«Ε  Κ  Π  Τ  Ω  Τ  Ο  Σ»   -   Α  Ρ  Γ  Ι  Α
Πόσο ηθικό κι έντιμο πολιτικά είναι
να αποκρύπτεις από τους ψηφοφόρους
ένα πολιτικό γεγονός της ζωής σου;




ΚΟΥΙΖ

Ποιά «βαλσαμωμένα πουλιά» της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, εκκολαπτόμενα «εξαπτέρυγα» παρά τω «βετεράνω»(!) δημάρχω Παύλο Παύλου, έλεγαν για τον Γιώργο Παπαγεωργίου: «Σιγά την απώλεια» και συμφωνούσαν όλοι υπομειδιώντας;
(220613)




Είπαν…

Επειδή η ΕΜΥ προβλέπει καύσωνα για αύριο οι κάτοικοι Περαχώρας και Πισσίων δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθ’ ότι ο πολυχρονεμένος δήμαρχος έχει εξασφαλίσει γι’ αυτούς, πάρα πολύ καλές συνθήκες. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι των δύο χωριών θα μπορέσουν να μεταβούν στο κολυμβητήριο που τους έφτιαξε ο Παύλος Παύλου το 2006. Εκεί θα τους υποδεχθεί το πρωτοπαλίκαρό του και θα τους διανείμει στις διαδρομές των ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητηρίου…
(220613)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο)




Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Προγραμματίσθηκε επιτέλους για την προσεχή Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στις 18:00, αφήνοντας περιθώριο αν χρειασθεί να συνεχισθεί η συζήτηση και την επόμενη ημέρα, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου - δίκην γενικής συνέλευσης της Λουτράκι Α.Ε. με το πλέον καυτό θέμα στην ημερήσια διάταξή της τόσο την πώληση ή την εξαγορά των ακινήτων της εταιρείας από το δήμο Λουτρακίου και τη ρύθμιση των οφειλών προς την «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.», όσο και την ενοικίαση ή εκχώρηση χρήσης ή όπως αλλιώς ονομασθεί από νομικής άποψης των εγκαταστάσεων του Loutraki Thermal Spa (LTS), καθώς επίσης και της ενοικίασης των εργαζομένων σ’ αυτό.
Κατ’ ουσίαν, όλο αυτό το πακέτο είναι ένα δύσκολο νομικό εγχείρημα με πάρα πολλές παραμέτρους και πάρα πολλούς εμπλεκόμενους, με τους οποίους πρέπει να έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις και ρητές έγγραφες συμφωνίες, προκειμένου στη συνέχεια τα μέλη της γενικής συνέλευσης να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αποφάσεις. Γιατί απλά, αν δεν προηγηθούν οι απαιτούμενες και αυτονόητες συνεννοήσεις και η διαμόρφωση νέου πλαισίου, ex officio οι υπάρχουσες δεσμεύσεις ακυρώνουν τις όποιες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, γιατί στην κυριολεξία θα είναι για το θεαθήναι.
Δεν είναι απλή υπόθεση τόσο η εξαγορά από το δήμο Λουτρακίου τόσο των κτιρίων της Λουτράκι Α.Ε. για τα οποία αναφέρθηκε το loutraki-press την περασμένη Τετάρτη, όσο και η ρύθμιση των οφειλών στην «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» κυρίαρχα και τους άλλους πιστωτές κατά δεύτερο λόγο, όσο και με την ενοικίαση ή εκχώρηση του LTS, δεδομένου ότι ανακύπτουν νομικής φύσεως θέματα που μόνον απλά δεν είναι.
Σ’ αυτό το κομβικό σημείο οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα πρέπει να είναι με γνώμονα και μόνον το συμφέρον του δήμου Λουτρακίου κι όχι είτε τα μάτια να αλληθωρίζουν προς την Ποσειδωνία, είτε ο νους κάποιων να σκέφτεται μην δυσαρεστηθούν οι «αφεντάδες» τους.
Ωστόσο, το… δείγμα γραφής τους και την πατριωτική τους αυταπάρνηση -αν υπάρχει αυτή- θα την επιδείξουν με τη συζήτηση εκ νέου των χειρισμών που επιβάλλεται να γίνουν για τη διεκδίκηση των απαιτήσεων που απορρέουν τόσο από τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, όσο και από τα δύο έγγραφα που αποκάλυψε το loutraki-press του πρώην ορκωτού λογιστή της Λουτράκι Α.Ε. προς το Γιώργο της Club Hotel Casino Loutraki, όσο και το έγγραφο του ΠΕΚ Πατρών το οποίο αφενός ακυρώνει το έγγραφο «φούσκα» του ΔΕΚ Αθηνών, αφετέρου δημιουργεί μια πρόσθετη απαίτηση για τη Λουτράκι Α.Ε. από την Club Hotel Loutraki (CHL) S.A.
Υπενθυμίζεται ότι η απαίτηση της Λουτράκι Α.Ε. με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν υπερβαίνει τα € 15.000.000 και οι ταγοί του τόπου δεν μπορούν πλέον να πνίγουν από τη μία τέτοιου είδους απαίτηση και από την άλλη να σπεύδουν στο δανεισμό, με φόντο πάντοτε στο μυαλό τους πώς ο οφειλέτης σου θα μετατραπεί σε δανειστή σου;

