ΚΟΥΙΖ

Ποιός αξιωματούχος ανάγκασε τον Κώωτση σε… στριπτίζ, πριν λίγο καιρό να μην παραιτηθεί και του τα πήρε όλα; Φυσικά, μετά από αυτά τα πάντα είναι καλώς καμωμένα και βαίνουν καλώς για τη δημοτική αρχή! Ο μισθός να πέφτει…
(081212)




Είπαν…

«Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κακούρος είναι ένα νέο πρόσωπο. Μήπως ήταν καλό πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο να το πιστωθεί πολιτικά, προκειμένου να κάνει τη διαφορά ή να επιδείξει ένα διαφορετικό ύφος έναντι όλων των υπολοίπων αμειβομένων του διαταραγμένου και μεταλλαγμένου συνδυασμού του "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", καταβάλλοντας το 20% των αποδοχών του στο φιλόπτωχο ταμείο της εκκλησίας;»
(081212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ «ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΕΣ» ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΕ ΚΗΦΗΝΕΙΟΝ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Σε προγενέστερο χρόνο και πρότερο άρθρο από το συγκεκριμένο ιστολόγιο, ο γράφων είχε επιχειρηματολογήσει, γιατί ο Κώστας Λογοθέτης με τις ακολουθούμενες τακτικές του δεν μπορεί να εκλαμβάνεται από εχέφρονα πολίτη, ως λαοπρόβλητος ηγέτης, αλλά και το πως η ομιχλώδης και ασαφής, απροσδιορίστου αποστολής και χρησιμότητας δημοτική του αρχή, λειτουργεί βλαπτικά για τα συμφέροντα του τόπου, χωρίς να διαθέτει πολιτικό και νομικό έρεισμα εις τας πλείστας των περιπτώσεων.
Με τον Κώστα Λογοθέτη οι λέξεις δήμαρχος και απαρέγκλιτοι κανόνες έπαυσαν να έχουν σημασία, ενώ ποδοπατήθηκαν κι αυτές μέσα στην ασυναρτησία της πολιτικής του, που άλλα έλεγε, άλλα έκανε και τούμπαλιν. Οι υπερατομικές εκφάνσεις, όμως, αυτής της διαλυμένης δημοτικής αρχής, φαίνεται πως δεν έχουν τέλος, καθώς πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για τις μεθοδεύσεις Λογοθέτη που συνετέλεσαν στο να δοθεί το παραλιακό πάρκο της πόλης σε ιδιωτική εταιρία και που θυμίζουν έντονα την σκανδαλώδη παραχώρηση του ακριβοπληρωμένου δημοτικού κολυμβητηρίου επίσης σε ιδιώτη. Μάλιστα, εξ όσων ακούσθηκαν από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παύλο Παύλου, δεν συζητήθηκε όπως θα έπρεπε στο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση των υπηρεσιών του δήμου, δεν ξεκαθαρίστηκε ποιά θα είναι τα οικονομικά οφέλη του δήμου, αλλά και το ποιός θα πληρώσει τους λογαριασμούς για τις μεγάλες ποσότητες νερού και ρεύματος που απαιτεί αυτή η εγκατάσταση, αλλά και για την αποκατάσταση των σπασμένων πεζοδρομιών από αυτή την κερδοσκοπική Ο.Ε.;
Ο Κώστας Λογοθέτης, όπως το «συνηθίζει» σε τέτοιες περιπτώσεις, απουσίαζε από την πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος με το αιτιολογικό της ασθένειας, ενώ και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν βρίσκονταν εκεί για να απαντήσουν στα κεφαλαιώδη ερωτήματα που πλανώνται, αφού έλειπαν σε ταξιδάκι με το χρήμα του δημότη και με την προκάλυψη πως πήγαν να φέρουν στο Λουτράκι τουρίστες! Όπως φαίνεται, τίποτα δεν είναι ικανό να σταματήσει αυτούς τους αποχαλινωμένους πολιτικούς, που φαλκιδεύουν με τον πλέον απεχθή τρόπο τα δημόσια συμφέροντα. Κι ενώ τα πάντα εκχωρούνται και γίνονται πραμάτεια στο βωμό των εξωθεσμικών συμφερόντων, η σχολή θεατρολογίας Λογοθέτη θα πρέπει να απαντήσει πειστικά και στις καταγγελίες του Γιώργου Γκιώνη σχετικά με τα € 2,2 εκατ. που δόθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους(;) για… ελεγχόμενα έργα.
