ΚΟΥΙΖ

Ποιός αντιδήμαρχος του Κώωτση, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του έλεγε ότι εγώ τους δημοσιογράφους τους έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνη, αλλά έχει μπουκώσει τον κόσμο με διαφήμιση για να απολαμβάνει του απαραίτητου μασάζ;
(070412)




Είπαν…

«Κώωτση, σταμάτα να διαμαρτύρεσαι αριστερά και δεξιά τι είναι αυτά που γράφω, γιατί αν δεν αλλάξεις ρότα και πρακτική που μέχρι σήμερα παραπέμπουν σε προθέσεις ξεπουλήματος των συμφερόντων του τόπου, θα γίνουν πολύ πιο σκληρά και πολύ πιο δυσβάσταχτα. Καθάρισε το τοπίο από τη σαβούρα γύρω σου, σύνελθε και φρόντισε να υπηρετήσεις αυτό που σου ανέθεσαν οι συμπολίτες σου να κάνεις!»
Π. Η.
(070412)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΓΕΡΑΝΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΑΜΠΕΣ,
ΑΛΛΑ ΣΤΗΝΕΙ... ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ»!

Σίγουρα, δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί ότι ι Κώωτσης με τους συμβούλους του και την αυλή του, αντιμετωπίζουν το δήμο Λουτρακίου και τα περιουσιακά του στοιχεία, ως να είναι το τσιφλίκι του πατέρα τους, γεγονός που έχει γίνει αντιληπτό ήδη στο κέντρο της πόλης με τη δυσφορία να εκδηλώνεται στον ύψιστο βαθμό.
Δεν φθάνει μόνον που το θράσος τους είναι απύθμενο, αλλά παράλληλα είναι και προκλητικά ξεδιάντροπo, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν στοιχειωδώς, έστω και για τους τύπους. Ι Κώωτσης με τους συμβούλους του μπορεί να κρατούν αυτή τη στιγμή το μαχαίρι και το πεπόνι, αλλά η αντιπολίτευση για άλλη μια φορά, σκοπίμως, περί άλλων τυρβάζει.
Ο λόγος φυσικά για την παντελή αδράνειά της και στην περίπτωση της Νεραϊδοχώρας, που οι κορώνες Παύλου Παύλου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αποδείχθησαν μόνον για το θεαθήναι και ενδεχομένως να παίξει(;) με το αισθητήριο της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι τόσο από τον ίδιο, όσο και από κανέναν άλλον της αντιπολίτευσης, δεν έγινε ενέργεια για… τα μάτια του κόσμου να μπλοκαρισθεί το θέμα.
Ο γράφων και το loutraki-press να ξεκαθαρίσουν ευθύς εξ’ αρχής ότι είναι υπέρ της κάθε εκδήλωσης που μπορεί να φέρει κόσμο στην πόλη και να συμβάλλει στην υποβοήθηση της τοπικής οικονομίας. Ωστόσο, όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας κι όχι καθεστώς ομερτά όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα για τη Νεραϊδοχώρα, τη διοίκηση της Λουτράκι Α.Ε., την εκχώρηση Δημοτικού Κολυμβητηρίου, Κλειστού Γυμναστηρίου Αγ. Θεοδώρων και ουκ έστιν αριθμός παράτυπων και παράνομων ενεργειών.
Αυτό που εξόργισε χθες τους πολίτες, ήταν όταν αντελήφθησαν το γερανοφόρο όχημα του δήμου Λουτρακίου να έχει τεθεί στην υπηρεσία του συμβούλου του Κώωτση Γιώργου Γιαννιτσόπουλου, για να μπορέσει ο κατά φαντασίαν «αυτοκράτορας» να ζήσει το παραμύθι του. Ένα όχημα, το οποίο υποτίθεται ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί, να αλλαχθούν οι καμένες λάμπες που έχουν βυθίσει το κέντρο του δήμου, αλλά και περιφερειακά τον τόπο στο σκοτάδι, γιατί ο ισχυρισμός - δικαιολογία που εκφράζεται είναι ότι το εν λόγω όχημα δεν διαθέτει άδεια και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μετακινηθεί.
