ΚΟΥΙΖ

Όταν δεν έχει υπογραφεί ένας απολογισμός από την πλειοψηφία ενός διοικητικού συμβουλίου ποιος φταίει; Η γραμματέας που δεν τον αναρτά στη Δι@ύγεια ή το περιεχόμενο του απολογισμού που αρνούνται να το ψηφίσουν ακόμη και σύμβουλοι του συνδυασμού σου; Γιατί ακούστηκε κι αυτό να λέγεται στην Ιάσωνος!
Τί πίνετε; Τί πίνετε και δεν μας δίνετε;
(221212)




Είπαν…

«Ξετσίπωτη πέννα, μην νομίζεις ότι δεν θα βάλω τι έχεις γράψει για τον χθεσινό επιχειρηματία, όπως και τον άλλον που τους διέσυρες μέσα από την εφημερίδα σου € 50 ή € 100.
»Πάντως, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν και να αντιλαμβάνονται ότι δεν υποκινούμαι από κανέναν και δεν παίζω το παιχνίδι κανενός. Αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας της προσωπικότητάς μου και της αξιοπρέπειάς μου. Όσοι ισχυρίζονται άλλα, έχουν στόχο να βάλουν ταμπέλες, να αποπροσανατολίσουν και να θολώσουν το τοπίο.»
Π. Η.
(221212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΕ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Η ολιγωρία και η διαρκής αναβλητικότητα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στην προώθηση των διαδικασιών, ειδικότερα της αποστολής ενός μόνον εγγράφου, για το έργο κανονικοποίησης της διακλάδωσης της σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμός - Λουτράκι, έχει πλέον προκαλέσει την αντίδραση της κοινωνίας του Λουτρακίου.
Μεγάλη μερίδα των πολιτών του Λουτρακίου που πληροφορούνται ότι μέχρι σήμερα η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλία και διαρκώς το αναβάλει για την αποστολή ενός και μόνον εγγράφου στην ΕΡΓΟΣΕ με το οποίο να αιτείται την έναρξη των διαδικασιών, όταν μάλιστα τα πάντα είναι συμπεφωνημένα στο παρασκήνιο, εξοργίζει.
Ειδικότερα, στους πολίτες του Λουτρακίου, ξυπνάει μνήμες, που τα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα στο παρελθόν, επεκράτησαν των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών της, με συνέπεια το πλέον σύγχρονο μεταφορικό μέσο παγκοσμίως, να μην έχει φθάσει στην πόλη του Λουτρακίου, λαμβανομένου υπόψη ότι η κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου είχε σχεδιασθεί με πρώτη γραμμή το δρομολόγιο Αθήνα - Λουτράκι - Αθήνα.
Όμως, μαζί με τους κατοίκους του Λουτρακίου υπάρχει κι άλλη μια μερίδα επιβατών που ζημιώνεται οικονομικά από αυτή την «κωλυσιεργία» και δεν είναι άλλοι από τους κατοίκους της βορειοανατολικής και ανατολικής Πελοποννήσου που θα μπορούσαν να εκμεταλλεύονταν και να επιβιβάζονταν στον προαστιακό στον Ισθμό -άλλωστε έχει γίνει και υπάρχει η χάραξη της διακλάδωσης- κι όχι να επιβαρύνονται με περισσότερα καύσιμα μέχρι το σταθμό της Κορίνθου.
Σ’ αυτό το αρνητικό καθεστώς που επικρατεί για την προοπτική έλευσης του πλέον σύγχρονου συγκοινωνιακού μέσου στο Λουτράκι, πολίτες αλλά και όλοι οι φορείς ασκώντας πιέσεις στον φορέα που έχει συγκροτηθεί, την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, αναγκάσθηκαν να αποστείλουν επιστολή στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου της απώλειας του έργου, ενώ παράλληλα του καταγράφουν μία προς μία τις ανακολουθίες του, προκειμένου να αποσπάσουν και να επιτύχουν την ευαισθητοποίησή του, για να προωθηθεί και ολοκληρωθεί σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.

