ΚΟΥΙΖ

Ποιόν δημοτικό παράγοντα οι φίλοι του τραίνου τον θεωρούν το νεκροθάφτη του προαστιακού σιδηροδρόμου για το Λουτράκι; Διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εχθροί του προαστιακού, είναι και εχθροί δικοί τους…
(041212)




Είπαν…

«Καλό το ενδιαφέρον του δήμου Λουτρακίου, αλλά και του Κώωτση με τη ΜΚΟ - παρά το γεγονός ότι δεν εξαργυρώνεται σε ψήφους όπως υπολογίζουν στην Ιάσωνος, αλλά γιατί δεν αξιοποιήθηκαν και δεν παρήγαγαν έργο όλοι όσοι προσλήφθηκαν την προηγούμενη φορά, εκτός από κάποιους που πραγματικά δούλεψαν…»
(041212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

«… Ξέρω, από ασφαλείς πληροφορίες, ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος και η συγκεκριμένη δημοτική αρχή ετοιμάζεται να κάνει σοβαρού ύψους αγωγές εναντίον της κοινοπραξίας για τον τρόπο που έχουν μοιρασθεί τα κέρδη.»
«Αυτά είναι εις βάρος των στενών συμφερόντων του κ. Zilkha. Το κατανοείτε αυτό. Τα ποσά θα είναι όχι απλώς μεγάλα, γιγαντιαία. …»
«Απόλυτα… Αυτό ακριβώς έλεγα και τώρα. Ότι πρώτα απ’ όλα να σας απαντήσω γι’ αυτό με τα παπαγαλάκια που λένε ότι περί των συμφερόντων των κοινών, σας εξηγώ για την αγωγή η οποία οσονούπω θα κατατεθεί. Αυτό το ξέρουμε, γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Ορισμένα πράγματα, τα ξέρετε, ότι είναι τόσο μικρή η κοινωνία τα συζητάνε μεταξύ τους, γνωρίζουμε ότι ήδη προετοιμάζονται για να καταθέσουν αυτές τις συγκεκριμένες αγωγές. Άλλωστε, το ’χουν πει ίσως κι έχουν εκφράσει αυτές τις απόψεις και σε διάφορα συμβούλια. Άρα, δεν υπάρχουν κοινά συμφέροντα. Αντιθέτως τα συμφέροντα Yigal και δήμου στο συγκεκριμένο θέμα είναι τελείως άκρως αντίθετα και τελείως -πως το λένε- έρχονται σε πλήρη σύγκρουση. Κατευθείαν.»
Τα παραπάνω λέξη προς λέξη -ένα χρόνο ακριβώς πριν, 4 Δεκεμβρίου 2011- αποτελούν αποσπάσματα της συνέντευξης του νομικού συμβούλου στην Ελλάδα του μεγαλομετόχου της Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. Yigal Zilkha Περικλή Καμαρινού στο ιστολόγιο Loutrakiblog.
Όπως ήδη έχετε αναγνώσει ο Περικλής Καμαρινός τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση στον ερωτώντα: «Ξέρω, από ασφαλείς πληροφορίες, ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος και η συγκεκριμένη δημοτική αρχή ετοιμάζεται να κάνει σοβαρού ύψους αγωγές εναντίον της κοινοπραξίας για τον τρόπο που έχουν μοιρασθεί τα κέρδη».
Στην ακριβώς επόμενη ερώτηση με το ίδιο ύφος του επισημαίνει και πάλι: «Το κατανοείτε αυτό. Τα ποσά θα είναι όχι απλώς μεγάλα, γιγαντιαία».
Αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι στα χέρια του Περικλή Καμαρινού έχει περιέλθει η Γνωμοδότηση Τσοβόλα, ξέρει από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις και που φθάνουν τόκοι και κεφάλαιο στα περίπου € 10.000.000 και τοποθετείται μ’ αυτό τον τρόπο!
