ΚΟΥΙΖ

Ποιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που ήθελε να ρίξει χαστούκια του Κώωτση στον κεντρικό δρόμο, αλλά τα έχουν βρει και του έχει φύγει εκείνο το μένος για τα ψέματα που του έλεγε και κατ’ ουσίαν τον δούλευε;
(031212)




Είπαν…

«Είμαστε σε απόγνωση, που βλέπουμε τα μαγαζιά μας άδεια και γι’ αυτό δεν φταίει τόσο η κρίση που μαστίζει τη χώρα, αλλά η παρατεταμένη εγκατάλειψη της πόλης του Λουτρακίου, με την προοπτική να φαίνεται ακόμη πιο δυσβάσταχτη.»
(031212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΤΙΑ… Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Με διαδικαστικά θέματα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται θέμα ουσίας και πολιτικής ειδικότερα για την προοπτική του τόπου, λες και ι Κώωτσης έχει καταφέρει να επιλύσει τα πάντα, συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 18:00 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου.
Θέματα τυπικής διαδικασίας, για τα οποία αν οι επικεφαλής των συνδυασμών έχουν ενημερωθεί από προηγουμένως, διεκπεραιώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Λόγω της ανικανότητας του Κώωτση και των περί αυτόν, που στόχο έχουν μόνον τη ζημιά και τη βλάβη στον τόπο, το ενδιαφέρον της αυριανής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου θα στραφεί στα προ ημερησίας διάταξης θέματα που είναι πάρα πολύ σοβαρά και ζέοντα και έχουν φέρει το δήμο Λουτρακίου πάρα πολλά χρόνια πίσω.
Αυτονόητο είναι ότι να μην περιμένει κανείς πρωτοβουλία από την πλειοψηφία, δεδομένου ότι τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του διαταραγμένου και μεταλλαγμένου συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω» τα βλέπουν και τα βιώνουν όλα όχι μόνον καλώς καμωμένα, αλλά πιστεύουν ότι παράγουν κι έργο!..
Αυτή που θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία αύριο είναι η αντιπολίτευση προβάλλοντας δύο ουσιαστικά θέματα, ενώ ένα τρίτο και πολύ πιο ουσιαστικό θα παρουσιασθεί από το loutraki-press αύριο, δώρο για τον Κώωτση κι όσους έχουν συμφωνήσει κι έχουν πει «ναι» στο ξεπούλημα του τόπου. Προαναγγέλλεται και θα παρουσιασθεί αύριο, έτσι ώστε να είναι «φρέσκο» πριν τη συνεδρίαση για να μην υπάρχει το «στρίβειν δια του αρραβώνος» και να εκτεθούν όσοι πρέπει να εκτεθούν στα όμματα της τοπικής κοινωνίας.
Τα πρώτα δύο θέματα είναι η εν αμύνη λόγω φόβου(;) αντίδραση του αντιδημάρχου Δημήτρη Δέδε, ο οποίος ως γνωστόν είχε τραβήξει κατσαβίδι -το οποίο αρχικά είχε αναφερθεί ως μαχαίρι- σε δύο άτομα που εργάζονταν στην πρώην ΔΗΚΕΠΑΘ, φοβούμενος ότι θα τον προπηλακίσουν για τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί περί τα δύο χρόνια περίπου.
Το άλλο θέμα είναι αυτό που ο κατά την φαντασίαν του «αυτοκράτορας» έχει φαίνεται οπτασίες με νεραΐδες και θέλει να μετατρέψει το Λουτράκι σε νεραΐδοχώρα! Μπορεί να έχει ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο, σκοπίμως, η δημοτική αρχή απέκρυψε από το σώμα τις εργασίες και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών, στο παραλιακό πάρκο, έτσι ώστε ο κατά φαντασίαν «αυτοκράτορας» να… βιώσει το παραμύθι του.
Επειδή το σύνολο σχεδόν της πλειοψηφίας έχει την αίσθηση ότι ο δήμος Λουτρακίου είναι το τσιφλίκι του πατέρα του, δεν θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση, για τα οφέλη που θα αποκομίσει ο δήμος λόγω των εκτεταμένων παρεμβάσεων που ήδη ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται;
Δηλαδή, ι Κώωτσης θα αναφερθεί αύριο ποιος του εισηγήθηκε την πρόταση, ποιος συνέστησε τους κυρίους της συγκεκριμένης δράσης, τα εχέγγυα που έδωσαν στο δήμο Λουτρακίου, τι προσδοκούν και τι στοχεύουν να ωφεληθούν και τελικά ποιο θα είναι το όφελος για το δήμο Λουτρακίου;