Η ανοιχτή επιστολή της Πρωτοβουλίας Πολιτών 
Η ελπίδα των πολιτών είναι να μην τείνει και ο Πέτρος Τατούλης ευήκοον ους στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία λειτουργούν σε βάρος του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου.
Στην επιστολή της η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Κύριε περιφερειάρχα,
με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας κρούσουμε τον κώδωνα κινδύνου για τους χειρισμούς σας, σχετικά με το θέμα της σύνδεσης της ιστορικής μας λουτρόπολης με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο, και να σας υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα:
Εδώ κι ένα χρόνο, οι πολίτες του Δήμου μας, με απροσμέτρητη υπομονή, παρακολουθούν το δυστυχές φαινόμενο, ο Περιφερειάρχης τους Πέτρος Τατούλης, να συμπεριφέρεται σαν βραχυκυκλωμένος δρομέας και να αναλώνεται σε χρονοβόρες περιπορείες, οι οποίες ουσιαστικά λειτουργούν παραλυτικά για το έργο.
Αρχή των ατελέσφορων κινήσεών σας, ήταν η εξαγγελία της περιφέρειας Πελοποννήσου για μελέτη σκοπιμότητας τον Ιανουάριο του 2012, για ένα έργο που ήδη διέθετε τέτοια μελέτη από τον αρχικό σχεδιασμό του δικτύου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (TRADEMCO/1999).
Η ανακοίνωση αυτή δεν συνοδεύτηκε, εξ όσων γνωρίζουμε, ποτέ από προκήρυξη σε κάποιο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, ενώ ποτέ δεν παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μετά την καταληκτική ημερομηνία που μας είχατε θέσει, δηλαδή το τέλος Μαρτίου του 2012. Επισημαίνεται πως, το έργο της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής του οδοντωτού των Καλαβρύτων, που εντάχθηκε  στο ΠΕΠ Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ, υλοποιήθηκε χωρίς μελέτη σκοπιμότητας.
Στη συνέχεια, οι χαμένοι μήνες για το έργο έγιναν έξι, αφού και πάλι δεν προχώρησε τίποτα, κάτι που, όπως μας αιτιολογήσατε, κ. περιφερειάρχα, οφείλεται στην πολιτική αστάθεια της χώρας. Το επιχείρημά σας αυτό, διαψεύστηκε εκ των γεγονότων, διότι όλα τα υπόλοιπα σιδηροδρομικά έργα και μελέτες της χώρας προχωρούσαν κανονικά. Κορωνίδα των παραδειγμάτων ήταν η ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισας - Βόλου, προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ, από τον ομόλογο σας, Κώστα Αγοραστό. Ακόμα, επί υπηρεσιακού υπουργού Μεταφορών Σίμου Σιμόπουλου, υπογράφηκε η συμφωνία κατασκευής του ενιαίου σταθμού μετρό και ΚΤΕΛ στο Βοτανικό, προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια, κ. περιφερειάρχα, οι χαμένοι μήνες έγιναν εννέα, αφού στις 8 Αυγούστου του 2012, μετά την επίσκεψή σας στα γραφεία του ΟΣΕ, μας ανακοινώσατε για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου συνάντηση εργασίας στην Τρίπολη, στην οποία θα μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΣΕ, για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου.  Η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με δικαιολογία την αλλαγή του προγράμματός σας, λόγω της επίσκεψης Χανς Φούχτελ. Στην ίδια συνάντηση, παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την επέκταση του Προαστιακού προς το Λουτράκι, ενσπείροντας διάχυτη ανησυχία στους πολίτες για την τύχη του έργου, αλλά και την ειλικρίνεια των προθέσεών σας σχετικά με αυτό.