Ποιόν δικηγόρο θα φέρει ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος;
Αφού ο Κώστας Λογοθέτης με τους συμβούλους του έσπρωξαν σκόπιμα και μεθοδευμένα τη Λουτράκι Α.Ε. στο γκρεμό, ο παρανόμως προσληφθείς νομικός σύμβουλος της εταιρείας «συγγενής» κουμπάρος Δημήτρης Κονομόδης, την ώρα που η εταιρεία είναι κρεμασμένη στο κενό την εγκαταλείπει εκτεθειμένη, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα περαιτέρω.
Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα, γιατί αν έλθει άλλος ένας δικηγόρος του φίλου και συμβούλου του Κώστα Λογοθέτη Γιώργου Γιαννιτσόπουλου, κρίνοντας από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, το μόνο βέβαιο που θα ανακύπτει είναι η πρόθεσή τους να εξαφανισθεί η Λουτράκι Α.Ε.
Ακούσθηκε ότι έκαναν λόγο για δύο δικηγόρους, αλλά εδώ το όλον πακέτο είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση καθ’ όσον παίζεται το μέλλον του τόπου, ενώ κάποιοι απροκάλυπτα δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο πέραν του προσωπικού τους συμφέροντος κι ας μεταβληθεί το Λουτράκι σε κρανίου τόπο.
Ο δικηγόρος που θα αναλάβει να ενημερώσει τα μέλη της γενικής συνέλευσης για να πάρουν αποφάσεις, θα πρέπει να έχει προβεί σε διαπραγματεύσεις με τον επίτροπο, τους ελεγκτές νομιμότητας, την πιστώτρια τράπεζα, το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, θα πρέπει να έχει μελετήσει ενδελεχώς την κείμενη νομοθεσία που αφορά το όλο «πακέτο» κι επιβάλλεται να δώσει αναλυτικές και διεξοδικές απαντήσεις σ’ όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν από τους δημοτικούς συμβούλους.

Τα επτά θέματα της ημερήσιας διάταξης
Ορισμός εκπροσώπου δήμου και καθορισμός των θέσεων που αυτός θα τηρήσει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ «Λουτράκι Α.Ε.», την 30η Ιουνίου 2013, στα παρακάτω θέματα:
1 Έγκριση εκθέσεως διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2012  - 31/12/2012.
2 Έγκριση του Ισολογισμού και Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων για την εταιρική χρήση 1/1/2012 – 31/12/2012.
3 Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από ευθύνες διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2012 - 31/12/2012.
4 Ορισμός ελεγκτικής εταιρείας για την εταιρική χρήση 01/01/2013 - 31/12/2013.
5 Έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (Π.Ε.Ε.) της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.» για το έτος 2013.
6 Πώληση των ακινήτων της εταιρείας προς τον Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων – Ρύθμιση οφειλής προς την «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» - Εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του Υδροθεραπευτηρίου – Δανεισμός των εργαζομένων της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.» στην εκμισθώτρια εταιρεία και Έγκριση της σχετικής υπ’ αριθμ. 34/8-2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου.
7 Ανακοινώσεις και προτάσεις.
(220613)
Return top