ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι αυτός που πήρε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών του 2010 € 6.000 -στο τσάμπα- κι ένα τενεκέ λάδι; «Κατάρα στο λαδέμπορα…»
(171212)




Είπαν…

«Ο πολιτικός άνδρας επιβάλλεται με το λόγο που εκφράζει κι όχι με τα ρουσφέτια, τη συναλλαγή, τη διαπλοκή και ούτω καθ’ εξής. Όταν αρθρώνει πολιτικό λόγο επιβάλλεται και γίνεται αποδεκτός από αυτόν και δεν έχει την ανάγκη να πει: "ξέρεις ποιος είμαι εγώ". Αυτό, δυστυχώς για τον ίδιο έκανε πρόσφατα ο νέος πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιάννης (πολιτικά θα είναι Γιαννάκης) Κακούρος, απευθυνόμενος στο διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Νικόλαο Παπαφίλη
Κώωτση, αυτοί είσαστε. Ευτυχώς ο κόσμος σας έχει πάρει πρέφα!
(171212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




«2+1» ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ
ΣΧΕΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΝΗΜΑΤΙΔΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Μπορεί να έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό της «Αδέσμευτης» Δημοτικής Κίνησης η επιλογή του «αρθρογράφου» - εφημεριδά Παντελή Μνηματίδη ως μέλους του Δ.Σ. του «Προμηθέα» από τον Παύλο Παύλου, ωστόσο, δημιουργεί πάρα πολλά ερωτήματα στους διαθέτοντες στοιχειώδη πολιτικό νου, στο τι αποσκοπεί αυτή η κίνηση, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν. Ο αειθαλής επικεφαλής του συνδυασμού δεν κάνει τίποτα τυχαία.
Έτσι λοιπόν, ο προβληματισμός που τίθεται έχει 2+1 παραμέτρους, που επιβάλλεται όχι μόνον να καταγραφούν, αλλά και να απαντηθούν, προκειμένου να πληροφορηθούν και να ενημερωθούν οι πολίτες σε τι συνίστανται αυτές οι επιλογές και πρωτοβουλίες. Να ξεκαθαρισθεί, το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της «Αδέσμευτης» Δημοτικής Κίνησης και ποιός πάει ή δεν πάει κάπου δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, όσο περισσότερο ενημερωτική. Εκτός πλέον αν είναι ενδιαφέρον κατά πόσο τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες στο εσωτερικό του συνδυασμού. Σημασία, λοιπόν, έχει, γιατί ο Παύλος Παύλου επέλεξε να εκπροσωπεί το συνδυασμό του ένας «αρθρογράφος» - εφημεριδάς;
Να ξεκαθαρισθεί ότι δεν ενδιαφέρει και τόσο ή καθόλου τι κάνει ο Παντελής Μνηματίδης και ο κάθε «Χ Μνηματίδης». Αυτό που έχει σημασία, είναι ο πολιτικός αντίκτυπος αυτών των πρωτοβουλιών, ενεργειών, κ.λπ. που αναλαμβάνει ο Παύλος Παύλου κι αυτό θα αναλυθεί.
Υπάρχουν λοιπόν δύο κυρίαρχοι παράμετροι:
Στην πρώτη παράμετρο, με την επιλογή του αυτή ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης» Δημοτικής Κίνησης εναγκαλίζει τον «αρθρογράφο» - εφημεριδά, οπότε τον θέτει αυτόματα ελεγχόμενό του. Κι αυτό, γιατί ο «X Μνηματίδης», είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει ως μέλος του Δ.Σ. του «Προμηθέα» την πολιτική Παύλου Παύλου και παράλληλα να τον ενημερώνει για τα τεκταινόμενα όχι μόνον στο πλαίσιο του οργάνου, αλλά κι ευρύτερα για το τι γίνεται στον Πολιτισμό στο δήμο Λουτρακίου. Αυτόματα, ο Παύλος Παύλου γίνεται πολιτικός προϊστάμενος του «Χ Μνηματίδη».
Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα, πώς η εφημερίδα που διευθύνει ο Παντελής Μνηματίδης θα ασκήσει κριτική στον Παύλο Παύλου; Η εφημερίδα, λοιπόν, έχει εκ των πραγμάτων μεταβληθεί σε όργανο της «Αδέσμευτης» Δημοτικής Κίνησης;
Στη δεύτερη παράμετρο, αν ο «αρθρογράφος» - εφημεριδάς λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν έχει καμία δέσμευση, αυτό σημαίνει ότι ο Παύλος Παύλου δεν δίνει δεκάρα και σημασία για τον Πολιτισμό κι αυτό τον ευρύτατο τομέα, δεν τον υπολογίζει, τον έχει αφημένο στην τύχη του κι ότι κάτσει…
Εδώ γεννάται το ερώτημα πώς ο βετεράνος δήμαρχος θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος για το θώκο, έχοντας αξίωση να εκλεγεί πρώτος πολίτης, όταν δεν ασχολείται μ’ ένα τόσο μεγάλο κι ευρύ τομέα, όπως ο πολιτισμός και οι άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνει ο «Προμηθέας»; Και πάλι, πάντως, λόγω της τιμητικής δημόσιας θέσης που έλαβε ο «Χ Μνηματίδης», εκ των πραγμάτων δεν θα ασκεί -όχι ότι ασκούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Παντελής Μνηματίδης- κριτική στον Παύλο Παύλου, οπότε ένα ΜΜΕ είναι στρατευμένο(;) στο πλευρό του.
Η τρίτη παράμετρος, αφορά τη στάση του Παντελή Μνηματίδη και με την επισταμένη ενασχόλησή του με την παραγωγή διαφημιστικού προϊόντος, κάτι άλλωστε που είναι οφθαλμοφανές στο τελευταίο φύλο της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Αλλαγή», εν αντιθέσει με το ζητούμενο του κάθε ΜΜΕ, που δεν είναι άλλο από τη διεισδυτική κριτική με τα συνοδεύοντα ανάλογα σχόλια, τόσο προς τη δημοτική αρχή, όσο και προς την αντιπολίτευση.
Αυτές οι τρεις παράμετροι, μάλλον οδηγούν σε σκέψεις που παραπέμπουν σε πρακτικές «διαπλοκής», άσχετα αν δεν υπάρχει οικονομική συναλλαγή και η «Αδέσμευτη» Δημοτική Κίνηση δεν είναι η δημοτική αρχή.
Φυσικά, κάτι τέτοιο θα συνομολογηθεί, αν ξαφνικά και μόνο στην περίπτωση που θα δούμε το μηνιαίο έντυπο Αλλαγή, να έχει στις σελίδες του διαφήμιση της Club Hotel Casino Loutraki, λόγω των άκρων φιλικών σχέσεων του Παύλου Παύλου με το διαχειριστή της CHCL Νικόλαο Δαούλη Ρεμαντά.
(171212)
Return top