ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ




ΚΟΥΙΖ

Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κάποιος μετά από δύο χρόνια για να πείθεται ακόμη και να πιστεύει τον Κώωτση;
(291212)




Είπαν…

«Είναι δυνατόν ι Κώωτσης που υπεξαίρεσε τις δύο επιταγές των απόρων, σήμερα μαζί με όλους αυτούς που αμείβονται και επικρότησαν την προαναφερόμενη πράξη του με την ηχηρότατη σιωπή τους, να κάνουν λόγω για φιλανθρωπικές πράξεις και ειδικότερα ότι καταβάλλουν το 20% της μηνιαίας αποζημίωσής τους και να νομίζουν ότι η κοινωνία θα το χάψει;»
(291212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ «ΣΚΑΤΑΠΟΘΗΚΗ» ΚΩΩΤΣΗ!

Λόγω της ανυπαρξίας ουσιαστικής και πραγματικής δημοτικής αρχής στο δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων - Ισθμίας - Κυρά Βρύσης - Πισίων - Σχίνου (είστε δικαιωμένοι, γιατί έχετε επιτελέσει το ψηφοθηρικό καθήκον σας), απαιτούνται είτε μεμονωμένες, είτε συλλογικές παρεμβάσεις προς προϊστάμενες του δήμου αρχές, προκειμένου να αποφευχθεί να προκληθεί μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που εξελίσσεται στην επικράτεια του ως άνω δήμου.
Μετά τις αντιδράσεις κατά των οργανωμένων συμφερόντων της διαπλοκής που αποκλειστικό και μόνο σκοπό έχουν το οικονομικό όφελος πλήττοντας ανεπανόρθωτα την τοπική κοινωνία, άλλο ένα κατευθυνόμενο έργο προς όφελος των συμφερόντων, απειλεί να θάψει το Λουτράκι και μάλιστα σε μία από τις κατ’ εξοχήν μνημειακού χαρακτήρα περιοχές του. Παρ’ όλα αυτά, το εν λόγω έργο για τον Κώωτση και τους «αυλικούς» τους είναι έργο ζωής!
Οι νέες αντιδράσεις, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης της απαιτούμενης νοημοσύνης στη δημοτική αρχή, να αντιληφθεί τον εκβιασμό που της παίζουν, αλλά και σε ποιο έσχατο σημείο οδηγείται να καταδικάσει τον τόπο, αφού τα συγκροτημένα συμφέροντα θα επωφεληθούν ποικιλοτρόπως, από τη μετατροπή της πόλης του Λουτρακίου σε «σκαταποθήκη» του Κορινθιακού κόλπου.
Με αφορμή το γεγονός ότι κλείνουν τα έργα και το προωθούν προς χάριν των συμφερόντων την τελευταία στιγμή, χθες από το loutraki-press, εστάλη προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου η ακόλουθη ανοιχτή επιστολή.
«Αξιότιμε κ. περιφερειάρχα.
Χρόνια σας πολλά, με υγεία και κουράγια για να ανταποκριθείτε στο δύσκολο έργο σας, που κάποιοι αμέσως ή εμμέσως για ιδιοτελή συμφέροντα φροντίζουν να το κάνουν ακόμη δυσκολότερο.
Η ατμόσφαιρα της Κορινθίας πνίγεται από δύο διαφορετικών ειδών δυσωδίες, που είναι αποτέλεσμα της σάπιας νοοτροπίας που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα της κεντρικής πολιτικής σκηνής τις δύο τρεις τελευταίες δεκαετίες κι αυτό το γνωρίζετε εκ των έσω και πολύ καλύτερα από το γράφοντα.
Η πρώτη δυσωδία αναβλύζει από τα διαπλεκόμενα ντόπια λαμόγια -πολιτικά και οικονομικά- που επιχειρούν να εκτροχιάσουν την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, με αποκλειστικό και μόνο σκοπό να βουλιάξουν στην ανέχεια, ακόμη περισσότερη μια ολόκληρη κοινωνία.
Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ για το συγκεκριμένο θέμα, λαμβανομένου υπόψη ότι παρεμβήκατε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κι όλοι περιμένουμε άμεσα την εξαγγελία των γενόμενων δράσεών σας, λαμβανομένου υπόψη ότι ο χρόνος έχει πλέον εξανεμισθεί και δεν περισσεύουν ώρες για χάσιμο.
Η δεύτερη δυσωδία αναβλύζει, για τον υπό αναβάθμιση κι εκσυγχρονισμό βιολογικό καθαρισμό Λουτρακίου, με αφορμή του οποίου γίνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση του loutraki-press. Ο λόγος για το χρηματοδοτούμενο έργο από τα ευρωπαϊκά ταμεία, που θα φέρει την υπογραφή σας κι όταν οι καταγγελίες θα φθάσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απορριφθεί, δεδομένου ότι προκαλεί -πολύ περισσότερο οι κοινοτικοί- δεν αφήνουν προς την πατρίδα μας, ανεξέλεγκτο ούτε ένα λεπτό.
Πρόκειται για το έργο «Αγωγών και Δικτύων» του ΥΠΕΚΑ, το οποίο έχει έλθει ουρανοκατέβατο από πολιτικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες και έχει δηλητηριάσει περισσότερο από είκοσι μήνες της κορινθιακή ατμόσφαιρα.
