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ
ΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Η μη συμμετοχή του Λουτρακίου δια της εταιρείας του με τρεις εκπροσώπους στο διαχειριστικό συμβούλιο της Club Hotel Casino Loutraki, ευθέως σημαίνει ότι το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο της πρώην ΑΤΕΚΛ, της πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. και νυν Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου, δεδομένου ότι δια της απουσίας του δεν ασκεί τον ενδεδειγμένο και ουσιαστικό έλεγχο.
Κατά συνέπεια σε τούτη τη φάση η πολιτική ευθύνη ανήκει κατ’ αρχήν και εξ’ ολοκλήρου στον πρόεδρο της εταιρείας και κατά δεύτερο λόγο σε όλα τα διοικητικά συμβούλια. Ο πρόεδρος της εταιρείας, αλλά και το διοικητικό συμβούλιο αν πραγματικά υπερασπιζόντουσαν τα συμφέροντα του τόπου επιβαλλόταν τρεις εκπρόσωποι -αν υπάρχει για κάποιον κώλυμα ο αναπληρωματικός και σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχει ο ίδιος ο δήμαρχος- να συμμετέχουν απαραιτήτως στις συνεδριάσεις του διαχειριστικού συμβουλίου. Κυριότερα δε, αν το όργανο δεν συνέρχεται στις τακτές ημερομηνίες, επιβαλλόταν να προκαλούν και να επιδιώκουν τη συνεδρίασή του.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της εταιρείας είχε επιλέξει να αφήσει την κοινοπραξία στην τύχη της και αυτό ακολούθησαν και οι διάδοχοί του, θεωρώντας ότι αυτή η τακτική είναι προς τον ορθό δρόμο.
Προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και προς επίρρωσιν των ανωτέρω, ιδιαιτέρως ιδιάζουσα είναι η εισηγητική έκθεση του νομικού συμβούλου της Τουριστικής Λουτρακίου Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Λουτράκι ΑΕ.» - πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., Γεωργίου Πέτρου, που καταδεικνύει απερίφραστα τι έπρεπε να έχουν κάνει τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια.

Η εισήγηση του νομικού Γιώργου Πέτρου
Eν όψει της συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας της 10ης.3.2011 και ειδικότερα για το υπ΄ αριθμ. 2 θέμα του θεματολογίου περί διορισμού νέων μελών στο Διαχειριστικό Συμβούλιο της Κοινοπραξίας ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.–ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. Ο.Τ.Α. «ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.» εκθέτω τα κάτωθι:
α Με το από 28-4-1995 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Κοινοπραξίας που δημοσιεύθηκε στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Κορίνθου με αριθμό 219/1995 συνεστήθη Κοινοπραξία μεταξύ της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. με την τότε Α.Τ.Ε.Κ.Λ. για την εκμετάλλευση του ΚΑΖΙΝΟ του Λουτρακίου
β Σύμφωνα με το από 24.11.1995 Πρακτικό του Διαχειριστικού συμβουλίου της Κοινοπραξίας και σε εκτέλεση του άρθρου 4 του κεφ. β! του από 30.3.95 Κοινοπρακτικού συνεστήθη το πρώτο Διαχειριστικό Συμβούλιιο της Κοινοπραξίας το οποίο αποτελείτο από 11 μέλη εκ των οποίων τα 8 μέλη προήρχοντο από την KΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. τα δε υπόλοιπα 3 ήσαν από την τότε Α.Τ.Ε.Κ.Λ δυνάμει σχετικού πρακτικού και ήσαν οι κ.κ. Παύλος Παύλου, Ιωάννης Μίχας και Αλέξανδρος Παντελέων.
γ Σύμφωνα δε με το άνω Πρακτικό Διαχειριστικού Συμβουλίου της Κοινοπραξίας την όλη οικονομική διαχείριση της Κοινοπραξίας θα την είχε η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. πλήν όμως η τότε Α.Τ.Ε.Κ.Λ. και προκάτοχος της σήμερον εταιρείας μας διατηρούσε όλα τα νόμιμα δικαιώματά της για έλεγχο της διαχειρίσεως και των δικαιωμάτων της υπό των μελών της κοινοπραξίας.
δ Ούτως η συμμετοχή μας στο Διαχειριστικό Συμβούλιο της Κοινοπραξίας με τα τρία μέλη μας είναι αφ΄ ενός μεν δικαίωμά μας ,αλλά συνάμα και υποχρέωσή μας και ιδία υποχρέωση των διορισθέντων μελών να ασκούν ουσιαστικό έλεγχο των όποιων πράξεων και παραλείψεων του Διαχειριστικού Συμβουλίου προς υπεράσπιση των συμφερόντων και προς όφελος της εταιρείας, ανεξαρτήτως του ότι είμεθα μειοψηφία στο Συμβούλιο αυτό.
Ούτως λαμβανομένων υπόψη τούτων:

Εισηγούμαι - Προτείνω, όπως:
1 Διορισθούν τα τρία (3) μέλη στο Διαχειριστικό Συμβούλιο της Κοινοπραξίας, όπως δικαιούμεθα προς τούτο, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών, προκειμένου να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Διαχειριστικού Συμβουλίου με σκοπό, όπως προστατεύουν και προάγουν τα δικαιώματα της εταιρείας και να ελέγχουν την οικονομική διαχείριση της Κοινοπραξίας.
2 Τα διοριζόμενα μέλη της εταιρείας στο Διαχειριστικό Συμβούλιο της Κοινοπραξίας έχουν δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να ασκούν ουσιαστικό έλεγχο των διαχειριστικών πράξεων και παραλείψεων της διαχειρίσεως της Κοινοπραξίας, εφόσον δια αυτών βλάπτονται τα συμφέροντα της εταιρείας και οφείλουν να επισημαίνουν και να καταγράφουν στα Πρακτικά τις όποιες αντίθετες στα συμφέροντα της εταιρείας αποφάσεις εκ μέρους της αντισυμβαλλόμενης κοινοπρακτούσης εταιρείας.
3 Τα διοριζόμενα μέλη της Κοινοπραξίας δέον όπως ενημερώνουν αμελλητί το Δ.Σ. της εταιρείας για το θεματολόγιο του Διαχειριστικού Συμβουλίου, στο οποίο θα καλούνται να συμμετάσχουν.
4 Το Δ.Σ. της εταιρείας αφού θα ενημερώνεται από τα άνω μέλη του για τα θέματα του Διαχειριστικού Συμβουλίου προς συζήτηση θα συνέρχεται σε συνεδρίαση και θα δίνει κατευθυντήριες αρχές και υποδείξεις στα μέλη του για την στάση, την οποία θα πρέπει να τηρήσουν αυτά στο Διαχειριστικό Συμβούλιο και ιδία στα σημαντικά θέματα τα έχοντα άμεση σχέση με τα οικονομικά θέματα της εταιρείας.
5 Τα διοριζόμενα μέλη της εταιρείας υποχρεούνται, όπως μεταφέρουν στο Διαχειριστικό Συμβούλιο τις θέσεις του Δ.Σ. της εταιρείας και δέον όπως μειοψηφούν και αιτιολογούν την αρνητική θέση τους στα Πρακτικά του Διαχειριστικού Συμβουλίου, εφόσον με αυτόν τον τρόπο υπερασπίζονται και προάγουν τα συμφέροντα της εταιρείας.
6 Τα διοριζόμενα μέλη στο Διαχειριστικό Συμβούλιο της εταιρείας δέον, όπως μετά από κάθε συνεδρίαση του Διαχειριστικού Συμβουλίου ενημερώνουν το Δ.Σ. της εταιρείας που θα συνέρχεται σε συνεδρίαση προς τούτο για τις όποιες αποφάσεις έλαβε το Διαχειριστικό Συμβούλιο και ιδία για αυτές, οι οποίες θα άπτονται των συμφερόντων της εταιρείας και θα εκθέτουν, εάν ψήφισαν θετικά ή αρνητικά σε αυτές.
7 Δέον δε όπως ομού με τα τρία μέλη της εταιρείας που θα διορισθούν ως μέλη του Διαχειριστικού Συμβουλίου να συμπαρίσταται και ο Νομικός Σύμβουλος της εταιρείας για την νομική στήριξη και κάλυψη των άνω μελών, αλλά και την προβολή των όποιων νομίμων δικαιωμάτων μας και την επισήμανση των παραλείψεων και αντικαταστατικών ενεργειών του άλλου μέλους της Κοινοπραξίας. Επίσης θα πρέπει να εξετασθεί το θέμα της συμπαράστασης και ειδικού συμβούλου για οικονομικά Φοροτεχνικά θέματα, όποτε αυτά θα έρχονται προς συζήτηση.
8 Σε καμία δε περίπτωση δεν θα πρέπει να απέχουν τα τρία μέλη από τις συνεδριάσεις του Διαχειριστικού Συμβουλίου αυτοβούλως και οικεία βουλήσει χωρίς να έχει ενημερωθεί προς τούτο το Δ.Σ. της Εταιρείας και χωρίς να τους έχει κοινοποιηθεί πιθανή σχετική απόφαση του Δ.Σ. περί ανακλήσεως του διορισμού τους.
9 Τέλος η όποια ως άνω μη συμμετοχή των τριών ορισθέντων μελών στο Διαχειριστικό Συμβούλιο επισύρει ευθύνες στα μέλη, καθ’ όσον με αυτόν τον τρόπο δεν υπερασπίζονται καλώς τα συμφέροντα της εταιρείας, διότι πρωτίστως δεν θα λαμβάνει γνώση η εταιρεία των όσων αποφασίζονται με πιθανές αρνητικές οικονομικές συνέπειες και δεδομένου δε, ότι οι προηγούμενες Διοικήσεις της εταιρείας δια των τριών ορισθέντων μελών στο Διαχειριστικό Συμβούλιο της Κοινοπραξίας ελάχιστες φορές συμμετείχαν σ΄ αυτό, όπως τούτο αποδεικνύεται από τα πρακτικά του Διαχειριστικού Συμβουλίου και όπως δήλωσε ο κ. Παύλος Παύλου στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας της 28ης.2.2011,ότι «από κάποια στιγμή και έπειτα δεν πηγαίναμε στα Διαχειριστικά Συμβούλια γιατί έτσι μας είχε συμβουλεύσει ο νομικός μας Σύμβουλος, διότι ήταν σε βάρος μας». Τούτο βεβαίως, δηλαδή η απόφαση των τριών μελών περί μη συμμετοχής στο διαχειριστικό συμβούλιο, εάν δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ., έρχεται σε αντίθεση με αυτήν καθ΄ εαυτή την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας, που είχε ληφθεί από την εταιρεία και με την οποία είχαν ορισθεί τα τότε τρία μέλη και θα έπρεπε να είχε ανακληθεί αύτη, (εάν δεν έχει ανακληθεί νομοτύπως) για ορισμένους και συγκεκριμένους λόγους και επί πλέον, όταν δεν συμμετείχαν τα ορισθέντα μέλη στο Διαχειριστικό Συμβούλιο, τότε προφανώς το Δ.Σ. της εταιρείας δεν είχε, αφ΄ ενός άποψη επί των ψηφισθέντων θεμάτων στο Διαχειριστικό Συμβούλιο που ελαμβάνοντο - εψηφίζοντο αποφάσεις από το Κοινοπρακτούν μέλος ερήμην μας (και τούτο πιθανόν, ήτοι μία τέτοια ληφθείσα απόφαση ερήμην μας δυνητικά να δημιουργούσε προβλήματα και οικονομική ζημία στα συμφέροντά μας), εφόσον δεν είχαμε καμία ενημέρωση επί των πεπραγμένων, αλλά αφ΄ ετέρου δεν είχαμε και καμία φωνή, έστω και μειοψηφική στο άνω Συμβούλιο, που να αντιδρούσε και να κατέγραφε την αρνητική άποψή της για την όποια απόφαση ήτο σε βάρος των συμφερόντων μας και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα απέφευγαν τα ορισθέντα τρία μέλη την όποια αιτίαση κυρίως από το έτερο κοινοπρακτούν μέλος, ότι δήθεν με την συμμετοχή τους συναινούσαν ή ενέκριναν τρόπον τινά αποφάσεις βλαπτικές για τα συμφέροντά μας.
Ούτως Φρονώ ,ότι σύμφωνα με τις άνω προτάσεις μου τα διοριζόμενα τρία μέλη από το Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να συμμετάσχουν στο 11μελές Διαχειριστικό Συμβούλιο θα λειτουργούν αποτελεσματικότερα προς προάσπιση με τον καλύτερο τρόπο των όποιων δικαιωμάτων μας σύμφωνα με το ισχύον Συμφωνητικό Κοινοπραξίας και θα εξασφαλίζεται η ενημέρωση του Δ.Σ. της εταιρείας για τα πεπραγμένα στο Διαχειριστικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να διασφαλίζονται στο έπακρο τα συμφέροντα της εταιρείας.