Είναι σε γνώση του -καθ’ ότι παρακολουθεί στενά κι ενημερώνεται ενδελεχώς ότι ήδη έχει αποσυρθεί η αγωγή του 2008 με απαίτηση περίπου € 1,6 εκατ. που επρόκειτο να συζητηθεί στις 12 Οκτωβρίου 2011- ότι για να καλυφθεί η «πολιτική ομερτά Κώωτση», πρόκειται να καταθέσουν για το θεαθήναι μία αγωγή μέχρι τέλος του χρόνου για να μη χαθούν οι προθεσμίες και τα πράγματα θα είναι τότε πιο δυσβάσταχτα. Πρόκειται για την αγωγή που κατατέθηκε σύννομα στις 2 Ιανουαρίου 2012, με την οποία ο δήμος Λουτρακίου απώλεσε τότε τόκους ύψους περίπου € 656.000, ενώ στο νομικό περιεχόμενό της, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους των Αθηνών και της Κορίνθου, ήταν αόριστη κι αντιφατική. Να σημειωθεί ότι από τις 18 Νοεμβρίου είχε κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά του γράφοντος κατά του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. για το «θάψιμο» της Γνωμοδότησης Τσοβόλα που μεθοδευόταν, με συνέπεια να αισθάνονται και κάποια πίεση.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του όπως ήδη διαβάσατε ο Περικλής Καμαρινός επισημαίνει: «…σας εξηγώ για την αγωγή η οποία οσονούπω θα κατατεθεί. Αυτό το ξέρουμε, γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Ορισμένα πράγματα, τα ξέρετε, ότι είναι τόσο μικρή η κοινωνία τα συζητάνε μεταξύ τους, γνωρίζουμε ότι ήδη προετοιμάζονται για να καταθέσουν αυτές τις συγκεκριμένες αγωγές. Άλλωστε, το ’χουν πει ίσως κι έχουν εκφράσει αυτές τις απόψεις και σε διάφορα συμβούλια».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press και την ιδία αντίληψη του γράφοντος, την περίοδο εκείνη ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με τον Yigal Zilkha και κατ’ επέκταση με τον Περικλή Καμαρινό όπου διοχέτευε -αφού το τοπίο είχε καθαρίσει από τους ανεπιθύμητους Γιώργο Κακαβά, Δημήτρη Κοντό, Χαράλαμπο Δοσσαρά, όλα όσα συνέβαιναν εντός της εταιρείας, λαμβανομένου υπόψη ότι ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος μαζί με τον «εξάδελφο κατά Κώωτση, που τον απαρνείται ο ίδιος» Δημήτρη Λογοθέτη, αντιπρόεδρο της εταιρείας, ήταν τα αφεντικά κι έκαναν το κουμάντο εντός της Λουτράκι Α.Ε.
Την περίοδο εκείνη κατατέθηκε η αγωγή με την πλαστογραφημένη υπογραφή του Δημήτρη Τσοβόλα, έγιναν συλλήβδην ρόμπες ξεκούμπωτες από το ναυάγιο στη στεριά, με την απώλεια τόσο των δύο αιτημάτων προσωρινών διαταγών, όσο και αυτού των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ η εταιρεία εξαιτίας τους έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημία.
Να σημειωθεί, ότι ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, όπως άλλωστε έχει εκμυστηρευθεί και στο γράφοντα, είναι με την πλευρά αυτού που του καταβάλλει χρήμα. Δεν μπορώ να γνωρίζω εκείνη την περίοδο ποιος τον αποζημίωνε για τις υπηρεσίες του, πάντως η Λουτράκι Α.Ε. αδυνατούσε, ενώ ι Κώωτσης δεν είναι και ο κιμπάρης που βάζει το χέρι στην τσέπη! Το αντίθετο μάλιστα...
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ένα χρόνο μετά, η «πολιτική ομερτά Κώωτση» έχει ξεπουλήσει τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα και τις απαιτήσεις των € 10.000.000 που επισύρει σε βάρος των συμφερόντων των μεγαλοεπενδυτών της CHL.
