ΚΟΥΙΖ

Κώωτση να μην πιστέψουν αυτά που γράφει ο δημοσιογράφος, αλλά θέλεις να εμπιστευθούν τον ορυμαγδό των ψεμάτων σου, τώρα πλέον που σ’ έχουν αντιληφθεί όλοι, ακόμη και η τελευταία γιαγιά στην πιο απομακρυσμένη ρούγα; Κώωτση τα έγγραφα που στηρίζουν και τεκμηριώνουν τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα βρίσκονται και στα χέρια του loutraki-press. Μόλις θα ξεκινήσει η ποινική διαδικασία τα έγγραφα αυτά θα γίνονται βρόγχος όχι μόνον σ’ αυτούς που ζημίωσαν τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, αλλά και σε όσους δημοτικούς παράγοντες συνειδητά σιώπησαν και συναίνεσαν να υποστεί ζημία η πόλη, της οποίας υποτίθεται ότι υπερασπιζόντουσαν τα συμφέροντά της. Όλα θα βγουν στο φως να μάθει ο κόσμος που είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος για τα γεγονότα!
(141212)




Είπαν…

«Σε πανικό βρίσκονται τα "εξαπτέρυγα" του Παύλου Παύλου τόσο γι’ αυτή καθεαυτή τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, όσο και για έγγραφα που την τεκμηριώνουν και τη στηρίζουν.»
(141212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ο Γ. ΚΑΚΑΒΑΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΝΑ 
ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ € 10.000.000 ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑ 

