«Ε  Κ  Π  Τ  Ω  Τ  Ο  Σ»   -    Α  Ρ  Γ  Ι  Α
Ρίξτε άσφαλτο για αντιπυρική ζώνη
γύρω από το αυθαίρετό σας




ΚΟΥΙΖ

Δεν χόρτασε… εξουσία τόσα χρόνια; Τι θέλει πάλι; Τώρα θα σώσει τον τόπο; Τόσα χρόνια τι έκανε; Αυτή είναι η επικρατούσα άποψη στην πόλη του Λουτρακίου.
Το loutraki-press δεν λέει για ποιόν, όμως;
(300613)




Είπαν… 1

«Το "διαζύγιο" (το πολιτικό εννοείται μην πέσει καμία αγωγή) του Παύλου Παύλου με τον Δημήτρη Στάμου φαίνεται να είναι οριστικό και αμετάκλητο, δεδομένου ότι ο "βετεράνος"(!) δήμαρχος μιλάει μόνον για λογαριασμό του ιδίου και του Νο 2 του συνδυασμού Εβίτας Κούτμου
(300613)




Είπαν… 2

«Άρεσε στο γράφοντα η απάντηση του πολυχρονεμένου δημάρχου Παύλου Παύλου στον Γιώργο Γκιώνη κι αύριο θα μπουν οι προσωπικές πινελιές με ερωτήματα… στην εν γένει παρουσία του. Μην σπεύσετε να ισχυριστείτε ότι ομιλώ για λογαριασμό ή είμαι με τον Γιώργο Γκιώνη και το συνδυασμό του…
Απλά, αναβιώνει το 2006, με το νερό στο μύλο να το ρίχνει ο ίδιος ο "βετεράνος"(!) δήμαρχος και ο γράφων οφείλει να κάνει τη… σύνδεση του τότε με το τώρα.»
Π. Η.
(300613)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΣΕ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Ή το ’χεις ή δεν το έχεις; Ή είσαι ο αυτοκράτορας του μπάχαλου ή δεν είσαι;..
Αυτό αποδείχθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση της δημοτικής ομάδας του Κώστα Λογοθέτη "Με… τον Παύλου μπροστά, με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα να ακολουθούν και οι Πολίτες Πίσω", ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που θα αποτελέσει το σώου των σώου έτσι όπως το έχει -μετά την αποτυχία του ως ηθοποιός, μεταπήδησε σε σκηνοθέτη- σκηνοθετήσει ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης.
Στη συνάντηση ενόψει του αυριανού δημοτικού συμβουλίου, πρώτο θέμα ήταν το δέον γενέσθαι με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ.
Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης είπε πρότασή μου είναι ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ισθμίας Παναγιώτης Σπανός, ο οποίος αντιλαμβανόμενος το μπάχαλο που έρχεται, αντέτεινε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω για να μην διασπασθεί ο συνδυασμός. Ο «αυτοκράτορας» είπε ότι αυτή είναι η απόφασή μου, με τον έτερο ενδιαφερόμενο για τη θέση Παναγιώτη Βαρελά να το θέτει ορθά κοφτά ότι θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συμβιβάζεται με καμία άλλη θέση.
Πετάχθηκε κάποιο από τα «εξαπτέρυγα» προτείνοντας μυστική ψηφοφορία, με τον Παναγιώτη Βαρελά να μην τσιμπάει το… δόλωμα, να τους χαιρετά με το τελεσίγραφό του και να ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους για αύριο στη συνεδρίαση.
Προηγουμένως, ο Παναγιώτης Βαρελάς είχε λογοφέρει σε έντονο ύφος με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Νικολάου.
Αν τελικά ο Κώστας Λογοθέτης υποχωρήσει από τη δική του αμετάκλητη θέση, θα έχει υποστεί μια τεράστια ήττα και είναι πολύ λογικό να αρχίσουν να… μιλάνε μετά και τα άλλα «βαλσαμωμένα πουλιά»!
(300613)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο)