Δεν έφθανε μόνον αυτό. Βροχή οι καταγγελίες και από τις σχολικές επιτροπές. Χθες, το πρωί από το δεύτερο όροφο της Ιάσωνος έπαιρναν στα σχολεία και ζητούσαν οι μαθητές από δημοτικά, γυμνάσιο και λύκειο, τις ημέρες που θα λειτουργεί η Νεραϊδοχώρα, να βρίσκονται από το πρωί μέχρι το απόγευμα εκεί. Είναι προφανές ότι τους θέλουν ως «κράχτες» για να προβληθεί ως γεγονός και στη συνέχεια να προσελκύσει το ενδιαφέρον και των άλλων παιδιών, έτσι ώστε να τα μεταφέρουν εκεί οι γονείς τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, εισέπραξαν, πλην του δημοτικού σχολείου όπου δημοδιδασκάλισσα είναι η σύζυγος του Κώωτση Φωτεινή Ανδρέου (δεν εμπλέκω την οικογένειά του όπως αρέσκεται να συκοφαντεί το γράφοντα ι Κώωτσης, αλλά καταγράφεται ένα γεγονός, εκτός αν το απαγορεύει η νοοτροπία των κοκκινοπράσινων «χμερ» της Ιάσωνος), αρνητική απάντηση.
Χθες το πρωί τα «παπαγαλάκια» της Ιάσωνος ψέλλιζαν για κάποια εγγυητική επιταγή € 10.000, αλλά στα έργα εγγυητικές επιστολές τραπέζης δεν καταβάλλονται; Φυσικά κι αυτό θα είναι στο πόδι, όπως όλα τσαπατσούλικα τα κάνει ι Κώωτσης, ευελπιστώντας ότι αύριο τίποτα δεν θα μπορέσει να ανιχνευθεί, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη του το γνωμικό «ουδέν κρυπτόν υπό την ήλιον». Έτσι, πάντως, όπως το στήσατε Κώωτση, η υπόθεση όχι μόνο μυρίζει, αλλά βγάζει μπόχα…
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ο σχεδιασμός είναι το εισιτήριο εισόδου να είναι € 7, ενώ όσον αφορά τα σπιτάκια για τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, έχει προσδιοριστεί ενοίκιο € 2.000 ή εναλλακτικά το 50% επί των ακαθαρίστων εσόδων. Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, σχολιαζόταν από επιχειρηματία που αρχικά ενδιαφέρθηκε ότι δεν είμαστε όλοι κλέφτες και δουλεύουμε, ειδικότερα και μέσα σ’ αυτή την περίοδο της κρίσης με καλώς εννοούμενα ποσοστά κέρδους. Κατά συνέπεια με το μισά - μισά, εκ προοιμίου έχουμε μπει μέσα! Επίσης και τα € 2.000, είναι απαγορευτικά ως κόστος, καθ’ ότι απ’ όλες τις οικογένειες ακούς ότι τα διαθέσιμα χρήματα δεν φθάνουν για την κάλυψη των αναγκών του χριστουγεννιάτικου και του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού, γιατί το δώρο των εργαζομένων θα πάει σε τέλη κυκλοφορίας και εφορία, ενώ μέσα στο Δεκέμβριο έχει έλθει και η ΔΕΗ με το χαράτσι.
Πάντως, κάποιοι έχουν εξοργισθεί και με τους διοργανωτές, οι οποίοι τα σπιτάκια - φιλέτα τα κρατούν για λογαριασμό τους και προσωπική τους εκμετάλλευση, ενώ τα ενοικιαζόμενα είναι σε δεύτερο πλάνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη έχουν προσεγγισθεί επιχειρηματίες της πόλης με δραστηριότητα που θα μπορούσε να σταθεί στα συγκεκριμένα σπιτάκια, αλλά λόγω του υψηλότατου κόστους όπως το αξιολογούν, δεν επέδειξαν ενδιαφέρον.
Αν η αντιπολίτευση πάντως θέλει να πείσει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ότι δεν υφίσταται σιωπή συνενοχής, ας καταθέσει αναφορές στον Κώωτση για παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Κι ας μην ελπίσουν ότι μια τέτοια ενέργειά τους θα αποτελέσει πλυντήριο για την εγκληματική σιωπή τους σε βάρος του τόπου, όπως για παράδειγμα τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα!
(071212)
Return top