«Ε  Κ  Π  Τ  Ω  Τ  Ο  Σ»   -   Α  Ρ  Γ  Ι  Α
Ότι θέλουν τα αυθαίρετα για να κερδίσουμε…




ΚΟΥΙΖ

Περιφερειάρχα Πέτρο Τατούλη, έχετε την αίσθηση ότι επειδή εξυβρίζετε ότι κατατροπώσατε όσους ασχολούνται και γράφουν για τον προαστιακό;
Ένα τζούφιο βεγγαλικό εκστομίσατε…
Χαρείτε σήμερα την εορτή σας κι αύριο η απάντηση για τις ύβρεις σας.
Χρόνια σας πολλά!
(290613)




Είπαν…

«Πέρα από τα επικοινωνιακά σάλια μετά το γραφείο του Αλέκου Πνευματικού, στην παράσταση που δώσατε Πέτρο Τατούλη και Κώστα Λογοθέτη υπήρχαν αγκαλιές και φιλιά; Δεν ντρεπόσαστε που νομίζετε ότι κοροϊδεύετε την τοπική κοινωνία;
Θα το διαπιστώσετε όταν θα ψάχνετε ακόμη και για… τη ψήφο σας στις κάλπες του Λουτρακίου…»
(290613)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο)




Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«Το Λουτράκι λόγω των χρεών δεν θα έκανε κανένα έργο με δικά του λεφτά. Όμως ο περιφερειάρχης κρατά όρθιο τον δήμο και κάνουμε έργα υποδομής που είναι μοναδικά. Κυριολεκτικά βάζει πλάτη στον δήμο μου και τους πολίτες».
Τάδε έφη ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης στη σύσκεψη των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, στο γραφείο δημάρχου Κορινθίας Αλέκου Πνευματικού.
Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό όσον αφορά το Λουτράκι τόσο του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη όσο και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Κατ’ αυτή την έννοια τόσο ο πρώτος -έχει εξασφαλισμένη την αποχώρησή του- όσο και ο δεύτερος δεν πρέπει να δουν για δείγμα μαζί με ολόκληρο το συνδυασμό τους ο καθένας τους τη ψήφο των δημοτών του δήμου Λουτρακίου, έστω ακόμη κι αν είναι ψηφοφόροι του παλαιού ΠΑΣΟΚ, λόγω του στυγνού εμπαιγμού τους στην τοπική κοινωνία.
Από το μεγάλο έργο των περίπου € 100 εκατ. της περιφέρειας Πελοποννήσου στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, στο δήμο Λουτρακίου τα ποσά δεν πρέπει να υπερβαίνουν μόλις το 2%, τα οποία σημειωτέον έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ η σημερινή δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα!
Ζητούμενο είναι τι έχουν κάνει για την καθημερινότητα του πολίτη στο δήμο Λουτρακίου τόσο ο πρώτος πολίτης του Κώστας Λογοθέτης, όσο και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αν και δεν είναι άμεση ευθύνη του δευτέρου, όπως για παράδειγμα με τον προαστιακό. Μάλλον το απόλυτο μηδέν ή πιο ορθά σπρώχνουν τον τόπο να βουλιάξει εκδικούμενοι την επιχειρηματικότητα της τοπικής κοινωνίας.
Τη σημερινή εποχή και ειδικότερα επί δημαρχίας Κώστα Λογοθέτη που ο δήμος Λουτρακίου κάθε ημέρα που περνάει βουλιάζει όλο και περισσότερο, ο δήμαρχος σε απόλυτη συμπαιγνία και συνεννόηση με τον περιφερειάρχη κοροϊδεύουν εν ψυχρώ μιλώντας για τουριστική ανάπτυξη, όταν στερούν από το δήμο Λουτρακίου το πλέον σύγχρονο μεταφορικό μέσο που στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να συμβάλλει στη συγκράτηση της ελεύθερης πτώσης της τοπικής οικονομίας. Κι αυτό δεν είναι άλλο φυσικά από τον προαστιακό σιδηρόδρομο, μ’ ένα κόστος κατασκευής περίπου στα € 10 εκατ. όταν μάλιστα υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι, όπως δημόσια έχει υποστηρίξει ο Πέτρος Τατούλης, ισχυριζόμενος ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να δεσμεύσει τους  συγκεκριμένους πόρους. Οι δύο αξιωματούχοι μαζί με τους άλλους ταγούς του Λουτρακίου προτιμούν κι έχουν επιλέξει να καταδικάσουν την τοπική οικονομία προς δόξαν των οικονομικών συμφερόντων δύο μόνον ιδιωτών, την ώρα που το πλέον σύγχρονο συγκοινωνιακό μέσο θα μπορούσε να ήταν ήδη κατασκευασμένο και ο προαστιακός να τρέχει στις ράγες του Λουτρακίου.