Ο επίλογος των ατελέσφορων κινήσεών σας γράφηκε στις αρχές Νοεμβρίου στην Τρίπολη, όπου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσατε στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου, ανακοινώσατε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο Προαστιακός να φτάσει στο Λουτράκι, χωρίς να παρουσιάζετε κανένα χρονοδιάγραμμα. Αντίθετα, χρονοδιαγράμματα υπήρξαν για άλλα θέματα, όπως το αεροδρόμιο της ιδιαίτερης πατρίδας σας, της Τρίπολης.
Άλλωστε, κ. περιφερειάρχα, ο τρόπος με τον οποίο ο Προαστιακός μπορεί να φτάσει στο Λουτράκι, σας ήταν γνωστός από την παρουσίαση του μορφοποιημένου σχεδίου που έκανε η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, όταν το θέμα συζητήθηκε πριν από ένα χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο και διασφαλίζει, τόσο τη σημαντική εξοικονόμηση του κόστους υλοποίησης, όσο και την πλήρη και ομαλή ένταξη του στο θεσμοθετημένο αστικό σχεδιασμό του Λουτρακίου. Κι όλα αυτά, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων της πόλης, του Δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων, αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών του, όπως διατυπώθηκαν εγγράφως προς την ΕΡΓΟΣΕ το Δεκέμβριο του 2011.
Η ΕΡΓΟΣΕ, στην οποία ο ΟΣΕ έχει αναθέσει την ευθύνη των σχετικών μελετών, προκειμένου το έργο να καταστεί επιλέξιμο στα πλαίσια του ΠΕΠ Πελοποννήσου, έχει ζητήσει από τον Ιανουάριο του 2012 συνάντηση με τη διαχειριστική σας αρχή, για την οποία είχατε πει ότι εσείς θα καθορίζατε το πότε θα γίνονταν. Από τη στιγμή που εκκρεμεί, εδώ και 12 μήνες, αυτή η συνάντηση, με υπαιτιότητα δικιά σας, και δεν την έχετε προγραμματίσει ακόμα, όπως μας υποσχεθήκατε, δικαιούμαστε να πιστεύουμε πλέον ότι κωλυσιεργείτε σκόπιμα για να μην γίνει το έργο.
Κύριε περιφερειάρχα,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το 2013 είναι η τελευταία χρονιά που μπορεί να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι μελετητικά το έργο θα είναι ώριμο και περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο.
Για τους προαναφερόμενους λόγους, σας καλούμε έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να ανταποκριθείτε θετικά στο προφορικό αίτημα της ΕΡΓΟΣΕ και να καθορίσετε άμεσα τη συνάντησή της με την διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Πελοποννήσου, αλλά και να αποστείλετε, επιτέλους, δεσμευτικό έγγραφο προς τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, με το οποίο θα ανακοινώνετε επίσημα την πρόθεση ένταξης του έργου στο τρέχον ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες για την ασυνέπεια προς τα εμφανώς υπεσχημένα σας, που θα έχει, ως αποτέλεσμα, την απώλεια αυτής της μοναδικής ευκαιρίας να υλοποιηθεί το εν λόγω έργο για την ιστορική μας λουτρόπολη, με δυσμενέστατες συνέπειες στο κοινωνικό, οικονομικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό επίπεδο, καθώς και στην επικείμενη επέκταση του σχεδίου πόλης, θα είναι μεγάλες και θα είναι δικές σας, κύριε περιφερειάρχα.
(221212)




ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ ΠΕΝΝΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΟΡΘΙΟ
ΤΟ ΒΕΤΕΡΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ «ΦΙΛΟ» ΤΟΥ ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΟΥ

Χθες κυκλοφόρησε στο Λουτράκι η εφημερίδα «Αλλαγή» της ξετσίπωτης πέννας και θα γίνει καταγραφή της θεματογραφίας, προκειμένου, χωρίς να υποδείξω να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, γιατί εκδίδονται οι εφημερίδες στην πόλη και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν.
Προτού ξεκινήσει η καταγραφή, αξίζει να επισημανθεί ότι στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο, από το οποίο έχει αντληθεί η θεματογραφία, ο Παντελής Μνηματίδης προτάθηκε από τους δύο συνδυασμούς της αντιπολίτευσης -του «φίλου» του Παύλου Παύλου και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Γιώργου Γκιώνη- ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Προμηθέα», κάτι που έγινε αποδεκτό από τους «φίλους» δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
Στη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης, αν και έχει μεσολαβήσει και η συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης στην οποία αν και ήταν παρών δεν αναφέρει λέξη παρά το γεγονός ότι συζητήθηκε το μείζον θέμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, δεν κάνει καμία αναφορά για το πιο καυτό πρόβλημα που απασχολεί το δήμο Λουτρακίου ενάμισι χρόνο, ενώ αναφέρεται σε άλλα δύο θέματα που συζητήθηκαν κι επίσης βρισκόντουσαν στην επικαιρότητα.
Το κυρίαρχο θέμα που συζητήθηκε και για το οποίο η ξετσίπωτη πέννα δεν αναφέρει λέξη αν κι απασχόλησε το σώμα επί ώρες, ήταν η καταγγελία του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Γιώργου Κακαβά προς τον Κώωτση για την αδράνειά του στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα και τα € 10.000.000 τόκους και κεφάλαιο που επιβάλλεται να διεκδικήσει ο δήμος Λουτρακίου από την Club Hotel Loutraki S.A. Φυσικά, πώς να το κάνει αυτό άλλωστε, δεδομένου ότι για το θέμα δεν μιλάει και δεν προβαίνει στις ενδεδειγμένες παρεμβάσεις ο «φίλος» του Παύλος Παύλου, αλλά παράλληλα, να μην δυσαρεστήσει και τους διοικούντες την εταιρεία, γιατί μετά δεν θα έχει καμία τύχη να πάρει διαφήμιση, κάτι άλλωστε που επιδιώκει εναγωνίως. (Εκατό ευρουλάκια το μήνα είναι. Λυπηθείτε τον…)
Αφού ο «ανάλαφρος αρθρογράφος» ξέχασε το προαναφερόμενο μείζονος σημασίας θέμα για τον τόπο (σε επόμενη ημέρα θα προβληθεί πώς το έχει αξιολογήσει), επιδόθηκε να μετατρέψει τον αειθαλή δημοτικό σύμβουλο Παύλο Παύλου σε leader του Λουτρακίου, ενώ στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Γιώργο Γκιώνη, λόγω της προσφοράς του, του βρήκε λίγο χώρο στο «κεραμίδι» της πρώτης σελίδας.
Εδώ έχει σημασία να αντιληφθεί ο καθένας πόσο αντικειμενικά αξιολογείται η θεματογραφία που παρουσιάζει, αλλά και να υποψιασθεί ο καθένας ποιες σκοπιμότητες ενδεχομένως να υπηρετούνται.
Έτσι τον μεν Γιώργο Γκιώνη, με τη βαρύτατη καταγγελία του «Κύριος απευθείας ανάθεση ο Λογοθέτης» κατά του πρώτου πολίτη του τόπου, τον… παρκάρισε στο κεραμίδι σαν να αναφέρεται σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, ενώ το βετεράνο δήμαρχο τον έκανε πρώτο θέμα, μ’ ένα τίτλο σαν να επρόκειτο για προσωπογραφία μιας πάρα πολύ μεγάλης προσωπικότητας: «Ξανά μπροστάρης ο Παύλος Παύλου» στα κρίσιμα ζητήματα του δήμου. Πλέκοντας του το εγκώμιο συνεχίζει λέγοντας ότι μετά το θέμα της Λουτράκι Α.Ε. έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία και για το θέμα της ΗΒΗ. Κλείνει δε το πρώτο του θέμα με την πρόταση του «φίλου» του: «Η ΔΕΥΑΛΠ να προχωρήσει στην ίδρυση δημοτικού εμφιαλωτηρίου», έχοντας στο συγκεκριμένο θέμα τίτλο «Τα νερά μας ανήκουν στους δημότες».
Πέραν όλων αυτών, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να χαρακτηρίσει πώς λέγεται όλο αυτό το πράγμα, που έχει ονομασία και είναι απεχθής για το κοινό συμφέρον.

