ΚΟΥΙΖ

Ποιόν εφημεριδά στην πολιτική πιάτσα του Λουτρακίου, πρώην δημοτικός παράγοντας τον έχει αποκαλέσει ξετσίπωτη πένα;
(181212)




Είπαν…

«Με περίπου € 490 το λογιστικό πρόγραμμα για κάθε σχολική επιτροπή αντιμετωπίζεται η τήρηση των βιβλίων των σχολείων. Για ποιό λόγο έχουν καταβληθεί σε φίλο λογιστή € 20.000; Μέχρι και κάποιοι διευθυντές σχολείων έχουν πει ότι αν είναι να δαπανηθούν αυτά τα χρήματα την ώρα που υπάρχουν οξύτατες ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, θα τα κρατούν μόνοι τους!»
(181212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ
2011 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ασφυκτικές πιέσεις ακόμη και με προσωπικές επαφές, επιχειρεί ο τέως πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες, να αποσπάσει την υπογραφή μελών των διοικητικών συμβουλίων, τα οποία αρνούνται να του τη χορηγήσουν. Μεταξύ των αρνούμενων και οι ίδιοι διευθυντές σχολείων, που εδώ δεν υπεισέρχεται το πολιτικό κριτήριο, αλλά προβλήματα αυτά καθ’ εαυτά που άπτονται της λειτουργίας των σχολείων.
Μια υπογραφή για να μπορέσει να κλείσει ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2011, την ώρα που ημερολογιακά κλείνει και το 2012, ενώ παράλληλα δεν έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποφάσεις, καθ’ ότι δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη σχολικών επιτροπών που δεν προτίθενται να υπογράψουν, φοβούμενοι ενδεχόμενη προσφυγή στην ποινική Δικαιοσύνη, όπως ισχυρίζονται.
Ανακούφιση, σύμφωνα με πληροφορίες για το διαταραγμένο και μεταλλαγμένο συνδυασμό της πλειοψηφίας «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω» επέφερε η υπογραφή που έθεσε, η τέταρτη, ενώ μέχρι πρόσφατα αντιδρούσε το μέλος της επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Συνένωση Προόδου - Νέα πορεία Πάνος Φίλης».
Τα αντιδρώντα μέλη της επιτροπής στηρίζουν τη θέση τους ότι δαπάνες έχουν γίνει χωρίς να έχουν εγκριθεί και να υπάρχει απόφαση του σώματος, ενώ όσον αφορά την κατανομή των κονδυλίων δεν έχει γίνει σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, αλλά αυθαίρετα από τον πρόεδρο της επιτροπής.
Ως ώρας, σύμφωνα και με τις υπάρχουσες πληροφορίες του loutraki-press από τα εννέα μέλη της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής υπάρχουν τέσσερις υπογραφές και αναζητείται η πέμπτη προκειμένου να εγκριθεί ο απολογισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει όπως ισχυρίζονται οι αντιδρώντες ότι δεν θα κινηθούν αρμοδίως και στις προϊστάμενες αρχές, προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένη την απαλλαγή τους σε ενδεχόμενες ευθύνες που τυχόν να αναζητηθούν στο μέλλον.
Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα κι όπως ισχυρίζονται άλλα είχε πει στα μέλη της επιτροπής ο Γιώργος Δέδες στην τηλεφωνική επικοινωνία που ζητούσε την υπογραφή τους κι άλλα περιγράφονταν στο σχετικό χαρτί που διένειμε.
(181212)




Ο «OPINION MAKER» - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΝΤ. ΜΝΗΜΑΤΙΔΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ «ΑΛΛΑΓΗΣ» ΣΤΟ 7%!

