ΚΟΥΙΖ 1

Ποίου δήμαρχου λένε ότι το έργο είναι πάρα πολύ μεγάλο, αλλά δεν είναι ορατό; Μπορείτε να φαντασθείτε το γιατί; Γιατί απλά είναι υπόγειο…
(070613)




ΚΟΥΙΖ 2

«Μήπως η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου εξελιχθεί σε Χουρέμ»;
(Τουρκοσπορίδηδες δεν το παρακολουθώ το σίριαλ, να ξέρω τι ρόλο παίζει η περί ου ο λόγος, αλλά εμπιστεύομαι την εν λόγω πηγή!)
(040113)




Είπαν…

«Συγχαρητήριά σας περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Σ’ ένα ολόκληρο σχεδιασμό έργων και μελετών ύψους πάνω από € 6,2 εκατ. να μην υπάρχει πουθενά η περιφέρεια Πελοποννήσου; Πρόκειται ίσως για το πιο μοντέρνο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης;»
(070613)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ
ΣΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΟΛ!

Μετά τις απονομές του "59ου Ράλλυ Ακρόπολις" ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός είχε πλησιάσει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και του απαριθμούσε τα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος του, έτσι  ώστε να ενταχθούν για χρηματοδότηση από το τρέχον ΕΣΠΑ.
Από την άλλη ο δήμαρχος Λουτρακίου, ο οικοδεσπότης ενός παγκόσμιου αγώνα, Κώστας Λογοθέτης, που ήταν;
Εγκατέλειψε τους πάντες και τα πάντα σύξυλους κι ακολούθησε την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης στον εκτός έδρα αγώνα του ΑΟΛ στη Ραφήνα.
Με ποιά κριτήρια κινείται αυτός ο άνθρωπος που αδυνατεί να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει τα γεγονότα, μόνο η Πυθία θα μπορέσει να τον ερμηνεύσει…
(070613)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα, μόνο μέλημα του δημάρχου Λουτρακίου και των κολλητών του συμβούλων ήταν πώς θα έχουν υπό πλήρη κι απόλυτο έλεγχο τα € 580.000 της Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο προσωπικά ο Κώστας Λογοθέτης δημιούργησε προβλήματα στο νόμιμα εκλεγμένο τέως πρόεδρο του ΝΠΔΔ Άρη Μαρίνη, με πρόσχημα τον προϋπολογισμό. Εκ του αποτελέσματος γελοιοποιήθηκε μαζί με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του μεταλλαγμένου συνδυασμού του "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", που λένε σε όλα «ναι», χωρίς να αντιλαμβάνονται τι πρέπει να πουν, αλλά και ποιες είναι οι ευθύνες τους, ενίοτε και ποινικές από τα ασυνάρτητα «ναι».
Όμως αυτό που έμεινε σε εκκρεμότητα δεν ήταν μόνον ο προϋπολογισμός, αλλά και η αδειοδότηση των παράκτιων επιχειρήσεων από την Αιγαίου μέχρι το παραλιακό πάρκο Λουτρακίου, οι οποίες σήμερα καταλαμβάνουν το χώρο παράνομα.
Έτσι χθες, παρά το γεγονός ότι ο λιμενάρχης Κορίνθου ή ο αναπληρωτής του συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, μη ανεχόμενοι τα «καραγκιοζιλίκια» της δημοτικής αρχής, για να μη βρεθούν εκτεθειμένοι έναντι των εποπτευόντων τους αρχών, διενήργησαν τους καθιερωμένους ελέγχους σ’ όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις. Όπως πληροφορείται το loutraki-press οι άνδρες του Λιμεναρχείου Κορίνθου διαπίστωσαν τις παραβάσεις για την κατάληψη του καταστρώματος κι επέβαλαν πρόστιμα από € 5.000 και άνω.
Το γεγονός αυτό λέγεται ότι έχει εξοργίσει τους επιχειρηματίες, που αν τελικά επιβληθούν τα πρόστιμα και κληθούν να πληρώσουν, την ώρα που η επιβίωσή τους είναι επί ξηρού ακμής, θα στραφούν με προσωπικές αγωγές και μηνύσεις κατά του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη προσωπικά, θεωρώντας τον ως τον υπεύθυνο για τη μη σύννομη λειτουργία τους.
(070613)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ» ΠΑΡΑΣΑΡΚΩΜΑΤΑ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Αμφιβάλλω αν υπάρχει χαραμάδα ελπίδας, στις προσεχείς εκλογές, το Λουτράκι να καταφέρει να εκλέξει, ένα αμιγώς δικό του δήμαρχο που δεν θα σύρεται ως ηττημένος ρίψασπις, ποδηγετούμενος από επιχειρήσεις κατοχής του δήμου, αλλά και κάθε λογής πνευματικά νάνους.
Κατάσταση που θα παραπέμπει ευθέως σε ρόλο «πέμπτης φάλαγγας» που θα περάσει νέα φούρκα στον λαιμό μας. Το σημερινό πολιτικό σκηνικό του τόπου, αποκαρδιωτικό. Όσο και να θέλουν να εμφανίζονται ορισμένοι ως πολιτική πανάκεια που θα αμβλύνουν ή και θα επιλύσουν ογκώδη προβλήματα του τόπου μας, η χθαμαλότητα και η ανικανότητα τους προδίδει από μακριά.