Υ.Γ.: Σεβόμενος ο γράφων τον εαυτό του ως επαγγελματία, επεδίωκε να εκδοθεί μία αξιοπρεπής εφημερίδα κι όχι μια πατσαβούρα αρπαχτής. Αυτή είναι απάντηση στο χλευαστικό τίτλο του είρωνος λεφτα-κυνηγού «Γιατί δεν εκδόθηκαν οι Loutraki Times» στη χθεσινή του ανάρτηση.
(221212)




ΠΑΥΛΕ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΗ ΧΟΛΗ
ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ;

Πέμπτος μήνας σήμερα και ο βετεράνος δήμαρχος Παύλος Παύλου δεν έχει βγει ακόμη να εξηγήσει δημόσια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έσπευσε να διασύρει το γράφοντα στάζοντας χολή - από εκεί φαίνεται πήρε μαθήματα και ο «φίλος» του Παντελής Μνηματίδης, που είναι και σε ποια σημεία η χολή που ισχυρίζεται ότι κατέγραψα σε βάρος της συζύγου του «αναπληρώτριας διευθύντριας» του Loutraki Thermal Spa Κατερίνας Παύλου Πέτρου.
Η υπόθεση αφορά τη συγνώμη που ζήτησα από την όμορφη δεσποινίδα που εμπλέκετο σε μια υπόθεση ημιπαραπληροφόρησης, με αφορμή υπηρεσιακό σημείωμα που μου κοινοποιήθηκε κι είχε αποσταλεί από την Κατερίνα Παύλου Πέτρου στην Κώωτση κι όπως τεκμαίρεται από τις ενέργειές του, πίσω από την κουρτίνα στο παρασκήνιο ήταν ο αειθαλής δημοτικός σύμβουλος Παύλος Παύλου.
Ο 66χρονος πρώην δήμαρχος, πριν ακριβώς πέντε μήνες, είχε σπεύσει να με διασύρει και να με υποτιμήσει ως προσωπικότητα, σε όλα ανεξαιρέτως τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στάζοντας τόνους χολή, αλλά δεν βρήκε σ’ αυτό το κατάπτυστο δελτίο Τύπου ως πρώην δήμαρχος που έχει εκδώσει, να το στηρίξει έστω και σε μία πρόταση, πρακτική που παρέπεμπε σαν να ήταν ο τελευταίος τυχάρπαστος υποψήφιος του τελευταίου συνδυασμού.
Σ’ ένα ολόκληρο κείμενο 1052 λέξεων, δεν βρήκε σαθρό έδαφος να στηριχθεί, αλλά από το μένος του φαινόταν ποιό ενδεχομένως ρόλο θα μπορούσε να έχει παίξει για τη σύνταξη αυτού του υπηρεσιακού σημειώματος. Γιατί πράγματι δεν προερχόταν από τους συνήθεις συντάκτες του, ωστόσο, για υποψιασμένους και τη χρονική στιγμή που επελέγη παρέπεμπε σε διαφόρων ειδών σκέψεις.
Επειδή λοιπόν ο βετεράνος δήμαρχος Παύλος Παύλου με κατηγόρησε για χολή, σήμερα θα του επαναλάβω το πρώτα ερώτημα αναμένοντας να υποδείξει που είναι η χολή, δεδομένου ότι διαφορετικά την έχει εκτοξεύσει ο ίδιος προς εμένα.
«Ποιός είναι ο λόγος που ώθησε την αναπληρώτρια διευθύντρια του Loutraki Thermal Spa Κατερίνα Παύλου Πέτρου, να αποστείλει το εν λόγω υπηρεσιακό σημείωμα;»
Παύλε Παύλου, αναμένω την αντίδρασή σου με μεγάλο ενδιαφέρον, προκειμένου να πληροφορηθώ κι εγώ που είναι η χολή.
Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένος με υγεία ο νέος χρόνος.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(221212)
Return top