ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΘΕΤΗ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Όταν η οποιαδήποτε πολιτική παράταξη οργανώνεται να εξαπολύσει επίθεση προς τα συμφέροντα των πολιτών, οι πολίτες δεν μπορούν να το ρίχνουν στα χαμόγελα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι να ξεπεραστούν οι ανισορροπίες δυνάμεων όπως εκφράζονται σήμερα από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και θα βρεθούν.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο κρίνει απαράδεχτους τους χειρισμούς Λογοθέτη στο θέμα του προαστιακού.
Έχουμε την αντίληψη ότι χρονοτριβεί χωρίς λόγο. Αντί να δημιουργεί νέες σχέσεις με τους πολίτες ο δήμαρχος, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι εκφράζει παλιές και ξεπερασμένες πολιτικές, τις οποίες πρόσφατα καταδίκασαν οι πολίτες, ελπίζοντας να μείνουν κλειδωμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Μοιραία, η ακολουθούμενη μέχρι σήμερα πολιτική, αναγκάζει να στηλιτεύουμε τις αδιέξοδες πολιτικές Λογοθέτη. Θυμίζουμε, ότι από το ξεκίνημα του ο δήμαρχος με την πολιτική του των δύο μέτρων και τα δύο σταθμών, εξώθησε και ανάγκασε την Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μαζί με τους φορείς και δημοτικούς συμβούλους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, να προσφύγουν αναζητώντες την παρέμβαση του πρωθυπουργού της χώρας, καθώς και του αρμοδίου υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αφού ο ίδιος δεν προστάτεψε τα συμφέροντα της πόλης!
Φαίνεται ότι ο Κώστας Λογοθέτης, αδυνατεί να αντιληφθεί ότι το μήνυμα των πολιτών ήταν μηδενική ανοχή σε αυτούς που δεν πράττουν υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και μόνο. Οι πολίτες, άκρως συνειδητοποιημένοι πλέον, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν και να μην ανεχθούν όποιον είτε επιδιώκει, είτε συνεχίζει καταστάσεις, που γίνονται όλο και πιο καταθλιπτικές σε βάρος τους.
Στο παρελθόν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από επαγγελματίες πολιτικούς και κατευθυνόμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι ανεπιτυχώς προσπάθησαν να αμαυρώσουν έντιμες προσπάθειες εξ ονόματος των συμφερόντων που υπηρετούνε, τελικά ούτε πτόησαν την Πρωτοβουλία, αλλά έπεσαν και στο κενό.
Κι αυτό γιατί η κοινή γνώμη όχι μόνο γνωρίζει καλά όλους αυτούς, αλλά και γνωρίζει από ποιους εξαρτώνται και ποια συμφέροντα υπηρετούν!

Τελεσίγραφο
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, όσες αντιδράσεις κι αν προκύψουν στο μέλλον είναι προετοιμασμένη και αποφασισμένη να επιμείνει στο θέμα.
Η μέχρι σήμερα τακτική του Κώστα Λογοθέτη περί άλλων να τυρβάζει έναντι των συμφωνηθέντων με τους πολίτες, τοποθετεί την Πρωτοβουλία απέναντι, που συνεχίζει για την τελική πραγματοποίηση των αντικειμενικών της στόχων, οι οποίοι είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών.
Η τακτική της δημοτικής αρχής ανησυχεί στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί μια μακρά χρονική περίοδος οπισθοδρόμησης του δήμου. Στο πλαίσιο αυτή θέτει ευθέως στον Κώστα Λογοθέτη που προεκλογικά μοίραζε υποσχέσεις τα ακόλουθα ερωτήματα:
- Ποιοί κανονίζουνε πολιτικές πίσω από τις πλάτες των πολιτών και γιατί ορισμένοι πολιτικοί τις εφαρμόζουν;
- Γιατί οι πολιτικές αυτές, αρκετές φορές, δεν είναι προς το συμφέρον των πολιτών.
- Μήπως αυτές είναι τεταγμένες σε γενικότερα πλαίσια;
- Υπάρχει περίπτωση αυτή η ένταξη να υποχρεώνει τους πολίτες να βρίσκονται διαρκώς σε μειονεκτική θέση έναντι των διαρκώς αναπτυσσομένων ισχυρών;