Η πολιτική ευθύνη ανήκει στον Παύλο Παύλου
Όσον αφορά τον Παύλο Παύλου η επίκληση «από κάποια στιγμή και έπειτα δεν πηγαίναμε στα Διαχειριστικά Συμβούλια γιατί έτσι μας είχε συμβουλεύσει ο νομικός μας Σύμβουλος, διότι ήταν σε βάρος μας» είναι μάλλον αστειότης, δεδομένου ότι αφενός η γνωμοδότηση θα έπρεπε να είναι γραπτή και αφετέρου να υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου.
Επομένως, μάλλον αυθαίρετα έχει λειτουργήσει το διαχειριστικό συμβούλιο κι όταν μέλος του είναι ο ίδιος ο δήμαρχος τότε η ευθύνη, τουλάχιστον η πολιτική σε τούτη τη φάση ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον ίδιο.

Υ.Γ.: Επειδή στο loutraki-press γίνεται τελικώς αποδέκτης των σοβαρότατων θεμάτων που απασχολούν τον τόπο, καλόν θα είναι οι εισηγητές μεγάλων εγγράφων να τα αποστέλλουν και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του παρόντος ιστολογίου, δεδομένου ότι κατασπαταλείται άδικος χρόνος για τη φωτοαντιγράφηση και την ηλεκτρονική επεξεργασία των κειμένων.

(120311)




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Τους πολίτες των Αγίων Θεοδώρων καλεί σε λαϊκή συνέλευση αύριο Κυριακή και ώρα 11.00 στο πολιτιστικό κέντρο Αγίων Θεοδώρων, η δημοτική αρχή Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να ενημερωθούν, αλλά και να συζητηθούν μείζονα θέματα που αφορούν στην περιοχή τους.

Υ.Γ.: Το loutraki-press αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανο καθ’ ότι άρχισε να αναγνωρίζει την ύπαρξή του η δημοτική αρχή και του αποστέλλει δελτία Τύπου!
(120311)
Return top