Η δημοτική αρχή Λογοθέτη, δεν σταματά όμως εδώ, αφού υπό καθεστώς προστατευτισμού αρνείται να πράξει τα δέοντα και να εφαρμόσει τον νόμο Ν.2307/95 του άρθρου 11 σε επιχείρηση που συστηματικά παρανομεί κι έχει μετατραπεί παράνομα -με τις ευλογίες της- σε ανοιχτό (open) bar, ενώ οχλεί συστηματικά δημότες, σύμφωνα και με το υπ’ αριθ. 1020/6816/28-΄Β έγγραφό του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου. Ως γνωστόν, η δημοτική αρχή Λογοθέτη, έχει ως αρμόδιο αντιδήμαρχο, πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., που όχι μόνο νέμεται(;) την τάξη, αλλά αγνοεί επιδεικτικά και τις 14 υπογραφές περίοικων που διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση.
Όπως εξελιχθεί οι καταστάσεις, οι πολιτικές «μπαγιαντέρες» του Λογοθέτη, έχουν μετατρέψει το δημαρχείο σε «κηφηνείον» και δεν παράγουν όφελος για τον τόπο, αλλά αντιθέτως προκαλούν πελώρια ζημιά!
Δεν καλλιεργούν κάποια δεξιότητα, εκτός από την ιδιοτέλεια και τη ραθυμία, ενώ πολιτικά είναι… ρέκοντμαν του τίποτα. Κι όχι μόνο δεν παράγουν κάτι νέο στην πολιτική και στη νομιμότητα, αλλά αντιθέτως τις πετρώνουν όπως τα παιδιά της Νιόβης.
Η δημοτική αρχή Λογοθέτη δεν βάζει όρια στον ορίζοντα της επικινδυνότητας και δεν αντέχει την τόλμη, την αρετή, την ευθύνη, την αυτενέργεια, την δημοκρατία, την διαφάνεια, την νομιμότητα και χαμηλοποιεί την πολιτική, ενώ την κάνει άχρηστη να παράγει οφέλη για τον τόπο. Η διοίκηση Λογοθέτη σε πολλές εκφάνσεις της, έχει χειρότερη μορφή Τυραννίας και από την πιο διεφθαρμένη μορφή απολυταρχίας. Τα στελέχη της δημοτικής αρχής Λογοθέτη είναι άχερα πολιτικά και βρίσκονται πολύ κοντά στις παρυφές της μισαλλοδοξίας, επιμένουν να βλέπουν κοντά σαν τα σκαθάρια κι όχι να θρώσκουν άνω για κάτι πιο μεγάλο.
Η διοίκηση του Λογοθέτη έκανε τον δήμο κοιλάς κλαυθμώνων (rallis flen - tijm) που κινείται σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης (quasi osculaturiym inter flen-tium), φέρνοντας τα «εξ εσπερίας» νέφη που μας κάνουν να χτυπάμε το κεφάλι μας. Εσπευσμένα, το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να υψώσει θεσμικό μπλόκο στον Κώστα Λογοθέτη και τους ομοϊδεάτες του, ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο να χαρακτηρισθεί το ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου Λουτρακίου, παθολογικό πάνθεον της συναλλαγής.
Είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας, πως το σύνολο των δημοτών δεν είναι διατεθειμένο να ενστερνιστεί το πνεύμα του ραγιά που έχουν κάποιοι άνθρωποι της δημοτικής αρχής και που γονυπετούν μπροστά στον μυστακοφόρο δήμαρχο με την νοοτροπία μαχαραγιά. Οι πολίτες του δήμου δεν θέλουν να συναγελάζονται με τέτοιους πολιτικούς ή άλλα κακοποιά υποκείμενα όπως είχε γράψει και ο Εμμανουήλ Ροΐδης αν δεν σφάλω πριν από 120 χρόνια.
Υ.Γ.: Την δημοκρατία και τον νόμο θωρακίζει ο δήμος και όχι ο ανώνυμος δήμιος.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(081212)
Return top