Ο Παντελής τελικά είναι ζωηρός. Έτσι λοιπόν, πάλι θα σηκώσω το γάντι που ρίχνει να του απαντήσω και σ’ αυτή τη βαρύγδουπη απορία που έχει για να δούμε ποιος είναι ο τρόπος σκέψης του.
Κατ’ αρχήν θα ξεκινήσω από το πρώτο και κυρίαρχο ότι ουδέποτε πίστεψα και ουδέποτε εξέφρασα ότι είμαι opinion maker και η ταπεινότητά μου έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει την κοινή γνώμη. Ξέρω και γνωρίζω πάρα πολύ καλά πέραν της ψήφου μου δεν μπορώ να ορίσω κανενός άλλου!
Κατά δεύτερο λόγο ουδέποτε διεκδίκησα την αναγνώριση να κατευθύνω μία κοινωνία, της οποίας η καθεμία και ο καθένας έχει τις απόψεις του πολύ δε περισσότερο την τρέχουσα περίοδο που άλλου ανεξαιρέτως από τον φτωχό μέχρι και τον πλούσιο έχουν τα προβλήματά τους, είναι διαφορετικά, αλλά όλοι συρρικνώνουν το χώρο τους.
Επειδή κάνει λόγο για επισκεψιμότητα και ούτω καθ’ εξής, όσοι είναι αναγνώστες του συγκεκριμένου ιστολογίου στα 4,5 χρόνια της ζωής του ούτε μία φορά για δείγμα δεν έχει αναφερθεί η επισκεψιμότητά του, πολύ δε περισσότερο να μπει σ’ αυτή τη λογική καθ’ ότι η φιλοσοφία λειτουργίας του είναι εντελώς διαφορετική. Όλα σχεδόν τα ιστολόγια εμπλουτίζουν τα θέματά τους κάθε πέντε ή δέκα λεπτά από το σερφάρισμα ή όταν γίνονται αποδέκτες κάποιου δελτίου Τύπου. Το συγκεκριμένο ιστολόγιο, το loutraki-press πραγματοποιεί μία σπανιότητα τελευταία δύο αναρτήσεις ημερησίως, οι τακτικοί αναγνώστες του το ξέρουν κι όποτε έχουν κέφι το επισκέπτονται να διαβάσουν συγκεκριμένες απόψεις και σχόλια, ενδεχομένως κάποιες φορές και ειδησεογραφία. Ο Παντελής Μνηματίδης αν κι εμπλέκεται με τον Τύπο, επειδή γνώμονά του έχει την παραγωγή πλούτου, δεν μπορεί να διακρίνει τι σημαίνει ειδησεογραφικό - ενημερωτικό και τι σχολιογραφικό και άποψης. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για μετρητές και κοντέρ και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλα ιστολόγια, δεδομένου ότι βασίζονται σε διαφορετικό προσανατολισμό. Όσον αφορά δε μετρητές κ.λπ. αυτά έχουν στόχευση την παραγωγή διαφημιστικού προϊόντος, αντικείμενο για το οποίο δεν ενδιαφέρεται και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία το loutraki-press. Ενδεχομένως κάποια στιγμή μπορεί να γίνει μέσα στη ροή κάποια αναφορά, αυτή θα είναι αφιλοκερδώς και για την υποβοήθηση κάποιου φιλικού ή γνωστού μου προσώπου και κυρίαρχα αφιλοκερδώς!
Όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα που επικαλείται ο Παντελής Μνηματίδης, ουδέποτε το επεδίωξα, καθ’ ότι μάλιστα δεν είναι κάτι που λείπει από την επιβεβαίωση της προσωπικότητάς μου, δεδομένου ότι αυτό το απολαμβάνω αν θέλει ο Παντελής Μνηματίδης και από την άσκηση του επαγγέλματός μου και κυρίαρχα ως πολιτικός ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού. Για το γράφοντα έχει μεγαλύτερη σημασία να προκαλούν συζητήσεις οι σχολιασμοί του από το να είναι γνωστό κι αναγνωρίσιμο το πρόσωπό του από τον κόσμο.
Εκεί που είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον εφημεριδά Παντελή Μνηματίδη είναι η αναγνωρισμότητα και αναγνωσιμότητα της εφημερίδας του, η οποία στο τελευταίο φύλο της ήταν σαν το χρυσό οδηγό, δείχνοντας ξεκάθαρα ποια είναι η στόχευση του εκδότη της. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι σύμφωνα με την τελευταία διαθέσιμη δημοσκόπηση που υπάρχει στο Λουτράκι για την αναγνωσιμότητα των τοπικών εφημερίδων, αυτή περιορίζεται μόλις, στο ισχνό 7%!