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, το 24 απαιτεί προσοχή, δεδομένου ότι προκαλεί διαφόρων ειδών σκέψεις. Επίσης, προσοχή απαιτείται και για το υπ’ αριθ. 7 θέμα με την απευθείας ανάθεση -σπορ της δημοτικής αρχής- για την προμήθεια καλαθοφόρου οχήματος. Θα έχουν συγκεντρωθεί προσφορές και στο φάκελο του θέματος να υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες τόσο καλαθοφόρου γερανού, όσο και του οχήματος που θα τον φέρει, αλλά και να υπάρχει έγγραφη τεκμηρίωση του λόγου που επιλέγεται ο συγκεκριμένος τύπος που θα προταθεί;
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1 Επανακατανομή και εξειδίκευση αδιάθετων υπολοίπων εκτάκτων ειδικευμένων εσόδων ΠΟΕ.
2 Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2012 (Γ’ τρίμηνο) (Εισηγητής: Γιώργος Γλυκοφρύδης - αντιδήμαρχος).
3 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους (Εισηγητής: Γιώργος Γλυκοφρύδης - αντιδήμαρχος).
4 Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου, «ΑΜΚΕ Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση Αστική Εταιρεία» και «Αναπτυξιακή Εταιρεία των ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» για την υλοποίηση της Πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην περιφέρεια Πελοποννήσου».
5 Αποδοχή ποσού € #33.167,77#, προερχομένου από τακτική επιχορήγηση υπουργείου Εσωτερικών, για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Σχολείων του δήμου (Γ’ κατανομή έτους 2012) και κατανομή αυτού στις Σχολικές Επιτροπές του δήμου (Εισηγητής: Γιάννης Κακούρος - αντιδήμαρχος).
6.Προαιρετική επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών δήμου, για το έτος 2012. Διάθεση πίστωσης (Εισηγητής: Γιάννης Κακούρος - αντιδήμαρχος).
7 Απευθείας ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, της προμήθειας καλαθοφόρου γερανού.
8 Αποδοχή των όρων ένταξης της πράξης «Τεχνική Βοήθεια του δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων» στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής». Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού € #50.000,00#. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. Ορισμός υπόλογου διαχειριστή.
9 Εισήγηση για χορήγηση δύο (2) αδειών εκμετάλλευσης σχολαζόντων θέσεων περιπτέρων στο Λουτράκι και κατανομή των θέσεων ανά δικαιούχο  κατόπιν κληρώσεως.
10 Μερική αναμόρφωση προϋπολογισμού, έτους 2012, του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΜΕΡΙΜΝΑ)».
11 Αντικατάσταση της Άννας Κοσκινά, τακτικού μέλους του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού  - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων («ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»)», λόγω παραίτησης της.
12 Ανασυγκρότηση διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων».
13 Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του καθώς και τοπικών φορέων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.
14 Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 69/2012 ΑΔΣ, περί «ορισμού εκπροσώπου δήμου με τον αναπληρωτή του στην τριμελή Επιτροπή Χορήγησης Βεβαιώσεων σε Παραγωγούς Λαϊκών Αγορών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 51/2006».
15 Συμπληρωματική παρακατάθεση για πληρωμή δικαστικών εξόδων που αφορούν αναγκαστική απαλλοτρίωση στη θέση «Μούλκι» Αγ. Θεοδώρων, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 67/2010 Απόφαση Πρωτοδικείου Κορίνθου.
16 Έγκριση 1ου πρακτικού της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών & Αμφισβητήσεων έτους 2012.
17 Χορήγηση ή μη στον Εμμανουήλ Τριβυζαδάκη άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου, οκτώ Η/Υ, εντός κατ/τος «Καφενείο» ιδιοκτησίας του, επί της Ελ. Βενιζέλου 48 στο Λουτράκι.
18 Χορήγηση ή μη στον Εμμανουήλ Τριβυζαδάκη άδειας διενέργειας τεχνικών ψυχαγωγικών παιγνίων για ένα διασκευασμένο τραπέζι, εντός κατ/τος «Καφενείο» ιδιοκτησίας του, επί της Ελ. Βενιζέλου 48 στο Λουτράκι.
19 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικό κατάλογο προστίμων ανέγερσης & διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών επ’ ονόματι Χρήστου Δάτσιου.
20 Διαγραφή ή μη οφειλής από βεβαιωτικό κατάλογο προστίμων του ΚΟΚ, επ’ ονόματι Βασιλείου Γουνή.
21 Απαλλαγή & μεταβίβαση ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης.
22 Εξέταση αιτήματος Γεωργίου Βασιλογεώργη για μείωση τελών νεκροταφείου, ετών 2000-2005, στη δημοτική κοινότητα Ισθμίας, επ’ ονόματι κληρονόμων Γεωργίου Βασιλογεώργη. Διαγραφή ή μη οφειλών (Εισηγητής: Παναγιώτης Σπανός, πρόεδρος Δ.Κ.).
23 Επιστροφή ή μη ποσού στη ΣΚΟΥΡΟΣ Σ. & ΣΚΟΥΡΟΣ Χ. Ο.Ε. από παράβολο άδειας μουσικών οργάνων κατ/τος, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
24 Αυτοδίκαιη παραλαβή ή μη της μελέτης «Σχέδιο διαχείρισης της περιοχής του Υδροφόρου Ορίζοντα του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας».
25 Έγκριση - παραλαβή της μελέτης: «Στατική μελέτη κατασκευής τοιχίου μεταξύ Ο.Τ. 36 - 49 στην Περαχώρα».
26 Έγκριση 2ου Συγκριτικού Πίνακα (Σ.Π.) μελέτης: «Αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας».
27 Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: «Κατασκευή νέου νεκροταφείου Λουτρακίου».
28 Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: «Κατασκευή τοιχίων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγ. Θεοδώρων» (αρ. μελ. 4/2010).
29 Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Δεκέμβριος 2012).
(031212)
Return top