ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι αυτός που έλεγε πριν ενάμισι χρόνο στο σύμβουλο του Κώωτση Γιώργο Γιαννιτσόπουλο ότι «εσύ σε ενάμισι χρόνο θα έχεις ποδηγετήσει πλήρως και θα έχεις στην τσέπη σου τον Κώωτση;» Από την πλευρά του το loutraki-press θέτει το ερώτημα: Ποια είναι τα συμφέροντα που συνδέουν τους δύο επ’ εσχάτοις κολλητούς;
(061212)




Είπαν…

«Ο θεός έρωτας έχει καταλάβει τελευταία την Ιάσωνος κι έτσι κάποιος κυκλοφορεί παραζαλισμένος όχι από το αλκοόλ και την κάπνα όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο 2ο όροφο για άλλους, αλλά από την καψούρα! Το αστείο είναι ότι αυτά τα είδε και το κολλητήρι, τσίμπησε, υπερεκτιμά ως γνωστόν τον εαυτό του, νόμιζε ότι θα μπορούσε κι αυτός να φάει, αλλά έσπασε τα μούτρα του…»
(061212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΙ ΡΟΜΠΑΙ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤE
ΚΑΙ Η «ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΧΕΣΗ»

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται, πώς είναι δυνατόν ι Κώωτσης να έχει αναπτύξει τόσο στενές σχέσεις με τον άτυπο, αλλά τον πλέον ουσιαστικό και καθοριστικό σύμβουλό του Γιώργο Γιαννιτσόπουλο; Το πηγαίνουν δε ακόμη πιο πέρα, διερωτώμενοι πώς είναι δυνατόν να έχουν αναπτύξει και οικογενειακή συναναστροφή, ενώ ο πρώτος έχει επισκεφθεί το δεύτερο ακόμη και στο σπίτι του στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.
Πρόκειται πραγματικά για μία «ανάρμοστη σχέση» δεδομένου ότι το ερώτημα που τίθεται είναι τι δουλειά μπορεί να έχει ο εν ενεργεία δήμαρχος του δήμου Λουτρακίου, με τον πρώην ουσιαστικό κι όχι τύποις οικονομικό διευθυντή της Club Hotel Casino Loutraki (CHCL), υπερβαίνοντας κατά πολύ κάθε όριο λογικής.
Όλα ξεκίνησαν μετά την ανάδειξη του Κώωτση ως δημάρχου, στον οποίο γνωστό πρόσωπο που λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου, συνέστησε τον Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, με πρόθεση και σκοπό να παίξει συγκεκριμένο ρόλο και να συμβάλλει τα μέγιστα, σύμφωνα με τις γνώσεις που διέθετε, έτσι ώστε η Λουτράκι Α.Ε. να διεκδικήσει όσα δικαιούτο ή αν θέλετε όσα δεν της είχαν διανείμει οι διαχειριστές της CHCL από κέρδη των προηγουμένων ετών.
Τότε συμφωνήθηκε παρά την περίοδο κρίσης, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως αμοιβή, κατά την άποψη του γράφοντος πάρα πολύ σωστά, με την προϋπόθεση ότι η Λουτράκι Α.Ε. θα φθάσει στην πηγή όχι μόνον να πάρει τα επιφανειακά που αποκαλύφθηκαν με την Γνωμοδότηση Τσοβόλα, αλλά και όσα ήταν κρυμμένα από άλλους λογαριασμούς, στα οποία είχε γνώση ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος καθ’ ότι όπως υποστήριζε την περίοδο εκείνη τα είχε χειρισθεί προσωπικά.
Υπό αυτό το πρίσμα ήταν μια επιτυχημένη μετεγγραφή και όλες οι ενέργειες γινόντουσαν στη Λουτράκι Α.Ε. υπό αυτό το γνώμονα με αποτέλεσμα των συγκροτημένων και συντονισμένων ενεργειών να προκύψει η Γνωμοδότηση Τσοβόλα, η οποία ως γνωστόν αναδεικνύει από την επιφανειακή έρευνα διεκδικήσεις κεφαλαίου και τόκων που μπορούν να υπερβούν τα € 10.000.000, αλλά σκοπίμως δεν διεκδικεί ι Κώωτσης με τους συμβούλους του κι εντελώς περίεργα τηρεί εκκωφαντική σιγήν ιχθύος η αντιπολίτευση για να μην δυσαρεστήσουν τους μεγαλοεπενδυτές της Club Hotel Loutraki (CHL) S.A.!
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά ένα πολύ έξυπνο πρόσωπο που ι Κώωτσης μπροστά του φάνταζε σαν τη χάντρα στο κομπολόι του. Έτσι και πάρα πολύ εύκολα, ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος βρήκε τα κουμπιά του, αντελήφθη ποιος είναι ο αποκλειστικός σκοπός του Κώωτση κι άρχισε να του παίζει πάνω σ’ αυτό το σκοπό. Κυρίαρχα του αναδείκνυε -όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει για να δελεάζει- ποια είναι τα προσωπικά του συμφέροντα, δίδοντάς του να αντιληφθεί ότι στο τούνελ που βαδίζει από μόνος του -λόγω των μεγαλομανιών και του μεγαλοϊδεατισμού που τον διακατέχουν- έχει μπει φως, ενώ αν θα είναι αποτελεσματικός θα βρει μπροστά του και την έξοδο.
Την περίοδο που ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος προτάθηκε στην Λουτράκι Α.Ε. ήταν λυσσαλέα απέναντι από τη σημερινή ηγεσία της CHCL συμπεριλαμβανομένου και του τέως διαχειριστή της Αντώνη Στεργιώτη, την προσωπική αντιπαράθεση κατά του οποίου εμφύσησε και στον Κώωτση. Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος είχε καθημερινή ανοικτή γραμμή με τον παραγκωνισμένο μεγαλομέτοχο Yigal Zilkha, καθώς επίσης και με το νυν γενικό διευθυντή της CHCL Shmuel Hefron. Σήμερα, έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο της CHL Moshe Bublil, ενώ τον ανέχεται εκ των πραγμάτων και ο Νικόλαος Δαούλης Ρεμαντάς (άσπονδοι φίλοι), ο οποίος μαζί με τους υπολοίπους προσδοκούν να τους φέρει αποτέλεσμα…