Μερικοί από αυτούς, είναι πρόθυμοι να πουλήσουν (για το ατομικό τους συμφέρον) και «τα ασημικά του τόπου» που λέει πικρόχολα ο λαός μας και που είμαστε σίγουροι αν βρίσκονταν, τότε στην θέση του Λωτ στα Σόδομα και Γόμορρα, θα γύριζαν πίσω για να πουλήσουν την γυναίκα τους σε κάποια αγορά αλατιού.
A posteriori (εκ των υστέρων), την οικτρή κατάσταση που δημιούργησαν εις τον τόπο μας κάποια επιτήδεια πολιτικά θηρία που φοράνε σακάκι και γραβάτα και τους περιστοιχίζουν δημοσιογραφικά παρασαρκώματα, την έχει αποτυπώσει γλαφυρά και με ενάργεια τον ο Λουκιανός με το έργο «Μένιππος ή Νεκρομαντεία». Όταν ο κυνικός φιλόσοφος Μένιππος κατέρχεται στον κάτω κόσμο και ερωτάται από τον Φιλωνίδη τι γίνεται στον επάνω κόσμο, αυτός με 4 μόνο λέξεις εικονογραφεί τους τότε ανθρώπους και τους νυν ταγούς «Αρπάζουσιν, επιορκούσι, τοκογλύφουσιν, οβολοστατούσιν». Οι θεσμικές θηριωδίες ορισμένων «βάνδαλων» ταγών του τόπου μας, ασφαλώς είναι καρπός της ένωσης τους με οικονομικά συμφέροντα που συλλήβδην μας οδηγούνε απροσμάχητα στην άβυσσο της ασυδοσίας και του μηδενισμού. Η κάθε δημώδη τους εκφορά για δήθεν υποστήριξη στα συμφέροντα του τόπου καταλήγει σχεδόν πάντα σε φιάσκο και σε υποστήριξη φάντασμα, (βλέπε μαρίνα, προαστιακός - Βασιλόπουλος, υδροθεραπευτήριο, δημοτικό κολυμβητήριο, εργασιακά εργαζομένων καζίνο, βοθρο λύματα Βόχας, δημοτικό κολυμβητήριο, απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, κλείσιμο υπηρεσιών, νερό, σκοπούμενη υποβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης, κ.λπ.).
Εκτός από την κακομοιριά των διοικούντων μας, υπάρχει και η άλλη πλευρά (altera pars) αυτής της κατάστασης, που είναι το ηθικό κατάντημα κάποιων κρανιόκενων «δημοσιογράφων», οι οποίοι ελλείψει φραγμών, πασχίζουν για τις τενεκεδοκρόταλες δόξες των προαναφερόμενων, ενώ παράλληλα επιδίδονται και στη ναζιστική δημοσιογραφία. Όχι βέβαια στην γραμμή του Χίτλερ, αλλά στην γραμμή του Γκαίμπελς. Η λασπογόνος αυτού του είδους δημοσιογραφία συνιστά καθαρά μια μορφή τρομοκρατίας, αφού κάνει πλήθος έντιμων πολιτών και ελαχίστων ικανών πολιτικών, να μην τολμούν να εκφραστούν από το φόβο μήπως λασπωθούν. Τα όσα δε, εμέσματα εκχέονται από το έρκος των οδόντων τους, εις βάρος κρίσιμων ζητημάτων του τόπου μας, φανερώνει αβίαστα την προσπάθεια που καταβάλουν, ώστε αυτά να αγνοηθούν ή σε άλλη περίπτωση να χρησιμοποιηθούν είτε για ηττοπάθεια σε ευρύτερη έκταση, είτε για να εμφυσήσουν έριδα και να συντηρείται στην τοπική κοινωνία διχαστικό κλίμα.
Οι εν λόγω θορυβοποιοί και ταραχοποιοί με την έρπουσα νοοτροπία που τους διακρίνει, αφήνουν άναυδο και ενεό τον εχέφρονα πολίτη, αλλά τα λόγια του Ταλλεϋράνδρου που είχε πει ότι: «Υπάρχει κάτι πιο τσουχτερό από τη συκοφαντία, η αλήθεια», είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς. Ειδικά, όταν κάποιος έχει πολλές αλήθειες στην τσέπη του.
Τέτοιος ασύνετος με διανοητική κρίση και σβηστή συνείδηση δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι. Καταντάς!
Το προαναφερόμενο πολιτικό-δημοσιογραφικό συνεύρεμα πρέπει να εξαφανισθεί (delenda esse), διότι εξ αυτού «ερρύη τα φαύλα», είναι η πηγή παντός κακού.
Οι ελευθερόφρονες πολίτες από θέση ισχύος (ex officio) δεν πρέπει επ’ ουδενί να επιτρέψουν να εγκαθιδρυθεί στον τόπο μας αυτή η «ανάπηρη νοητικά » και εγκληματική τάξη, με τα κάθε λογής τσιράκια που την συνοδεύει και από την οποία δεν έχουμε γλυτωμό…

Υ.Γ. 1: Η χαριτόβρυτος κυρία που ανήκει στην παράταξη της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, την προτρέπω να σταματήσει να λέει ψέματα για μένα, διότι θα υποχρεωθώ να γράψω εγώ την αλήθεια.
Υ.Γ. 2: Μη γελαστείτε απ' τον καημό σας και σας πάρει ο ύπνος, γιατί καινούργια σύννεφα πλάκωσαν την πατρίδα. Μαύρα στριφτοπλεγμένα σύννεφα που κρέμονται σαν μολύβια, πάνω απ’ τα σπίτια μας, πάνω απ’ τους τάφους των παιδιών μας. Νικηφόρος Βρεττάκος
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας!
(070613)
Return top