Ένας εγκληματικός σχεδιασμός των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν λάβει, για να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητες πολιτικών προσώπων, από την ευρύτερη περιοχή του Βοχαϊκού κι όχι μόνον. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός αγωγού αποχετεύσεως που μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τα 25 χλμ. -όταν τα όρια που θεσπίσει η Ε.Ε. περιορίζονται κάτω των 20 χλμ.- προκειμένου να μεταφέρονται τα αφοδεύματα του συγκεκριμένου δήμου Βέλου Βόχας, στο Βιολογικό Καθαρισμό του Λουτρακίου.
Σημασία δεν έχει μόνον η εγκληματική πράξη τους σε βάρος των κοινοτικών πόρων, που μπορεί να σταθεί άλλη μια φορά αφορμή να εξευτελισθεί η πατρίδα μας, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι υπάρχει άλλος βιολογικός καθαρισμός στο Κιάτο, σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ., ο οποίος αν επεκταθεί -σίγουρα που το έχει ανάγκη- κι εκσυγχρονισθεί, θα μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετεί το υπό κατασκευήν με σαφέστατα χαμηλότερο κόστος αποχετευτικό δίκτυο.
Το έργο έχει σχεδιασθεί και περιγραφεί από την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ και βγάζει μάτια για την προκλητικότατη και σκανδαλώδη σύλληψή του, αλλά πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακοί παράγοντες στις συνεννοήσεις τους με το δήμο Λουτρακίου, αντιμετώπισαν ταγούς ελαφρότερης νοημοσύνης, με συνέπεια, με μεγάλη ευκολία να τους «παίζουν», τάζοντας ενδεχομένως και άλλων ειδών οφέλη, κατ’ ουσίαν όμως εκβιάζοντάς τους κάτι που δεν μπόρεσαν εκείνη τη στιγμή κι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να αδυνατούν να το αντιληφθούν, πειθόμενοι ότι αν δεν μεταφερθούν οι αποχετεύσεις από ολόκληρο τον Κορινθιακό κόλπο στο Λουτράκι, δεν εγκρίνεται το έργο!..
Είναι γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε σχεδόν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την υποβολή προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του φακέλου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του εν ενεργεία βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος ολοκληρώνει το αμέσως προσεχές διάστημα τον κύκλο των μηχανικών του δυνατοτήτων. Ωστόσο, με την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής Λογοθέτη, φρόντισαν να «παγώσουν» το εν λόγω έργο και να δώσουν οι ίδιοι έναν νέο σχεδιασμό και μια νέα κατεύθυνση!
Επιπρόσθετα, έχετε υπόψη σας το γνωστό πρόβλημα που υπάρχει με τον αδρανή βιολογικό σταθμό των Αγ. Θεοδώρων. Τα τρία έργα μαζί, μπορούν κάλλιστα να ενταχθούν ως ενιαίο έργο προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, εν αντιθέσει με ότι έχουν φροντίσει να «παπαγαλίζουν» οι προπαγανδιστές του συγκεκριμένου σχεδιασμού, που υπερβαίνουν παρασάγγας, τουλάχιστον, την ανοησία.
Ευελπιστείται, ότι θα παρέμβετε αποτελεσματικά, για να αποφευχθεί να διασυρθεί η πατρίδα μας για μία εισέτι φορά, δεδομένου ότι ετοιμάζονται καταγγελίες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωβουλή, στην περίπτωση που τα συγκεκριμένα συμφέροντα αποπειραθούν να προωθήσουν το έργο μ’ αυτό τον εγκληματικό και σκανδαλώδη τρόπο, λόγω των μεγαλύτερων οικονομικών δαπανών.
Μπορεί η δημοτική αρχή του Λουτρακίου, έχοντας κι εσείς διαπιστώσει τη μειωμένης αντίληψης νοημοσύνη της, να θεωρεί ως έργο ζωής τη μετατροπή του Λουτρακίου σε (συγνώμη όπως θα το αναγνώσετε) «σκαταποθήκη» του Κορινθιακού κόλπου, αλλά πρόκειται για σκάνδαλο με δυσβάσταχτες οικονομικές επιπτώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αξιότιμε κ. περιφερειάρχα,
οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες, προσδοκούμε στην καταλυτική παρέμβασή σας, προασπίζοντας τόσο έναν κατ’ εξοχήν τουριστικό τόπο, αφού δεν το αντιλαμβάνονται οι ταγοί του, όσο και το κοινοτικό χρήμα, το οποίο θα σπαταληθεί κι όχι μόνον αδικαιολόγητα, αλλά παράλληλα δεν θα επιτευχθεί η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού σταθμού του Κιάτου.»
(291212)




Ο «ΑΝΑΛΑΦΡΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ» ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΟΥ
ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!

Σ’ ένα τόπο που νοσεί βαρύτατα, το ευκολότερο πράγμα όλων είναι να στήνονται διαφόρων ειδών μαγαζάκια και να γίνονται παιχνίδια που να αγγίζουν τη διαπλοκή, με γνώμονα την πολιτική επιβίωση και τα παρεπόμενά της.
Στο πλαίσιο αυτό, κατ’ εξοχήν πυλώνας που συμβάλλει στην ενθάρρυνση των φαινομένων αυτών είναι αυτός καθ’ εαυτός ο Τύπος, που αντί να αποκαλύπτει, συγκαλύπτει.
Τελευταία, λόγω και της ανέχειας δεν τηρούνται και δεν κρατούνται πλέον ακόμη και τα προσχήματα, με την κοινωνία λόγω των προβλημάτων της να μην επιδεικνύει τη δέουσα σημασία, κάποιοι να έχουν αποθρασυνθεί και να μην τηρούνται τα ελάχιστα των χρηστών ηθών.
Ο λόγος για τον «ανάλαφρο αρθρογράφο» και πάλι, ο οποίος στο φύλο του περασμένου Νοεμβρίου, στο πρωτοσέλιδό του ως κύριο άρθρο παρουσίαζε τον πρόεδρο φορέα, μαζί με άλλα δύο μέλη του συμβουλίου, ενώ στο εσωτερικό φιλοξενούσε διαφήμιση της επιχείρησης του προέδρου.
Δεν έχει καμία απολύτως σημασία να γίνει καταγραφή της ονοματολογίας, δεδομένου ότι η αναφορά γίνεται σε γεγονότα, αλλά ο καθένας εύκολα αντιλαμβάνεται που παραπέμπουν όλα αυτά.
Πρέπει να θεωρείται βέβαιον, ότι όλοι όσοι υποκρύπτονται πίσω από τον «ανάλαφρο αρθρογράφο» θα τον βάλουν να ξαναρίξει λάσπη και να χύσει νέα χολή, αλλά το κακό για τη συνομοταξία των ομοίων είναι ότι τους έχει αντιληφθεί ο κόσμος πώς λειτουργούν και πώς δρουν, με συνέπειά οποιαδήποτε αναφορά στους εν λόγω, οι πολίτες να φτύνουν τον κόρφο τους.
(291212)
Return top