Ο φόβος για τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα
Κλείνοντας αυτή τη μεγάλη παρένθεση, να επανέλθουμε στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, για την οποία φαίνεται ότι ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος δεν ανέμενε να αναδειχθούν όσα ανεδείχθησαν, με συνέπεια να του προκαλείται, όπως άλλωστε τον έχει εκδηλώσει παρουσία τρίτου προσώπου, φόβος. Αυτό ήταν φυσικό, να είναι ακόμη και σήμερα -που έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με την CHCL- αναφανδόν πολέμιός της, έχοντας πείσει και τον αδυνατούντα να αντιληφθεί, να αξιολογήσει και να σκεφθεί Κώωτση, με συνέπεια όλους μαζί να τους στρέφει προς μία άλλη κατεύθυνση. Όλοι διαπίστωσαν τις επιπτώσεις από την απόσυρση της αγωγής τον Οκτώβριο του 2011, με την απώλεια σήμερα περισσότερων από € 700.000 μόνον από τόκους, την παταγώδη ξεφτίλα τους με την απόρριψη δύο προσωρινών διαταγών, των ασφαλιστικών μέτρων και μίας αγωγής που την απέσυραν λόγω της πλαστογραφημένης υπογραφής Τσοβόλα, μετά την έντονη διαμαρτυρία του έγκριτου νομικού, όταν ενημερώθηκε από το γράφοντα, ενώ σήμερα αγνοείται η τύχη της, καθ’ ότι λέγεται ότι αποσύρθηκε εκ νέου με άγνωστη την τύχη της απαίτησης περισσότερου του € 1,6 εκατ.
Αποτέλεσμα των κάκιστων, βλαπτικών κι εγκληματικών ενεργειών τους σε βάρος της Λουτράκι Α.Ε. και του δήμου Λουτρακίου γενικότερα, ήταν και οι δύο να γίνουν ρόμπαι ξεκούμπωτε!.. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος σ’ αυτή την υπόθεση κρυβόταν επιμελώς κι όλες τις υποδείξεις τις έκανε στο παρασκήνιο, προκειμένου να μην φαίνεται προς τα έξω εμπλοκή του κι πολύ κυριότερα να μην είναι δυνατόν κανείς να τον εμπλέξει.
Ειρήσθω εν παρόδω, όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, καθ’ ότι οι ενέργειές τους δεν κινούντο σε νομική βάση κι έρεισμα, ι Κώωτσης να παρουσιασθεί στο δημοτικό συμβούλιο δηλώνοντας ευθαρσώς ότι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των νομικών χειρισμών, δεδομένου ότι και ο «συγγενής» κουμπάρος του Κώωτση Δημήτρης Κονομόδης σε πηγαδάκια στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου ισχυριζόταν ότι ήταν αντίθετος με τους χειρισμούς που του υπαγορευόντουσαν από το δήμαρχο κι αναγκαζόταν να υπογράφει ως επικεφαλής του νομικός σύμβουλος. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες του loutraki-press αλλά χρειάζεται υπομονή παραμένοντας στις δημόσιες τοποθετήσεις του «συγγενούς» κουμπάρου.