ΥΒΡΕΙΣ ΑΝΤΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Μου έκανε εντύπωση (συγγνώμην για το α΄ πρόσωπο) αν και συνηθισμένος, το υπέρμετρο θράσος που διαθέτουν τα πολιτικά πρόσωπα, μ’ αυτό να είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο σ’ όσους είτε προέρχονται, είτε ανήκουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Φυσικά και οι τοπικοί ταγοί δεν κοιτούν να ξεσηκώνουν τα καλά, αλλά όλα τα κακά τους…
Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος πλανάται πλάνην οικτράν, αν έχει την αίσθηση επειδή βάζουν έμπροσθεν από το στόμα του το μικρόφωνο, υβρίζοντας, ότι θα κάμψει την αποφασιστικότητα όσων υπερασπίζονται, προβάλλουν και διεκδικούν ένα δίκαιο πανθομολογούμενο αίτημα, μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν είναι δυνατόν να κάνει δηλώσεις που εμπαίζουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη κι αυτές να καταπίνονται αδιαμαρτύρητα, έχοντας ο ίδιος την αίσθηση ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που ικανοποιούνται με χάντρες και καθρεφτάκια, καθ’ όσον μάλιστα αυτά δεν συγκινούν πλέον ακόμα και ιθαγενείς…
Προχθές, στην κατ’ εξοχήν πολιτική συνάντηση που πραγματοποίησε με τους «πράσινους» δημάρχους της Κορινθίας, με τους οποίους θα πορευθούν χέρι - χέρι ενόψει των προσεχών εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία, η ΑΝΕΛ κ.α. δεν του δίνουν το χρίσμα, κατ’ ουσίαν πρόβαλε και πως θα κινηθούν, κηρύσσοντας εμμέσως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Μια έναρξη, χωρίς ακόμα να έχουν γνωστοποιηθεί επίσημα οι εκλεκτοί των κομμάτων, οι αντίπαλοί του, καθ’ όσον τα ίδια τα κόμματα δεν έχουν προσδιορίσει τον προσανατολισμό τους και χωρίς να γνωρίζουν αν θα είναι στη θέση τους για να μπορούν να χρίσουν τους εκφραστές τους.
Ο Πέτρος Τατούλης, έμπειρος ων, διαβάζοντας στην πολιτική σκακιέρα όλες αυτές τις αδυναμίες, έσπευσε να δέσει συμμαχίες με διαύλους τους σημερινούς δημάρχους, τους οποίους εμμέσως χρησιμοποιεί ως πρεσβευτές του προς τους πολίτες. Φυσικά, απευθύνεται στους πολίτες είτε που κινούνται εκτός κομματικών τειχών και δεν συμπεριφέρονται σαν πρόβατα, σύμφωνα με την εντολή του εκάστοτε προέδρου, είτε στην άστεγη πρώην κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ρίχνει το βάρος του, ευελπιστώντας ότι έτσι θα μπορέσει πολιτικά να επιβιώσει…