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, γιατί το loutraki-press δεν εθελοτυφλεί και δεν έχει αρνητική σκοπιμότητα, ότι έχουν εγκριθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Περαχώρα -Λίμνη Βουλιαγμένης και θα πρέπει το έργο να επεκταθεί μέχρι το Ηραίο ή τα έργα ανάπλασης στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, καθώς επίσης και ο δρόμος Πίσσια -Σχίνος -Αλεποχώρι, έργα οπωσδήποτε υπέρ του δέοντος αναγκαία, ωστόσο, το έργο σύνδεσης της πόλης του Λουτρακίου αποτελεί την κορωνίδα των έργων και θα έπρεπε να βρίσκεται πρώτο στη λίστα και μακράν όλων των άλλων.
Εν τούτοις, Πέτρος Τατούλης, Κώστας Λογοθέτης και τα άλλα «καλά παιδιά» - ταγοί του Λουτρακίου κοροϊδεύουν την τοπική κοινωνία και σκόπιμα την αφήνουν να καταρρέει στερώντας την από ένα έργο, που στην κυριολεξία θα τη σώσει και μελλοντικά θα μπορέσει να της δώσει μια άλλη προοπτική.
Πέτρος Τατούλης και Κώστας Λογοθέτης, ας σταματήσουν λοιπόν τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για δήθεν τουριστικό ενδιαφέρον, τουριστική προοπτική και τουριστική ανάπτυξη, όταν στερούν το δήμο Λουτρακίου από το μέσον που θα μεταφέρει τους τουρίστες στο Λουτράκι για να συμβάλλουν σε ανάπτυξη και να δώσουν πόρους στην οικονομία του Λουτρακίου.
Όσον αφορά το δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη ας σταματήσει να κάνει λόγο για χρεοκοπημένο και να δυσφημεί το Λουτράκι, γιατί είναι αυτός μαζί με όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του, που έχουν φέρει τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του δήμου Λουτρακίου.
Ο Κώστας Λογοθέτης καλόν θα είναι να πάψει να κάνει λόγο για χρήματα που δεν υπάρχουν, δεδομένου ότι ευθύνη και γι’ αυτό έχει ο ίδιος, ο οποίος με μεγάλη ευκολία έχει διαθέσει στα δύο πρώτα χρόνια € 2.160.000 σε απευθείας αναθέσεις, εκ των οποίων έστω κι € 1 δεν έχει ανταποδοτικότητα και αναπτυξιακή προοπτική.
Κώστας Λογοθέτης και Πέτρος Τατούλης μαζί τους και οι άλλοι τις ψήφους που θα επιθυμούν το 2014 από τους λουτρακιώτες, ας πάνε καλύτερα να τις αναζητήσουν στην κάλπη της Γαλότας, όπου εκεί εξυπηρετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα, έστω κι εξ’ αντανακλάσεως σε βάρος του συμφέροντος μιας ολόκληρης κοινωνίας και των πολιτών της…

Υ.Γ.: Μετά τον Γιάννη Γιωτάκη, που πραγματικά προσπάθησε για την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι -μέχρι εκείνο το γελοίο «ο προαστιακός έρχεται στο Λουτράκι με το σταθμό στου Βασιλόπουλου» τον Ιούλιο του 2007 κι έπρεπε κανονικά να ντρέπονται όσοι έτρεχαν και τότε- αυτός που μόχθησε στο α΄ εξάμηνο του ιδίου έτους, ήταν ο τέως δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης. Προς αποκατάστασιν της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλοι οι άλλοι, απλά σαμποτάρουν εμμέσως το έργο.
(290613)




ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΥΓΑΛΕΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Τίποτα νέο δεν παράγει στην πολιτική του τόπου μας, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, αλλά αντίθετα την πετρ(ο)ώνει σαν τα παιδιά της Νιόβης. Κι αυτό, γιατί η στρεβλή παρουσίαση των γεγονότων που έκανε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 20-5-2013, όπου το θέμα της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Λουτράκι συζητήθηκε ενταγμένο στην τότε ημερήσια διάταξη, σκοπούσε χωρίς αισχύνη, ούτε και αιδώ, στο να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, να δημιουργήσει στρεβλές συνειδήσεις και στρεβλή αλήθεια.
Για να έλθω εγγύτερα προς τα αμαρτήματα του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, η τοποθέτηση που έκανε δεν είχε κανένα έρεισμα στην πραγματικότητα και την αλήθεια και μ’ ένα επικίνδυνο, άτροπο πολιτικό pic, απέδειξε πως δέχτηκε παθητικά και αδιαμαρτύρητα την ετεροκατεύθυνση των πεποιθήσεων του, που του επέβαλαν, ενώ «ποδοπατήθηκε» κι αυτός μες στην ασυναρτησία της πολιτικής του Πέτρου Τατούλη που άλλα λέει, άλλα κάνει και τούμπαλιν.
Ο Γιώργος Δέδες με ένα υφαντό ψεμάτων που συσκοτίζει την αλήθεια, ισχυρίστηκε πως οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση του Λουτρακίου με τον κύριο άξονα του προαστιακού, έχουν κόστος € 400.000, όταν το έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ που έχει στα χέρια του κάνει λόγο για € 380.000. κι όταν το τμήμα των μελετών που δεν μπορεί να εκπονήσουν οι υπηρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ, θα δοθούν εκτός, με μειοδοτικό διαγωνισμό, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και κατά συνέπεια θα χτυπηθεί η τιμή έτσι ώστε να υπάρξει έκπτωση τουλάχιστον 50%. Επομένως, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο κόστος δεν πρόκειται να υπερβεί τις € 190.000, έναντι του αρχικού που ήταν € 1,5 εκατ. και το οποίο μειώθηκε κατά πολύ χάρις την καταλυτική παρέμβαση των έγκριτων συγκοινωνιολόγων που συνεργάζονται αφιλοκερδώς με την Πρωτοβουλία Πολιτών.
Γεγονότα τα οποία αποσιώπησε ο αντιπεριφερειάρχης, προφανώς για να δώσει «πάσα» στον περιφερειάρχη -όπως κι έγινε- ανεβάζοντας εκ νέου το κόστος των μελετών στις € 500.000, ώστε να δώσουν την πεπλανημένη εντύπωση στην κοινωνία ότι οι μελέτες έχουν υψηλό κόστος. Ευελπιστούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ρίξουν… καρβουνόσκονη στα μάτια των πολιτών, για να καλύψουν το γεγονός πως με φληναφήματα, ραδιουργίες, παραδοξολογίες και πλάνες, εδώ και σχεδόν 21 μήνες που έχουν ενημερωθεί επίσημα για το εν λόγω θέμα, εντέχνως το έχουν βαλτώσει. Πιο ορθά σκοπός τους είναι να εκτροχιάσουν το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο υποδομής, καθώς επίσης και αναπτυξιακό του δήμου Λουτρακίου, την ώρα που στην υπόλοιπη περιφέρεια Πελοποννήσου ρέει πακτωλός κοινοτικών κονδυλίων, ακόμα για έργα υποδεέστερης σημασίας. Παράδειγμα τα € 7 εκατ. για το δρόμο Κούτσι - Στιμάγκα, τα € 4,5 εκατ. για ένα κόμβο στην Νεμέα ή και το ποσό πρόκληση για την σημερινή εποχή, € 5 εκατ. σχεδόν για ανάπλαση μιας και μόνο πλατείας στο Άργος, κ.λπ.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Γιώργος Δέδες μέσα σ’ ένα ντελίριο πανικού, που τον έκανε να αφήνει ογκώδη κενά στην εξιστόρηση των γεγονότων και να παραποιεί την αλήθεια, ισχυρίστηκε ψευδέστατα, πως το έγγραφο που έστειλε στην ΕΡΓΟΣΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη ήταν σε γνώση του Πέτρου Τατούλη. Η αλήθεια βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση και το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις της Πρωτοβουλίας μας χωρίς να το γνωρίζει ο περιφερειάρχης και αυτό αποδεικνύεται και από τα εξής γεγονότα:
Πρώτο, το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, πριν στείλει το έγγραφο προς την ΕΡΓΟΣΕ, με φαξ απέστειλε στην Πρωτοβουλία μας 3 σχέδια κειμένων με τα οποία ζήταγε τις παρατηρήσεις μας επί αυτών ώσπου να συμφωνηθεί το τελικό κείμενο.
Δεύτερο, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας έστειλε το εν λόγω έγγραφο, στην αντίπερα όχθη ο περιφερειάρχης δεν απέστειλε μέχρι και σήμερα το δικό του δεσμευτικό έγγραφο πως θα εντάξει το έργο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, όπως προϋποθέτουν ρητά και κατηγορηματικά οι υπηρεσίες του ΟΣΕ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.
Εκτός αυτού, δύο μήνες μετά (Νοέμβρης 2012), η ΕΡΓΟΣΕ σε απαντητικό της έγγραφο υποδεικνύει τα βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν και μέχρι σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας δεν έχει κάνει τίποτα κι εμφανώς ευθυγραμμίστηκε με τον Πέτρο Τατούλη και αναλώνονται συλλήβδην στο «δούλεμα» της τοπικής κοινωνίας.
Το μεγαλύτερο λάθος όμως που στην κυριολεξία καίει τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, είναι ότι ενώ στο έγγραφο που έστειλε στην ΕΡΓΟΣΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη κάνει ξεκάθαρη μνεία για ένταξη του εν λόγω έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στην τρέχουσα περίοδο του ΕΣΠΑ (2007-2013), την 1η Φεβρουαρίου 2013 σε κλειστή σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του, με μέλη της Πρωτοβουλίας  μας, του Πέτρου Τατούλη, του Λάκη Παπαφωτίου και του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου Λάμπρου Μπούκλη, ο Γιώργος Δέδες δεν είπε κουβέντα όταν ο περιφερειάρχης σαν μάγος εξαφάνισε το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και εμφάνισε το έτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα jessica μέσω ΣΔΙΤ, που όπως είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρόκειται για πουκάμισο αδειανό, (σαν τις αλληλοαναιρούμενες τοποθετήσεις του), για τέτοιου είδους και μεγέθους έργα.
Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, δεν ενημέρωσε το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου τόσο τον Σεπτέμβριο που απέστειλε το έγγραφο προς την ΕΡΓΟΣΕ, όσο και τον Δεκέμβριο του 2012, όπου κατατέθηκε τρίτη ερώτηση από τον γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου Λάμπρου Μπούκλη, (του οποίου σημειωτέων όλοι οι πολίτες του Λουτρακίου έχουν διακρίνει το ειλικρινές του ενδιαφέρον), αλλά το ανακοίνωσε με 9 μήνες καθυστέρηση (20-5-2013) κι αφού πληροφορήθηκε πως η Πρωτοβουλία μας είχε δώσει φωτοαντίγραφα του εγγράφου αυτού, στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου.
Επί του πρακτέου, τα γεγονότα ξέφτισαν τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, ο οποίος σε μια συγκαλυμμένη και προαποφασισμένη ολιγωρία, όχι μόνο δεν διεκδικεί τίποτα απολύτως για το Λουτράκι, αλλά αντιθέτως με ορατές πολιτικές αλληλομανδαλώσεις και σε αγαστή συνεργασία με τον κακόφημο δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, κρατάνε τον τόπο στον αναχρονισμό και την υστέρηση δημιουργώντας την τέλεια ακινησία που μέσα της φωλιάζει ο μεγαλύτερος δογματισμός.
Ο Γιώργος Δέδες σύρεται σαν ηττημένος, χωρίς να έχει δώσει καμία μάχη για τα συμφέροντα του Λουτρακίου. Όμως, το μεγαλύτερο ολίσθημα του Γιώργου Δέδε είναι που υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών του δήμου Λουτρακίου. Στην πολιτική, όμως, υπάρχουν απαρασάλευτοι κανόνες κι αυτό θα το καταλάβει πολύ καλά τόσο ο Πέτρος Τατούλης, όσο και ο Γιώργος Δέδες όταν κληθούν να περάσουν κάτω από τα Καυδιανα Δίκρανα της υποχρεωτικής αξιολόγησης των δημοτών.

Υ.Γ.: Ο άνθρωπος δεν γεννιέται ελεύθερος, γίνεται και γίνεται όσο του αξίζει να είναι.
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
(290613)
Return top