Δεν μπορεί ο άνθρωπος σήμερα να γκρεμίζει διαρκώς τις αξίες του, γιατί θα οδηγηθεί στο δρόμο της αυτοκαταστροφής και θα μετατραπεί ταυτόχρονα σε θύτη και θύμα. Πολλές από τις πολιτικές που εκφράζονται σήμερα, φέρουν πίσω τους μεγάλες οικονομικές δυνάμεις που είναι έτοιμες να διακόψουν την υποστήριξη τους στα πολιτικά πρόσωπα όταν δυσαρεστηθούν.
Αυτό κάνει ορισμένους πολιτικούς να εκφράζουν πολιτικές κατά των πολιτών.
Ο καθορισμός αυτών των δυνάμεων δεν είναι εύκολος, αλλά ούτε και απαραίτητος πιστεύω. Η αφοσίωση των πολιτικών σε αυτές τις δυνάμεις μπορεί να τους μπλέξει τελικά σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι που μπορεί να τους βλάψει αντί να τους ωφελήσει.
Κάνουμε μια εικασία.
- Τι θα συμβεί αν αύριο ο Κώστας Λογοθέτης δεν σταθμίσει τους πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων και αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον προαστιακό;
- Δεν θα παρουσιαστεί συμβιβασμένος και προδοτικός μετατρέποντας εμάς αυτομάτως σαν ήρωες και μάρτυρες του;
- Δεν θα μετατρέψει το προεκλογικό του πρόγραμμα σε σκέτο χαρτί, καθώς και το λόγο του αναξιόπιστο;
- Αυτό ξέρετε ποιοί θα το εκμεταλλευτούν;


Διασφαλίζεται η τροχιά…
Οι νοήμονες συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται ότι η προσήλωσή μας σε συγκεκριμένους προσανατολισμούς, κατ’ ουσία διαφυλάττει -αν το αντιλαμβάνεται- και την ίδια τη δημοτική αρχή, δεδομένου ότι οι παρεμβάσεις αφυπνίζουν από τον εκτροχιασμό...
Ωστόσο, αν η δημοτική αρχή δεν αφυπνίζεται… οι πολίτες του Λουτρακίου είναι εύκολο να αντιληφθούν ότι δεν τηρείται το προεκλογικό πρόγραμμα του Κώστα Λογοθέτη. Ευνόητο και μοιραίο είναι το 2014 οι δημότες χωρίς κανένα απολύτως ενδοιασμό να αναζητήσουν ένα άλλο βιώσιμο δημοτικό σχηματισμό που δεν θα στηρίζεται στα ψέματα και ο Κώστας Λογοθέτης θα περάσει στην ιστορία, υποσχόμενος προεκλογικά και μη πράττοντας τίποτε ή άλλα μετεκλογικά.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο ήταν μεταξύ αυτών που προεκλογικά πείσθηκαν από τις προεκλογικές υποσχέσεις και τον στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις. Δεν υπάρχει ούτε πρόθεση, ούτε επιθυμία διαφοροποίησης αν εργαστεί προς το συμφέρον των πολιτών. Αυτό θα γίνει άμεσα αντιληπτό με τη διαφοροποίηση της πολιτικής που εκφράζει ως τώρα η δημοτική αρχή Λογοθέτη, ώστε να προσαρμοσθεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις.
Δυστυχώς, ο Κώστας Λογοθέτης εκτροχιάζεται…

Αναγκαιότητα να φύγουν οι ανίκανοι
Η σωρευμένη εμπειρία σε θέματα σιδηροδρόμου, αλλά και η γνώση για προσωπικές δραστηριότητες του Κώστα Λογοθέτη, καθιστούν ευδιάκριτη -λόγω έλλειψης πολιτικής και στόχου- ότι αυτή η δημοτική αρχή, ενδεχομένως, στήνει… παγίδα -από την αδυναμία της να αντιληφθεί τις επιπτώσεις - να παγιδέψει τα συμφέροντα των πολιτών του δήμου.
Είναι γενική πια η παραδοχή της αναγκαιότητας στελέχωσης της δημοτικής αρχής με άξια και ικανά στελέχη, καθ’ ότι οι μέχρι σήμερα ενασχολούμενοι στην Ιάσωνος έχουν διαψεύσει και προδώσει την οιανδήποτε προσδοκία.
Θα ήταν μεγάλη χαρά για την Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου αν δίνονταν δείγματα γραφής της δημοτικής αρχής με πράξεις που θα διασκέδαζε όλα τα αναγραφόμενα. Δυστυχώς, όμως, πολύ φοβούμεθα, ότι όλα τα παραπάνω είναι πολύ κοντά και μάλλον απηχούν την πραγματικότητα.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

(100311)
Return top