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Επιτέλους βρέθηκε ο ένας και μοναδικός άνθρωπος από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου που πυροδότησε την ωρολογιακή βόμβα - Γνωμοδότηση Τσοβόλα, ενώ εκδηλώθηκε, ευτυχώς, συνεπικουρώντας τον πρώτο κι ένα δεύτερο μέλος του σώματος και η προοπτική για την υπόθεση είναι μονόδρομος, έτσι ώστε να γίνουν όλοι οι χειρισμοί όπως ενδείκνυνται κι όχι ενδεχομένως όπως θα επιχειρήσει ι Κώωτσης, έχοντας εξασφαλισμένη την ένοχη σιωπή της αντιπολίτευσης που προκλητικότατα περί άλλων τυρβάζει όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα του τόπου.
Ποιός να εμπιστευθεί άραγε τον Κώωτση μαζί με τους συμβούλους του να ξεκινήσουν μια τέτοια διαδικασία όταν ήδη προσπαθούν και κάνουν τα πάντα να «πνίξουν» επί ενάμισι έτος τη συγκεκριμένη Γνωμοδότηση Τσοβόλα;
Να εμπιστευθείς τον Κώωτση και τους συμβούλους του για να έχει κι αυτή η υπόθεση την μεθοδευμένη καταδίκη που είχαν δύο προσωρινές διαταγές, όπως και η απώλεια των ασφαλιστικών μέτρων, σε συνδυασμό με τη σκόπιμη ζημία που προκάλεσαν στη Λουτράκι Α.Ε. με την απεμπόληση των εξασφαλισμένων τόκων ύψους περίπου € 656.000 που μεθοδευμένα και με σκοπιμότητα συνέβαλαν για να χαθούν;
Ο λόγος λοιπόν για τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Γιώργο Κακαβά, ο οποίος δεν άφησε χθες κανένα περιθώριο στην Κώωτση και την πλειοψηφία που έχουν καταπιεί τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα. Μαζί τους η αντιπολίτευση, προεξάρχοντος του πολυχρονεμένου και πολύπειρου για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν πρώην δημάρχου Παύλου Παύλου, που δεν άρθρωσε λέξη, αν και στα δημοτικά συμβούλια τον περιστοιχίζουν δύο νομικοί. Ευθύνες ανήκουν και στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργο Γκιώνη, ακόμη και στον Γιώργο Πετρίτση, που έχουν επιλέξει τη σιγή ιχθύος για το μείζον θέμα του τόπου, που θα τον βγάλει με τα σημερινά δεδομένα από το αδιέξοδο. Σύμφωνα μες τις εκτιμήσεις δημοτικών παρατηρητών, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά, ο Παύλος Παύλου στο προσκήνιο μόνον συμπλέει απόλυτα με τον Κώωτση, ενώ σύμφωνα πάντοτες με τις εκτιμήσεις τους, του τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια, αλλά επειδή είναι Κώωτσης, δεν παίρνει χαμπάρι!
Στα θέματα προ ημερησίας διάταξης, ο Γιώργος Κακαβάς που πήρε το λόγο στο συγκεκριμένο θέμα, έριξε την πρώτη χειροβομβίδα -το οπλοστάσιο είναι τεράστιο- με το πρακτικό της 6/12/2000 του διαχειριστικού συμβουλίου της Club Hotel Casino Loutraki (CHCL) που όλα δήθεν είναι εντάξει, ενώ στις 1/12/2000 ξεκίνησε στην κοινοπραξία ο έλεγχος του ΕΘΕΚ από το υπουργείο Οικονομικών και με τα όσα αναδείχθηκαν οδήγησε στο συμβιβασμό όπου καταβλήθηκε ρευστό την πρώην Λουτράκι Α.Ε.
Μετά την τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κακαβά, ενώ κάθε εχέφρων θα περίμενε η αντιπολίτευση να πάρει το λόγο, να παρέμβει και να τοποθετηθεί υπέρ των συμφερόντων του τόπου, επέλεξε την εκκωφαντική σιωπή, προφανώς για να μην δυσαρεστήσουν τους φίλους και τους μεγαλοεπενδυτές της Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. Κατά τα άλλα, έχουν ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα, αλλά άγνωστο είναι ποιος θα τους εμπιστευθεί, δεδομένου ότι η στάση τους απωθεί το ψηφοφόρο και τον καθιστά επιφυλακτικό ως προς την αποτελεσματικότητά τους να διαχειρισθούν με την απαιτούμενη επάρκεια τα συμφέροντα του τόπου.
Ο Γιώργος κακαβάς έθεσε ερωτήματα προς τον Κώωτση με το σπαραξικάρδιο ηθοποιό να ισχυρίζεται ότι θα του απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει πρόθεση, αλλά η μέχρι σήμερα τακτική του Κώωτση είναι να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του οποιαδήποτε ερώτηση που τον εκθέτει και μπορεί να του χαλάσει το… παραμύθι!
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο αποτυχημένος ηθοποιός λέγοντας ότι θα έρθουν όλες οι αγωγές και συλλέγονται στοιχεία από τους δικηγόρους.
