ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, πώς θα συμπληρώσεις το ψηφοδέλτιο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του 2014, μετά το νέο ναυάγιό σου με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ; Μια καλή πρόταση είναι να βάλεις και το σύμβουλό σου Γιώργο Γιαννιτσόπουλο.
(021212)




Είπαν…

«Κώωτση, έχουν περάσει έντεκα μήνες από την τελευταία φορά που συγκάλεσες το διαταραγμένο και μεταλλαγμένο συνδυασμό "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω". Είχες υποσχεθεί και δεσμευθεί -Μινχάουζεν- ότι θα συγκαλείς το συνδυασμό κάθε μήνα. Ούτε κι εδώ τήρησες την υπόσχεσή σου, δεδομένου ότι υπάρχουν δύο οπαδοί του μεταλλαγμένου συνδυασμού που πιστεύουν κι αναμένουν ακόμη τις υποσχέσεις σου για ικανοποίηση ρουσφετιών και θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.»
(021212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΑΝΗ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ο αρχαίος φιλόσοφος Ξενοφάνης, είχε διατυπώσει μια αρχή που αργότερα έγινε κανόνας στην φυσική και την ανθρώπινη ζωή «ουδ’ αν το ον μη ποιήσαι τι ούτε υπό του μη όντος γενοιτ΄ αν τι». Τι φράση αυτή διεθνοποίησε ο Ρωμαίος σατιρικός ποιητής του 4ου μ.Χ. αιώνα Περσίας με την δική του απόδοση «ex nixilo nihil», που σημαίνει εκ του μηδενός παράγεται μηδέν, δηλαδή από το τίποτε δεν παράγεται τίποτε. Ωστόσο, όμως, αιώνες μετά, ο Κώστας Λογοθέτης καταρρίπτει την αρχή αυτή αφού, αν και πολιτικό μηδενικό, παράγει πελώρια ζημιά στον τόπο.
Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες ο Κώστας Λογοθέτης που ενίοτε θυμίζει νοσταλγό του Μεταξά, με μια ακόμη οβιδιακή μεταμόρφωση, αλλά και τη στέρεη και αδιάσειστη επικινδυνότητα του, που δεν έχει κάνει τίποτα για να συνδεθεί η πόλη με το δίκτυο του προαστιακού, ώστε να καταβιβασθεί η υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή που σήμερα βρίσκεται σε ύψωμα και να μπορέσει επιτέλους να ξεκινήσει και η υλοποίηση της επέκτασης του σχεδίου πόλης στο Λιβαδάκι, προέβη σε μια ανήκουστη πράξη.
Ζήτησε μεταξύ των άλλων αιτημάτων του, εγγράφως από την ΓΑΙΟΣΕ, να του παραχωρηθεί η ζώνη απαλλοτρίωσης που υπάρχει εκατέρωθεν της γραμμής, από τον Ισθμό έως την απόληξη αυτής, που είναι το κέντρο του Λουτρακίου. Το εν λόγω αίτημα δεν μπορεί και δεν θα γίνει δεκτό από τον ΟΣΕ αφού αντίκειται στον νόμο Ν.3891/10, ενώ επί του πρακτέου ζητάει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ να διαπράξουν το αδίκημα της απιστίας εις βάρος του οργανισμού, αφού η εν λόγω γραμμή δεν είναι καταργημένη, αλλά ανενεργή προς αναμονή κανονικοποίησης της για την έλευση του προαστιακού και κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην δήλωση δικτύου που υποβάλει ο ΟΣΕ προς την Ευρωπαική Ένωση.
Επισημαίνεται, πως εάν το αίτημα αυτό γίνονταν αποδεκτό από τον οργανισμό, η έλευση του προαστιακού μέχρι την οδό Αιγαίου θα ήταν κάτι παραπάνω από ανέφικτη και στην ουσία ο Κώστας Λογοθέτης αυτό ζητάει. Κόντρα μάλιστα σε δύο ειλημμένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Υπογραμμίζεται, πως το σιδηροδρομικό έργο μπορεί να προηγηθεί της επέκτασης του σχεδίου πόλης, αντιθέτως, όμως, η επέκταση του σχεδίου πόλης δεν μπορεί να προηγηθεί από τα έργα της νέας γραμμής για τον προαστιακό (λόγω της ανισοσταθμίας της υπάρχουσας γραμμής).
Επίσης, η αίσχιστη αυτή πράξη του Κώστα Λογοθέτη, αλλάζει άρδην τα εγγράφως συμφωνηθέντα τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου φαλκιδεύοντας τα δημόσια συμφέροντα.
Επειδή, όμως, με τον Κώστα Λογοθέτη κάθε κίνηση του πρέπει να ψηλαφίζεται, ένα δεύτερο ανάγνωσμα δίνει κι άλλη εκδοχή που είναι και η επικρατέστερη: "Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ο «ισχυρός ανήρ» της δημοτικής αρχής πως το αίτημα αυτό σίγουρα θα απορριφθεί, το έπραξε, προκειμένου να μεταθέσει τις τεράστιες ευθύνες των ατελέσφορων εγχειρημάτων του για την μη υλοποίηση της θεσμοθετημένης επέκτασης σχεδίου στο Λιβαδάκι, όχι στο πραγματικό εχθρό της ιστορικής μας λουτρόπολης που είναι η πολιτική ανικανότητα του Κώστα Λογοθέτη, αλλά στο κατασυκοφαντημένο από πολιτικούς σαν αυτόν, ΟΣΕ".
Αυτός είναι ο Κώστας Λογοθέτης λοιπόν που παριστάνει το δήμαρχο και που όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρείται από κανένα πολίτη επαναστατικό ενδόσιμο, αλλά αντιθέτως σύμπασα η τοπική κοινωνία πρέπει επί του ασφαλούς να τον θεωρεί έμβλημα χειραφετήσεως που οι πολιτικές του ισοδυναμούν με έγκλημα καθοσιώσεως (crimen majiestatis ). Για την ιστορία η απάντηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος θα είναι αρνητική και προστακτική στο να μην ακουμπήσει ουδείς την υποδομή έως την οδό Αιγαίου.
Εννοείται, τα όσα εφ’ εξής θα εκχέονται από το έρκος των οδόντων του Κώστα Λογοθέτη, δεν μπορούν παρά μόνο να αλέθονται στις μυλόπετρες της ιστορίας με δυσμενέστατες συνέπειες και για τον ίδιο, αφού το όνομα του δεν θα γραφτεί με χρυσά, αλλά με μελανά γράμματα στα κιτάπια της ιστορίας του τόπου μας.
Υ.Γ.: Προκειμένου να ορθοτομείς στον γραπτό λόγο με τον Κώστα Λογοθέτη, πρέπει να λιβελογραφείς. Λυπάμαι, που και αν άνθρωπος ευαίσθητος, αναγκάζομαι συχνά πυκνά με την γραφίδα μου να χρησιμοποιώ λόγο σκληρό. Με τον Κώστα Λογοθέτη όμως δεν μπορώ να κάνω αλλιώς!..

