ΚΟΥΙΖ

Yeogia για να μην μπαίνεις σε μεγάλο κόπο και εξαντλείσαι μετά το ποσό των 168.040.000 δραχμών τι θα έλεγες να ερμήνευες με το ίδιο χρησμό προκειμένου να πληροφορηθεί το φιλοθεάμον κοινό του Λουτρακίου τι σημαίνει και σε τι αντιστοιχεί το ποσό ύψους 152.040.000 δραχμών; Yeogia έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις για το ταξίδι που έκαναν και πώς το έκαναν τα καημένα τα μύρια, που σε ευρώπουλα αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμυριάκι! Επί τη ευκαιρία μην μας διαφύγει η αποστολή στο loutraki-press extre με το δρομολόγιο Μ. Ανατολής - Ελβετίας;
(100613)




Είπαν…

«Μήπως στην Ιάσωνος το κάνουν επίτηδες με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου, να επιβάλλονται πρόστιμα στις επιχειρήσεις, για να έχουν περισσότερα χρήματα να διαχειρισθούν;»
(100613)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Σε επικοινωνιακή θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, προκειμένου να πείσουν την κοινωνία ότι έσωσαν τη Λουτράκι Α.Ε. που κατέστρεψαν είτα η ίδια η καταστροφική δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη και των «βαλσαμωμένων πουλιών» του μεταλλαγμένου συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", είτε όσοι συνήργησαν και κατ’ ουσίαν είναι συνυπεύθυνοι δια της σιωπής και της ανοχής.
Κατ’ αρχήν πρέπει να γίνει αντιληπτό προς πάσα κατεύθυνση ότι με την όποια απόφαση που θα ληφθεί σήμερα τίποτα δεν είναι οριστικό και τελεσίδικο. Τίποτα δεν έχει σωθεί, απλά αυτό που υπάρχει είναι παράταση ζωής στη βαρύτατα ασθενούσα Λουτράκι Α.Ε. Η ενδιάμεση λύση που έχει επιλεγεί, αν δεν επικρατήσει σωφροσύνη, δεν θα τελεσφορήσει και από τον καινούργιο χρόνο εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα ξεκινήσει νέος κύκλος περιπετειών, που ενδεχομένως τότε να είναι ακόμη πιο επικίνδυνες έναντι των σημερινών.
Κατά δεύτερο λόγο, το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου καλείται να αποφασίσει με γνώμονα την απόφαση του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. που θεωρείται λελογισμένη, μπορεί να συμβάλλει σ’ ένα… ήξεις αφίξεις καθεστώς, αλλά το ζητούμενο είναι ότι το Loutraki Thermal Spa δεν έχει χαθεί. Ωστόσο, με ορθή σώφρονα αντιμετώπιση του προβλήματος, μπορεί να γυρίσει και πάλι στα χέρια της εταιρείας χωρίς να κινδυνεύσουν τα περιουσιακά στοιχεί του τόπου, εκτός από το δήμο Λουτρακίου που θα βάλει το βρόγχο των δανείων, λαμβανομένου υπόψη ότι τα μαντάτα από την οικονομική υπηρεσία μόνον καλά δεν είναι!

Η αγωνία των συμβούλων
Άκρως αναστατωμένα για την απόφαση που έλαβαν τόσο στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε., όσο και στη σημερινή απόφαση που θα λάβουν στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου, είναι κάποια μέλη με συμμετοχή και στα δύο όργανα.
Συγκεκριμένα, όπως υποστήριζαν δύο εξ’ αυτών την περασμένη Πέμπτη «κινούμεθα στα τυφλά στηριζόμενοι στην τύχη, καθ’ ότι δεν έχουμε, κανείς δεν μας υπόδειξε ένα νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο να κινηθούμε. Η Λουτράκι Α.Ε. παράνομα έχει προσλάβει ως νομικό της σύμβουλο το «συγγενή» κουμπάρο του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη Δημήτρη Κονομόδη, ο οποίος λόγω της μη νόμιμης πρόσληψης, πληρώνεται μαζί με το γραφείο του -αν και παράνομα- αδρά από την Club Hotel Casino Loutraki για λογαριασμό της Λουτράκι Α.Ε.»
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο κρίσιμο θέμα», υποστήριζαν και οι δύο, «για το μέλλον του τόπου και δεν υπάρχει για δείγμα μια γραπτή εισήγηση. Δεν υπάρχει μπούσουλας, δεν υπάρχει ένα νομικό κείμενο, μια γνωμοδότηση, που να μας δείχνει πάνω σε ποιο πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε. Από νομική κάλυψη, είμαστε ξεκρέμαστοι και στην κυριολεξία στον αέρα!»

