ΚΟΥΪΖ

Ποιός είναι ο δημοτικός σύμβουλος που μετά τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη ανέβηκε στο γραφείο δημάρχου και οι φωνές του ακούγονταν μέχρι την παραλία; Ο λόγος, γιατί τον αντιμετώπισε όπως τους περισσότερους δημότες. Δεν του σήκωνε το τηλέφωνο για περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ δεν τον συνέδεε και η γραμματέας του.
(270311)





«ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ» Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Του Δημήτρη Καραπατά*

Μέσα σε μόνο 86 ημέρες ο Κώστας Λογοθέτης κατάφερε να ανοίξει βεντέτα με τον δικηγορικό σύλλογο της Κορίνθου, αφού η ανακοίνωση για πρόσληψη δικηγόρου του δήμου έθιγε ευθέως την επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση των προαναφερομένων.
Μέσα σε 86 ημέρες της δημαρχίας του ο Κώστας Λογοθέτης γύρισε την πλάτη στους φορείς της πόλης και τους πολίτες που τον καλούσαν να πάρει θέση για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι. Παράλληλα, επέτρεψε στους δύο πράσινους βουλευτές να αλωνίζουν χωρίς να σέβονται δύο αποφάσεις ειλημμένες του δημοτικού συμβουλίου, μεταφέροντας γνώμες στο κοινοβούλιο της χώρας που δεν εκφράζουν την τοπική κοινωνία.
Ο ίδιος ο θεματοφύλακας -βάσει της θέσης του και του Συντάγματος- των θεσμών Κώστας Λογοθέτης, μετέτρεψε με την στάση του τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε κουρελόχαρτα και απέδειξε μαζί με τους βουλευτές, πόσο δημοκράτες είναι;
Ο δήμαρχος της πόλης σημείωσε τη μοναδική επιτυχία να σπαταλήσει, χωρίς να σέβεται το δημοτικό χρήμα, 140.000 ευρώ για μία και μόνο ημέρα του αποκριάτικου καρναβαλιού. Και τούτο, γιατί όλες τις προηγούμενες ημέρες η πόλη έμοιαζε… νεκροταφείο. Υπενθυμίζεται ότι τα αποκριάτικα στολίδια μπήκαν στην πόλη με καθυστέρηση οκτώ ημερών.
Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες μεγάλου αριθμού απορριμματοφόρων ξένων δήμων που εναποθέτουν τα σκουπίδια τους στο δήμο μας. Εύλογα αναρωτιόμαστε αυτά είναι τα σχέδια σας κύριε δήμαρχε; Επιδιώκετε να μας κάνετε σαν την χωματερή των Άνω Λιοσίων;
Να αναφερθούμε στην μη εκπροσώπηση της Ισθμίας στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ύδρευσης του δήμου ή μήπως στην ανεξήγητη διστακτικότητα του Κώστα Λογοθέτη σε θέματα της πρώην ΔΑΕΤ, όπως μας δήλωσε έγκριτος νομικός;
Πολλοί είναι δε, οι επιλαχόντες του Κώστα Λογοθέτη που είχαν βοηθήσει με την προσπάθεια τους στην εκλογική νίκη και τώρα εκφράζουν απερίφραστα τη δυσφορία τους, σχετικά με τη στάση που εισπράττουνε, από τον ίδιο το δήμαρχο, που είναι άκρως περιφρονητική προς το πρόσωπό τους. Μια δυσφορία που πάρα πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε άρση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.
Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, οι βαρύτατες καταγγελίες που έκαναν προσφάτως οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Δοσσαράς και Νίκος Λόης. Ο πρώτος, έκανε λόγο για κατάργηση της διαφάνειας και ατελέσφορη και προκαλυμμένη ψευτοηθική και ο δεύτερος για προσβολή της κοινής λογικής.
Το Βατερλό αυτής της δημοτικής αρχής δεν έχει τέλος, καθώς αντιδήμαρχος με το που έκανε απλά το καθήκον του, για το οποίο πληρώνεται αδρά, σε μόλις μία εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, μας κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο ζητώντας την προβολή του. Βέβαια, ποτέ δεν ενδώσαμε σ’ αυτή την απαίτηση, αφού το πως γράφουμε τα πράγματα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την προσωπική μας κρίση και δεν δεχόμαστε χειραγώγηση από κανέναν.
Άλλος αντιδήμαρχος του Κώστα Λογοθέτη έκανε το «νταή» σε πολίτη, επιδεικνύοντας το αξίωμά του. Συνεργάτες του δημάρχου χλευάζουν το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού τους και κατ’ επέκταση τη συμφωνία με τους πολίτες που έκαναν για να υπερψηφιστεί ο συνδυασμός τους. Είναι ως να έχουν εξαπατήσει τους ψηφοφόρους και τώρα τους λοιδορούν που τους απέσπασαν τη ψήφο.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της συνάντησης που είχε ο Κώστας Λογοθέτης με τους καταστηματάρχες της πόλης. Στη συγκεκριμένη συνάντηση σε καφέ της πόλης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου στο θέμα του προαστιακού πετάχτηκε από την καρέκλα του κι αντέδρασε έντονα στο ενδεχόμενο έλευσης του πλέον σύγχρονου παγκοσμίως μεταφορικού μέσου, στην πόλη. Προέβαλε μάλιστα μετ’ επιτάσεως την άποψη ότι ο προαστιακός είναι αρκετό να έχει στάση στον Ισθμό.
Άλλος σύμβουλος του Κώστα Λογοθέτη σε συζήτηση στο κυλικείο του δημαρχείου, καμάρωνε για τις σχέσεις του με στελέχη του καζίνο.
Δικαιωματικά κερδίζουνε τον τίτλο της δημοτικής αρχής «σκορποχώρι» και παρασύρουν το Λουτράκι σε νέο Βατερλό.
Τελικά ποια είναι η αλήθεια για τον προαστιακό από τον Κώστα Λογοθέτη;
Προεκλογικά, που έλεγε ότι είναι υπέρ της έλευσής του ή τώρα δια της σιωπής του κι όσα διαμηνύουν στενοί του συνεργάτες και υποτακτικοί του ότι είναι αρκετό να γίνει σταθμός στον Ισθμό;
Ποια είναι η αλήθεια Κώστα Λογοθέτη και ποια είναι τα ψέματα;
Επίσης, η ανακολουθία και η άνευ αντικρίσματος δέσμευση σας ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα παρίστατο και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, καθιστά όλους εμάς επιφυλακτικούς, ως προς τα λεγόμενά σας.


Υ.Γ.:
Κύριε δήμαρχε προτιμότερο και σκοπιμότερο προς όφελος του τόπου θα ήταν η… μαγκιά και το «αντριλίκι» που εκδηλώσατε σε βάρος της Μαρίας Πρωτοπαππά, να το επιδεικνύατε στα προβλήματα της πόλης.


* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(270311)
Return top