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου.
(021212)




Ο LTO ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Με στόχο τις τουριστικές περιόδους 2015 και 2016, δεδομένου ότι αυτές είναι οι προϋποθέσεις και το καθεστώς στην παγκόσμια τουριστική αγορά, επιχειρείται από τον Loutraki Tourism Organization (LTO) να διεισδύσει και να ανοίξει μια καλή αγορά της κεντρικής Ευρώπης.
Πρόκειται για την αυστριακή αγορά και πιο συγκεκριμένα το target group της τρίτης ηλικίας, που εκτιμάται ότι διαμορφώνεται σ’ ένα αριθμό 10.000 ατόμων, εκ των οποίων 2.000 ταξιδεύουν ανά έτος, προκειμένου να γνωρίσουν νέες χώρες.
Έτσι, αποστολή του LTO αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο και το γραμματέα Δημήτρη Παππά και Δημήτρη Βλάσση αντίστοιχα και με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Γιάννη Κακούρου επισκέφθηκαν στην Βιέννη την τετραήμερη Έκθεση Τρίτης Ηλικίας "Senior Messe", της μοναδικής και μεγαλύτερης έκθεσης στην Ευρώπη για την τρίτη ηλικία, που πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο της Βιέννης.
Το Λουτράκι προβλήθηκε στο κοινό, μέσα από το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο γνώρισε αθρόα προσέλευση κοινού.
Η εν λόγω έκθεση, που στηρίζεται από το δήμο Βιέννης και στην οποία συμμετείχαν 500 εκθέτες από 20 χώρες, επισκέφθηκαν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, σχεδόν αποκλειστικά της τρίτης ηλικίας, ένα κοινό που, σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες, διαθέτει αγοραστική δύναμη, αλλά και ελεύθερο χρόνο.
Η τριμελής αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και εκπροσώπους των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης, όπου τους παρουσιάσθηκαν και προβλήθηκαν τα πλεονεκτήματα της περιοχής ειδικότερα για την τρίτη ηλικία.
Το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας και με το τουριστικό γραφείο που διοργανώνει την εκδρομή, όπως επίσης και τον LTO για την επιλογή ως προορισμού, την πραγματοποίησή της και την επιτυχία της.
(021212)
Return top