Η εξάρτηση του Κώωτση
Ι Κώωτσης από τη φύση του είναι ένας άνθρωπος άτολμος, αναποφάσιστος, όχι οξυδερκής, αδυνατεί να αξιολογήσει και να εκτιμήσει, παράλληλα όχι χαρούμενος, μάλλον μία κάποια μελαγχολία σαν να του βγαίνει…
Όπως ήταν φυσικό, ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος τα μειονεκτήματα αυτά τα αξιολόγησε αμέσως κι άρχισε να δίνει στον Κώωτση ότι ακριβώς του έλειπε, δεδομένου ότι είναι πιο χαλαρωμένος, έχει μάθει να μην σκέφτεται και να μην δίνει λογαριασμό σε επιπτώσεις και με πολύ μεγάλη ευκολία να προσθέτει το έξω καρδιά και την ευφορία, δημιουργώντας για τους παριστάμενους μια άκρως θετική ατμόσφαιρα, που σε… ανεβάζει.
Παράλληλα, ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος με μεγάλη ευκολία του χαράσσει και του επιβάλλει πλέον «οδικούς χάρτες», σύμφωνα με τους οποίους αν τους υιοθετήσουν θα υπάρχει να απολαμβάνουν κι ανάλογων ωφελημάτων. Ι Κώωτσης, καθ’ ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση -γιατί τον έχουν απορρίψει ως πρόσωπο- εκεί που έχει ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, ακούει με δέος κι εκτελεί όσα του μεταφέρει μη έχοντας άλλη επιλογή…
Αυτονόητο γίνεται, ότι ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος είναι αυτός που του χαράσσει πολιτικές και του υπαγορεύει τι είναι δυνατόν να γίνει και τι όχι, τα οποία φυσικά ι Κώωτσης, χωρίς πρόβλημα, τα επιβάλλει στα «βαλσαμωμένα πουλιά» του διαταραγμένου και μεταλλαγμένου συνδυασμού του, «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω»!.
Ζητούμενο για άλλη μια φορά είναι τι κάνει η αντιπολίτευση που παραμένει θεατής στην κακόγουστη παράσταση «Το Ξεπούλημα του Λουτρακίου». Πρέπει κι επιβάλλεται κάποια στιγμή, να αντιληφθούν -πέραν αυτών που το κάνουν συνειδητά, γιατί ενδεχομένως εξαργυρώνουν τη σιωπή τους με προσδοκώμενα ανταλλάγματα- από την πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, ότι η σιωπή αποτελεί συνενοχή!
(061212)
Return top