«ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ YIGAL ZILKA»


Ιδιαίτερη αίσθηση, οξύτατες αντιδράσεις και βαριά λόγια, αλλά και έντονο προβληματισμό για το που το πάει ο Κώστας Λογοθέτης προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνάντησης του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη με το μεγαλομέτοχο της Club Hotel Loutraki S.A. Yigal Zilka.
Είναι σε πλήρη γνώση του loutraki-press ποιος ζήτησε να μεθοδευθεί αυτή η συνάντηση, τα ψέματα που ελέχθησαν, αλλά και ποιο πρόσωπο συνέβαλε να πραγματοποιηθεί. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι της παρούσης και θα αποκαλυφθούν σε ύστερο χρόνο. Προέχουν να δημοσιοποιηθούν οι απόψεις πρώην κορυφαίου θεσμικού παράγοντα, πρώην αντιδημάρχου, πρώην δημοτικών συμβούλων και δημοτικών παρατηρητών, που όλοι μαζί, ως είθισται, συνευρέθησαν μετά την παρέλαση και απολάμβαναν το τσίπουρο τους.
Φυσικά, το θέμα που μονοπώλησε τη συγκεκριμένη ομήγυρη ήταν η παραπάνω συνάντηση, που έγινε εν κρυπτώ, ενώ μαζί με το δήμαρχο ήταν δύο αντιδήμαρχοι, οι οποίοι στην Ιάσωνος χαρακτηρίζονται από το προσωπικό του δημαρχείου, αλλά και πολιτικό προσωπικό, οι κατ’ εξοχήν «yes man» του δημάρχου.
Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους κι όχι κολακευτικούς χαρακτηρισμούς για τον Κώστα Λογοθέτη, ενώ ιδιαίτερος προβληματισμός διατυπωνόταν, γιατί από αυτή τη συνάντηση έλειπαν τα μέλη του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. -είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια εταιρεία για τις σχέσεις με τους μεγαλοεπενδυτές στο καζίνο- που αποτελούσαν και το στενό πυρήνα υποστήριξης του Κώστα Λογοθέτη. Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός δήμαρχος κρεμόταν στην κυριολεξία από αυτά τα τρία άτομα.

«Όψιμος μέντορας του Κώστα Λογοθέτη ο Παύλος Παύλου»
Ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, «αλεπού» στην πολιτική σκέψη για την τοπική πραγματικότητα, σχολίαζε και πιθανολογούσε ότι: «Ο Κώστας Λογοθέτης λειτούργησε κατ’ εντολή του όψιμου μέντορά του Παύλου Παύλου, ως προέκταση των Νίκου Ρεμαντά και Moshe Bublil. Σκοπός της συνάντησής του ήταν να αλιεύσει τις προθέσεις του Yigal Zilka, λόγω της ρευστότητας που υπάρχει μεταξύ των μεγαλοεπενδυτών στην Club Hotel Loutraki S.A., λαμβανομένου υπόψη ότι στο Ισραήλ, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών, υπάρχει η πρόταση του Yigal Zilka για εξαγορά των μεριδίων των Moshe Bublil και Nissan Khakshouri και η αντιπρόταση των δύο να παραμείνουν στην εταιρεία με ποσοστό 5%. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι ενδεχόμενη αλλαγή φρουράς, σημαίνει και το τέλος για το Νίκο Ρεμαντά κι ότι αυτό συνεπάγεται. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα, αλλά μην περιμένετε από τον Κώστα να αντιληφθεί τι παίζεται. Έχει βρει τώρα τον Παύλο, στηρίζεται σ’ αυτόν κι έχει πουλήσει τους ευεργέτες του. Φυσικά και ο Παύλος με την τακτική αυτή παίρνει τη ρεβάνς από τους δύο εκ των τριών, για τους οποίους θεωρεί ότι ο ένας τον πούλησε κι ο άλλος τον γέλασε και του έφαγε τη θέση που του είχε υποσχεθεί ο Κώστας Λογοθέτης».
Το τι ελέχθη, δεν είναι δυνατόν να γραφεί, γιατί οι μηνύσεις και οι αγωγές από αυτούς που κάνουν πολιτική μέσω των δικαστηρίων, αλλά και των υποχείριών τους, θα πέσουν βροχή.
Ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, όπως κι άλλες φορές, ισχυριζόμενος ότι γνωρίζει άριστα τον Κώστα Λογοθέτη από το παρελθόν, τον χαρακτήρισε διαλυτικό στοιχείο, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση ότι ακόμη δεν έχετε δει τίποτε! Πρόσθεσε δε ότι: «Όταν θα τον πάρουν χαμπάρι οι αυλοκόλακές του, να είστε σίγουροι ότι αυτοί θα τον κυνηγήσουν χειρότερα απ’ όλους, γιατί θα τους έχει υποσχεθεί και διπλοϋποσχεθεί και τελικώς δεν θα τους ικανοποιήσει τίποτε απολύτως».

Τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ δεν ήταν γνωστή η συνάντηση
Ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας που παρακολούθησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης, στάθηκε ιδιαίτερα και επεσήμανε «τη στήριξη που παρέσχε ο Παύλος Παύλου στον Κώστα Λογοθέτη κι ως αντάλλαγμα ο δήμαρχος ανταπέδωσε με σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Γκιώνη». Ακόμη, επισήμανε «την απρεπή συμπεριφορά του Κώστα Λογοθέτη στην Μαρία Πρωτοπαππά - μέλος του συνδυασμού του Γιώργου Γκιώνη κι αποχωρήσασα από τον Παύλο Παύλου, λαμβανομένου υπόψη ότι ανήκει στο ασθενές φύλο και κατά συνέπεια απαιτείται πιο λεπτή συμπεριφορά.
Όλοι διερωτώντο έχοντας πληροφορηθεί το περιεχόμενο της χθεσινής (προχθεσινής) ανάρτησης του loutraki-press, γιατί ο Κώστας Λογοθέτης άλλαξε ρότα, δεν ακολουθεί το πλάνο και το σχεδιασμό και πάει από ένα δρόμο που ούτε καν γνωρίζει, αλλά και ούτε καν μπορεί να φανταστεί τις παγίδες που κρύβει.
Ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, αλλά και η ομήγυρη, έχοντας γνώση τη μέχρι σήμερα πολιτείας του Κώστα Λογοθέτη, διακινδύνευαν την πρόβλεψη ότι με την τακτική που πορεύεται, δεν θα βγάλει ολόκληρη τη θητεία του, δεδομένου ότι η πλειοψηφία του συνδυασμού θα τον αμφισβητήσει εκ των έσω. Τα ψέματα έλεγαν έχουν κοντά ποδάρια, φέρνουν άλλα ψέματα και δεν κρατούν πολύ καιρό…
Σκεφθείτε επεσήμανε ότι «ο Γιώργος Γκιώνης που ενέταξε στο συνδυασμό του τους αποσκιρτήσαντες από τον Παύλου δεν μπόρεσε να κερδίσει εκλογές. Φαντάζεσθε ποια θα είναι η τύχη του Κώστα Λογοθέτη όταν έχει ως μέντορά του τον Παύλο Παύλου;»
Σύμφωνα με πληροφορίες, προερχόμενες από αιρετό πρόσωπο, ο Κώστας Λογοθέτης ήταν προβληματισμένος χθες το πρωί μετά την παρέλαση κι έλεγε ότι «μάλλον δεν έπρεπε να κάνω αυτή τη συνάντηση».
Το loutraki-press αδυνατεί να πιστέψει την ειλικρίνεια των λεγομένων του, λόγω των αποκλεισμών και της μυστικότητας που επέβαλε, αλλά και της αλλαγής πορείας του!
(260311)




ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ LOUTRAKI-PRESS ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Τελευταία το ιστολόγιο loutraki-press έχει την τύχη να αναγνωρίζεται από τη δημοτική αρχή και το συνδυασμό της.
Έτσι με ώρα 09.39 μ.μ. της 25ης Μαρτίου 2011, έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του loutraki-press το ακόλουθο μήνυμα: «Προφανώς δεν έχετε δει την ανάρτηση για το θέμα της συνάντησης του δημάρχου στο επίσημο βλογκ της παράταξης metouspolitesbrosta.blogspot.com». Η αναφορά γίνεται για την προχθεσινή ανάρτηση της συνάντησης του Κώστα Λογοθέτη και Yigal Zilka.
Με το ηλεκτρονικό μήνυμα η νέα κουταμάρα που κυριαρχεί στην Ιάσωνος ενημερώνει ότι μια δημοτική παράταξη, η παράταξη της πλειοψηφίας Με τους Πολίτες Μπροστά, έχει αλώσει το δημαρχείο κι αυτή είναι πλέον ο εκφραστής της δημοτικής αρχής.
Κατά δεύτερο λόγο παραπέμπει για ενημέρωση γεγονότων και δραστηριοτήτων του δημάρχου στο ιστολόγιο της παράταξης και δεν προβαίνει στη δημοσιοποίηση του γεγονότος της συνάντησης το γραφείο Τύπου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Ζητούμενο είναι λοιπόν γιατί ο Κώστας Λογοθέτης κάνει τα πάντα για να πληρώσει το «παρεάκι» ως γραφείο Τύπου από το δημοτικό χρήμα, όταν αυτό είναι στην υπηρεσία της παράταξης;
Το loutraki-press απευθυνόμενο προς το γραφείο Τύπου έχει να του επισημάνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκλειστικότητα, ούτε την πρωτιά, ούτε ο γράφων θέλει να επιβεβαιωθεί ως δημοσιογράφος μετά από είκοσι πέντε χρόνια στο επάγγελμα. Το loutraki-press λαμβάνει την πληροφόρησή του από τις πηγές που το εμπιστεύονται και τους αναγνώστες που το πληροφορούν. Αυτά για όσους επιδιώκουν αναγνώριση και υποκρύπτουν άλλους στόχους.
Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, αλλά να δοθούν απαντήσεις και στα ακόλουθα ερωτήματα για να δικαιολογηθούν και οι μισθοί που μοιράζει ο Κώστας Λογοθέτης.

Η ανακοίνωση της παράταξης
«Εθιμοτυπική συνάντηση έκφρασης συγχαρητηρίων προς τη νέα διοίκηση του Δήμου, έγινε σήμερα στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, των αντιδημάρχων Γιώργου Γλυκοφρύδη και Γιώργου Δέδε και του Yigal Zilka, ιδιοκτήτη της Queenco. Σειρά επαφών του Δημάρχου. με όλους τους μετόχους της Κοινοπραξίας αναμένεται στις προσεχείς ημέρες.»

Τα ερωτήματα
Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που δημιουργεί τόσο η μεθόδευση της συνάντησης Κώστα Λογοθέτη - Yigal Zilka, όσο και η ανακοίνωση για το περιεχόμενο και από το φορέα που εξεδόθη.
- Ο Κώστας Λογοθέτης τη συνάντηση την έκανε ως δήμαρχος ή ως επικεφαλής της παράταξης Με τους Πολίτες Μπροστά;
- Γιατί δεν προαναγγείλατε τη συνάντηση; Ήταν αυθόρμητη; Τι είχατε να φοβηθείτε;
- Γιατί δεν αναφέρετε τους λόγους που δεν εκλήθησαν τα μέλη του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε.;
- Γιατί δεν αναφέρετε τους λόγους που αντικαταστάθηκαν από δύο πρόσωπα που δεν φέρουν την παραμικρή αντίδραση στο δήμαρχο;
- Γιατί δεν αναφέρετε το λόγο που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς αν και εκλήθη να παραστεί, τελικά δεν παρέστη;
- Γιατί δεν αναφέρετε το περιεχόμενο της «εθιμοτυπικής» συνάντησης όπως ισχυρίζεσθε;
- Πρωτοβουλία ποίου ήταν να γίνει η συνάντηση; Έγινε μέσω θεσμικής οδού ή μεσολάβησε -κατ’ επιταγήν- συγκεκριμένο και ποιο είναι αυτό το άτομο;
- Στην επόμενη «εθιμοτυπική» συνάντηση ο Κώστας Λογοθέτης θα καλέσει τα μέλη του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. ή τους έχει αδειάσει οριστικά;
- Ξέρει ο Κώστας Λογοθέτης μια συνάντηση που πρόκειται να γίνει ή τον έστειλαν ξυπόλητο στ’ αγκάθια;

Εν κατακλείδι, το κυριότερο που έχει να επισημάνει ο γράφων προς το γραφείο Τύπου, είναι ότι δεν πουλάει την ψυχή του και τα πιστεύω του για κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Κι εδώ υπάρχει πλήρης γνώση για τις πρακτικές του Κώστα Λογοθέτη κι όλα θα τα δει δημοσιοποιημένα.

(260311)
Return top