Ποιοί κίνδυνοι ελλοχεύουν σήμερα;..
Δημοτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης θα εισηγηθεί την ανάγκη λήψης υπέρογκου δανείου κι εκτός τρέχουσας οικονομικής πραγματικότητας λογική, με πρόσχημα την εξαγορά από το δήμο Λουτρακίου όλων των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της Λουτράκι Α.Ε., γιατί η κατάσταση της δεν έχει αλλάξει κι αιωρείται πριν κατακρημνισθεί… Επιπρόσθετα ο Κώστας Λογοθέτης, μπαίνει μπροστά κι ενδεχομένως να ισχυριστεί όπως στο Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. ότι η CHCL δεν πάει καλά κι επιβάλλεται να προστατέψουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία για το όμι γένοιτο, λόγω του κοινοπρακτικού σχήματος. Δηλαδή, στο βάθος… επί τάπητος το παιχνίδι μετατροπής της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία.
Στην κατεύθυνση αυτή, οι ίδιοι παρατηρητές εκτιμούν ότι θα απολάβει της συμπαράστασης του πολιτικού του συνεταίρου Παύλου Παύλου, αν και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και οι δύο ότι τέτοια δεν μπορούν να ληφθούν. Αφενός γιατί υπάρχει η εγχώρια τρόικα, η οποία σε εντολές των «δανειστών» μας δεν εγκρίνει και δεν συναινεί σε λήψη δανείων από τους δήμους, αφετέρου δεν υπάρχει καμία τράπεζα που θα δώσει δάνειο σ’ ένα δήμο που τον κατάντησαν να καταρρέει.
Θα πρέπει όλοι καλά να προβληματισθούν ότι ενδεχομένως και η Εθνική Τράπεζα να μην τους επιστρέψει τα € 2.800.000 που έχουν καταβληθεί από το δάνειο των € 7 εκατ. και να δώσει ένα ποσό έναντι μόνον και μόνον για να εκτινάξει το επιτόκιο δανεισμού από το 0,45% στο 4,5%, που θα δημιουργήσουν νέα δυσβάσταχτα δεδομένα στην αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων και να μην είναι ικανό το ελάχιστο εγγυημένο του $ 1 εκατ.
Ωστόσο, ο κίνδυνος ο μεγάλος προσχηματικά είναι όπως εκτιμούν οι εν λόγω δημοτικοί παρατηρητές «να μεθοδευθεί λόγω των ανικανότητας στη λήψη δανείου κι αφού δεν θα υπάρχει άλλη πηγή, να προταθεί η προσφυγή για δανεισμό από την CHCL. Το ερώτημα, όμως, είναι από πού; Δεν κοιτούν τα αποτελέσματά της; Τυχαία είναι όσα ακούγονται για ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις; Σε λίγο θα γίνουμε, το απευχόμεθα φυσικά, θεατές ενδεχόμενης οικονομικής ασφυξίας»!

Είναι παράλογο και εγκληματικό
Την ώρα που η Λουτράκι Α.Ε., ο δήμος Λουτρακίου έχει στα χέρια του τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, η οποία παραπέμπει σε απαίτηση κεφαλαίου και τόκων ύψους περίπου € 10.000.000, κανείς να μην ασχολείται, κανείς να μην ενοχλείται, κανείς να μην προβληματίζεται πώς θα σωθεί η Λουτράκι Α.Ε. με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Αντίθετα έχουν κάνει σημαία το έωλο πόρισμα του ΔΕΚ, το οποίο συγκεκριμένοι κύκλοι με συντεταγμένη επιχειρηματολογία θα προσβάλλουν αρμοδίως, με γνώμονα και μόνον να προστατευθούν τα συμφέροντα της Λουτράκι Α.Ε. και κατ’ επέκταση του Λουτρακίου.
Σήμερα, προς το δημοτικό συμβούλιο τίθεται ένα ερώτημα:
Υπάρχει κάποιος, που να βγει και να ρωτήσει τι αφορά το έγγραφο του ορκωτού λογιστή της πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. με ημερομηνία 6/8/2004, που ζητούσε να του υποδείξει ο οικονομικός διευθυντής της κοινοπραξίας πώς να συντάξει τις παρατηρήσεις για να μην αποκαλυφθούν στη συνέχεια σε γενομένους ελέγχους φίδια;
Δυστυχώς, μάλλον κανείς, δεν φαίνεται να έχει αυτή τη διάθεση για να μην στενοχωρηθούν οι «αφεντάδες».
Μάλλον κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται κι όχι να ζητούν τη ψήφο του κόσμου προφασιζόμενοι τους σωσίες!
(100613)
Return top