Κατά συνέπεια κι όπως αντιλαμβάνεται ο εφημεριδάς Παντελής Μνηματίδης, το 7% δεν αντιστοιχεί σε κάποιες χιλιάδες που το κάνει προφανώς για να εντυπωσιάσει, αλλά περιορίζεται σε κάποιες εκατοντάδες. Επομένως, κι ως opinion maker που ισχυρίζεται ο ίδιος ότι είναι η άποψή του έχει απήχηση σε πολύ μικρή μερίδα του τοπικού πληθυσμού.
«Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ποιος επονομαζόμενος δημοσιογράφος, προσπαθεί, απεγνωσμένα, να αυξήσει την επισκεψιμότητα του blog του, η οποία, εσχάτως, ακούγεται ότι έχει πέσει κάτω από τις 300 (και όχι μοναδικές) επισκέψεις ημερησίως;
Μάλιστα, επειδή δεν είναι αναγνωρίσιμος στο Λουτράκι (τον γνωρίζει μόνο το πολιτικό κύκλωμα λίγων δεκάδων ανθρώπων) προσπαθεί με χυδαίες αναρτήσεις να λάβει απάντηση από την πρώτη εφημερίδα της πόλης, την οποία την διαβάζουν πολλές χιλιάδες αναγνώστες.
Του έχει πει κάποιος ότι δεν πρόκειται να του κάνουν τη χάρη;»
Ο «opinion maker» του Λουτρακίου Παντελής Μνηματίδης που διαμορφώνει την άποψη στην κοινή γνώμη, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να την πείσει, όλοι ενθυμούνται ότι την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2010 υποστήριζε στη φαντασία του «φίλο» υποψήφιο δήμαρχο Παύλο Παύλου, ο οποίος κατέληξε στην προεκλογική κούρσα τρίτος και τελειωμένος έχοντας καταρρεύσει με ποσοστό 24%, έναντι του 37,4% του 2006 (με προοπτική αφού εξακολουθεί να τον υποστηρίζει το 2014 να έχει το εκλογικό του αποτέλεσμα ενδεχομένως το 1 μπροστά στο διψήφιο νούμερο που θα λάβει), ενώ τη δεύτερη Κυριακή πραγματοποιώντας διπλή εναέρια ανακυβίστηση μετά πιρουέτας και ενδεχομένως με το αζημίωτο, βρέθηκε να υποστηρίζει τον Γιώργο Γκιώνη, με αποτέλεσμα να χάσει κι αυτός την εκλογική αναμέτρηση στη μάχη ένας στους δύο κερδίζει, εξανεμίζοντάς του το προβάδισμα της πρώτης Κυριακής των δέκα ποσοστιαίων μονάδων!
Κατά συνέπεια, όποιος ευθυγραμμίζεται, ακολουθεί και υιοθετεί την πολιτική άποψη και συνταγή που διαλαλεί ο κατά φαντασίαν «opinion maker», έχει εξασφαλισμένη την αποτυχία…

Υ.Γ.: Υπάρχουν ως ώρας άλλες δύο αναρτήσεις του «opinion maker» Παντελή Μνηματίδη οι οποίες θα αναρτηθούν και θα απαντηθούν διεξοδικά από το loutraki-press αύριο, καθ’ ότι υπάρχουν και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο.
Επειδή η περιορισμένη νοητική ικανότητα του Παντελάκου διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και αδυνατεί να αντιληφθεί το νόημα του πρωινού κειμένου, προφανώς θεωρώντας ότι αποπροσανατολίζει, τους μετρημένους στα δάκτυλα αναγνώστες του στο blog και της εφημερίδας με το 7% αναγνωσιμότητα, από την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη εκτός από το ενδιαφέρον του για το χρήμα, το απόγευμα θα απαντηθεί και η νέα πριν λίγη ώρα ανάρτησή του.
Δεν μπορεί και δεν δικαιούται ο Παντελής Μνηματίδης να παριστάνει τον τιμητή και να ασκεί κριτική για διαπλοκή και πολιτικό χρήμα!
(181212)
Return top