Στο Λουτράκι έχει μοιράσει εμπαιγμό
Όπλο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που θεωρεί βασικό του πλεονέκτημα κι αυτό θα «πωλήσει» προεκλογικά στις τοπικές κοινωνίες, είναι τα € 100 εκατ. που έχουν πέσει στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, κάτι ανάλογο που συμβαίνει και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειάς του. Ωστόσο, στο δήμο Λουτρακίου δεν έχει πέσει χρήμα που να συμβάλλει όχι μόνον στη διατήρηση της ζωής των πολιτών στα πρότερα επίπεδα, αλλά ο Πέτρος Τατούλης επί περίπου είκοσι μήνες εμπαίζει την τοπική κοινωνία και συμπεριφέρεται εκδικητικά απέναντί της κι εντελώς ανεξήγητα.
Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε δηλώσεις του από το γραφείο του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού ότι σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο εξασφαλίζουμε πόρους, η λογοδοσία στον πολίτη είναι υποχρέωσή μας, να «δουλεύει εν ψυχρώ» προς δόξαν ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων την τοπική κοινωνία του Λουτρακίου για το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου και λίγο αργότερα με απύθμενο θράσος να καταγγέλλει ως χυδαίους και ανήθικους αυτούς που γράφουν η ερωτούν για το πανθομολογούμενο αίτημα ή πιο ορθά την πανθομολογούμενη απαίτηση της κοινωνίας του Λουτρακίου.
Αυτονόητο είναι περιφερειάρχα Πελοποννήσου ότι ο γράφων δεν θα σας παρακολουθήσει στον πολιτικό σας κατήφορο αν και διανύεται την έβδομη δεκαετία της ζωής σας και η εμπειρία σας επέβαλε να συμπεριφερόσαστε με τον πλέον ώριμο τρόπο πολιτικού ανδρός, ωστόσο, αν και σηκώνεται το γάντι δεν σας επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοίς σας, καθ’ όσον αυτοί κάνουν γκελ και σας… λούζουν λόγω του ελλείμματος της αξιοπιστίας σας, που μόνος σας μας έχετε πείσει περί τούτου.
Κατά συνέπεια το «θα δείτε την άλλη εβδομάδα» που είπατε σε τηλεοπτικά συνεργεία δεν πείθει κανένα κι ακούγεται ως άλλο ένα τζούφιο πυροτέχνημα και κανείς πλέον στην κοινωνία του Λουτρακίου δεν πρόκειται να πεισθεί αν δεν δει να ξεκινούν εργασίες.

Επενδύει σε… καμένα άλογα
Τώρα, όσον αφορά Πέτρο Τατούλη τα «σάλια» σας με τον Κώστα Λογοθέτη, μόνον γέλωτα και συγχρόνως λύπηση προκαλούν, δεδομένου ότι ποντάρετε σ’ ένα καμένο άλογο που έχει χάσει την κούρσα πριν καν ξεκινήσει… Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε και τους άλλους ομοίους σας ταγούς που επίσης σαμποτάρουν την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, αλλά κι αυτοί κατά κακή τους τύχη δεν τρέχουν και τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν όλοι μαζί θα είναι οδυνηρά στην κάλπη για σας.
Περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, επειδή εσείς είπατε «η λογοδοσία στον πολίτη είναι υποχρέωσή μας» να του εξηγήσετε γιατί επί περίπου 20 συναπτούς μήνες τον εμπαίζετε και δεν κυλάει στις ράγες ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ αν πραγματικά θέλατε και υπηρετούσατε τον πολίτη όπως κατ’ επίφασιν διατείνεσθε, σήμερα το Λουτράκι θα ήταν πλέον συνδεδεμένο με την Αθήνα με μέσον σταθερής τροχιάς, το πλέον μοντέρνο παγκοσμίως.
Παράλληλα, η τοπική κοινωνία, η τοπική επιχειρηματικότητα θα μπορούσε να ελπίζει σ’ ένα σταθερό τζίρο, που τουλάχιστον θα συνέβαλε να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της και στην τοπική κοινωνία θα μπορούσε να υπάρχει μια έστω και χαμηλής έντασης κεφαλαιακή κινητικότητα.
Όλα αυτά γιατί τα στερείτε;
Εξηγείστε στην κοινωνία του Λουτρακίου με δικά σας λόγια…

Υ.Γ.: Όπως διαπιστώνει η καθεμία και ο καθένας, τόσο στη χθεσινή, όσο και στη σημερινή ανάρτηση πουθενά δεν υπάρχει εξύβριση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και ουδέποτε υπήρξε τέτοια πρόθεση από το γράφοντα.
Ασκείτε πολιτική κριτική και τίθενται ερωτήματα, γιατί ο πολιτικός πρέπει να λογοδοτεί στην κοινωνία, όχι στα ΜΜΕ, τα οποία με μεγάλη προθυμία σπεύδουν να κουκουλώνουν και να αποπροσανατολίσουν από τα κακώς κείμενα…
Να έχετε υπόψη σας ότι από κανέναν δεν κατευθύνομαι και κανένας δεν μου επιβάλλει τι θα γράψω.
(300613)
Return top