Το ζητούμενο είναι, τι κάνει σύσσωμη η αντιπολίτευση τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στο διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε., που κανονικά θα έπρεπε να έχουν κινήσει Γη και Ουρανό, να έχουν προβεί στην ενέργεια του γράφοντος - της κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και για τους τόκους των € 656.000 που έχουν ήδη απολεσθεί! Θα περίμενε κανείς, ο πρώτος που θα είχε αντιδράσει -διαθέτων και την απαιτούμενη εμπειρία με προσφυγές στη Δικαιοσύνη, όχι μόνον για προσωπικές του υποθέσεις, αλλά και του δήμου Λουτρακίου, καθώς επίσης και της ΔΑΕΤ Α.Ε. στην περίοδο της πλήρους παντοδυναμίας του ως δήμαρχος- ποιείται την νήσσαν, εκτός από μια δύο φορές που έκανε κάποιες ήπιες αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο. Από αυτό και πέρα τίποτε άλλο. Κανονικά, όπως άλλωστε του είχε επισημάνει και η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού του, έγκριτη νομικός Εβίτα Κούτμου: «πρέπει να καταθέσουμε μήνυση και να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες». Όπως όλοι γνωρίζουν δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα! Και πώς να γίνει άλλωστε όταν υπάρχει ο πολιτικός συνεταιρισμός Κώωτση - Παύλου Παύλου, με τον δεύτερο δια της συζύγου του από το παρασκήνιο να υποδεικνύει στον Κώωτση να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, σε βάρος του γράφοντος; Τώρα οι κραυγές Παύλου Παύλου θυμίζουν τη γνωστή παροιμία κι γι’ αυτό δεν συγκινείται ι Κώωτσης... Σκύλος που γαυγίζει μην τον φοβάσαι… ποτέ του δεν δαγκώνει. Εξάλλου, ι Κώωτσης έχει ωφελήσει κατά παράβασιν τόσο οικονομικά, όσο και από πλευράς θέσεως τη σύζυγο του Παύλου Παύλου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι προ μηνός σε συνάντησή του ο γράφων με το Γιώργο Γιαννιτσόπουλο δέχθηκε το ακόλουθο ερώτημα: «Τι θέλεις τώρα και τα ’χεις βάλει με τον Παύλου;»
Μπορεί να φαντασθεί η καθεμία και ο καθένας με όσα έχουν γίνει στο δήμο Λουτρακίου στα σχεδόν δύο χρόνια του Κώωτση, αν βρισκόταν ο Γιώργος Γκιώνης στη θέση του; Θα είχε γκρεμισθεί η Ιάσωνος!
Δεν θα έπρεπε η αντιπολίτευση σύσσωμη, αλλά και μέλη της πλειοψηφίας σεβόμενοι τον όρκο τους να έχουν προσφύγει με μηνυτήρια αναφορά στη Δικαιοσύνη; Αν θέλετε υπάρχει έτοιμη η μηνυτήρια αναφορά του γράφοντος, σαφής και τεκμηριωμένη, δεν «μπάζει» από πουθενά, για να μπορέσουν μελλοντικοί ευπατρίδηδες να κινηθούν και να διεκδικήσουν όσα δικαιούται ο δήμος Λουτρακίου και να μην ατενίζουν όπως οι σημερινοί σαν μισοκακόμοιροι με δέος τους μεγαλοεπενδυτές της CHL, μπας και απολάβουν της… ευλογίας τους!
Δεν θα έπρεπε σύσσωμη η αντιπολίτευση να έχει προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίων Νήσων με το ερώτημα της έκπτωσης του Κώωτση;
Δεν θα έπρεπε σύσσωμη η αντιπολίτευση να έχει απαιτήσει να περιέλθει στα χέρια της η πρωτότυπη αγωγή -που στη συνέχεια αποσύρθηκε- προκειμένου να αποσταλεί για γραφολογική εξέταση και να διαπιστωθεί ποιοί από την «πολιτική ομερτά Κώωτση» υπονομεύουν τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου;
Δεν θα έπρεπε σύσσωμη η αντιπολίτευση να έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή μηνυτήρια αναφορά κατά Κώωτση για την απώλεια των τόκων ύψους € 656.000, από τα οποία ήδη λείπουν κι έχει ζημιωθεί η Λουτράκι Α.Ε.;
Δεν θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές και αναφορές στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για τις κατ’ ακολουθίαν παραβάσεις καθήκοντος του Κώωτση;
Επισημαίνεται, ότι όπως προκύπτει εκ των πραγμάτων, η στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης παραπέμπει στο ενδεχόμενο, αφού δεν αντιδρούν, συνειδητά πλέον να κλείνει τα μάτια και να υποθάλπτει τον Κώωτση με την «πολιτική ομερτά» του, που αποδεδειγμένα, συνειδητά εγκληματούν σε βάρος του τόπου και σε βαθμό κακουργήματος!
(041212)
Return top