Φυσικά, κατά την προσφιλή του τακτική, την άλλη του φύση, ι Κώωτσης εψεύδετο. Ξεφούρνισε την τερατολογία ότι θα αρχίσει την έρευνα από συστάσεως της κοινοπραξίας, ενώ κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται - μόνον για σπέκουλα με το χρόνο, δεδομένου ότι η Γνωμοδότηση Τσοβόλα είναι σαφής και υποδεικνύει τι πρέπει επ’ ακριβώς να γίνει. Πρόκειται για άλλη μια σειρά ύποπτων χειρισμών, λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες διαδικασίες που ξεπουλήθηκαν τα συμφέροντα της Λουτράκι Α.Ε. και κατ’ επέκτασιν του δήμου Λουτρακίου.
Είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι ο σύμβουλος του Κώωτση Γιώργος Γιαννιτσόπουλος με ιδιαίτερη έμφαση είχε πει στο γράφοντα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία ενέργεια πριν το 2006, ενώ μετά βδελυγμίας απέρριπτε τη συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα προφασιζόμενος τα χίλια μύρια -που δεν είχαν ακόμη και σαθρό πεδίο στήριξης- κατά την προσφιλή πρακτική του άβουλου αγόμενου και φερόμενου Κώωτση!
Ποιός είναι ο λόγος που πρέπει να γίνει έρευνα εξ’ αρχής -εκτός από το να χαθεί πολύτιμος χρόνος για να πάμε σε παραγραφές αδικημάτων και απαιτήσεων- όταν τα πάντα είναι μασημένη τροφή;
Γιατί ι Κώωτσης προχώρησε αυθαίρετα και ετσιθελικά σε αλλαγή δικηγόρων; 
Μήπως γιατί δεν μπορούσε να τους αγγίξει, είναι έντιμοι και δεν επρόκειτο σε καμία των περιπτώσεων να κάνουν κινήσεις που ξεπουλούσαν τα συμφέροντα του πελάτη τους, της Λουτράκι Α.Ε., όπως ακριβώς έγινε με τη μόνη επισήμανση ότι ι Κώωτσης ανάλαβε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη, αλλά στην ουσία πρόκειται για την πολιτική κι όχι την ποινική;
Το πιο ορθό είναι να επανέλθουν οι δύο συνεργάτες του Δημήτρη Τσοβόλα, αλλά ι Κώωτσης μαζί με τους συμβούλους του για να προβαίνουν σε αδιαφανείς διαδικασίες δεν το επιθυμούν αυτό. Σ’ αυτή τη δεδομένη στιγμή, οι δύο συνεργάτες του Δημήτρη Τσοβόλα είναι οι πλέον κατάλληλοι που μπορούν να μας οδηγήσουν στην πηγή για να εισρεύσει στη Λουτράκι Α.Ε. και το δήμο Λουτρακίου άμεσα χρήμα, έτσι ώστε να σωθεί το Loutraki Thermal Spa, αλλά να κυκλοφορήσει στο δήμο Λουτρακίου χρήμα για ανάπτυξη και έργα καθημερινότητας και να ξεφύγει ο δήμος από την εγκατάλειψη.
Στο ίδιο μήκος κύματος που μάλλον φοβόταν να φέρει το θέμα -πεδίο μεταξύ μας τριβής- παρά το γεγονός ότι το γνώριζε ενδελεχώς, κινήθηκε ο συνεργαζόμενος με την πλειοψηφία δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του «Προμηθέα» Νίκος Λόης, ο οποίος είπε το αυτονόητο -προβλέπεται στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα- και δεν έκανε τίποτε λιγότερο ή περισσότερο να προτείνει να γίνει κλειστή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως γενικής συνέλευσης της Λουτράκι Α.Ε., με την παρουσία των δικηγόρων και οικονομοτεχνικού, να ενημερωθούν και στη συνέχεια να έλθουν στο δημοτικό συμβούλιο οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας και να τοποθετηθούν ανοικτά τι σκοπό έχουν, πριν ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες.
Ι Κώωτσης κατά την προσφιλή του πρακτική και την παρουσία του που προκαλεί αδιάκοπες βλάβες σε βάρος των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου, επιφυλάχθηκε να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας το γνωστό θα απαντήσω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο κι όπως όλοι έχουν διαπιστώσει δεν απαντάει.
Συμφέρον της Λουτράκι Α.Ε. και του δήμου Λουτρακίου είναι τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα να προωθήσουν οι δύο δικηγόροι που την έφθασαν μέχρι εδώ, να μην προσεγγισθούν και να κάνουν αυτό που πρέπει υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας και του δήμου Λουτρακίου. Είναι αυτό ακριβώς που δεν θέλει ι Κώωτσης με τους συμβούλους του για να επικρατήσει αδιαφάνεια, ύποπτες διαδικασίες και συναλλαγή, όπως άλλωστε έκαναν μέχρι σήμερα, η Λουτράκι Α.Ε. σκόπιμα και συνειδητά υπέστη την πρώτη ζημία και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται όταν το αντικείμενο είναι οικονομικό και σε τέτοιο μέγεθος τι μπαίνει πάνω στο τραπέζι.
Να δούμε ποιοί επιτέλους από το παρόν δημοτικό συμβούλιο θα κινηθούν πατριωτικά και υπέρ των συμφερόντων του τόπου. Όλοι θα πρέπει πάντως, να γνωρίζουν ότι εγώ το είπα ή το καταψήφισα χωρίς σ’ ένα έγκλημα να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, φέρουν και οι ίδιοι ποινικές ευθύνες!

Υ.Γ.: Σε λίγες ώρες κι άλλα γεγονότα από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
(141212)
Return top